Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
uglavnomja

#3901 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by uglavnomja »

Brela - imenica srednjeg roda u mnozini

Idem u brela
Ljetujem u brelima
Itd

Inace su lijepo mjesto :thumbup:
Ci-Nick

#3902 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Ci-Nick »

Nisrin wrote:Meni je Brela najljepse :D Radi borova, ciste vode, lijepe boje mora i stranaca, mada je zadnje 3 godine dosta nasih...Poslije Brele BOL, ne radi IN plaze, vec ostatka mjesta (prosle godine sam nasla 50m od plaze apartman za 45eur za 2 osobe, u samom Bolu, na pocetku "setalista", a gdje smo jeli pizze, lignje, pili kafu, sokove cijene su nista vece nego u drugim mjestima, nismo isli u neke fensi restorane), super je i Jelsa, Krk...ove godine jos nisam rezervisala pa nisam sigurna da cemo naci u Breli, jer uvijek volim da smo smjesteni u "centru zbivanja", tj u Solinama, jer idemo na plaze prema Baskoj, a jedemo u Breli ili Baskoj...
Ne bih platila za nas 2 vise od 50eur, cak i ako nema kuhinje ne smeta, ali vise bih platila samo za hotel!
Guzve su ogromne, ali idemo uvijek kraj jula/pocetak augusta, nemam izbora jer mi je tad kolektivni GO, da mogu birati, isla bih krajem augusta!

Voljela bih da u penziji kad budem, ono dijasporski, kupim kakvu kucicu ili stan na moru, gdje bilo ali da je na moru, tako da uvijek budem na odmoru :D Ne znam da ikome moze dosaditi more, pa dovoljno me odmori gledanje u vodu, valovi, sum mora, a da ne kazem kad budem u vodi satimaa :skoljka:
Brela su moja najomiljenija destinacija i bio sam više od deset puta,..bio sam u hotelima Marina, Soline, Berulija i Maestral,.. i samo jednom privatno, dakle u sve četiri hotela više puta, plaže, hlad i čistoća prva liga i samo je Bol u tom rangu, od onog što sam vidio a obišao sam dosta Jadrana.
"Kod Kate", kafić na plaži, popiješ dobru kafu za 8 kuna, gazdarica je kraljica, žena sa takvom energijom i poznaje vjerovatno par hiljada gostiju koji se vraćaju u Brela.
Druga stvar do Brela mi treba samo 3 sata vožnje, smještajni kapaciteti su ograničeni i nema se više gdje graditi tako da na plaži ni u najvećoj sezoni nije nepodnošljivo. Uvečer prošetaš do Baške Vode i shvatiš da su to dva svijeta različita, u Baškoj je takva gužva da ne možeš trotoarom hodati.
Porodice Foht

#3903 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Porodice Foht »

Dogoljubac wrote:Kanarska ostrva.Jel ko iš'o?Kanim se jesenas desetak dana otici.Gdje,koji grad?Preko koje agencije,odakle krecu letovi?Neke cijene preko agencija...?Ne znam ni kako mi prije par mjeseci pade na pamet ovo odredište,nešto dobro zvuci...
Ima tu jedna caka. Sve je tamo dobro, i Grand Canaria i Fuerteventura, sve divno, ali Tenerife nude najvise. Od dva nacionalna parka, jako lijepog grada Santa Cruz, starih stabala na sjeveru, ugasenog vulkana Pico del Teide i prelijepih plaza na jugu, Playa de las Americas, Los Cristianos...
Dobri putevi i nije tako malo kao sto izgleda na karti. Takve klime tokom cijele godine malo gdje ima. Preporucujem.
Nisrin

#3904 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Nisrin »

Ci-Nick wrote: Brela su moja najomiljenija destinacija i bio sam više od deset puta,..bio sam u hotelima Marina, Soline, Berulija i Maestral,.. i samo jednom privatno, dakle u sve četiri hotela više puta, plaže, hlad i čistoća prva liga i samo je Bol u tom rangu, od onog što sam vidio a obišao sam dosta Jadrana.
"Kod Kate", kafić na plaži, popiješ dobru kafu za 8 kuna, gazdarica je kraljica, žena sa takvom energijom i poznaje vjerovatno par hiljada gostiju koji se vraćaju u Brela.
Druga stvar do Brela mi treba samo 3 sata vožnje, smještajni kapaciteti su ograničeni i nema se više gdje graditi tako da na plaži ni u najvećoj sezoni nije nepodnošljivo. Uvečer prošetaš do Baške Vode i shvatiš da su to dva svijeta različita, u Baškoj je takva gužva da ne možeš trotoarom hodati.

Gdje dodje KOD KATE? Nesto se ne mogu sjetiti...Baska je meni suvise kič, posebno navecer...a plaze sto se Brele tice su najbolje poslije stepenica prema Baskoj, pa na onim stijenama, uvijek nadjemo mjesto jer odemo ujutro u 7- pola osam :D Obavezno prosetamo oko 10-11h na kafu do Juznjacke utjehe...nekad odemo na Punta Ratu ali je stvarno previse ljude i to mi se ne svidja...isla sam do samog kraja, tamo me ono nije odusevilo, osim vode..voda je svugdje kristalno cista!
Ok su mi cijene i pica i hrane i u Breli, i onaj Konzum je OK, a volimo navecer i do ST ili Makarske otici pa jos veci izbor je hrane...i svega- Muller, Lidl,DM...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3905 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by _BataZiv_0809 »

Makarska rivijera mi se ne svidja samo sto ima puno nasih :skoljka:
Ci-Nick

#3906 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Ci-Nick »

Nisrin wrote:
Ci-Nick wrote: Brela su moja najomiljenija destinacija i bio sam više od deset puta,..bio sam u hotelima Marina, Soline, Berulija i Maestral,.. i samo jednom privatno, dakle u sve četiri hotela više puta, plaže, hlad i čistoća prva liga i samo je Bol u tom rangu, od onog što sam vidio a obišao sam dosta Jadrana.

Gdje dodje KOD KATE? Nesto se ne mogu sjetiti...Baska je meni suvise kič, posebno navecer...a plaze sto se Brele tice su najbolje poslije stepenica prema Baskoj, pa na onim stijenama, uvijek nadjemo mjesto jer odemo ujutro u 7- pola osam :D Obavezno prosetamo oko 10-11h na kafu do Juznjacke utjehe...nekad odemo na Punta Ratu ali je stvarno previse ljude i to mi se ne svidja...isla sam do samog kraja, tamo me ono nije odusevilo, osim vode..voda je svugdje kristalno cista!
Ok su mi cijene i pica i hrane i u Breli, i onaj Konzum je OK, a volimo navecer i do ST ili Makarske otici pa jos veci izbor je hrane...i svega- Muller, Lidl,DM...
KOD KATE je jedini kafić uz plažu kad se ide od Marine prema plaži Punta rata,.. meni su najbolje te plaže ispod Marine i Maestrala jer su uske i sa debelim hladom.
Ja odem do Makarske uvečer,.. a do Splita samo ako je loše vrijeme,.. uglavnom tu se osjećam kod kuće, nema gužve, nema kriminala, nema pijanih gostiju, naravno mjesto nije za mlade jer nema noćnog života ali za porodice koje idu u krevet u 22 ili 23 sata je sasvim OK.
Mislim da onaj ko navikne na taj ugođaj teško može sebe zamisliti na nekim golim plažama pod suncobranom.
DearJohn

#3907 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by DearJohn »

Nisrin wrote:Meni je Brela najljepse :D Radi borova, ciste vode, lijepe boje mora i stranaca, mada je zadnje 3 godine dosta nasih...Poslije Brele BOL, ne radi IN plaze, vec ostatka mjesta (prosle godine sam nasla 50m od plaze apartman za 45eur za 2 osobe, u samom Bolu, na pocetku "setalista", a gdje smo jeli pizze, lignje, pili kafu, sokove cijene su nista vece nego u drugim mjestima, nismo isli u neke fensi restorane), super je i Jelsa, Krk...ove godine jos nisam rezervisala pa nisam sigurna da cemo naci u Breli, jer uvijek volim da smo smjesteni u "centru zbivanja", tj u Solinama, jer idemo na plaze prema Baskoj, a jedemo u Breli ili Baskoj...
Ne bih platila za nas 2 vise od 50eur, cak i ako nema kuhinje ne smeta, ali vise bih platila samo za hotel!
Guzve su ogromne, ali idemo uvijek kraj jula/pocetak augusta, nemam izbora jer mi je tad kolektivni GO, da mogu birati, isla bih krajem augusta!

Voljela bih da u penziji kad budem, ono dijasporski, kupim kakvu kucicu ili stan na moru, gdje bilo ali da je na moru, tako da uvijek budem na odmoru :D Ne znam da ikome moze dosaditi more, pa dovoljno me odmori gledanje u vodu, valovi, sum mora, a da ne kazem kad budem u vodi satimaa :skoljka:
Valjda misliš na Beruliu? Soline su na skroz drugoj strani od Baških. Ja lično ne volim Baške vode. Baške i Brela dva svijeta različita...
Nisrin

#3908 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Nisrin »

Ci-Nick wrote: KOD KATE je jedini kafić uz plažu kad se ide od Marine prema plaži Punta rata,.. meni su najbolje te plaže ispod Marine i Maestrala jer su uske i sa debelim hladom.
Ja odem do Makarske uvečer,.. a do Splita samo ako je loše vrijeme,.. uglavnom tu se osjećam kod kuće, nema gužve, nema kriminala, nema pijanih gostiju, naravno mjesto nije za mlade jer nema noćnog života ali za porodice koje idu u krevet u 22 ili 23 sata je sasvim OK.
Mislim da onaj ko navikne na taj ugođaj teško može sebe zamisliti na nekim golim plažama pod suncobranom.

Aha, e tu popijemo kafu "to go"...jer je uvijek krcat, ali sjedimo na onim zidicima :D Uvijek je dobra atmosfera, mada sam mislila da se zove Macak ili tako nesto..zaboravila sam...Mi smo mladi ali volimo navecer do 23h zaspati jer ujutro idemo na plazu oko 7h...stvarno kulturni gosti...
Ci-Nick

#3909 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Ci-Nick »

Nisrin wrote:
Ci-Nick wrote: KOD KATE je jedini kafić uz plažu kad se ide od Marine prema plaži Punta rata,.. meni su najbolje te plaže ispod Marine i Maestrala jer su uske i sa debelim hladom.

Aha, e tu popijemo kafu "to go"...jer je uvijek krcat, ali sjedimo na onim zidicima :D Uvijek je dobra atmosfera, mada sam mislila da se zove Macak ili tako nesto..zaboravila sam...Mi smo mladi ali volimo navecer do 23h zaspati jer ujutro idemo na plazu oko 7h...stvarno kulturni gosti...
zapravo i jeste Mačić ali mi u šali okrenuli na " Kod Kate, vlasnica Katarina Medić,.. a njihova porodica drži i konobu Feral, dobra hrana, dobra riba,..uredno,..
Nisrin

#3910 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Nisrin »

DearJohn wrote: Valjda misliš na Beruliu? Soline su na skroz drugoj strani od Baških. Ja lično ne volim Baške vode. Baške i Brela dva svijeta različita...

Berulia plaza je po meni najcisca i najljepsa i mjestani je najvise vole...ali tu odemo iza 16h, jer nema hlada :D A Berulia dijeli BRELU/BASKU..:D
A sve prije Berulie je Brela i te su plaze puno ljepse nego one poslije- koje pripadaju Baskoj i gdje se cak tusevi naplacuju...
Soline su centralni dio Brele...ali do Berulie imas 15ak min setnje, do Baske 20ak--:D
BHCluster

#3911 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by BHCluster »

Salu - Španija
Krizzia

#3912 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Krizzia »

_BataZiv_0809 wrote:Makarska rivijera mi se ne svidja samo sto ima puno nasih :skoljka:
U Mimicama nema, Bogu hvala. A u Mimicama je jedna od najljepsih plaza Makarske rivijere.
nlt

#3913 Re: Gdje na more? - 2018

Post by nlt »

Planiram da ove godine se ode u Crnu Goru, iskreno nismo nikad tamo išli, a iskustva su ovdje na forumu svakakva.
Treba nam neko mirno i čisto mjesto, ali da nije sad baš 5 kuća i to je to. Prošle godine smo bili u Drveniku, ono je onako baš čisto, uredno, ali mjesto ko mjesto malo i dosadno.
Nikakvih sadržaja osim da se kupaš, premalo mjesto. A cijene ..... Užas. Ove godine još skuplje izgleda...

Kontamo možda uzet Ulcinj u obzir, da napomenem da ide i dvoje djece pa treba nešto pristupačno djeci, kao što je plićak itd....
Maraschino

#3914 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Maraschino »

mora li se na more?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3915 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by _BataZiv_0809 »

Krizzia wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Makarska rivijera mi se ne svidja samo sto ima puno nasih :skoljka:
U Mimicama nema, Bogu hvala. A u Mimicama je jedna od najljepsih plaza Makarske rivijere.
Super :)

Moj izbor je ipak malo sjevernije sto zbog provoda sto zbog cinjenice da nema puno nasih ljudi.
amidzazeher

#3916 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by amidzazeher »

Ja sam prosle godine bio na Bracu, Supetar slabo guzve da je bilo mada nikad nisam imao osjecaj da je u Supetru guzva kad god sam bio! Cak mi se prosle godine cinilo nekako pusto, pogotovo navecer iza 22:00h. Pitam jednog konobara sta je ovo slaba posjeta, kaze svi su ti tamo na one narukvice jedu i piju!
Meni je inace Supetar super, cudi me da ga vec neko nije spomenuo ovdje, uvijek hladovine ima, razlicite vrste plaza, kafici i klopa super! Jedini minus je trajekt ali ne ide se na Brac vikendom, mada danas ni to nije daleko!
Nisrin

#3917 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Nisrin »

Krizzia wrote:

Lijepe su Mimice , ali je ljepsa hladovina u Breli...Mimice su bas odmor za dusu, nije guzva kao u Breli, ali zato nema ni nekog izbora restorana...cini mi se ni Konzuma :D
nlt

#3918 Re: Gdje na more? - 2018

Post by nlt »

Maraschino wrote:mora li se na more?
Kako ko
Krizzia

#3919 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Krizzia »

amidzazeher wrote:Ja sam prosle godine bio na Bracu, Supetar slabo guzve da je bilo mada nikad nisam imao osjecaj da je u Supetru guzva kad god sam bio! Cak mi se prosle godine cinilo nekako pusto, pogotovo navecer iza 22:00h. Pitam jednog konobara sta je ovo slaba posjeta, kaze svi su ti tamo na one narukvice jedu i piju!
Meni je inace Supetar super, cudi me da ga vec neko nije spomenuo ovdje, uvijek hladovine ima, razlicite vrste plaza, kafici i klopa super! Jedini minus je trajekt ali ne ide se na Brac vikendom, mada danas ni to nije daleko!
Ja sam bila u Puciscima, ok je Brac. Vidova gora je :thumbup: Bol je diiivan do 12h, alnl onda oni ljudi krenu izbijati sa svih strana kao da mravinjak odcepis, al opet, ne bude prljavo kao u Makarskoj :mrgreen:
Al meni su Bracani uzas. Najgori ljudi, ne bih se vise vracala na Brac.
Nisrin wrote:
Lijepe su Mimice , ali je ljepsa hladovina u Breli...Mimice su bas odmor za dusu, nije guzva kao u Breli, ali zato nema ni nekog izbora restorana...cini mi se ni Konzuma :D
U Brelima :D Nisam nikad bila
Mi u Mimicama uvijek jedemo u onom restoranu sa pogledom na pucinu ili u Omisu, a ima Studenac gore na magistrali :-D
Idi na Vis :D
Nisrin

#3920 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Nisrin »

Krizzia wrote: Idi na Vis :D

Razmatrali smo VIS prosle godine, ali je bas podaleko, a hajd' znaj kakvo ce vrijeme biti...da ostajemo 20ak dana, onda OK..ovako..ne znam...
Revolucionar ★

#3921 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Revolucionar ★ »

Sarande - Albanija. Blizu i Grcka, kome je ofiraza tagovat se u Albaniji :-) :lol:
bombašica

#3922 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by bombašica »

Nisrin wrote:
Krizzia wrote: Idi na Vis :D

Razmatrali smo VIS prosle godine, ali je bas podaleko, a hajd' znaj kakvo ce vrijeme biti...da ostajemo 20ak dana, onda OK..ovako..ne znam...
Vis jeste dalek, ali se isplati otići. Ja sam bila oduševljena. Prelijepe plaže, nema naše raje, mir, divna vegetacija, Temperatura u julu prošle godine je bila oko tridesetak stepeni, nije bilo prevruče.
vjesticanametli

#3923 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by vjesticanametli »

Porodice Foht wrote:
Dogoljubac wrote:Kanarska ostrva.Jel ko iš'o?Kanim se jesenas desetak dana otici.Gdje,koji grad?Preko koje agencije,odakle krecu letovi?Neke cijene preko agencija...?Ne znam ni kako mi prije par mjeseci pade na pamet ovo odredište,nešto dobro zvuci...
Ima tu jedna caka. Sve je tamo dobro, i Grand Canaria i Fuerteventura, sve divno, ali Tenerife nude najvise. Od dva nacionalna parka, jako lijepog grada Santa Cruz, starih stabala na sjeveru, ugasenog vulkana Pico del Teide i prelijepih plaza na jugu, Playa de las Americas, Los Cristianos...
Dobri putevi i nije tako malo kao sto izgleda na karti. Takve klime tokom cijele godine malo gdje ima. Preporucujem.
slazem se mi htjeli trajektom preci i autom picit pa ostat koji dan al za trajekt cifra je bila hahahhha e reko necu docu posebno....playa de ingles, dine i plaze ma sve im je 5 a domacin tadasnji kaze moja casa tvoja casa doDZi kad god hoces :D
Porodice Foht

#3924 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Porodice Foht »

vjesticanametli wrote:
Porodice Foht wrote:
slazem se mi htjeli trajektom preci i autom picit pa ostat koji dan al za trajekt cifra je bila hahahhha e reko necu docu posebno....playa de ingles, dine i plaze ma sve im je 5 a domacin tadasnji kaze moja casa tvoja casa doDZi kad god hoces :D
A to vi bili u apartmanu? Koliko je kostao ako nije tajna posto sam bio u hotelu i ne znam cijene u privatnom smjestaju?
vryzas

#3925 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by vryzas »

Image
Image
Image
Post Reply