Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ILIR_

Post by ILIR_ »

Ekskluzivno za Radio Q Semir Osmanagiæ je izjavio:

Današnji dan ce donijeti uzbudljive podatke. Sinoc oko 22.00 sata u kontaktu sa službenicima Katastarske službe došli smo do još jedne nevjerovatne potvrde naših teza o bosanskoj dolini piramida. Poneseni našim tvrdnjama da tri vrha piramida: Visocica, Plješevica i Buèki gaj tvore trokut, zaposleni u katastru uzeli su precizne podatke o ovom lokalitetu i ono što su zakljuèili nakon što su povukli liniju izmeðu ova tri uzvišenja, jeste da tvore jednakostranièni trokut sa 60 stepeni! Odstupanja nema ne u stepen nego ne u minutu! Ovo je jedan fenomenalan podatak koji govori o preciznosti tih drevnih graditelja. Samo jedan ovakav topografski podatak bio bi dovoljan svakome da zakljuèi da su ova tri objekta prvo vještaèkog karaktera i drugo da su podignuti sa takvom astronomskom preciznošæu, da ona prevazilazi èak i egipatske graditelje!»

;-)

Bolan, Mr.Sam poceo nokautirati "nenaivne" piramidase redom ;-) Huhh.
ILIR_

Post by ILIR_ »

ILIR_ wrote:Bolan, Mr.Sam poceo nokautirati "nenaivne" piramidase redom ;-) Huhh.
Oprostite grijeska u koracima:

ne PIRAMIDASE, nego ANTI-PIRAMIDASE ! :D
ILIR_

Post by ILIR_ »

14.04.2006. Visoko

nazad

Bosanska piramida Sunca sve je bliže stvarnosti: Počeli radovi na Visočici
Piše: Samra Koričić

Danas su zvanično počeli radovi na Visočici, naučno rečeno geo-arheološka istraživanja Bosanske piramide Sunca. Radovi su krenuli već u 8 sati ujutro, a zvanično otvorenje radova koje su pratile brojne strane i domaće novinarske ekipe bilo je u 10 sati.
Pregledavanje terena je počelo, rađena su istraživanja na tri sondažna bunara na platou ispred Visočice i na samoj Visočici, takođe, ekipa arheologa i geologa istražila je i tunele na rejonu Ravne. U tunelskim istraživanjima zajedno sa stručnjacima iz Fondacije učestvovali su rudarski inžinjeri iz Zenice i Kaknja.
Već na samom početku pronađene su brojne zanimljivosti na koje se još čeka odgovor, poput stalaktita u tunelima, što može biti iznimno korisno u utvrđivanju starosti samih tunela.

Sva današnja događanja osim medija pratili su i brojni znatiželjnici, turisti i potencijalni volonteri koji će se već od sutra uključiti u radove na iskopavanjima i račišćavanju terena na Visočici i ispred nje.
Vispakova džinovska džezva, postavljena na platou ispred Visočice, u kojoj se kuhala kafa za prisutne, upotpunila je neobičnu i euforičnu atmosferu.
Uskoro će na platou biti dostupan veći broj informativnih sadržaja za sve posjetitelje arheološkog lokaliteta, dovršava se kućica-informativni centar.

Za sutradan je predviđen nastavak radova kao i posjeta geologa iz Tuzle koji će skupa sa stručnjacima Fondacije obići tunele i Visočicu i zatim donijeti svoje zaključke, koji će značajno utjecati na daljnji tok istraživanja.

Pozivamo sve koji već nisu bili da dođu i osjete atmosferu na Visočici, da li samo kao znatiželjnici i turisti ili i kao aktivni učesnici - na vama je izbor. Pridružite nam se !

Svi koji žele učestvovati u ovom za Evropu i Svijet jedinstvenom rekreiranju povijesti, i dalje su pozvani da se pridruže !

vrh
Copyright © 2006. Sva prava zadržana. Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida Sunca
Shoshana

Post by Shoshana »

A, Hodovic... A ja rek'o covjek se zaletio, htio reci Semir...

Nego, bilo kako bilo, djelimicno se slazem sa Lugvigom da bi Osmanagic javno trebao da se zahvali, u prvu ruku tipu sa nadimkom Znanje, a onda i Ludosti i svima ostalim, jer je izgleda, citajuci njihove kritike ponesto i naucio, te se time spasio neizmjernih blamaza.

Naime, citajuci ove izvode iz strane stampe, primjecujem da se 20 000 i kusur godina stara piramida polako pretvorila u 12 000 godina staru ljudsku gradjevinu, da bi se, evo u CBC-u juce svelo na 2 500 godina stare hodnike... Doduse, ima jos da uci, vidim jos uvijek se naziva arheologom, al' ljudska sujeta je cudna stvar.

Nego, jos mi pade na pamet, neko je nedavno pitao da li Osmanagic ovo cita...

Cita, bolan, jasta radi, cak se jednom SuperMArio licno javio da naruzi ElBosniaca - eno ga, jadan, ni dan danas nista ne postira bez linka :lol: :lol:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Cita, bolan, jasta radi, cak se jednom SuperMArio licno javio da naruzi ElBosniaca - eno ga, jadan, ni dan danas nista ne postira bez linka
ne krekeci matereti :x

danas je semir pobijedio kujundzicku i imamovica i sve one koji se protive piramidama

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&

Domaci arheolozi odbili zivo suceljavanje sa osmanagicem u Face to Face

joooj koji sama r, jeste maleni, ajoooj hahahahah
kad je iz kancelarije pljuvat po osmanagicu onda moze a oci u oci nemoze
:-?
ccc
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Image

Image
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Qler

Post by Qler »

daj boze sceri da te hadzija uzme.... al cigani se motaju oko kuce......

volio bi ja da je tu piramida... ali sam nesto skeptican..... opet... i ako ne bude :) nek sazidaju jednu :) pa da bar malo turizam procvata :D
Shoshana

Post by Shoshana »

El-bosniaco wrote:
Cita, bolan, jasta radi, cak se jednom SuperMArio licno javio da naruzi ElBosniaca - eno ga, jadan, ni dan danas nista ne postira bez linka
ne krekeci matereti :x

Kre-kre :D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ht=#698092
_ja_

Post by _ja_ »

Shoshana wrote:
_ja_ wrote:eto toliko od mene a senadu i ekipi zelim uspjesan rad
Jeko Senad?
ma semir (okliznulo se) hehhehe......
ludvig

Post by ludvig »

Ovo sa istostranicnim trouglom izgleda jako zanimljivo. Ludost, moze li koje alternativno objasnjenje?

Dodatno pitanje za Ludost: da li se prije postanja konsultujes sa fondacijom ili imas diskreciono pravo na postove u skladu sa ranijim uputama? :-)
ludvig

Post by ludvig »

Shoshana wrote: ... u prvu ruku tipu sa nadimkom Znanje, a onda i Ludosti ...
Ludost i Znanje su jedna te ista osoba zaduzena od strane fondacije za negiranje teza o postojanju piramida na ovome forumu, ali tako plitko da njihove protuteze moze da obori i dijete od 10 godina.

Radi se o poznatom marketinskom triku, upotrijebljenog npr. kod snimanja filma Vjestice iz Blaira. 8)

Fondaciji cestitke na izvrsnim dosadasnjim potezima u oblasti istrazivanja i marketinga. Posebna cestitka nicku Ludost, koji je svoju zadacu odradio perfektno.

Zelim im mnogo uspjeha i u narednom periodu. :thumbup:
ILIR_

Post by ILIR_ »

El-bosniaco wrote:EVO GA BBC JUUUHUUU :D

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4912040.stm
bbc
Ma El-bosnjace - BBC, po Radeljasu - nije svjetski medij - nego polusvjetski ;-)

Koji gol za nas piramidase protiv antipiramidasa! :D
Legolas

Post by Legolas »

Dirk Wientges, 39, from Rosenheim, Germany, discovered the story about the possible pyramid on the Internet and brought his family over Easter to Visoko.
Ja se zvala Dirk i otkrila vaša lijepa zemlja na internet... i tamo vidjela da vi piramida tražila... ja imala realschulabsluss... sretna vi više ne ratovalo... došla opet.... :D :D :D

Kao što vidimo, ovo je još jedan u nizu neoborivih dokaza postojanja piramide.
Ovo sa istostranicnim trouglom izgleda jako zanimljivo.
buhahahahaahahahahahahahahahaha... odrediti unaprijed, bez ijednog dokaza, tri lokaliteta na karti i reći - tu su piramide i onda ustanoviti da si to nacrtao u obliku istostraničnog trokuta i reći da je to dokaz... buhahahahhaahahah buhahahahahahahhahahahahah ... ovo podjeća na Fukoovo klatno i usporedbu trafike na ćošku, keopsove piramide... i umnoška njihovih strana u poređenju sa udaljenošću zemlje od sunca, koji su, gle čuda, identični... buhahahahahahahahahahah... ma svi kritičari su dio zavjere Jevreja i masona, ko što jasno stoji na na stranici "dr". Osmanagića, koji je... ehmmm.. vjerovatno prvi doktor sa doktoratom bez i jedne fusnote :D :D :D
EVO GA BBC JUUUHUUU Very Happy

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4912040.stm
bbc
Aha... ako je nešto na televiziji, mora da je istina, pa čak i ako Osmanagića nazivaju "arheologom". Dobro jutro čika Orvel, jel kod kuće mali El-piramidiotismo?

:D :D :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Aha... ako je nešto na televiziji, mora da je istina, pa čak i ako Osmanagića nazivaju "arheologom". Dobro jutro čika Orvel, jel kod kuće mali El-piramidiotismo?
jes nekom krivo auuuu :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Da se bar sjete otici izbrisati one svoje prijasnje mape :lol: :lol:

Evo, ovdje se fino vidi taj jednakostrani trokut... Uuuups....
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1825

Mora da se geometrija studirala zajedno sa arheologijom :D
Legolas

Post by Legolas »

jes nekom krivo auuuu
buhahahahahahahhaahahahahhahahahhahh... može mi samo biti krivo zbog toga što je ovakav cirkus moguć u zemlji u kojoj živim... i može mi samo biti krivo da si tako budalast i da dopuštaš da ti se ispira mozak jeftinim prevarama. hebote, krenuli ste za tim tipom kao rulja iz "života brajanovog" za "mesijom" da vas odvede u obećanu zemlju piramida... i sad još u vjerskom fanatizmu kulta piramida, na najprimitivniji i najneduhovitiji način ismijavate svakog "jeretika" koji sumnja da je vaš ublehar "mesajah"... u svakom slučaju tragigomično. :-)
ludvig

Post by ludvig »

Legolas wrote:
Ja se zvala Dirk i otkrila vaša lijepa zemlja na internet... i tamo vidjela da vi piramida tražila... ja imala realschulabsluss... sretna vi više ne ratovalo... došla opet.... :D :D :D

Kao što vidimo, ovo je još jedan u nizu neoborivih dokaza postojanja piramide.
Da imas dovoljno pameti, da znas logicno zakljucivati, tj. da ti je IQ iznad 50, shvatio bi ovo kao dokaz interesovanja javnosti za istrazivanja, a ne kao dokaz postojanja piramide. :-)

Bitan je publicitet, a on je ocito vec tu prisutan u velikoj mjeri.
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:cvil, cvil, cvil...
ludvig, kako si ti meni danas? :lol:
nadam da ovaj krasan dan nisi cijeli proveo za kompjuterom? :lol:
ludost je clan fondacije? da li vam je to zaista plafon? :lol:
MUAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA :lol:

shoshana, jest, ekipa je dosta toga naucila u medjuvremenu - naucili su da se 'zemaljski muzej' ne prevodi kao 'earth museum', ali jos nisu savladali kako se prevodi 'filozofski fakultet': http://www.bosnianpyramids.org/index.php?id=2&lang=en.

i, recimo, jos nisu skontali sta da kazu za one ljudske kosture koje su nasli izmedju ploca, a koje su jos prosle godine "poslali na analizu", negdje bogtepitaj gdje - po jednom intervjuu u zagreb, po drugom intervjuu u njemacku. a pravo cudno - inace im te analize idu jako brzo, satelitske, termalne, geoloske, akusticne, ove, one...

a jos cekamo da u avazu objave izjavu i sliku RICHARDA ROYCEA! :lol: :lol: :lol: :lol:
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
ludost je clan fondacije? da li vam je to zaista plafon?
ludvig wrote: Ludost i Znanje su jedna te ista osoba zaduzena od strane fondacije za negiranje teza o postojanju piramida na ovome forumu, ali tako plitko da njihove protuteze moze da obori i dijete od 10 godina.

Radi se o poznatom marketinskom triku, upotrijebljenog npr. kod snimanja filma Vjestice iz Blaira. 8)

Fondaciji cestitke na izvrsnim dosadasnjim potezima u oblasti istrazivanja i marketinga. Posebna cestitka nicku Ludost, koji je svoju zadacu odradio perfektno.

Zelim im mnogo uspjeha i u narednom periodu. :thumbup:
Ali, u ratu, ljubavi i iskopavanju piramida, sva su sredstva dozvoljena, prema tome Ludost, ne preziremo te :D
Legolas

Post by Legolas »

Da imas dovoljno pameti, da znas logicno zakljucivati...

Ti ne razumjela. Ja bilo sarkastična... a ti nastavila gledalo "ver d fak iz bosnia" televizija i o "doktori arheologija osmanagić" slušala... pa beskrupolozna poltron biti nastavila...
Bitan je publicitet, a on je ocito vec tu prisutan u velikoj mjeri.
I David Coperfild publicitet imala...
ludost

Post by ludost »

nevjerovatno..
pacijenti su stvarno zaduzili lika da sjedi na internetu i ceka..
auuu kako pateticno..
:cry: :lol:
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:nevjerovatno..
pacijenti su stvarno zaduzili lika da sjedi na internetu i ceka..
Nevjerovatno! Mora da imas pauzu?
ludvig

Post by ludvig »

Legolas wrote:

I David Coperfild publicitet imala...
:thumbup: Shvatio si vaznost publiciteta, bravo!
kekec

Post by kekec »

ILIR_ wrote:Ekskluzivno za Radio Q Semir Osmanagiæ je izjavio:

Današnji dan ce donijeti uzbudljive podatke. Sinoc oko 22.00 sata u kontaktu sa službenicima Katastarske službe došli smo do još jedne nevjerovatne potvrde naših teza o bosanskoj dolini piramida. Poneseni našim tvrdnjama da tri vrha piramida: Visocica, Plješevica i Buèki gaj tvore trokut, zaposleni u katastru uzeli su precizne podatke o ovom lokalitetu i ono što su zakljuèili nakon što su povukli liniju izmeðu ova tri uzvišenja, jeste da tvore jednakostranicni trokut sa 60 stepeni! Odstupanja nema ne u stepen nego ne u minutu! Ovo je jedan fenomenalan podatak koji govori o preciznosti tih drevnih graditelja. Samo jedan ovakav topografski podatak bio bi dovoljan svakome da zakljuci da su ova tri objekta prvo vještackog karaktera i drugo da su podignuti sa takvom astronomskom preciznošcu, da ona prevazilazi cak i egipatske graditelje!»;-)
Bolan, Mr.Sam poceo nokautirati "nenaivne" piramidase redom ;-) Huhh.
Ludvig : Ovo sa istostranicnim trouglom izgleda jako zanimljivo. Ludost, moze li koje alternativno objasnjenje?
Pitam se koji se sistem mjera koristi ? :? :D
Da li su to visocki stepeni, Samirovi stepeni ili neki svemirski?
Image

Dozvoljavam gresku od plus/minus 1-2 stepena jer ne raspolazem
japanskom satelitskom tehnologijom niti NASA sofisticiranim softverima. :P
Istina, osnova je sa japanskog satelita na kome su prikazane "temparaturne anomalije". :roll:

Ja bih rekao da je ovo jedan obican AUTONOKAUT. :lol:
Locked