Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-
VCorp
#3901 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ljudi, izgleda da je Dodik bio u pravu i da će nam se naseliti milion Arapa

- Drvosjeca iz Dejcica
#3902 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
NightmareWalking wrote:Predviđanja su da će Muslimani u Britaniji postati većinska vjera 2050. I u ostalim državama zapadne Europe događa se isti proces, rapidan rast muslimanskog stanovništva dok ostali stagniraju ili se smanjuju.
Što to znači? Može li Britanija ostati uređena kao do sada, dakle demokratski, sa muslimanskim stanovništvom koje će za 10-20 godina brojati 30-40% od ukupnog broja ljudi? Mislim da je to nemoguće poznavajući Islam i ono što Islam propovijeda a to je pokoravanje i podčinjavanje svih onih koji nisu muslimani. Kršćanima i ostalim "nevjernicima" je u takvom društvu predviđen status građana drugog reda.
Poslušajte što o tome kaže Paul Weston, britanski političar.
Da, da, a ne govori o tome kako je "lijepo" bilo donositi "demokratije" k' bombone u Avganistan i Irak, Libiju, Egipat, rovariti po svijetu u ime engleske tradicije i načina života. Foklande ne treba ni spominjati.
- don vito
#3903 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne znaju oni, objasni Him drvosjeco da su njemacki CDU i britanski konzervativci zapravo pridruzeni clanovi ljevicarske socijalisticke internacionale.Drvosjeca iz Dejcica wrote: E čuj Adenauer i Erhart desnica.I šta veliš Thatcher isto desnica.
![]()
-
Patriotska_Liga
#3904 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne eto ljevica su, a CDU i britanski konzervativci su strogo ljevičarske stranke. Ne vjerujte njihovom političkom profilisanju, vjerujte drvosječinoj ocjeniDrvosjeca iz Dejcica wrote: E čuj Adenauer i Erhart desnica.I šta veliš Thatcher isto desnica.
![]()
Dvadeset godina ekonomskog rasta Zapadne Njemacke...ja mislio do večeras da je to bio Maršalov plan kad Bog te veselio ni manje ni više nego desnica.nemoj majke ti više mene stomak boli od smijeha.
To što ti desnicu zamišljaš kao nekakvu babarogu iz priča za djecu je tvoj problem.
- dale cooper
#3905 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Trumpu su svi problem. Od Meksikanaca do Muslimana. Neki dan ga je Bernie Sanders otvoreno prozvao zbog
te rasističke demagogije. Tip je jeftini populista.
te rasističke demagogije. Tip je jeftini populista.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3906 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
don vito wrote:Ne znaju oni, objasni Him drvosjeco da su njemacki CDU i britanski konzervativci zapravo pridruzeni clanovi ljevicarske socijalisticke internacionale.Drvosjeca iz Dejcica wrote: E čuj Adenauer i Erhart desnica.I šta veliš Thatcher isto desnica.
![]()
- Leons
#3907 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ok, vidim da uopste ne znas ni sta je politicka desnica cim smatras da Adnauer iz demokrscanske stranke ljevicar, a erhart koji je jedan od prvih politicara koji se javno deklarisao neoliberalom( da , ta babaroga) je isto valjda na lijevoj strani kompasa.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Leons wrote: Recimo dvadeset godina ekonomskog rasta Zapadne Njemacke, Adenauer i Ludwig Erhart. Pa onda CDU. Onda Thatcher koja tadasnju Britaniju koja samo sto nije lipsala transformise u finansijski centar svijeta. Pa balticke zemlje. Pa Spanija koja dostize zapadnjacki standard zivota.
Cuj pita sta je dobro donijela desnica ko da je evropska ljevica bombone dijelila okolo a ne polovinu Evrope srozala na komunizam i diktature od kojih ni danas ne mogu da se oporave, ljudi umirali da zid predju...
E čuj Adenauer i Erhart desnica.I šta veliš Thatcher isto desnica.
![]()
Dvadeset godina ekonomskog rasta Zapadne Njemacke...ja mislio do večeras da je to bio Maršalov plan kad Bog te veselio ni manje ni više nego desnica.nemoj majke ti više mene stomak boli od smijeha.
Marsalov plan je tu sporedna stvar,i istocna njemacka je dobila stotine milijardi dolara pa nema nista od nje. Haiti je dobio pola triliona pa im je jos gore.
- musicman80
#3908 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
sherbett wrote: Ovo je konstatacija ravna nekoj iz slikovniceizvini, al morala sam!
Ozbiljno mislis da bi bez elementarnog znanja ubacila onaj komentar u raspravu?
Koje su temeljne karakteristike ljevice, a koje desnice? Koja im je temeljna razlika, a koja im je dodirna tocka?
Po cemu u doba neokolonijalizma i kapitalizma uopce razlikujemo desnicu od ljevice?
Ili je mozda to ipak neka romanticna bajka ili samo utopija? Centar, umjereno ovo, umjereno ono...gluposti za birace koji se live na "sredinu" ili ne znaju di bi. To sluzi samo za raznovrsnost parlamenta, eventualno, i za izvlacenje para iz proracuna. Razumijes? Nekome je to kruh!
I koje su to politike koje poturaju ljevicari, a nebi svoje poturali desnicari da su umjesto njih na vlasti?
Izgleda da si ti samo slikovnice u zivotu I citala pa ne znas razlike, Ali ipak mislim da se samo mudro pravis da ne znas. Ne mislis valjda da cu ti ja sada, nadugo I nasiroko objasnjavati razlike izmedju ljevice i desnica, odnosno desnog centra i ekstremne desnice? Politike koje poturaju ljevicari su teda on I rade u interesu naroda, propagiraju socijalizamm, I sve desne stranke su ultra nacionalisti. Imamo jednog Tony-ja Blaira u Velikoj Britaniji koji je bio premijer I na celu Laburisticke partije, a ne zna se koliko je pokrao I mita primio. Malo blize kuci I nam je SDP, drzava za covjeka I ultra lopov Zlatko Lagumdzija. Oni se bogate a fol rade za male ljude.
-
Patriotska_Liga
#3909 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
NightmareWalking wrote:Predviđanja su da će Muslimani u Britaniji postati većinska vjera 2050. I u ostalim državama zapadne Europe događa se isti proces, rapidan rast muslimanskog stanovništva dok ostali stagniraju ili se smanjuju.
Što to znači? Može li Britanija ostati uređena kao do sada, dakle demokratski, sa muslimanskim stanovništvom koje će za 10-20 godina brojati 30-40% od ukupnog broja ljudi? Mislim da je to nemoguće poznavajući Islam i ono što Islam propovijeda a to je pokoravanje i podčinjavanje svih onih koji nisu muslimani. Kršćanima i ostalim "nevjernicima" je u takvom društvu predviđen status građana drugog reda.
Poslušajte što o tome kaže Paul Weston, britanski političar.
Tako je, kad na vlast dođe Mo Farah onda će i kraljica morati da čini seždu.
Paul Weston kažeš? Evo ti ga u prirodnom izdanju:
Relavantan je otrpilike kao i semafor u GTA, glasove koje dobije broji na ruke.
Kakve epske budalaštine.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3910 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Eto ti mi reci šta je desnica. A sada mi citiraj gdje sam ja rekao da je Adenauer ljevica. Desnica je jedna stvar a desni centar sasvim drugo. CDU je liberalno konzervativna partija izrasla na vrijednostima suprotnim desnici ali eto nekima treba crtati.Leons wrote: Ok, vidim da uopste ne znas ni sta je politicka desnica cim smatras da Adnauer iz demokrscanske stranke ljevicar, a erhart koji je jedan od prvih politicara koji se javno deklarisao neoliberalom( da , ta babaroga) je isto valjda na lijevoj strani kompasa.
Marsalov plan je tu sporedna stvar,i istocna njemacka je dobila stotine milijardi dolara pa nema nista od nje. Haiti je dobio pola triliona pa im je jos gore.
I šta veliš Maršalov plan sporedna stvar...da znaš da jeste.
- don vito
#3911 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa, pusti sitnice kad vec ne prepoznajes ironiju. Ili ce biti da ponovo pokusavas skrenuti paznju sa vlastitih provala...Drvosjeca iz Dejcica wrote:don vito wrote:Ne znaju oni, objasni Him drvosjeco da su njemacki CDU i britanski konzervativci zapravo pridruzeni clanovi ljevicarske socijalisticke internacionale.Drvosjeca iz Dejcica wrote: E čuj Adenauer i Erhart desnica.I šta veliš Thatcher isto desnica.
![]()
Ne kaže se papak Him, "im".
Sta ono bi... "čuj Margaret Thatcher desnica" i onda smajli
Ma, samo prava i iskrena ljevicarka moze ovako govoriti na konferenciji Konzervativne stranke 13 oktobra 1989. (narednog mjeseca past ce Berlinski zid)
Margaret Thatcher: Socijalisti mrze slobodu
Problem sa Laburističkom partijom je da njima jednostavno ne odgovara sloboda. Socijalisti ne vole da obični ljudi sami biraju, jer postoji šansa da neće birati socijalizam. Zamislite partijskog sakupljača glasova Laburističke partije kako na kućnim pragovima razgovara sa porodicama iz Istočne Njemačke, kada se nasele na strani (Berlinskog) zida gdje je sloboda. "Vi želite da zadržite više od novca koji zarađujete? Bojim se da je to veoma sebično. Mi ćemo to htjeti da oporezujemo. Vi želite da posjedujete dionice u vašoj firmi? E to ne možemo da imamo. Država mora biti vlasnik vaše firme. Vi želite da izaberete gdje da pošaljete svoju djecu u školu? To je veoma razdorno. Vi ćete poslati vaše djete tamo gdje vam mi kažemo.Problem sa Laburističkom partijom je da njima jednostavno ne odgovara sloboda. Socijalisti ne vole da obični ljudi sami biraju, jer postoji šansa da neće birati socijalizam.
https://www.youtube.com/watch?v=1bawzrlWM2g
- Drvosjeca iz Dejcica
#3912 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Hajde ti ko da si sišao sa grane. Evo imamo 20 godina na vlasti dominiraju partije tog desnog centra, sve članice narodnih stranaka pa imamo priliku vidjeti kakva društva stvaraju ne samo u BiH nego i u Srbiji i Hrvatskoj. Sanader ti je bio bolji primjer ako ćeš po tome mjeriti.musicman80 wrote: Izgleda da si ti samo slikovnice u zivotu I citala pa ne znas razlike, Ali ipak mislim da se samo mudro pravis da ne znas. Ne mislis valjda da cu ti ja sada, nadugo I nasiroko objasnjavati razlike izmedju ljevice i desnica, odnosno desnog centra i ekstremne desnice? Politike koje poturaju ljevicari su teda on I rade u interesu naroda, propagiraju socijalizamm, I sve desne stranke su ultra nacionalisti. Imamo jednog Tony-ja Blaira u Velikoj Britaniji koji je bio premijer I na celu Laburisticke partije, a ne zna se koliko je pokrao I mita primio. Malo blize kuci I nam je SDP, drzava za covjeka I ultra lopov Zlatko Lagumdzija. Oni se bogate a fol rade za male ljude.
- tututuuuu
#3913 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Raznolikost i napredak.NightmareWalking wrote:Islamists in Germany trying to recruit young refugees
Text "Berlin - Muslim radicals in Germany are trying to recruit some of the growing numbers of asylum seekers reaching the country, according to intelligence services quoted by the German news agency DPA. The Islamic extremists "are trying to approach the young unaccompanied refugees, who arrive in our country without their families and are particularly looking for contacts and support," a spokesman for the intelligence service in the southern state of Bavaria told DPA. He said many of the youths are approached around reception centres but also at Munich railway station where many of the asylum seekers have arrived from Hungary and Austria in recent days. The Islamic extremists "want to take advantage of the insecurity and distress of the refugees," he said. On Tuesday, the intelligence services in North Rhine-Westphalia reported similar contacts in their region, noting that Islamic radicals were approaching asylum seekers through fake charities. "We are going to inform the employees of the reception centres and make them aware of this situation and the methods used for these attempts to approach" the young refugees, said a spokesman in the state, also quoted by DPA. Under the quota system in Germany, North Rhine-Westphalia and Bavaria are the two regions that receive the most asylum seekers, with 21 percent and 15 percent respectively. Germany expects to receive 800,000 asylum seekers this year, four times more than last year. Syrians, who are fleeing their war-torn country, form the largest group. ( via news.yahoo.com )"
- Leons
#3914 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne znas ti dje si supalj jarane.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Eto ti mi reci šta je desnica. A sada mi citiraj gdje sam ja rekao da je Adenauer ljevica. Desnica je jedna stvar a desni centar sasvim drugo. CDU je liberalno konzervativna partija izrasla na vrijednostima suprotnim desnici ali eto nekima treba crtati.Leons wrote: Ok, vidim da uopste ne znas ni sta je politicka desnica cim smatras da Adnauer iz demokrscanske stranke ljevicar, a erhart koji je jedan od prvih politicara koji se javno deklarisao neoliberalom( da , ta babaroga) je isto valjda na lijevoj strani kompasa.
- don vito
#3915 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Njemacka policija ocito ne prepoznaje buduce steve jobse, ibrahimovice, ozile, benzeme...tututuuuu wrote:Raznolikost i napredak.NightmareWalking wrote:Islamists in Germany trying to recruit young refugees
Text "Berlin - Muslim radicals in Germany are trying to recruit some of the growing numbers of asylum seekers reaching the country, according to intelligence services quoted by the German news agency DPA. The Islamic extremists "are trying to approach the young unaccompanied refugees, who arrive in our country without their families and are particularly looking for contacts and support," a spokesman for the intelligence service in the southern state of Bavaria told DPA. He said many of the youths are approached around reception centres but also at Munich railway station where many of the asylum seekers have arrived from Hungary and Austria in recent days. The Islamic extremists "want to take advantage of the insecurity and distress of the refugees," he said. On Tuesday, the intelligence services in North Rhine-Westphalia reported similar contacts in their region, noting that Islamic radicals were approaching asylum seekers through fake charities. "We are going to inform the employees of the reception centres and make them aware of this situation and the methods used for these attempts to approach" the young refugees, said a spokesman in the state, also quoted by DPA. Under the quota system in Germany, North Rhine-Westphalia and Bavaria are the two regions that receive the most asylum seekers, with 21 percent and 15 percent respectively. Germany expects to receive 800,000 asylum seekers this year, four times more than last year. Syrians, who are fleeing their war-torn country, form the largest group. ( via news.yahoo.com )"
- Drvosjeca iz Dejcica
#3916 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Dobar argument u raspravi.Leons wrote:Ne znas ti dje si supalj jarane.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Eto ti mi reci šta je desnica. A sada mi citiraj gdje sam ja rekao da je Adenauer ljevica. Desnica je jedna stvar a desni centar sasvim drugo. CDU je liberalno konzervativna partija izrasla na vrijednostima suprotnim desnici ali eto nekima treba crtati.Leons wrote: Ok, vidim da uopste ne znas ni sta je politicka desnica cim smatras da Adnauer iz demokrscanske stranke ljevicar, a erhart koji je jedan od prvih politicara koji se javno deklarisao neoliberalom( da , ta babaroga) je isto valjda na lijevoj strani kompasa.
-
VCorp
#3917 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
sherbett wrote:a u BiH pak pogotovo niste bjesni!don vito wrote:Sad kad je Njemacka zatvorila granice,
na isto se sprema Austrija,
nakon sto su Danci, Britanci, Irci, Cesi, Slovaci, Poljaci odbili primati migrante
Madjari podigli zid protiv migranata...
Bosnjaci konacno imaju priliku pokazati da su drugaciji od ovih ksenofobnih krscanskih nacija
imaju priliku u praksi pokazati svoj merhametluk
primiti 200-300 hiljada brace i sestara
i Evropa ce pomoci u njihovom zbrinjavanju
ti jadni ljudi bjeze od rata
Gdje celjad nisu bijesna, ni kuca nije tijesna
Cesi kazu da nemaju para ni za svoje ljude, ne mogu primiti izbjeglice. Ta bogata, puna blagostanja BiH ce primiti 300 000 ljudi. Aferim!
I imaju svako pravo da reduciraju brojku migranata koji ulaze u njihove države. Prvo se vi morate naučiti razliku između migranta i bjegunca. Jedna stvar je bježati od rata, druga stvar je da je tvoja država uništena ekonomski pa da bez prisile odlaziš organizovano iz nje. I sad se druge države trebaju brinuti o onima koji glasaju za lopove, diktatore i šta sve ne ? Ista je stvar kao sa Bosnom i Bosancima. Mi smo dužni sebi kreirati budućnost, u svojoj državi a to nam nikako nisu dužni Njemci, Britanci ili Irci.
Jasno je kao dan da ovi sa Bliskog Istoka iskorištavaju trenutnu situaciju sa ratom i izbjeglicama pa se pokušavaju prošvercati i živjeti na socijali zapadnoeuropskih država. Njemačka ima stigmu iz WWII i evo desetljećima poslije ne smije niko zauzeti jasan stav protiv onih koji nisu Nijemci, pa čak i kad to iskorištavaju na očigled.
Mi smo sad u takvoj situaciji da previše seremo. S jedne strane mi smo to iskorištavali devedesetih, pa evo i danas ali manje. Zbog toga su svi kao za to da se ti ljudi prime. ALI, u čemu je fora ? U tome što ih nećemo mi primati i što Bosne neće vidjeti već se natovariti na države zapadne Europe i Skandinavije. Zato i kao jesmo po defaultu da ih prime, naravno daleko od nas. Mi da imamo pare kao Nijemci, te da moramo primiti sve ove ljude ponašali bi se gore od SS - ovaca prema njima. Dao bih desno jaje na panj ako nije tako.
Kao i ostatak balkanske bagre dovoljno da se sjetimo šta smo radili međusobno jedni drugima zajedno sa Srbima i Hrvatima s kojima vjekovima živimo tu, sličniji da biti ne možemo a kako bi se mi ponašali tek prema Arapima i ostalima sa Bliskog Istoka koji se razlikuju od nas u svakom kulturološkom aspektu bojim se i zamisliti.
Moj point je da je lako tuđim kurcem gloginje mlatiti, da trebate davati iz svog džepa i poreza ne bi vi ovako govorili. Mi multikulti, mi bi prihvatili druge da možemo, jebo Zapad, bla bla bla a sa prvim komšijama se koljemo još od kad smo naselili ova usrana brda.
-
sha_ba
- Drvosjeca iz Dejcica
#3919 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Šta ti je...desnica, pardon desni centar (da me pojedine bukve ponovo krivo ne shvate jer njima moraš crtati), je čitajući ove demagoge sveta krava. Sanader mjerna jedinica krađe i lopovluka ali eto Zlatko ljevičar problem svjetskih razmjera, kada njega strpamo u zatvor i ova izbjeglička kriza će nam lakše pasti.sherbett wrote:znači, čitam ga i ne vjerujem!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hajde ti ko da si sišao sa grane. Evo imamo 20 godina na vlasti dominiraju partije tog desnog centra, sve članice narodnih stranaka pa imamo priliku vidjeti kakva društva stvaraju ne samo u BiH nego i u Srbiji i Hrvatskoj. Sanader ti je bio bolji primjer ako ćeš po tome mjeriti.musicman80 wrote: Izgleda da si ti samo slikovnice u zivotu I citala pa ne znas razlike, Ali ipak mislim da se samo mudro pravis da ne znas. Ne mislis valjda da cu ti ja sada, nadugo I nasiroko objasnjavati razlike izmedju ljevice i desnica, odnosno desnog centra i ekstremne desnice? Politike koje poturaju ljevicari su teda on I rade u interesu naroda, propagiraju socijalizamm, I sve desne stranke su ultra nacionalisti. Imamo jednog Tony-ja Blaira u Velikoj Britaniji koji je bio premijer I na celu Laburisticke partije, a ne zna se koliko je pokrao I mita primio. Malo blize kuci I nam je SDP, drzava za covjeka I ultra lopov Zlatko Lagumdzija. Oni se bogate a fol rade za male ljude.
Bit će da je Sanader Robin Hood, samo mi to još ne znamo..vodi se po principu "nek ti ne zna ljevica šta radi desnica" ...
Ti si dečko stvarno u oblacima! To desničari ne kradu? To je sveto sve? Režu ruke da ne dođu u napast?
- jao_situacije
#3920 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
sanaderu je ono sve namješteno čovjek je čist ko suza, čuj tajni crni fondovi satovi slikesherbett wrote:znači, čitam ga i ne vjerujem!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hajde ti ko da si sišao sa grane. Evo imamo 20 godina na vlasti dominiraju partije tog desnog centra, sve članice narodnih stranaka pa imamo priliku vidjeti kakva društva stvaraju ne samo u BiH nego i u Srbiji i Hrvatskoj. Sanader ti je bio bolji primjer ako ćeš po tome mjeriti.musicman80 wrote: Izgleda da si ti samo slikovnice u zivotu I citala pa ne znas razlike, Ali ipak mislim da se samo mudro pravis da ne znas. Ne mislis valjda da cu ti ja sada, nadugo I nasiroko objasnjavati razlike izmedju ljevice i desnica, odnosno desnog centra i ekstremne desnice? Politike koje poturaju ljevicari su teda on I rade u interesu naroda, propagiraju socijalizamm, I sve desne stranke su ultra nacionalisti. Imamo jednog Tony-ja Blaira u Velikoj Britaniji koji je bio premijer I na celu Laburisticke partije, a ne zna se koliko je pokrao I mita primio. Malo blize kuci I nam je SDP, drzava za covjeka I ultra lopov Zlatko Lagumdzija. Oni se bogate a fol rade za male ljude.
Bit će da je Sanader Robin Hood, samo mi to još ne znamo..vodi se po principu "nek ti ne zna ljevica šta radi desnica" ...
Ti si dečko stvarno u oblacima! To desničari ne kradu? To je sveto sve? Režu ruke da ne dođu u napast?
one slike su omoti od bombonjera samo uokvireni, satovi su kupljeni na buvljaku, a tajni crni fond pa kakav je to tajni fond ako svi znaju za njega, to su oni neku dobrotvornu akciju za hebranga pokrenuli samo nisu fino prijavili
i on bježao s koferima novca pa čovjek je samo podigao ušteđevinu i životno osiguranje i htio da skokne švicarke na vikend malo, a i provjeravao je hrvatske presretače koje je on nabavio u mandatu.
sve je to po zakonu, uostalom vidjećete kad završe postupak
on i naš branković će nakon ovih politički namontiranih procesa zajedno da sjede na nekoj jahti, dok sunce zalazi, zadovoljni i sretni što i na balkanu postoje pravne države
- Drvosjeca iz Dejcica
#3921 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
VCorp wrote:sherbett wrote:a u BiH pak pogotovo niste bjesni!don vito wrote:Sad kad je Njemacka zatvorila granice,
na isto se sprema Austrija,
nakon sto su Danci, Britanci, Irci, Cesi, Slovaci, Poljaci odbili primati migrante
Madjari podigli zid protiv migranata...
Bosnjaci konacno imaju priliku pokazati da su drugaciji od ovih ksenofobnih krscanskih nacija
imaju priliku u praksi pokazati svoj merhametluk
primiti 200-300 hiljada brace i sestara
i Evropa ce pomoci u njihovom zbrinjavanju
ti jadni ljudi bjeze od rata
Gdje celjad nisu bijesna, ni kuca nije tijesna
Cesi kazu da nemaju para ni za svoje ljude, ne mogu primiti izbjeglice. Ta bogata, puna blagostanja BiH ce primiti 300 000 ljudi. Aferim!
I imaju svako pravo da reduciraju brojku migranata koji ulaze u njihove države. Prvo se vi morate naučiti razliku između migranta i bjegunca. Jedna stvar je bježati od rata, druga stvar je da je tvoja država uništena ekonomski pa da bez prisile odlaziš organizovano iz nje. I sad se druge države trebaju brinuti o onima koji glasaju za lopove, diktatore i šta sve ne ? Ista je stvar kao sa Bosnom i Bosancima. Mi smo dužni sebi kreirati budućnost, u svojoj državi a to nam nikako nisu dužni Njemci, Britanci ili Irci.
Jasno je kao dan da ovi sa Bliskog Istoka iskorištavaju trenutnu situaciju sa ratom i izbjeglicama pa se pokušavaju prošvercati i živjeti na socijali zapadnoeuropskih država. Njemačka ima stigmu iz WWII i evo desetljećima poslije ne smije niko zauzeti jasan stav protiv onih koji nisu Nijemci, pa čak i kad to iskorištavaju na očigled.
Mi smo sad u takvoj situaciji da previše seremo. S jedne strane mi smo to iskorištavali devedesetih, pa evo i danas ali manje. Zbog toga su svi kao za to da se ti ljudi prime. ALI, u čemu je fora ? U tome što ih nećemo mi primati i što Bosne neće vidjeti već se natovariti na države zapadne Europe i Skandinavije. Zato i kao jesmo po defaultu da ih prime, naravno daleko od nas. Mi da imamo pare kao Nijemci, te da moramo primiti sve ove ljude ponašali bi se gore od SS - ovaca prema njima. Dao bih desno jaje na panj ako nije tako.
Kao i ostatak balkanske bagre dovoljno da se sjetimo šta smo radili međusobno jedni drugima zajedno sa Srbima i Hrvatima s kojima vjekovima živimo tu, sličniji da biti ne možemo a kako bi se mi ponašali tek prema Arapima i ostalima sa Bliskog Istoka koji se razlikuju od nas u svakom kulturološkom aspektu bojim se i zamisliti.
Moj point je da je lako tuđim kurcem gloginje mlatiti, da trebate davati iz svog džepa i poreza ne bi vi ovako govorili. Mi multikulti, mi bi prihvatili druge da možemo, jebo Zapad, bla bla bla a sa prvim komšijama se koljemo još od kad smo naselili ova usrana brda.
Upravo tako, ovo boldirano sam ranije spominjao na ovoj temi. Evo imaš temu o turistima Arapima pa vidiš da su takvi (između ostalih i DonVito) digli hampu zbog turista a šta misliš šta bi bilo kada bi izbjeglice k'o u Njemačku stizale.
- jao_situacije
#3922 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
zamisli zviza u interventnoj uniformi na granici 
-
Latte
#3923 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Njemacka je postavila granicare ne da zabrani ljudima ulazak nego Minhen vise ne moze lhude zbrinuti dok se ne stvire nova mjesta za spavanje.
Tele da izbjegnu situaciju kao u madzarskoj
Tele da izbjegnu situaciju kao u madzarskoj
- Drvosjeca iz Dejcica
#3924 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Mislim da potajno mašta da se nađe u toj ulozi.jao_situacije wrote:zamisli zviza u interventnoj uniformi na granici
A ova je zajebala Zviza i DonVita zajedno.
http://doznajemo.com/2015/09/04/bosanka ... -alkohola/BOSANKA MERSIHA ČOKOVIĆ ŠOKIRALA DANSKU: Zatvorite granice, dosta nam je izbjeglica i muslimana zbog kojih već negdje nema svinjetine i alkohola!
- Kikibombona
#3925 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Cekajte ljudi, ne pratim vas najbolje...
Jeste vi to zabrinuti za buducnost najvecih hinja i podlaca na svijetu?
Ne budite smijesni!
Oni ce sve strance protjerati ako im nekada postanu prijetnja!
Cuj molim te, brinu za Evropu...
Jeste vi to zabrinuti za buducnost najvecih hinja i podlaca na svijetu?
Ne budite smijesni!
Oni ce sve strance protjerati ako im nekada postanu prijetnja!
Cuj molim te, brinu za Evropu...