Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Humljanin

#3901 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

spreca wrote:
Humljanin wrote:
Hrvati su izabrali Dzafer-bega da napakoste Bošnjacima :lol:
mogli ste Scepu na kojeg ste inace tipovali :mrgreen: ..ko vam je kriv
Ni slučajno!
Ja glasam samo za SDA kad vidim koliko muke zadaju Bošnjacima :D Racunam, kad je bal nek je maskenbal :lol:
Humljanin

#3902 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

Bloo wrote:
Humljanin wrote: Pa kad pogledas podatke o prirodnom prirastaju u Srbiji, Hrvatskoj, BiH (ne znam kako stoji kod Crnogoraca i Albanaca), nema potrebe ni za prirodnom selekcijom.
Nece se imati sta selektovati.
Hajde vidiš da nije sve crno.. :lol:
Izumrijet ćemo i mi ko i oni prije nas, pa nek živi netko normalniji :thumbup:
salik79

#3903 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by salik79 »

.
salik79

#3904 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by salik79 »

Humljanin wrote:
spreca wrote:
Humljanin wrote:
Hrvati su izabrali Dzafer-bega da napakoste Bošnjacima :lol:
mogli ste Scepu na kojeg ste inace tipovali :mrgreen: ..ko vam je kriv
Ni slučajno!
Ja glasam samo za SDA kad vidim koliko muke zadaju Bošnjacima :D Racunam, kad je bal nek je maskenbal :lol:

Eh, vidis da smo mi kud i kamo humaniji. :D
spreca

#3905 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Bloo wrote: Nema potrebe da se patroniziramo.
Da li citas sta sam napisala?
Ili si uhvacen u zatvoreni krug mrznje prema bilo cemu sto nije Bosnjo?

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/fr ... -stav-3697

Budućnost Bosne i Hercegovine dobrim dijelom zavisi od toga hoćemo li uspjeti jesti jedni s drugima za istim stolom uz povjerenje i uvažavanje, a da ispod stola nemamo punu vreću bolesnih predrasuda, paranoja i isključivosti.

evo jos korisnog materijala

za boldano dje me nadje :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#3906 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by It_is_a_Leclerc »

spreca wrote:
Humljanin wrote:Ispast ce Kljujic veci ustasa od Komsica :lol:
Komsic je ovdje najmanje kriv....on nije sam sebe izabrao.....Komsic je izabran glasovima Bosnjaka a to je bio odgovor Covicu na njegovo ponasanje i ponasanje predsjednice i premijera Hrvatske......ovo je samo odgovor na Coviceve "nestasluke"
Ne nasjedajte na neustavne, diskriminatorske i krajnje nelegitimne tvrdnje dijela bh. Hrvata koji su glasali za HDZ.

Željko Komšić je izabran glasovima građana FBiH, kao član Predsjedništva iz reda Hrvata, kao što i nalaže Ustav. Mogli su ga, što se Ustava tiče, izabrati i afganistanski gorštaci. To je najmanje bitno.

Kome ne sviđa Ustav neka ne kmeči po Zagrebu, nego neka skupi legitimnu dvotrećinsku većinu u Parlamentu i promijeni ga.

Stoga je HDZ-ov kandidat, dr. Čović, u punom smislu primjene Ustava BiH potpuno nelegitiman.
Hafis

#3907 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Promijenit ćemo ustav da ne bi bilo kmečanja. Ta nije mumin da se ne može promijeniti.
A dijasporce neće nitko ništa ni pitati...šuti i mistrijaj :)
channel10

#3908 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

To je to lekrekche :D, ali džabe pricati. Neka ga glabaju dok se boje ne rastope.
spreca

#3909 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

It_is_a_Leclerc wrote:
spreca wrote:
Humljanin wrote:Ispast ce Kljujic veci ustasa od Komsica :lol:
Komsic je ovdje najmanje kriv....on nije sam sebe izabrao.....Komsic je izabran glasovima Bosnjaka a to je bio odgovor Covicu na njegovo ponasanje i ponasanje predsjednice i premijera Hrvatske......ovo je samo odgovor na Coviceve "nestasluke"
Ne nasjedajte na neustavne, diskriminatorske i krajnje nelegitimne tvrdnje dijela bh. Hrvata koji su glasali za HDZ.

Željko Komšić je izabran glasovima građana FBiH, kao član Predsjedništva iz reda Hrvata, kao što i nalaže Ustav. Mogli su ga, što se Ustava tiče, izabrati i afganistanski gorštaci. To je najmanje bitno.

Kome ne sviđa Ustav neka ne kmeči po Zagrebu, nego neka skupi legitimnu dvotrećinsku većinu u Parlamentu i promijeni ga.

Stoga je HDZ-ov kandidat, dr. Čović, u punom smislu primjene Ustava BiH potpuno nelegitiman.
Ma znaju to oni......samo se prave "naivni"njima samo Bakir i SDA mogu nasjesti
spreca

#3910 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote:Promijenit ćemo ustav da ne bi bilo kmečanja. Ta nije mumin da se ne može promijeniti.
hocete to na guzove mjenjati...nije nam to interesantno :mrgreen:
channel10

#3911 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

Ne nasjeda Bakir niti je on naivan. On zna da samo sa HDZ -om i bilo kojom strankom iz srpskog naroda može da vlada u ovoj zemlji. Svi drugi su nepoželjni.
spreca

#3912 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

channel10 wrote:Ne nasjeda Bakir niti je on naivan. On zna da samo sa HDZ -om i bilo kojom strankom iz srpskog naroda može da vlada u ovoj zemlji. Svi drugi su nepoželjni.
kazu da na sve nas treba jedna atomska :mrgreen: ....ja mislim da treba na ove na vlasti :lol: ......ali nekako mi zao Bakira :lol: :lol: :lol: :lol:
Humljanin

#3913 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

salik79 wrote:
Humljanin wrote:[
Ni slučajno!

Mora se priznati da jeste... Vi još niste počeli glasat za Ćiriličara. :lol:

Pe.Es. Baš nešto kontam... Da je narod mogo sastavljat trojicu najvećih bidona za Precjedništvo, teško bi našo bolje.
3 agresivna netolerantna egomanijaka.. = recept za bolje sutra 8-)
channel10

#3914 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

spreca wrote:
channel10 wrote:Ne nasjeda Bakir niti je on naivan. On zna da samo sa HDZ -om i bilo kojom strankom iz srpskog naroda može da vlada u ovoj zemlji. Svi drugi su nepoželjni.
kazu da na sve nas treba jedna atomska :mrgreen: ....ja mislim da treba na ove na vlasti :lol: ......ali nekako mi zao Bakira :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja ne znam kako taj čovjek može zaspati navečer s obzirom sta sve radi svom narodu.
spreca

#3915 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

channel10 wrote:
spreca wrote:
Ma ja ne znam kako taj čovjek može zaspati navečer s obzirom sta sve radi svom narodu.
Moze sve ...kad je obraz guzica a savjest i postenje nepoznanica
spreca

#3916 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Humljanin wrote:
salik79 wrote:
Humljanin wrote:[
Ni slučajno!

Mora se priznati da jeste... Vi još niste počeli glasat za Ćiriličara. :lol:

Pe.Es. Baš nešto kontam... Da je narod mogo sastavljat trojicu najvećih bidona za Precjedništvo, teško bi našo bolje.
3 agresivna netolerantna egomanijaka.. = recept za bolje sutra 8-)
Dao si dobru ideju...u buducnosti glasati za Cirilicara dozivotno....a srbi ce se valjda pobrinuti da im Dodik bude dozivotni i eto nam spasa a Bakira smo vec skoro pa odjebali
Novak20

#3917 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Bloo wrote: Nema potrebe da se patroniziramo.
Da li citas sta sam napisala?
Ili si uhvacen u zatvoreni krug mrznje prema bilo cemu sto nije Bosnjo?

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/fr ... -stav-3697

Budućnost Bosne i Hercegovine dobrim dijelom zavisi od toga hoćemo li uspjeti jesti jedni s drugima za istim stolom uz povjerenje i uvažavanje, a da ispod stola nemamo punu vreću bolesnih predrasuda, paranoja i isključivosti.
:thumbup:

:kakoste:
mO k3

#3918 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Ovdje se ne radi o tome da mi mrzimo Hrvate nedaj boze , ali politika HDZ je karcinom protiv kojeg se treba boriti
Point.

#3919 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Niko ovdje nije protiv hrvatskog naroda u BiH nego protiv HDZ-a, koji je privatizirao Hrvate gdje su legitimni samo oni što glasaju za tu stranku a svi ostali su nelegitimni, nisu pravi Hrvati itd. O tome je riječ.
BHCluster

#3920 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

To je genetski deformisani materijal koji je prigrlio Islam. I sada sa svakom nasljednom generacijom taj gen postaje koncentriran. Postaje sve gori i gori, jednostavno postaje izrazajan i diktira njihov stil misljenja i ponasanja, koji je ukorijenjen u njihovim genima. I ptice na grani znaju da su tzv Bosnjaci najveci problem u tzv. BiH, zato se mora pod hitno iskljucivo preventivno djelovati protiv istih sa svim raspolozljivim sredstvima oni koji to odbiju neka im to bude na savjesti.
Bloo
Globalna šefica

#3921 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

ovdje naletim rekreativno. ne pripadam niti jednom od 3 etnije. iscudavam se promjeni paradigme da uvijek teme koje u svom naslovu imaju odnos bosnjaka prema drugim narodima zavrse uvijek isto.
ako iskljucimo iz diskusije klasicne pro/hvatske trolove, kakav hrvat bi vama odgovarao kao sugovornik?
naravno morao bi biti neko normalan, koji ne negira uzp to se podrazumijeva.
ali ako ukaze na negativne momente zivota hrvata u npr sarajevu da li ce od vas dobiti iole smislenije odgovore od kmecanje, uzpovac itd...
BHCluster

#3922 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Cuj u Sarajevu ima Hrvata zar ih Bosnje nisu protjerale kao Srbe?
seln

#3923 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

Novak20 wrote:Hrvatska odgovorila bivšim VP na otvoreno pismo povodom stanja u BiH.

https://vijesti.ba/clanak/430944/hrvats ... nika-u-bih
Kao potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma te susjedna i prijateljska zemlja Bosne i Hercegovine s kojom dijeli granicu dugu više od tisuću kilometara, kao država koja ima ustavnu obvezu skrbiti o Hrvatima izvan Hrvatske i kao odgovorna članica Europske unije i NATO-a, Hrvatska, koja je ujedno i najiskreniji zagovornik europskog puta Bosne i Hercegovine, ima brojne razloge ali i obvezu pomno pratiti zbivanja u toj zemlji. Za razliku od trojice bivših visokih predstavnika u Bosni i Hercegovini, Hrvatska se ne miješa u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine već ispunjava svoje međunarodne obveze, u potpunosti poštujući suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i njen ustavni i pravni poredak – navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako, nažalost, "konstitutivni narodi, dijelom i zbog odluka nekih visokih predstavnika, trenutačno nisu jednakopravni što je razlog za ozbiljnu zabrinutost i što može štetiti funkcionalnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine"......
Ne znam kad cete vise skontati da vas niko ne jebe ni za suhu sljivu...
ni vas generalno, ni onog prosijedog torbara, kojeg saljete da prosi po zapadnoevropski dvorovima.
Jebote, pa Matan Potrka je imao vise digniteta.
seln

#3924 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

Hafis wrote:Promijenit ćemo ustav da ne bi bilo kmečanja. Ta nije mumin da se ne može promijeniti.
U pravu si... hrvatsku dijasporu u BiH niko nece nista pitati.
Prestarjela primadona sa slomi kudeci dijasporu, a rodjen u dijaspori... pripadnik naroda koji je valjda pa izmislio dijasporu.
spreca

#3925 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Bloo wrote:ovdje naletim rekreativno. ne pripadam niti jednom od 3 etnije. iscudavam se promjeni paradigme da uvijek teme koje u svom naslovu imaju odnos bosnjaka prema drugim narodima zavrse uvijek isto.
ako iskljucimo iz diskusije klasicne pro/hvatske trolove, kakav hrvat bi vama odgovarao kao sugovornik?
naravno morao bi biti neko normalan, koji ne negira uzp to se podrazumijeva.
ali ako ukaze na negativne momente zivota hrvata u npr sarajevu da li ce od vas dobiti iole smislenije odgovore od kmecanje, uzpovac itd...
ja stvarno neznam sta ti hoces cuti od NAS ....probas nam nesto staviti u usta sto bi ti htjela cuti...eto samo bosnjaci mrze druge i drugacije a svi ostali se eto tope prema bosnjacima i samo biranim rjecima govore o njima.......ja samo znam da svaki bosnjak ili bosanac ce nabiti na onu stvar svakog ko je protiv bosne pa makar to bio i njegov rodjeni brat a ja sam jedan od tih.
Post Reply