I nemoj misliti da to neće uraditi a Bošnjaci sa ovakvim politčkim vodstvom i razmišljanjem mogu samo nijemo posmatrati. Jer sastalao se sjelo na minderu i Sakib rek'o da revizija prolazi, nema druge.hizo ramidovic wrote:tako to radi bradata ravnogorska bratija:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/uvreda- ... /170227042
u skladu sa historijskim bosnjacko-srpskim dogovorom...
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Drvosjeca iz Dejcica
#3901 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Alfons Kauders
#3902 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa naravno da se moze pokrenuti, ali moje je pitanje da li se moze pokrenuti na ovaj nacin?duh_sa_sjekirom wrote:Revizija se može pokrenuti, to je navedeno u presudi 2007.Alfons Kauders wrote:
Ako se moze pokrenuti, i ako je sve planirano, onda svakako pokrenuti reviziju.
Ako se 10 godina ne radi nista, i onda se u zadnji cas pokusa improvizacija - onda je bolje ne raditi nista.
Ne vidim da iko ovdje osporava samu odluku, koliko nacin na koji se do nje doslo, kao i kriminalnu (i vec tradicionalnu) nespremnost Bakira i stranke mu.
Ko sto rekoh, oni haman kontaju da mogu kontrolisati pravosudje i u Hagu kao u Sarajevu. Jednostavno predugo zive u svom paralelnom svijetu.
Da li se nešto radilo ili nije, niko ništa konkretno ne zna. Samo nagađanja. Nema mi smisla da se npr. jedan ugledni i priznati američki advokat kakav je David Scheffer prihvati ovog posla a u rukama ima mudo marjanovo.
S mindera, bez pripreme, bez ozbiljnosti, bez icega.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3903 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Tako bi i bilo sa Izetbegovićem i ljudima oko njega jer oni nisu u stanju ni ekser zakucati u Općini Centar (a znamo da ta općina vrijedi više nego deset drugi) a da se neko ne utali.palermo wrote:Kao da vidim slike te.....Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Iskreno nije trebalo biti poseban ekspert da se zna da od revizije nema ništa 99%. U takvoj situaciji mogao je tražiti ustupke za dobrobit države i Bošnjaka u zamjenu za odustajanje od revizije, recimo uklanjanje Dodika i dovođenje nekog barem sekundu koperativnijeg, pogotovo kada je ovaj pukao skroz i krenuo protiv Vučića. Situacija oko odlaska Zvizdića u BG i priča oko brze ceste SA-BG je bila idealna prilika za neke strateške stvari da se odrade. Ovim bi i Čoviću odsjekao jednu ruku te na taj način jednim potezom ubio ne dvije već tri muhe. Ta treća muha je to što bi stekao dodatno povjerenje SZP i u dogovoru sa njima mogao je lako odbiti sve priče oko federalizacije sa Hrvatima i Hrvatskom koje se opasno kuhaju. Eto ovih par stvari mi je palo na pamet onako bezveze a pravi politički analitičari i stručnjaci bi sigurno našli još dosta mogućih političkih pa i ekonomskih stvari koje bi bile dobre za BiH, jačanje institucija i poziciju Bošnjaka. Ovako sada imamo "rat" na dva fronta.
Početak januara, Bake zove Vučića
- Aco, znaš li da mi u februaru podnosimo zahtjev za reviziju tužbe, šta bolan misliš da sklopimo dil, mi odustanemo, a ti ovu sukerinu Dodika u suru ućeraš i počne se raditi na jačanju države BiH
Aco Baketu
_Ma svaka ti je zlatna Bake, taman sam ja htio to tebi predložiti, šta će vam bolan revizija, zar nije bolje da ja Mileta sukerinu sklonim, i da jačamo državu pa da zajedno uniđemo u ovu EU.....znači dogovorili se...
Subota, nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva
Bake zove Acu
-Aco, mi ispoštovasmo naše., nismo podnijeli zahtjev , ka'š ti svoje...
Aco Baketu..
_Ma jašta ću moj Bake, ha prođu mi izbori....ima da se odmah bacim na to....
Početak septembra
Bake zove Acu...
-Bolan Aco, ho'š ti održati obećanje....evo po godine prođe...
Aca Baketu..
- JOj Bakire, tebe, bog ubio prešu....nije zar da mi ne vjeruješ....jašta ću, samo evo da mi se malo ove geopolitičke prilimke slože....
Zavrešn razgovor Baketa i Ace, i Aco se okreće ka Miletu koji je sjedio u kancelariji....
- Ja čudnog hajvana ,ovog Bakira, pa đe ih bolan Mile nalazite, de i nama takijeh budala namakni...
Mile...
- He, he......jebi ga Aco, teško je take naći....
I tako to.....dobismo stratzeške ustupke
- Drvosjeca iz Dejcica
#3904 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Uz ružicu i kadaif a da se guzicom ne mrdne...teško.Alfons Kauders wrote:Pa naravno da se moze pokrenuti, ali moje je pitanje da li se moze pokrenuti na ovaj nacin?duh_sa_sjekirom wrote:Revizija se može pokrenuti, to je navedeno u presudi 2007.Alfons Kauders wrote:
Ako se moze pokrenuti, i ako je sve planirano, onda svakako pokrenuti reviziju.
Ako se 10 godina ne radi nista, i onda se u zadnji cas pokusa improvizacija - onda je bolje ne raditi nista.
Ne vidim da iko ovdje osporava samu odluku, koliko nacin na koji se do nje doslo, kao i kriminalnu (i vec tradicionalnu) nespremnost Bakira i stranke mu.
Ko sto rekoh, oni haman kontaju da mogu kontrolisati pravosudje i u Hagu kao u Sarajevu. Jednostavno predugo zive u svom paralelnom svijetu.
Da li se nešto radilo ili nije, niko ništa konkretno ne zna. Samo nagađanja. Nema mi smisla da se npr. jedan ugledni i priznati američki advokat kakav je David Scheffer prihvati ovog posla a u rukama ima mudo marjanovo.
Sada će te pitati kako ti znaš da nije bilo priprema, vidiš da su imali sastanak, heeej sastanak znaš ti šta je to.
-
palermo
#3905 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne bilo ti zahmetli, de mi opiši kako bi to bilo kad bi mi imali prave ljude.....Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Tako bi i bilo sa Izetbegovićem i ljudima oko njega jer oni nisu u stanju ni ekser zakucati u Općini Centar (a znamo da ta općina vrijedi više nego deset drugi) a da se neko ne utali.Dakle krivca treba tražiti u našim redovima zašto je to tako.
-
hAZNADAR
#3906 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Krivi smo svi mi. Nesto se ne sjecam pritisaka na Bakira konto zabrane jezika, gradjanskih inicijativa, demonstracija, zalbi,...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ko je kriv za ovo boldirano? Znamo, da mu ne spominjemo ime...onda taj isti i svita oko njega potpuno amaterski dižu reviziju.hAZNADAR wrote:
Radikalizacija u Srba je visegodisnja konstanta koja nije nikada zavisila ni od Bosnjaka ni od medjunarodnih faktora. Vjeciti natjecaj u srbovanju i isti ciljevi. Stabilne prilike moze se reci.
U Bosnjaka imas onu vjersku koja je uvijek zavisila od stranih investicija i koju vise brinu daleki Siiti i ljevicari negoli cetnici.
Nacionalizam jeste u porastu ali u manjini. Bosnjaci su se generalno navikli na udarce, razocarenja i ponizenja,.. i poprilicno oguglali. Vidi samo pitanje bosanskog jezika koje niko skoro i ne spominje. Neki drugi narod bi planine pomjerao zbog toga i pravio nevidjenu buku.
Zakljucak - ova revizija bez obzira na ishod nece nimalo utjecati na radikalizam ni kod Bosnjaka ni kod Srba.Za mene je to poniženje poniženja.
Carsijanerima se zivo hebe za krizama koje proizvode Srbi jer se brinu samo za svoju carsiju.
Nekim drugima je jedino bitno pitanje klanjanja na radnom mjestu, i sikiraju se zbog Siita u Siriji.
Nekim trecima je samo u glavi Bosanstvo vs Bosnjastvo i takvi su ovdje na forumu ismijali sve prijedloge za protest protiv zabrane jezika i to nazvali papanskim patriotizmom. Grijanje u Zenici, redukcija vode,.. i bosanski jezik nikoga ne zaanima.
Medju takvima Bakir kao lider nije nista losiji.
Da postoji mrva kriticizma - na izborima bi pao zbog toga. I do izbora - ne krivi vodju i ne ocekuj od vodje - vec skontaj koliko nam je samima stalo.
- duh_sa_sjekirom
#3907 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa dobro, dajte i sa nama podijelite te informacije koje očito imate vezane za dužinu trajanja ovih priprema?Alfons Kauders wrote:Pa naravno da se moze pokrenuti, ali moje je pitanje da li se moze pokrenuti na ovaj nacin?duh_sa_sjekirom wrote: Revizija se može pokrenuti, to je navedeno u presudi 2007.
I ko je i kako uspjeo zavaliti Scheffera u sve ovo?
I još niko nije odgovorio kako je trebalo postupiti u ovoj situaciji, ići u reviziju ili ne?
-
hAZNADAR
#3908 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Srbima je data sansa do zadnjeg.Alfons Kauders wrote:
da je revizija bila pokrenuta ranije - za referendum, paradu, zabranu jezika bi okrivljavali reviziju.
Dobro je sto je revizija dosla tek poslije srpskih provokacija.
- duh_sa_sjekirom
#3909 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja ne znam da li su se ljudi pripremali ili nisu, ali mi kako već rekoh, nema smisla da se ugledni advokati uvaljuju u svae ovo bez ikakvih priprema i dokaza.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sada će te pitati kako ti znaš da nije bilo priprema, vidiš da su imali sastanak, heeej sastanak znaš ti šta je to.
Ali evo ja tebe pitam kako znaš da nije bilo nikakvih priprema? Ne sporim ti pravo na mišljenje, samo mi navedi na osnovu čega to tvrdiš?
- Drvosjeca iz Dejcica
#3910 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Odrasla si osoba de malo sam skontaj.palermo wrote:Ne bilo ti zahmetli, de mi opiši kako bi to bilo kad bi mi imali prave ljude.....Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Tako bi i bilo sa Izetbegovićem i ljudima oko njega jer oni nisu u stanju ni ekser zakucati u Općini Centar (a znamo da ta općina vrijedi više nego deset drugi) a da se neko ne utali.Dakle krivca treba tražiti u našim redovima zašto je to tako.
Upravo tako, slažem se, pogodio si bit problema. Ovo sa revizijom je samo posljedica jednog takvog odnosa.hAZNADAR wrote:Krivi smo svi mi. Nesto se ne sjecam pritisaka na Bakira konto zabrane jezika, gradjanskih inicijativa, demonstracija, zalbi,...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ko je kriv za ovo boldirano? Znamo, da mu ne spominjemo ime...onda taj isti i svita oko njega potpuno amaterski dižu reviziju.hAZNADAR wrote:
Radikalizacija u Srba je visegodisnja konstanta koja nije nikada zavisila ni od Bosnjaka ni od medjunarodnih faktora. Vjeciti natjecaj u srbovanju i isti ciljevi. Stabilne prilike moze se reci.
U Bosnjaka imas onu vjersku koja je uvijek zavisila od stranih investicija i koju vise brinu daleki Siiti i ljevicari negoli cetnici.
Nacionalizam jeste u porastu ali u manjini. Bosnjaci su se generalno navikli na udarce, razocarenja i ponizenja,.. i poprilicno oguglali. Vidi samo pitanje bosanskog jezika koje niko skoro i ne spominje. Neki drugi narod bi planine pomjerao zbog toga i pravio nevidjenu buku.
Zakljucak - ova revizija bez obzira na ishod nece nimalo utjecati na radikalizam ni kod Bosnjaka ni kod Srba.Za mene je to poniženje poniženja.
Carsijanerima se zivo hebe za krizama koje proizvode Srbi jer se brinu samo za svoju carsiju.
Nekim drugima je jedino bitno pitanje klanjanja na radnom mjestu, i sikiraju se zbog Siita u Siriji.
Nekim trecima je samo u glavi Bosanstvo vs Bosnjastvo i takvi su ovdje na forumu ismijali sve prijedloge za protest protiv zabrane jezika i to nazvali papanskim patriotizmom. Grijanje u Zenici, redukcija vode,.. i bosanski jezik nikoga ne zaanima.
Medju takvima Bakir kao lider nije nista losiji.
Da postoji mrva kriticizma - na izborima bi pao zbog toga. I do izbora - ne krivi vodju i ne ocekuj od vodje - vec skontaj koliko nam je samima stalo.
- Sara03
#3911 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
E jesmo naopaki ... Evo još jedan znak pružene ruke i pomirenja, a mi revizija pa revizija.hizo ramidovic wrote:tako to radi bradata ravnogorska bratija:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/uvreda- ... /170227042
u skladu sa historijskim bosnjacko-srpskim dogovorom...
- SmokingMan
#3912 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I beogradskog ugla...

- Drvosjeca iz Dejcica
#3913 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Prije svega za reviziju se trebalo spremati onog trenutka kada smo saznali rezultate presude, odnosno kada je objavljena presuda po tužbi. Od tog dana trebalo je pristupiti reviziji na način da sakupljanje dokaza i finansiranje ne vodi NVO organizacija već neki institut barem na federalnoj razini ako ne može na državnoj. Po načinu i vremenu kada se krenulo sa pričom o reviziji se lijepo vidi da nije bilo nikakvih priprema. Npr. Softić prebacuje priču na Bakira a Bakir na Softića, pa onda u zadnji čas organizuje se neko sjelo, dovode se nekakvi pravni stručnjaci pet do dvanaest da se o tome polemiše umjesto da je bila uključena sva javnost kod Bošnjaka pa i Hrvata jer bi time osigurali njihovu podršku koju sada nemamo. Isuviše je tu amaterizma a kulminacija će biti uskoro kada nam odbiju reviziju. Da stvar bude gora Hag po prvi put u istoriji se obraća Predsjedništvu BiH sa tri odvojena pisma...jbt. ne znam koliko još treba biti gore da bi se tebi upalila lampica.duh_sa_sjekirom wrote:Ja ne znam da li su se ljudi pripremali ili nisu, ali mi kako već rekoh, nema smisla da se ugledni advokati uvaljuju u svae ovo bez ikakvih priprema i dokaza.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ali evo ja tebe pitam kako znaš da nije bilo nikakvih priprema? Ne sporim ti pravo na mišljenje, samo mi navedi na osnovu čega to tvrdiš?
-
palermo
#3914 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Znači, ne znašDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Odrasla si osoba de malo sam skontaj.
.
- Alfons Kauders
#3915 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa zar nije ocito?duh_sa_sjekirom wrote:Ja ne znam da li su se ljudi pripremali ili nisu, ali mi kako već rekoh, nema smisla da se ugledni advokati uvaljuju u svae ovo bez ikakvih priprema i dokaza.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Da je bilo kakvih priprema, koji bi se kurac ostavljalo za zadnji dan?
Da su se pripremili, imali bi neupitnu legitimaciju, finansiranje, strategiju. Vec prvi dan postalo je ocito da nemaju nista od navedenog...
Ako su se pripremali i ovako krenuli, tim gore - onda ne samo da nisu radili svoj posao, vec su godinama radili kurac i spremili kurac.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3916 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Šta ti znaš!Alfons Kauders wrote:Pa zar nije ocito?duh_sa_sjekirom wrote:Ja ne znam da li su se ljudi pripremali ili nisu, ali mi kako već rekoh, nema smisla da se ugledni advokati uvaljuju u svae ovo bez ikakvih priprema i dokaza.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Da su se pripremili, imali bi neupitnu legitimaciju, finansiranje, strategiju. Vec prvi dan postalo je ocito da nemaju nista od navedenog...
Ako su se pripremali i ovako krenuli, tim gore - onda ne samo da nisu radili svoj posao, vec su godinama radili kurac i spremili kurac.
- Alfons Kauders
#3917 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A kao nije bilo provokacija prije mjesec, pola godine, godinu?hAZNADAR wrote:Srbima je data sansa do zadnjeg.Alfons Kauders wrote:
da je revizija bila pokrenuta ranije - za referendum, paradu, zabranu jezika bi okrivljavali reviziju.
Dobro je sto je revizija dosla tek poslije srpskih provokacija.
I usput, odakle ti ideja da je revizija pokrenuta? Jer je to jos uvijek na dugom stapu...Podnesen je zahtjev i tek ostaje da se vidi hoce li biti sta od revizije.
E onda cemo da vidimo koliko su se "pripremili"... Jer se vidi s kilometar
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#3918 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne znam da li se šta radilo ali evo deklaracije Sda, 25maj 2015 godine
gdje stoji :
OBNAVLJANJE TUŽBE ZA KRŠENJE UN KONVENCIJE O SPREČAVANJU I
KAŽNJAVANJU ZLOČINA GENOCIDA
SDA će raditi na prikupljanju novih činjenica i novih dokaza potrebnih da se u ostavljenom
roku obnovi tužba protiv Srbije (u sastavu bivše Jugoslavije) za kršenje UN konvencije o sprečavanju
i kažnjavanju zločina genocida tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992-
1995.godine.
Zadnji, 21. zaključak
http://sda.ba/home/wp-content/uploads/2 ... JA-SDA.pdf
gdje stoji :
OBNAVLJANJE TUŽBE ZA KRŠENJE UN KONVENCIJE O SPREČAVANJU I
KAŽNJAVANJU ZLOČINA GENOCIDA
SDA će raditi na prikupljanju novih činjenica i novih dokaza potrebnih da se u ostavljenom
roku obnovi tužba protiv Srbije (u sastavu bivše Jugoslavije) za kršenje UN konvencije o sprečavanju
i kažnjavanju zločina genocida tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992-
1995.godine.
Zadnji, 21. zaključak
http://sda.ba/home/wp-content/uploads/2 ... JA-SDA.pdf
-
palermo
#3919 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne bilo i tebi zahmetli, bi li nam to očito opisao u par crticaAlfons Kauders wrote:. Vec prvi dan postalo je ocito da nemaju nista od navedenog...
- animus
#3920 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Smaras covjece, shvatili smo da ne volis Bakira ali brate popusti. Ne moras se svrstavati na stranu cetnika radi Bakira. Imas li neku alternativu, nemas. Svi bi mi volili da nam je neko kao Bogic predsjednik ali nemamo srece i imamo ovo sto imamo. Zato treba prestati sa pljuvanjem i vidjeti sta se najbolje moze napraviti sa ovim sta imamo. Bakir za sad dobar i samo naprijed i jos ostrije. Ima dobre savjetnike i dobro gura.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Prije svega za reviziju se trebalo spremati onog trenutka kada smo saznali rezultate presude, odnosno kada je objavljena presuda po tužbi. Od tog dana trebalo je pristupiti reviziji na način da sakupljanje dokaza i finansiranje ne vodi NVO organizacija već neki institut barem na federalnoj razini ako ne može na državnoj. Po načinu i vremenu kada se krenulo sa pričom o reviziji se lijepo vidi da nije bilo nikakvih priprema. Npr. Softić prebacuje priču na Bakira a Bakir na Softića, pa onda u zadnji čas organizuje se neko sjelo, dovode se nekakvi pravni stručnjaci pet do dvanaest da se o tome polemiše umjesto da je bila uključena sva javnost kod Bošnjaka pa i Hrvata jer bi time osigurali njihovu podršku koju sada nemamo. Isuviše je tu amaterizma a kulminacija će biti uskoro kada nam odbiju reviziju. Da stvar bude gora Hag po prvi put u istoriji se obraća Predsjedništvu BiH sa tri odvojena pisma...jbt. ne znam koliko još treba biti gore da bi se tebi upalila lampica.duh_sa_sjekirom wrote:Ja ne znam da li su se ljudi pripremali ili nisu, ali mi kako već rekoh, nema smisla da se ugledni advokati uvaljuju u svae ovo bez ikakvih priprema i dokaza.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sreca nema jos uvijek nekog podmetanja pod tockove od strane drugih stranaka kao sto je inace na ovoj probosanskoj strani obicaj. Ovo sa Curkin je jos jedna potvrda s kim imamo posla. Njima je potrebnija ova revizija presude i konacna osuda nego nama. Ljudi zive u paralelnom svijetu gdje su njihove kuce od cokolade i njihovi prozori su od marmelade a kod nas Teheran.
- animus
#3921 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Uz duzno postovanje ti si izgleda preskocio sva desavanja prethodnih dana. Sve fino objasnjeno kako se radilo i ko je radio. Nije nista ad hoc radjeno nego sve perferktno uradjeno.Alfons Kauders wrote:Pa zar nije ocito?duh_sa_sjekirom wrote:Ja ne znam da li su se ljudi pripremali ili nisu, ali mi kako već rekoh, nema smisla da se ugledni advokati uvaljuju u svae ovo bez ikakvih priprema i dokaza.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pašteta perfeta.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3922 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sta kazu iz SDS-a, BiH se treba izvinuti Srbiji zbog pokretanja revizije

- duh_sa_sjekirom
#3923 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Osim praznog klepetanja nisi ponudio nijedan dokaz za ono što tvrdiš.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prije svega za reviziju se trebalo spremati onog trenutka kada smo saznali rezultate presude, odnosno kada je objavljena presuda po tužbi. Od tog dana trebalo je pristupiti reviziji na način da sakupljanje dokaza i finansiranje ne vodi NVO organizacija već neki institut barem na federalnoj razini ako ne može na državnoj. Po načinu i vremenu kada se krenulo sa pričom o reviziji se lijepo vidi da nije bilo nikakvih priprema. Npr. Softić prebacuje priču na Bakira a Bakir na Softića, pa onda u zadnji čas organizuje se neko sjelo, dovode se nekakvi pravni stručnjaci pet do dvanaest da se o tome polemiše umjesto da je bila uključena sva javnost kod Bošnjaka pa i Hrvata jer bi time osigurali njihovu podršku koju sada nemamo. Isuviše je tu amaterizma a kulminacija će biti uskoro kada nam odbiju reviziju. Da stvar bude gora Hag po prvi put u istoriji se obraća Predsjedništvu BiH sa tri odvojena pisma...jbt. ne znam koliko još treba biti gore da bi se tebi upalila lampica.
Ali, ako ti kažeš da je tako onda garant jeste.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3924 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
O kakvim tim dokazima pričaš živ bio?duh_sa_sjekirom wrote:Osim praznog klepetanja nisi ponudio nijedan dokaz za ono što tvrdiš.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prije svega za reviziju se trebalo spremati onog trenutka kada smo saznali rezultate presude, odnosno kada je objavljena presuda po tužbi. Od tog dana trebalo je pristupiti reviziji na način da sakupljanje dokaza i finansiranje ne vodi NVO organizacija već neki institut barem na federalnoj razini ako ne može na državnoj. Po načinu i vremenu kada se krenulo sa pričom o reviziji se lijepo vidi da nije bilo nikakvih priprema. Npr. Softić prebacuje priču na Bakira a Bakir na Softića, pa onda u zadnji čas organizuje se neko sjelo, dovode se nekakvi pravni stručnjaci pet do dvanaest da se o tome polemiše umjesto da je bila uključena sva javnost kod Bošnjaka pa i Hrvata jer bi time osigurali njihovu podršku koju sada nemamo. Isuviše je tu amaterizma a kulminacija će biti uskoro kada nam odbiju reviziju. Da stvar bude gora Hag po prvi put u istoriji se obraća Predsjedništvu BiH sa tri odvojena pisma...jbt. ne znam koliko još treba biti gore da bi se tebi upalila lampica.
Ali, ako ti kažeš da je tako onda garant jeste.
- duh_sa_sjekirom
#3925 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To je tvoje mišljenje i subjektivni dojam. Da li je nešto očito ili nije stvar je percepcije.Alfons Kauders wrote:
Pa zar nije ocito?
Pitao sam za izvore na osnovu kojih iznosiš tvrdnje.
Niko nije za to da se grlom u jagode, zato treba sačekati odluku suda.
U slučaju odbijanja tražiti uzroke i odgovornost
U slučaju prihvatanja podržati tim na sve moguće načine