Aluminij Mostar
Moderator: anex
- Sanjarko
#3901 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa bore se ljudi, i treba. A kod nas suti i trpi da se ne bi zatalasalo. Strah nas talasanja tj., rata. Samo da ih opet ne izrade.
- House
#3902 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
i opet će HDZ izdominirati na lokalnim izborima
-
invincible1921
#3903 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Dje su vam transparenti "not my president"
eto vam covic pa vi opet hdz izaberite
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3904 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

de stisni pa baci pogled a ne flasHu, jos bio u generalstabu i jos ranjen RVI... laHko je na doktora Ćoviča gošpar
- House
-
channel10
#3906 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nema tu muda. Imali svaki mjesec preko tri hiljade na racunu, a odsad idu na krompir svaki mjesec. Jos oni nisu ni svjesni sta im se desilo.Nivelacija wrote:Radnici Aluminija pokazali muda za razliku od radnika iz bosnjackih sredina koji su ugaseni od SDA
Sami pali, sami se ubili. Sad su spusteni na zemlju i ovo je sve reakcija na politiku HDZ-a zadnjih godina. Izvukla bi njih SDA da su samo malo bili bolji.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3907 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ubjedljivih 120% ko i babo putinHouse wrote:i opet će HDZ izdominirati na lokalnim izborima
-
Nivelacija
#3908 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Radnici Binga u mjestima gdje su bosanski katolici vecina imaju 200 maraka vecu platu od radnika Binga iz bosnjackih sredina.Hajvan wrote:Nivelacija wrote:Radnici Aluminija pokazali muda za razliku od radnika iz bosnjackih sredina koji su ugaseni od SDA
nije bezveze razlika u platama, cak i u najnizim granama poput trgovine, u korist bosanskih hrvata…
jednostavno, ljudi nece da rade ‘dodzaba’
za sve se treba izboriti
Prvi Bingo to koristi.
- Janjicar
#3909 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pokazase UZPovci muda a ti Bosnjo ni srednjak ne smijes Baketu pokazat, odmah te privedu.
- Hajvan
#3910 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Bošnjo, Mošnjo (lat. scrotum), bezmudi.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3911 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
kad ukinu ove firme gdje su plate 1500+KM biće i togahorkesh wrote:Skidam kapu radnicima Aluminija.
Kad je bilo ko od hiljada i hiljada prevarenih radnika došao pred centralu SDA i kamenovao Bakira? A imali su jednako prava, ako ne i više.
- horkesh
#3912 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Činjenica da 90 posto Bošnjaka u svakodnevnom govoru sebe i druge naziva "Bošnjo", a "Bošnjak" ne može prevaliti preko usana dovoljno govori o tom narodu. Nešto k'o nigga kod crnaca, samo manje cool.Hajvan wrote:Bošnjo, Mošnjo (lat. scrotum), bezmudi.
- He1972
#3913 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ovdje moram da se složim sa drugom slavjaninom, iako škrgućući zubima. Što je TITO napravio ovi još rasprodaju, slomiše se ne mogu da razhebu nikako, a trude se svim silama.славянин wrote:Bili jaci od... ko te napao ? Koliko sam citao Jugoslavija nije pristala da bude satelit SSSRa niti zapada.To je luksuz koji je rijetko ko mogao priustiti.Prilicno je jasno da bi sovjeti silom uzeli jugoslaviju da nisu znali da bi se rat oduzio i imao gubitke koji bi im prevazisli korist koju bi dobili.Dosta to govori o kapacitetu za odbranu.Hajvan wrote:al najjci su ovi sto prizivaju tzv pravu drzavu
ko biva ona prijasnja bila prava..
bili jaci i od …
chek od koga u evorpi,,,bugara…to smo i sad
odes u madjarsku, za koju smo shatro bili shatro zapad, sjebeeeesh se od kolichini dobrile i razvijenosti…
to metroi ko u londonu, vlastite proizvodnje, a prava drzava imala jednu i po stanicu
ahahahahahahahhaahah
Jaci od Bugara ?? Po cemu tj. kojoj stavci ?
Da odes danas u madjarsku, nakon sto je unistena drzava koja je 80ih bila mnogo bolja od te Madjarske, i dok smo ovamo rusili i nakon tog rusenja krali oni su gradili - jeli to tesko razumiti ? Ili treba porediti danasnju Madjarsku i Jugoslaviju 80ih.
Koliko se cega proizvodilo u Jugoslaviji mozemo i danas viditi, tj ovako podsjetiti se kada gase fabrike koje su pravljene prije 30-40-50 godina a uspjeli smo sto jedan forumas rece da napravimo fabriku pastete.Molimo Kineze da naprave jedan blok termoelektrane..
-
nebogori
#3914 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
sto je najzalosnije nije bosnjo ni pokazao nego amerikanka cini mi seJanjicar wrote:![]()
Pokazase UZPovci muda a ti Bosnjo ni srednjak ne smijes Baketu pokazat, odmah te privedu.
- moa
#3915 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Imamo i mi jedtinu radnu snagu, blizu luka, dobra inftastruktura do luke... radit ce se dole opet ali za 1000-1400 prosjekstakasa wrote:Ja mislim da daba spekulisete, niko nece Aluminij kupit jer nema racunice za to.
U Svedskoj postoji jedna fabrika koja proizvodi primarni aluminij
https://rusal.ru/en/about/50/
Kubal u Sundsvallu. I nju su Rusi kupili prije 15 - 20 godina. Prvo Glencore za marku pa onda Rusi od Glencorea. Ali su morali uloziti oko 200 miliona eura da zadovolje ekoloske norme. Fabrika se nalazi na nesaljenom sjeveru koji obiluje strujom iz hidroelektrana i najveci je poslodavac u toj oblasti. Zaposlenih je 450 a godisnja proizvodnja 130 tona, znaci ko Aluminij ali sa duplo vecim brojem zaposlenih. I ovako sredena, ova fabrika je stalno na rubu isplativosti.
Mozda je jos vazno napomenuti da polovica proizvodnje ide za potrebe svedske industrije a pola se izvozi.
I Kubal uvozi bauxit isto kao i Aluminij, znaci imaju struju i dobru volju
- General War
#3916 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
pici wrote:General War wrote:pici wrote:ma ovo je sve strip...
![]()
To sam hiljadu puta rekao na ovom forumu, zivimo u drzavi iz alan forda, znao sam da ce mi onoliko smijanje prisjest .ovo moram uokvirit i na zid metnut“Do sada nam je vise puta obećano svašta, pa nije ispunjeni, da li će i sada biti tako, ne znamo”,
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3917 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
General War wrote:pici wrote:ma ovo je sve strip...
![]()
To sam hiljadu puta rekao na ovom forumu, zivimo u drzavi iz alan forda, znao sam da ce mi onoliko smijanje prisjest .

- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3918 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
I ne 1000 radnika, nego 500moa wrote:Imamo i mi jedtinu radnu snagu, blizu luka, dobra inftastruktura do luke... radit ce se dole opet ali za 1000-1400 prosjekstakasa wrote:Ja mislim da daba spekulisete, niko nece Aluminij kupit jer nema racunice za to.
U Svedskoj postoji jedna fabrika koja proizvodi primarni aluminij
https://rusal.ru/en/about/50/
Kubal u Sundsvallu. I nju su Rusi kupili prije 15 - 20 godina. Prvo Glencore za marku pa onda Rusi od Glencorea. Ali su morali uloziti oko 200 miliona eura da zadovolje ekoloske norme. Fabrika se nalazi na nesaljenom sjeveru koji obiluje strujom iz hidroelektrana i najveci je poslodavac u toj oblasti. Zaposlenih je 450 a godisnja proizvodnja 130 tona, znaci ko Aluminij ali sa duplo vecim brojem zaposlenih. I ovako sredena, ova fabrika je stalno na rubu isplativosti.
Mozda je jos vazno napomenuti da polovica proizvodnje ide za potrebe svedske industrije a pola se izvozi.
I Kubal uvozi bauxit isto kao i Aluminij, znaci imaju struju i dobru volju
- He1972
#3919 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
pici wrote:
de stisni pa baci pogled a ne flasHu, jos bio u generalstabu i jos ranjen RVI... laHko je na doktora Ćoviča gošpar
ne znaš koji gadnije izgleda od trojke, riđo, krivousti ili do-dick, ali nas izvraćaju svaka im čast
-
howdy
#3920 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
On peco, drugi mu zene guzilimO k3 wrote:Maraschino wrote:Boli Hafisa neka stvar, cim zazimi on ce opet potpaliti a do tada gOnja ribu po Neretvi.mO k3 wrote: picke dok su radili nije im bio lopovsada kada nemaju posla lopov ...
hafise , hafisekakva je situacija nakon sto ti se kotlovnica ugasila?
![]()
Bez zeze ovaj sto ga znam kaze da je vrhunski ribar da cesto provodi vrijeme na vodi , mozda je i to razlog zasto se tri puta zenio
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3921 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
bolje dvanaest plata po 3 milje nego osam plata po 7 stoja
- General War
#3922 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ili po Alan Fordu: bolje zivit sto godina kao bogatas, nego sedam dana u bijedijapin_mutapi wrote:bolje dvanaest plata po 3 milje nego osam plata po 7 stoja
- horkesh
#3923 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Misliš, poput FDS-a? Koliko ih je ono dobilo otkaze, pardon, proglašeni tehnološkim viškom, prošle godine, oko 200?japin_mutapi wrote:kad ukinu ove firme gdje su plate 1500+KM biće i togahorkesh wrote:Skidam kapu radnicima Aluminija.
Kad je bilo ko od hiljada i hiljada prevarenih radnika došao pred centralu SDA i kamenovao Bakira? A imali su jednako prava, ako ne i više.
- mO k3
#3924 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa izračunao sam gorejapin_mutapi wrote:bolje dvanaest plata po 3 milje nego osam plata po 7 stoja
13x15x3000=585.000 KM
Not BAD
-
daddy-kool
#3925 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ovo je Čović vadio živu glavu, obećavaj im sve samo da se raziđu.
Pa što im ne pomože prije dva-tri dana?
Ah da, nije znao žele li raditi...

Pa što im ne pomože prije dva-tri dana?
Ah da, nije znao žele li raditi...