Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gledam ko je otvorio temu i šta se nalazi na prvoj stranici kad tamo Alija Izetbegović. Čovjek koji je urinsao državu i narod gdje par familija vlada i sebi trpa u džepove dok po inostranstvu kupuju nekretnine a istovremeno blesavom i nepismenom narodu prodaju priču o patriotizmu i nadi u bolje sutra.Priča je koje je bila 1998 je potpuno ista i danas.
Šta ono reče Bakir Izetbegović strpite se još samo 8 godina i eto nam blagostanja.
Sreća pa u ovoj državi ima i pametnih ljudi koji su skontali da ovdje nema budućnosti i sad masovno idu vani.Za par godina neće vas imati ko liječiti nego će postaviti nekog uhljeba sa faxom iz Travnika koji ne zna držati slušalice da vam piše dijagnoze.
Opasan toplotni val stiže u Evropu..... do 38 stepeni, a u najtoplijim područjima i do 40 stepeni celzija, podaci su meteorološkog servisa AccuWeather.
Ipak, ispred nas u BiH je sunčano uz moguće naoblake tokom dana, navode bosanskohercegovački meteorolozi.
Zvonimir Nikolić " Sarajevo je u dobrom dijelu sačuvalo sebe. Ne postoji grad na svijetu koji je sa više ožiljaka i rana nastavio život. I znam da će neki, koji nakon par godina dođu u Sarajevo, reći kako nije Sarajevo isto. A kako će biti isto nakon 11.541 ubijenog sugrađanina. Kako će biti isto kada niti jedan prozor u Sarajevu nije ostao čitav. Kako će biti isto kada nema skoro niti jedne porodice u gradu da nije imala gubitak, bilo voljene osobe ili člana porodice, bilo nečega materijalnog i egzistencijalnog. I uprkos svemu tome grad je nastavio da živi. I ja u svojim pričama pišem o ličnom iskustvu. Ne prepričavam nešto što je neko rekao ili doživio nego samo ono što sam doživio ja. I suživot i dan danas postoji u Sarajevu. Samim tim ako ja dobijem 200 čestitki za Božič ili Uskrs, ako se radujem Bajramskim kolačima kao i moji prijatelji Bošnjaci. I samim tim što su moji prijatelji i prijatelji moje djece Sarajlije a ne Bošnjaci, Srbi, Hrvati ili Ostali. Suživot u Sarajevu ne vide samo oni sa lošim namjerama."/
vazi wrote: Zvonimir Nikolić " Sarajevo je u dobrom dijelu sačuvalo sebe. Ne postoji grad na svijetu koji je sa više ožiljaka i rana nastavio život. I znam da će neki, koji nakon par godina dođu u Sarajevo, reći kako nije Sarajevo isto. A kako će biti isto nakon 11.541 ubijenog sugrađanina. Kako će biti isto kada niti jedan prozor u Sarajevu nije ostao čitav. Kako će biti isto kada nema skoro niti jedne porodice u gradu da nije imala gubitak, bilo voljene osobe ili člana porodice, bilo nečega materijalnog i egzistencijalnog. I uprkos svemu tome grad je nastavio da živi. I ja u svojim pričama pišem o ličnom iskustvu. Ne prepričavam nešto što je neko rekao ili doživio nego samo ono što sam doživio ja. I suživot i dan danas postoji u Sarajevu. Samim tim ako ja dobijem 200 čestitki za Božič ili Uskrs, ako se radujem Bajramskim kolačima kao i moji prijatelji Bošnjaci. I samim tim što su moji prijatelji i prijatelji moje djece Sarajlije a ne Bošnjaci, Srbi, Hrvati ili Ostali. Suživot u Sarajevu ne vide samo oni sa lošim namjerama."/
Musliman iz FBiH svoju prvu bajramsku hediju odnio siromašnoj pravoslavnoj porodici u RS
Sabahudin Sinanović - Ja, apsolutno, ne vidim tu razlike da li je to čovjek pravoslavne vjere, katoličke ili muslimanske . Ja samo gledam kome je u ovom momentu najpotrebnije i gdje ja mogu reagirati. Mene u suštini ne interesiraju te granice, razumijete. Ali, nisam samo ja tu – evo po meni su svoju hediju poslale i Esmira Mujić i Sanela Mustafić, koje su pokrenule akciju u Doboj-Istoku, u Klokotnici. Tu je i novinar Sead Muftić s Facebook stranice "Regija Doboj vijesti" -
Sabahudin je prvi dan Bajrama ovu porodicu obradovao prehrambenim namirnicama i obućom, ali glavni problem Demonjića je dom, jer ni kuća u kojoj žive nije njihova.
Nakon što je BHT1 preksinoć u 19 sati objavio ovaj prilog, doslovce preko noći je dijaspora iz Austrije sakupila 8.000 eura za izgradnju kuće.
Odmah je reagirao i načelnik općine Stanari, koji je kontaktirao Sinanovića i predložio mu da se za dva dana sastanu i oforme inicijativni odbor za izgradnju kuće Demonjićima.
Osmijeh na lice vraća i hodža koji je na Sinanovićevo pitanje – da li on svoju bajramsku hediju može dati ljudima druge vjere, nakon bajram-namaza odgovorio: "Duplo ti se piše, Sabahudine!"
Ove efendijine riječi izazvale su komentar na društvenim mrežama: "Ima nade za ovaj svijet".
Pitali smo legendarnog humanitarca – zašto sve ovo radi.
- Možda sam i ja nekada bio u sličnoj situaciji kao i obitelj Demonjić - jasan je bio Sabahudin Sinanović.
vazi wrote: Zvonimir Nikolić " Sarajevo je u dobrom dijelu sačuvalo sebe. Ne postoji grad na svijetu koji je sa više ožiljaka i rana nastavio život. I znam da će neki, koji nakon par godina dođu u Sarajevo, reći kako nije Sarajevo isto. A kako će biti isto nakon 11.541 ubijenog sugrađanina. Kako će biti isto kada niti jedan prozor u Sarajevu nije ostao čitav. Kako će biti isto kada nema skoro niti jedne porodice u gradu da nije imala gubitak, bilo voljene osobe ili člana porodice, bilo nečega materijalnog i egzistencijalnog. I uprkos svemu tome grad je nastavio da živi. I ja u svojim pričama pišem o ličnom iskustvu. Ne prepričavam nešto što je neko rekao ili doživio nego samo ono što sam doživio ja. I suživot i dan danas postoji u Sarajevu. Samim tim ako ja dobijem 200 čestitki za Božič ili Uskrs, ako se radujem Bajramskim kolačima kao i moji prijatelji Bošnjaci. I samim tim što su moji prijatelji i prijatelji moje djece Sarajlije a ne Bošnjaci, Srbi, Hrvati ili Ostali. Suživot u Sarajevu ne vide samo oni sa lošim namjerama."/
Što nemogu ovih patetičnih priča... Kao mi ovo, mi ono, nitko živ nije kao mi... Ma mi smo goli kurac.
Šta znači "grad nastavio da živi" ? Pa svaki grad živi, al kako?
Jedino Černobil ne živi.
Ima i gorih gradova pa se ne busaju u prsa. Živi se i u Mosulu, i u Raki i u milijun drugih stravičnih gradova. Živi se i u meksičkoj prijestolnici po broju kriminala... Šta sad mi kao čudo neko neviđeno?
Naš narod nije dobar, naš narod je istraumatiziran i kolekticno svi imamo psihičke dijagnoze. Nabijem ja naš inat i naš "merhametluk". To se drugim riječima zove nemoć i očaj.
Humljanin wrote: .... Naš narod nije dobar, naš narod je istraumatiziran i kolekticno svi imamo psihičke dijagnoze. Nabijem ja naš inat i naš "merhametluk". To se drugim riječima zove nemoć i očaj.
Humljanin wrote: To ti ga je tako, pa ti pjevaj koliko hoces... Nas narod je kolekticno istraumatiziran, i to je jedina dijagnoza i istina. Sve se na to veže.
Svako za sve okolo sebe donosi zakljucke onako kakav je on sam.....
Humljanin wrote: To ti ga je tako, pa ti pjevaj koliko hoces... Nas narod je kolekticno istraumatiziran, i to je jedina dijagnoza i istina. Sve se na to veže.
Svako za sve okolo sebe donosi zakljucke onako kakav je on sam.....