Pariz

Post Reply
breuer

#3901 Re: Pariz

Post by breuer »

Kikibombona wrote:Dajte ljudi, ispostujte porodice dva momka. Tema je svakako Pariz. Otvirite temu za ovaj slucaj. Bilo da je selefija ili lokalni siledzija, radi se o problemu ovog drustva. Dosta je jednih i drugih, zadaju nam probleme. To se posebno odnosi na ove druge koji svakodnevno maltretiraju postene gradjane a vlast ne radi nista.
Nije ovo ljudima zanimljivo, ali zato kad se desi u Parizu odmah dočekaju da laprdaju "Zašto se ne govori o Bejrutu i sl.?!"
Freamon Lester

#3902 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

Vanredni sastanak svih policijskih agencija sad u Vijecu ministara. Tako veli Ministar unutrasnjih poslova FBiH...
insomnia78

#3903 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Narode, tema je Pariz
I ostavimo zajebanciju za neke druge prilike
kamen spoticanja

#3904 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

Ma ne mora znaciti...ako je narkic pustio bradu vrlo je moguce da mu je kladionica bila "legitimna meta" izmedju hors tripa i predavanja nekog web sejha
kakavdanakneiskustvu

#3905 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

bas me zanima hoce li neko ovih dana pisati po facebooku da svaki dan u Palestini ginu dva covjeka
_drunken_santa_

#3906 Re: Pariz

Post by _drunken_santa_ »

Freamon Lester wrote:
kamen spoticanja wrote: ja to danima govorim, a narod se smije, kazu nece kod nas... a koliko se ja sjecam, tako se govorilo i 1992.
Ja sam fino rek'o madneru da kupi makarona...ima kod mene kechapa pa da fino predeveramo i taj treci svjetski
:mrgreen:
Nista makarone. U 2. svjetskom nije bilo soli, u ovom nasem ratu hronicno je falilo brasna. U 3. svjetskom nece biti Coca-cole. :D

A sad ozbiljno.

Da bi zaokruzili pricu o narkomanu fali mi informacija o pokusaju pljacke kladionice. Jer sta bi drugo narkos sa automatskom radio u kladionici?

Medjutim i dalje ne mogu da iskljucim u glavi opciju da je imao direktan problem sa nekim u kladionici ili neki okrsaj u toku dana koji je prerastao u ovaj zlocin.

Medjutim zasto mi smrdi na terorizam. Dvostruko ubistvo, na licu mjesta od SIPE, Federalnog ministra i raznih zvanicniaka....[/quote]

Smrdi na terorizam jer je ubio vojnike. Dosad su svi teroristicki incidenti kod nas bili usmjereni ka institucijama drzave i ambasadama. Logicno.
Bloo
Globalna šefica

#3907 Re: Pariz

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Narode, tema je Pariz
I ostavimo zajebanciju za neke druge prilike
+1
astala_vistala

#3908 Re: Pariz

Post by astala_vistala »

U definiciji terorizam je bombardovanje medija o napadima koji u ostalim zemljama dunjaluka svakodnevnica,dakle strah u ljudima je ocigledan.

Sto se tice Pariza nikakva teorija zavjere ali par momaka da uradi tako kordinisan i ozbiljan napad u sred Pariza je prosto nemoguce ali vidjecemo imam utisak da sada svaka sila u Siriji grabi sto vecu interesnu zonu koju ce poslije rata kontrolisati,uglavnom kopneno ce neko krenuti to je neminovno.
insomnia78

#3909 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

astala_vistala wrote:U definiciji terorizam je bombardovanje medija o napadima koji u ostalim zemljama dunjaluka svakodnevnica,dakle strah u ljudima je ocigledan.

Sto se tice Pariza nikakva teorija zavjere ali par momaka da uradi tako kordinisan i ozbiljan napad u sred Pariza je prosto nemoguce ali vidjecemo imam utisak da sada svaka sila u Siriji grabi sto vecu interesnu zonu koju ce poslije rata kontrolisati,uglavnom kopneno ce neko krenuti to je neminovno.
Sto je nemoguce?
Shvatas da je u trenutku napada na koncertu (na kojem je i bilo najvise zrtava) bilo preko 1500 ljudi, zamisli koju stetu moze pociniti tri lika sa kalasnjikovima i eksplozivom
Na ulicama su bile hiljade ljudi (petak, dio grada sa restoranima...)
astala_vistala

#3910 Re: Pariz

Post by astala_vistala »

@insomnia

Ne kapiras poentu upravu si za svoj navod,ali 6 ili 7 kordinisanih napada u sat vremena je prosto nemoguce bez velike organizacije i logisticko informativne pomoci,ja ovo gledam iz ugla ko ce od ovoga najvise profitirati jer vrijeme ce pokazati sve sada je prerano govoriti..cesto mi padne napamet teorija 3WW u kojem ce suniti i siti udariti jedni na druge a sve ima veze sa Sirijom i Islamskom drzavom koja egzistira na njenoj teritoriji i cak obaranje aviona na Sinaju odgovor Rusije vidimo u slanju strateskih bombardera.

Da ne duljim smatram te dovoljno ozbiljnim i znas o cemu govorim ja cekam da prodje vrijeme i da formiram svoje konacno misljenje o ovom opstem ludilu.
insomnia78

#3911 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Pretjerujes
U danasnje vrijeme, vrijeme svima dostupnog interneta i pametnih telefona, nije nikakav problem organizovati i koordinisati nesto
Vecina njih je bila u Siriji, nisu ih bezveze pokupili sa ceste, imaju neko iskustvo u akcijama, vecina su ih Francuzi koji su odrastali po Parizu, napad je pripremljen vani, najvjerovatnije u Belgiji
Granica ni nema pa su mogli bez problema uci
Od njih 9 sedmorica su ubijena, nisu ni planirali bjekstvo...
Dozer

#3912 Re: Pariz

Post by Dozer »

Freamon Lester wrote:
Dozer wrote:.....
Da ne citiram citav tekst jer je velik.

Jel fakat treba ovdje da ti na te "dokumentarce" o 9-11 lijepim nekoliko dokumentaraca u kojim pravi eksperti i strucnjaci hladno objasnjavaju da je masakar na Markalama izveden u reziji Armije BiH ili hoces naucno istrazivanje srpskih eksperata koji su "utvrdili" da je pokolj na Kapiji ustvari izveden postavljanjem bombe, a ne granatom?

I onda kad ti kazem da se na isti nacin dokumentarci iz ruske obavjestajne kuhinje objavljuju decenijama ti ces poceti da se ljutis. Pitas li se zasto nema niti jedan dokumentarac koji je uradio BBC, CNN, SKY, RTL, ARD, DW ili jos nekoliko desetina medija na temu zavjera o 11-9? Svi omadjijani gusterima koji se pretvaraju u top funkcionere? Ili jos bolje pitas li se zasto nema takvih dokumentaraca na temu Beslana?

Vama neko kad odjelo obuce automatski postaje strucnjak... :-)
Da li si ti bio tada na Markalama....? Ja jesam... I sakupljao sva ona tijela, a i vrlo dobro znam kako izgleda svjezi rep 120-ke u betonu jer sam ih se do tada podosta nagledao. Eksperti koji su objasnjavali sve to su bili, gle cuda, sa strane koja je i ispalila tu 120-ku. Da li su ove sve dokumenarce i analize pravili Osamini ljudi? Kako da nisu. Zasto nema dokumentarac iz BBC, SKY, itd.., a koji potvrdjuju da je 9/11 fake...? Ovo ozbiljno pitas, ili....?
Freamon Lester

#3913 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

dupli post... sry
Last edited by Freamon Lester on 19/11/2015 00:29, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#3914 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

Dozer wrote:
Freamon Lester wrote:
Dozer wrote:.....
Da ne citiram citav tekst jer je velik.

Jel fakat treba ovdje da ti na te "dokumentarce" o 9-11 lijepim nekoliko dokumentaraca u kojim pravi eksperti i strucnjaci hladno objasnjavaju da je masakar na Markalama izveden u reziji Armije BiH ili hoces naucno istrazivanje srpskih eksperata koji su "utvrdili" da je pokolj na Kapiji ustvari izveden postavljanjem bombe, a ne granatom?

I onda kad ti kazem da se na isti nacin dokumentarci iz ruske obavjestajne kuhinje objavljuju decenijama ti ces poceti da se ljutis. Pitas li se zasto nema niti jedan dokumentarac koji je uradio BBC, CNN, SKY, RTL, ARD, DW ili jos nekoliko desetina medija na temu zavjera o 11-9? Svi omadjijani gusterima koji se pretvaraju u top funkcionere? Ili jos bolje pitas li se zasto nema takvih dokumentaraca na temu Beslana?

Vama neko kad odjelo obuce automatski postaje strucnjak... :-)
Da li si ti bio tada na Markalama....? Ja jesam... I sakupljao sva ona tijela, a i vrlo dobro znam kako izgleda svjezi rep 120-ke u betonu jer sam ih se do tada podosta nagledao. Eksperti koji su objasnjavali sve to su bili, gle cuda, sa strane koja je i ispalila tu 120-ku. Da li su ove sve dokumenarce i analize pravili Osamini ljudi? Kako da nisu. Zasto nema dokumentarac iz BBC, SKY, itd.., a koji potvrdjuju da je 9/11 fake...? Ovo ozbiljno pitas, ili....?
Zao mi je zbog tvog iskustva. I sam znas kako izgleda maloumno kad gledas takav dokumentarac. E tako meni izgledaju svi o 9/11...
Man of steel

#3915 Re: Pariz

Post by Man of steel »

Islamski terorizam je nova globalna babaroga kao što je to sovjetski komunizam bio.

Razmišljajte svojom glavom i ne nasjedajte na servirane laži jer oni što terorišu i oni što se protiv toga bore igraju za istu momčad.

Image
Last edited by Man of steel on 19/11/2015 00:35, edited 1 time in total.
Dozer

#3916 Re: Pariz

Post by Dozer »

Imam ja jos puno slicnih iskustava, ali nebitno....
Ja ti samo pokusavam reci da nije sve kako se cini. Nista vise. Do tebe je da li ces to pokusati sagledati bez predrasuda i kojekakvih defaulta, ili ces sve gledati kroz neku svoju unaprijed definisanu prizmu.
Previse je dokaza kroz zadnjih 15 godina koji pokazuju da sam ja u pravu za masu stvari. Pogotovo za WW3, ali i one koji su ga pokrenuli jos davno, prije 40-ak godina, a sada polako idemo u kulminaciju. Nazalost.
Last edited by Dozer on 19/11/2015 10:27, edited 1 time in total.
insomnia78

#3917 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Image
Teroristkinja koja se raznjela tokom akcije policije u Parizu
Rodica lika koji je oznacen kao "mozak" teroristickih napada 13/10 i koji je bio meta jutrosnje racije
Freamon Lester

#3918 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

insomnia78 wrote:Image
Teroristkinja koja se raznjela tokom akcije policije u Parizu
Rodica lika koji je oznacen kao "mozak" teroristickih napada 13/10 i koji je bio meta jutrosnje racije
Tito dragi vidi joj nosa kolki je... :lol:
insomnia78

#3919 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Nista cudno za Semite
insomnia78

#3920 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Ovo sam procit'o kad sam dos'o s posla, pred spavanje i kako kasnije nisam mog'o naci mislio sam da sam sanj'o :D
K-dant RAID-a (jedne od dvije specijalne policijske jedinice koje su ucestvovale u jutrosnjoj akciji) dao je intervju za Figaro
Da ne prevodim i pitanja i odgovore "nabacicu" par crtica ovako
Iako ih Francuska fali, po meni pokazuju poprilicnu dozu slampavosti, a nije im prvi put
Slicno je bilo sa "ubicom iz Tuluza", Muhamedom M. sa kojim su pregovarali skoro 24H pa su ga kasnije ubili isl.
DakleM
-prije pocetka skcije znali smo da se u stanu nalaze tri osobe (dva muskarca i zena) i da su bez sumnje naoruzani i imaju eksploziv, predpostavljali smo da je glavna meta (osumnjiceni kao mozak napada) takodje tamo

-namjeravali su vrata otvoriti eksplozivom ali je to poslo po zlu jer su bila blindirana pa su izgubili efekat iznenadjenja, teroristi su otvorili vatru pa su oni uzvratili

-ovi su se zabarakadirali u stanu pa je to jos vise otezavalo situaciju

-trajalo je to puskaranje poprilicno 30-45 minuta promjenjivim intenzitetom, uz koristenje bombi

-poslije toga dolazi period u kojem se duze vremena nista ne desava pa salju psa da provjere o cemu se radi :-) nakon cega je i ubijen

-ponovo se nastavlja razmjena vatre i tada snajperista uspjeva pogoditi jednog od terorista unutar stana

-onda se zena, pucajuci zaletila prema njima i raznjela eksplozivom, kaze da su dio kicme nasli na policijskom autu ispred zgrade

-ostao je jos jedan terorista kojeg nisu uspjeli locirati pa su pokusali dronom, slanjem dva robota u stan, kamerom iz stana iznad...

-uspjeli su ga nekako locirati uhapsiti

-u akciji je ucestvovalo 110 policajaca i tom prilikom su ispalili preko 5000 metaka
MyTao

#3921 Re: Pariz

Post by MyTao »

Man of steel wrote:Islamski terorizam je nova globalna babaroga kao što je to sovjetski komunizam bio.

Razmišljajte svojom glavom i ne nasjedajte na servirane laži jer oni što terorišu i oni što se protiv toga bore igraju za istu momčad.

Image
Opasni su ovi ameri i masoni... ali tebe nisu uspjeli prevariti. :thumbup:
ioannes

#3922 Re: Pariz

Post by ioannes »

zasto francuzi nisu Belgiju bombardirali?
nosara

#3923 Re: Pariz

Post by nosara »

Freamon Lester wrote: Zao mi je zbog tvog iskustva. I sam znas kako izgleda maloumno kad gledas takav dokumentarac. E tako meni izgledaju svi o 9/11...
Logicno...
nosara

#3924 Re: Pariz

Post by nosara »

beniciodeltoro wrote:Acin komentar na Facebooku je bolji nego svi tekstovi njegovih pjesama zajedno

Image
Sve receno... Nije glup, ocigledno...
insomnia78

#3925 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Zajebano, jebes im mater
Jucer ovdje, u ulici gdje mi djete ide u obdaniste neko prijavio lika sa kamionom i oruzjem unutra. Doslo bruka policije, blokirali sve, frka, panika, na kraju nadju lika i kamion ali nema oruzja
Zvanicno, lazna uzbuna al' hajd zna'ni
Dovoljno da te jede iznutra
Post Reply