Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
1GB

#3901 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

Melbourne_Australia wrote: A sta vrijedi ova slika velikoj vecini nasih ljudi dole?...90% nasih ljudi nisu 5 puta u gradu bili..Izgube se kad dodju u grad...Pitaj gdje je South Yarra u Melbourne, e tu i danas imam sta, tu sam zivio 17 godina,....Pusti price index itd itd....U restoran odu jednom u 3 mjeseca ili nikad u godini....U kino ne odu ni jednom godisnje, jer ti treba 100 dolara za 3 karte i kokice i sokove i naravno za parking....A da ne pricam da 90 %njih neki dobar bar ne vide nikad...Jer da obrnes 3 rune dole treba ti 150 dolara...Bosnjo bi zenu da mu jebes za tih 150 dolara..Kontas li ti to??? Ja kad bi zivio dole kao ovdje , trebalo bi mi barem 15 milja mjesecno dolara, a to dole mozes samo sanjati...Ne zivi onaj koji ima , nego ko je naucio....Nije poenta zivota vani da rintas i da stekas, vec da putujes i uzivas svaki dan u zivotu...Znas li ti kad sam ja sad bio dole, da sam ja u velikoj vecini dole placao vecere i provode, jer dole ljudi nasi tesko se fataju za dzep, njima je glupost jesti vani kad mozes kuci jesti...Dole 3 kebaba i 3 soka 70 dolara, a ovdje kod pirpe se ubijes za cvaju..Zato nasi iz dijaspore kad doeju u BIH, samo jedu po restoranima i piju po kafanama,,,Oni to mogu samo sanjati u zemljama odakle dolaze..I ja budala pricam ljudima koji rade za 500 maraka, jer takvima je i milja eura puno kad odes vani...A biti , to je ciganska plata ma gdje god bio vani...U mom drustvu ima nas barem 15 mudonja, niko ne radi za menje od milju i pol maraka....A niko nije u politici ili na budzetu, znaci nije svako kokuz i ne muci se svako u zivotu...I zasto bi neko sa 4 milje u kuci i stanom svojim isao vani :lol: Moras biti na heroinu zestokom :lol: Vani ides kad ces pare mlatiti, doktori i it sektor ili kad si kokuz...Ovo vazi za veliku vecinu...Kani se suplje, nema vode, bezbjednost (ta mi je najaca) a u Melbourne kad padne mrak , u velikoj vecini grada ne smijes hodati sam...Ljudima uveliko dok spavaju po noci hladno (Somalici) provaljuju u kuce,na cesti ti otimaju auta, heroin se korisiti na svakom cosku..Ne bi volio da mi dijete raste dole ni za sta ....Jer ce mu djetinstvo biti u dvoristu kuce i pored compjutera...Eto ja znam barem 20 familija iz Australije koji su se vratili zbog djece , jer dole nisu htijeli da im odrastaju...Oni budale koji su zivjeli dole i imali sve a ti pametan koji nije prnuo dalje od Tarcina..
Ne seri vise zivota ti. To su price gastarbajtera iz 50ih godina. Jel ti mislis da smo mi koji smo 20-30 godina vani bas tolika fukara? Potomci "gastarbajtera" su sada itekako skolovani i uspjesni, ne kazem da su svi ali ih ima gro takvih. Samo u mom uzem krugu prijatelja ima i doktora, i advokata, zubara, IT inzinjera, direktora banaka, ucitelja, itd itd. Zamisli ima i diplomata, hoces da ti dam broj od cure koja je visoki diplomat u US administraciji? Jel mislis da ona samo krka kebab? Doduse imam i jarane kuhara, automehanicara, ali i oni su daleko od toga da su takva fukara kako pises.

Ako je tebi na zapadu skupo jesti u restoranu onda ne znaci da smo svi takvi. Ja na poslu jedem svaki dan u drugom restoranu, zamisli taj show :oops:

Jarane, ti Melburna ni u prici vidio nisi, ne prosipaj suplje. I priznaj vise da si zviz, stil pisanja je identican.
Melbourne_Australia

#3902 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

1GB wrote:
Melbourne_Australia wrote: A sta vrijedi ova slika velikoj vecini nasih ljudi dole?...90% nasih ljudi nisu 5 puta u gradu bili..Izgube se kad dodju u grad...Pitaj gdje je South Yarra u Melbourne, e tu i danas imam sta, tu sam zivio 17 godina,....Pusti price index itd itd....U restoran odu jednom u 3 mjeseca ili nikad u godini....U kino ne odu ni jednom godisnje, jer ti treba 100 dolara za 3 karte i kokice i sokove i naravno za parking....A da ne pricam da 90 %njih neki dobar bar ne vide nikad...Jer da obrnes 3 rune dole treba ti 150 dolara...Bosnjo bi zenu da mu jebes za tih 150 dolara..Kontas li ti to??? Ja kad bi zivio dole kao ovdje , trebalo bi mi barem 15 milja mjesecno dolara, a to dole mozes samo sanjati...Ne zivi onaj koji ima , nego ko je naucio....Nije poenta zivota vani da rintas i da stekas, vec da putujes i uzivas svaki dan u zivotu...Znas li ti kad sam ja sad bio dole, da sam ja u velikoj vecini dole placao vecere i provode, jer dole ljudi nasi tesko se fataju za dzep, njima je glupost jesti vani kad mozes kuci jesti...Dole 3 kebaba i 3 soka 70 dolara, a ovdje kod pirpe se ubijes za cvaju..Zato nasi iz dijaspore kad doeju u BIH, samo jedu po restoranima i piju po kafanama,,,Oni to mogu samo sanjati u zemljama odakle dolaze..I ja budala pricam ljudima koji rade za 500 maraka, jer takvima je i milja eura puno kad odes vani...A biti , to je ciganska plata ma gdje god bio vani...U mom drustvu ima nas barem 15 mudonja, niko ne radi za menje od milju i pol maraka....A niko nije u politici ili na budzetu, znaci nije svako kokuz i ne muci se svako u zivotu...I zasto bi neko sa 4 milje u kuci i stanom svojim isao vani :lol: Moras biti na heroinu zestokom :lol: Vani ides kad ces pare mlatiti, doktori i it sektor ili kad si kokuz...Ovo vazi za veliku vecinu...Kani se suplje, nema vode, bezbjednost (ta mi je najaca) a u Melbourne kad padne mrak , u velikoj vecini grada ne smijes hodati sam...Ljudima uveliko dok spavaju po noci hladno (Somalici) provaljuju u kuce,na cesti ti otimaju auta, heroin se korisiti na svakom cosku..Ne bi volio da mi dijete raste dole ni za sta ....Jer ce mu djetinstvo biti u dvoristu kuce i pored compjutera...Eto ja znam barem 20 familija iz Australije koji su se vratili zbog djece , jer dole nisu htijeli da im odrastaju...Oni budale koji su zivjeli dole i imali sve a ti pametan koji nije prnuo dalje od Tarcina..
Ne seri vise zivota ti. To su price gastarbajtera iz 50ih godina. Jel ti mislis da smo mi koji smo 20-30 godina vani bas tolika fukara? Potomci "gastarbajtera" su sada itekako skolovani i uspjesni, ne kazem da su svi ali ih ima gro takvih. Samo u mom uzem krugu prijatelja ima i doktora, i advokata, zubara, IT inzinjera, direktora banaka, ucitelja, itd itd. Zamisli ima i diplomata, hoces da ti dam broj od cure koja je visoki diplomat u US administraciji? Jel mislis da ona samo krka kebab? Doduse imam i jarane kuhara, automehanicara, ali i oni su daleko od toga da su takva fukara kako pises.

Ako je tebi na zapadu skupo jesti u restoranu onda ne znaci da smo svi takvi. Ja na poslu jedem svaki dan u drugom restoranu, zamisli taj show :oops:

Jarane, ti Melburna ni u prici vidio nisi, ne prosipaj suplje. I priznaj vise da si zviz, stil pisanja je identican.
E moj misu...Ti zivis vani ha ha ha ha...Hajde ne seri sviju ti....Jedes ko covjek , kad dodjes u BIH na odmor.....Joj sto ne mogu mangupa preko neta , a u stvarnom zivotu na posao nosi hranu u kutiji, da bi dosao na odmor i da bi mogao imati bolje auto..Hajde, furaj...
Last edited by Melbourne_Australia on 21/01/2019 20:02, edited 1 time in total.
muha_sa

#3903 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

dokle ste :?

jesul krenule slike radnih mjesta :?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3904 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Velkoski »

dok ne vidim izvode iz banke nikome ništa ne vjerujem
Melbourne_Australia

#3905 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Velkoski wrote:dok ne vidim izvode iz banke nikome ništa ne vjerujem
:lol: :lol: Ili papir da je vlasnik kuce :lol:
1GB

#3906 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

mirsek wrote:
The 51st State wrote:Da sam u dijaspori I zadovoljan ne bh nikad srao po klixu.
I u BIH da si uspjesni privatnik koji se ubija od posla i puno zaradjuje ne bi puno pisao po klixu jer nemas vremena za takve stvari. Naglasak na puno.
Mirsek, uspjesni privatnik il biznismen se ne ubija od posla, i ima vremena za sve pa i za procaskat na forumu.

Moj trenutni "gazda" je kao generalni direktor jedne osrednje IT kompanije rekao bih "uspjesan", a covjek svaki dan trosi minimum sat vremena na forumu za pcelare.
JThomas

#3907 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by JThomas »

ni na osnovu izvoda ne znaš koliko od toga se mora dati nekome drugom :mrgreen: možda sve. možda više od te cifre koja piše :mrgreen:
konjislav

#3908 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Melbourne_Australia wrote:
1GB wrote:Da ne rece nebih znao da je coek iz Melburna :oops:

Uostalom ta ce Melburn.. bolje u Rajvosa gdje je AQI indeks 500 i po noci nemos na cenifu jer neJma vode

Image
A sta vrijedi ova slika velikoj vecini nasih ljudi dole?...90% nasih ljudi nisu 5 puta u gradu bili..Izgube se kad dodju u grad...Pitaj gdje je South Yarra u Melbourne, e tu i danas imam sta, tu sam zivio 17 godina,....Pusti price index itd itd....U restoran odu jednom u 3 mjeseca ili nikad u godini....U kino ne odu ni jednom godisnje, jer ti treba 100 dolara za 3 karte i kokice i sokove i naravno za parking....A da ne pricam da 90 %njih neki dobar bar ne vide nikad...Jer da obrnes 3 rune dole treba ti 150 dolara...Bosnjo bi zenu da mu jebes za tih 150 dolara..Kontas li ti to??? Ja kad bi zivio dole kao ovdje , trebalo bi mi barem 15 milja mjesecno dolara, a to dole mozes samo sanjati...Ne zivi onaj koji ima , nego ko je naucio....Nije poenta zivota vani da rintas i da stekas, vec da putujes i uzivas svaki dan u zivotu...Znas li ti kad sam ja sad bio dole, da sam ja u velikoj vecini dole placao vecere i provode, jer dole ljudi nasi tesko se fataju za dzep, njima je glupost jesti vani kad mozes kuci jesti...Dole 3 kebaba i 3 soka 70 dolara, a ovdje kod pirpe se ubijes za cvaju..Zato nasi iz dijaspore kad doeju u BIH, samo jedu po restoranima i piju po kafanama,,,Oni to mogu samo sanjati u zemljama odakle dolaze..I ja budala pricam ljudima koji rade za 500 maraka, jer takvima je i milja eura puno kad odes vani...A biti , to je ciganska plata ma gdje god bio vani...U mom drustvu ima nas barem 15 mudonja, niko ne radi za menje od milju i pol maraka....A niko nije u politici ili na budzetu, znaci nije svako kokuz i ne muci se svako u zivotu...I zasto bi neko sa 4 milje u kuci i stanom svojim isao vani :lol: Moras biti na heroinu zestokom :lol: Vani ides kad ces pare mlatiti, doktori i it sektor ili kad si kokuz...Ovo vazi za veliku vecinu...Kani se suplje, nema vode, bezbjednost (ta mi je najaca) a u Melbourne kad padne mrak , u velikoj vecini grada ne smijes hodati sam...Ljudima uveliko dok spavaju po noci hladno (Somalici) provaljuju u kuce,na cesti ti otimaju auta, heroin se korisiti na svakom cosku..Ne bi volio da mi dijete raste dole ni za sta ....Jer ce mu djetinstvo biti u dvoristu kuce i pored compjutera...Eto ja znam barem 20 familija iz Australije koji su se vratili zbog djece , jer dole nisu htijeli da im odrastaju...Oni budale koji su zivjeli dole i imali sve a ti pametan koji nije prnuo dalje od Tarcina..
Eto ja ti odlazim da ubijam pare, dobro mi ovdje, ali u Njemačku još bolje, a puno bi mi srce bilo da živim i radim u sunčanoj Kaliforniji. Naravno bezbednost, kvalitet života, itd. su samo bonus na sve ovo.
1GB

#3909 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

muha_sa wrote:dokle ste :?

Coek dodje i zasere svaki vid normalne komunikacije :oops:
duminjo

#3910 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by duminjo »

Jel ovo opet mjerimo ćune? Da se sakrijem :mrgreen:
1GB

#3911 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

Jel barem upola ko Ogijeva?
1GB

#3912 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

konjislav wrote: Eto ja ti odlazim da ubijam pare, dobro mi ovdje, ali u Njemačku još bolje, a puno bi mi srce bilo da živim i radim u sunčanoj Kaliforniji. Naravno bezbednost, kvalitet života, itd. su samo bonus na sve ovo.
Eee ne znas ti bajo sta te ceka u Berlinu, kurve, droga, kondomi, arapi i crnci, kriminal, samo kebab cjeli dan, gore neg u Brcko :D
duminjo

#3913 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by duminjo »

1GB wrote:Jel barem upola ko Ogijeva?
Bas te zanima? :lol:
1GB

#3914 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

japin_mutapi wrote:
Melbourne_Australia wrote:
japin_mutapi wrote:koga boli kurac
Jeli te ko sta pitao ? susss
jebiga, pricas nam svoju zivotnu pricu i dogodovstine iz mladosti a, iskreno, nisu bas nesto zanimljive i poucne, neki potcjenjivacki ton i samohvalisanje ili sto bi moj amidza reko - pisaj po sirotinji

tako da koga boli kurac ili susss
Ako nisi skonto to je Zviz, glavom i bradom... klasicna spika, na zapadu sranje, droga, kurve, kriminal, ostante u BiH... ja uspjesan, zivio u Svecku, Spaniju i Melburn... buraz mi najbolji broker danske. Ta ce zapad, nemas raje i cevapa.

I onda brzo gubi strpljenje i pocne sa uvredama :)
konjislav

#3915 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Danas dobio vizu u pasoš, i žena i dijete isto tako.
Došlo vrijeme da pakujemo kofere. :D
Last edited by konjislav on 21/01/2019 20:34, edited 2 times in total.
vjesticanametli

#3916 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

Heclih vilkomen u faterland :-D
muha_sa

#3917 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

konjislav wrote:

:thumbup:

sretnooooooooooooooo :-D
konjislav

#3918 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

muha_sa wrote:
konjislav wrote:

:thumbup:

sretnooooooooooooooo :-D
Mnogo hvala Muha, mnogo mi je značila tvoja podrška i drugih forumaša, ali tvoja najviše. :D
1GB

#3919 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

Jesi naucio Austrijsku himnu? Trebace ti u Njemackoj...
Seyfo

#3920 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Da se hairli snadjes i da nam javljas sve! Tako drug meteorit utece i nestade. Doduse, javi se ponekad kao klon ali nije to to. A Melbourne, halo ba ljudi, nije zviz,on se ne bi nikad vratio u BiH,zviz samo sere i pljuje po BiH a ovaj se vratio i podrzava povratak i ostanak. Tako da ne vjerujem da je zviz. Osim toga, pismeniji je od zviza i bolje barata nasim jezikom. Zviz preskace sve koji mu ne odgovaraju i replicira rijetko,uglavnom uskace nepozvan,poput naseg Francuza.I moje subjektivno misljenje,u zvizovom stilu pisanja osjeti se ozbiljno mentalno oboljenje. A pisanje po sirotinji...ah,sta reci...ocito da to svi navedeni vole.
insomnia78

#3921 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Pa i ovaj ce tako. Nece on nidje.
madner

#3922 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Kazes da mjesec dana skijas iz svog apartmana, odmah prozivke za soranje.
1GB

#3923 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

madner wrote:Kazes da mjesec dana skijas iz svog apartmana, odmah prozivke za soranje.
Jel ti poznajes Melburna privatno? Prosvjetli nas ondaK...
madner

#3924 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

1GB wrote:
madner wrote:Kazes da mjesec dana skijas iz svog apartmana, odmah prozivke za soranje.
Jel ti poznajes Melburna privatno? Prosvjetli nas ondaK...
Ne ali poznajem puno ljudi koji i bolje zive i rade ovdje. Licemjerno je tvrditi da je svako ko je iznad prosjeka trol, onda se dobije samo echo.
Seyfo

#3925 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Ljudi misle ako neko ko zivi na visokoj nozi samo opisuje kako zivi da je to odmah pisanje po sirotinji. Nije jebiga...eno sta je apartmana na Bjelasnici,svaki ima vlasnika,sta je dobrih auta po Sarajevu, koliko ih slavi novu godinu i ljetuje po egzoticnim destinacijama. Ne moze se covjek ni pohvaliti da je kao mlad zigu sa pricom da je dijasporac :-D
Post Reply