Republika Turska

Post Reply
Co0l

#3901 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
I za kraj slika koja je obiljezila 'Arapsko proljece' u Siriji. Nakon sto su kurdske snage oslobodile Gire Sipi, Arapkinje su pocele skidati nikabe sa sebe i bacati ih...

Image

Image

Image

Image

Zato YPG moze biti samo oslobodilacka vojska, kao sto ih tretira cijeli svijet, osim jednog povampirenog vjerskog fanatika!

:D
handžar88

#3902 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

Co0l wrote:
handžar88 wrote: Pa da ponovim jos jednom kad se tako slatko smijete.. vise vjerujem karadzicu i mladicu nego erdoganu i slicnim turcima, zidovima i cionistima.
Norman wrote: Nisam ni sumnjao. :wink:
Ma jesil se ti meni nasmijao to mi reci, ne interesuje mene da li ce poneki balija na forumu mene smatrat srbinom zato sto ne volim tursku, samo zelim da se nasmijete malo.. nemas pojma kako mi se srce ispuni kad vidim da se smijete jer najteze je dusevnog bolesnika nasmijat ali kad vidis da se smije to je najveca nagrada.
Co0l

#3903 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

handžar88 wrote:
Co0l wrote:
handžar88 wrote: Pa da ponovim jos jednom kad se tako slatko smijete.. vise vjerujem karadzicu i mladicu nego erdoganu i slicnim turcima, zidovima i cionistima.
Norman wrote: Nisam ni sumnjao. :wink:
Ma jesil se ti meni nasmijao to mi reci, ne interesuje mene da li ce poneki balija na forumu mene smatrat srbinom zato sto ne volim tursku, samo zelim da se nasmijete malo.. nemas pojma kako mi se srce ispuni kad vidim da se smijete jer najteze je dusevnog bolesnika nasmijat ali kad vidis da se smije to je najveca nagrada.
Sad cu ti se obratit direktno i necu vise-iz tvog pisanja sam vidio da si imao tesko djetinjstvo koje za rezultat ima krizu identiteta i zbog cega nosis neke licne komplekse pa zato ne zelim da se raspravljam sa nekim takvim iz ljudskih razloga a i jasno je da bi bilo uzaludno.Tvoji kompleksi su tvoja stvar i imas pravo da mrzis koga god hoces ali kada ih javno iznosis na forumu ocekuj da budu i predmet sprdacine.
Inace,svako dobro :kiss: :thumbup:
handžar88

#3904 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

Co0l wrote:Sad cu ti se obratit direktno i necu vise-iz tvog pisanja sam vidio da si imao tesko djetinjstvo koje za rezultat ima krizu identiteta i zbog cega nosis neke licne komplekse pa zato ne zelim da se raspravljam sa nekim takvim iz ljudskih razloga a i jasno je da bi bilo uzaludno.Tvoji kompleksi su tvoja stvar i imas pravo da mrzis koga god hoces ali kada ih javno iznosis na forumu ocekuj da budu i predmet sprdacine.
Inace,svako dobro :kiss: :thumbup:
Svako dobro takodje :thumbup:
Kikibombona

#3905 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Za Kurde je od krucijalne vaznosti da Erdogan ostane na vlasti do rjesenja sirijskog pitanja. Ako bi na vlast dosao CHP, Kurdi bi se nasli u veoma zafrkanoj poziciji. Nema nikakve sumnje da bi CHPA izgladio odnose sa Asadom i Rusijom, te sa rezimom u Damasku dogovorio unistenje kurdakih snova u Siriji. Veoma je bitno za Kurde da Turska do kraja ostane oponent Damasku i Rusiji.

Iz CHP optuzuju AKP za saradnju sa teroristima i pakistanizaciju Turske. Sve to znamo vec od ranije. Valjda uvide i pojedini slijepci i ignorantni!

Opposition leader warns Turkey in process of ‘Pakistanization’

http://mobile.todayszaman.com/national_ ... ign=buffer
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3906 Re: Republika Turska

Post by Truba »

striptiz :thumbup:
arab stajl
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3907 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

handžar88 wrote:Koga boli kurac sta turci pisu, vise vjerujem karadzicu i mladicu nego njima.
kasva capti mesvo tuja tile
Kikibombona

#3908 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Dzihadisti koje je Turska kao kerove sabrala u Idlibu/Hami, pa ih autobusima kroz Tursku prebacili u Azaz da se bore protiv kurdsko-arapske koalicije

Za to vrijeme Turci nastavljaju granatirati Sur!

Image

Apokalipsa, Sur

Image
Norman

#3909 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:I za kraj slika koja je obiljezila 'Arapsko proljece' u Siriji. Nakon sto su kurdske snage oslobodile Gire Sipi, Arapkinje su pocele skidati nikabe sa sebe i bacati ih...

Image
Je li ovo Miss etničkog čišćenja 2015?
Kikibombona wrote:Zato YPG moze biti samo oslobodilacka vojska, kao sto ih tretira cijeli svijet, osim jednog povampirenog vjerskog fanatika!
Pretpostavljam da pod ovim "povampirenim vjerskim fanatikom" misliš na Amnesty International. :oops:

Dok sličice sa kurdskih portala svjedoče kako je YPG oslobodilacka vojska zato što oslobađa arapska i turkmenska sela od Arapa i Turkmena, s druge strane Amnesty Intrnational u izvještaju na 38 strana optužuje YPG za etničko čišćenje i ratne zločine.

Amnesty International: Forced Displacement and Demolitions in Northern Syria

Naravno, i ove povampirene organizacije za zaštitu ljudskih prava su sličicama pobili kurdski portali. Arapi koji su ostali na kurdskoj strani su posvjedočili da ih niko ne dira, a oni kojih više nema su "evakuisani radi vlastite sigurnosti". :oops: Amnesty prenosi njihova svjedočenja.
Norman

#3910 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kiki često postavlja patetične sličice žena i djece, da njima pokriva etničko čišćenje i terorizam. Pitam se da li bi shvatio na šta to liči kada bi vidio sličnu patetiku na drugoj strani? Sumnjam, ali da pokušamo.

Kiki, ovo je tema o Turskoj. Pusti Arapkinje, ovdje heroina može biti samo žena koju je oslobodila turska vojska. Ona se zove Mehtap, Kurdkinja je iz okoline Diyarbakıra, a njeno pismo turskim policajcima ganulo je srca svih pravdoljubivih ljudi svijeta. :oops:

Pismo mlade Kurdkinje:

Selam alejkum, neka Allahova milost i blagoslovi budu s vama. Ja sam vaša 20-ogodišnja sestra. Osjećam potrebu da vam prenesem svoje misli i osjećanja. Kao stanovnica Diyarbakıra mnogo volim našu policiju i vojsku. Neka vas Gospodar zaštiti. Neka Poslanikova armija s Bedra i Uhuda bude uz vas. Neka Uzvišeni zaštiti vaše familije da vas ne izgube. Neka da da se ovaj rat završi brzo i da se se vratite svojim porodicama.

Ponekad poželim da za vas spremim hranu i da vam je donesem. Ali, razumljivo je da je možda ne bi prihvatili. Izgubili ste povjerenje u nas, ali morate znati da su tu ljudi koji vas jako mnogo vole. Više od svega, ja se uvijek molim za vas. A nakon molitve, dok čitam Kur'an, upućujem Bogu dovu: "Gospodaru moj, zaštiti ih!" Neka Allah onemogući nevjernike. Oni će uskoro nestati. Baš kao što su u Muhammedovo vrijeme pokvarenjaci među narodom nestali, nestat će i PKK.

Allah je sa strpljivima. Nuh je rekao: "Moj Bože, ne ostavljaj na zemlji tvoje neprijatelje!" Allah neće dopustiti da takvi pobijede. Neka vas Allah čuva, mi vas volimo! Neka su Ali i Hamza vaši zaštitnici! Imate moje puno poštovanje! Mehtap

Image

Image

Brief einer jungen Kurdin an die Polizei: „Die Terroristen werden untergehen“

Benim adım Mehtap! :bih:
Norman

#3911 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:Prenio sam ranije vijest kako PKK uzima reket od kurdskih familija u Njemačkoj.

Sljedeća vijest kaže da je u Njemačkoj uhapšen Muhsin “Delil” K, visokorangirani vođa PKK, zbog reketiranja (iznude novca za "zaštitu") i regrutovanja članova u terorističku organizaciju. Kažu da je bio zadužen za cijelu Evropu, takoreći - Visoki evropski predstavnik PKK.

Ovako je i Nelson Mandela zaglavio u zatvor. :oops:
PKK-Terror in Deutschland 
Stuttgart: PKK-Chef Muhsin “Delil” K. festgenommen

Die Generalbundesanwaltschaft gab heute die Festnahme des hochrangigen PKK-Anführers Muhsin K. wegen Anwerbung von PKK-Mitgliedern und Schutzgelderpressung bekannt.

PKK-Chef Muhsin “Delil” K. festgenommen
Evo ti jos jedan argument...

PKK je uzimao, mozda i sada uzima, novac od trgovaca droge. Dakle, reketiraju ih! Trgovci droge prolaze preko teritorija koji kontrolise PKK i zbog koristenja te trase moraju platiti odredjenu svotu. PKK istina nije ukljucen u trgovinu, ali uzima novac od trgovaca. Makar je tako bilo prije Arapskog proljeca. O tome su govorili neki bivsi clanovi i sada kriticari grupe.
Kiki je ovdje skoro potpuno upravu! :thumbup:

Wikileaks je objavio Stratforov izvještaj po kojem PKK ne samo što proizvodi i distribuira heroin i opijum, nego se bavi i: pranjem novca, krijumčarenjem, iznudama, pljačkama, trgovinom ljudima, prostitucijom, radom na crno i piraterijom.

I pazite sad ovo: osim za finansiranje terorizma, novac zarađen putem organizovanog kriminala PKK usmjerava u finansiranje propagandne mreže protiv Turske.

Pa sad, pošto Kiki piše na forumu da se drogira (samo lake droge, ništa bijelo :oops: ) i pošto aktivnije od bilo koga širi kurdsku propagandu protiv Turske - zapita se čovjek da li je PKK pružila svoj kriminalni pipak i do ovih naših krajeva. :D
PKK kontrolliert 40% des Heroinhandels in Europa

Roberto Fragnito: PKK investiert Milliarden, um feindselige Stimmung gegen Ankara zu schüren

Die Terrororganisation verfüge über ein stabiles Gesamtvermögen von etwa 86 Milliarden US-Dollar (knapp 77 Milliarden Euro), das nicht nur für den Terror selbst, sondern auch dafür nutzbar gemacht wird, internationalen Druck auf die Türkei aufzubauen und eine feindselige Stimmung gegen Ankara zu schüren. Bei der Aufbringung dieser Finanzmittel spielen nicht zuletzt die Produktion und der Vertrieb von Heroin eine tragende Rolle.  
handžar88

#3912 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

Koji debil ovaj norman braco moja.. kaze kiki potpuno upravu a onda dole napise nesto skroz drugo od onog sto kiki kaze.
A ako smota ponekad malo vutrice moze biti samo pozitivno po njegov intelekt, a to je u negativnom kontekstu ostalo jos samo kod zatucanih, vjerom unistenih mozgova.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3913 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

pekakaovci moraju sići u gradove
Norman

#3914 Re: Republika Turska

Post by Norman »

handžar88 wrote:Koji debil ovaj norman braco moja.. kaze kiki potpuno upravu a onda dole napise nesto skroz drugo od onog sto kiki kaze.
:-D

Prvo, to je sarkazam. Zna to Kiki, ne brini se. Drugo, piše da je Kiki skoro potpuno upravu. Kiki je napisao nešto malo o kriminalu PKK, a ja sam ga dopunio sitnicama koje su nedostajale.
handžar88 wrote:A ako smota ponekad malo vutrice moze biti samo pozitivno po njegov intelekt, a to je u negativnom kontekstu ostalo jos samo kod zatucanih, vjerom unistenih mozgova.
Dovođenje u vezu Kikijevih hobija (trava i kurdska propaganda) s osnovnom temom članka (PKK dilanjem droge finansira propagandu) je takođe zayebancija. Ja sam ubijeđen, najvjerovatnije, u to nema nikakve sumnje, da to Kiki konta, kao i druge šale koje se usput provuku na njegov račun. :D

Povuci i ti koji dim jarane, možda tad budeš znao pročitati kratki tekst.
handžar88

#3915 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

Norman wrote: Povuci i ti koji dim jarane, možda tad budeš znao pročitati kratki tekst.
Jel ti i ovaj japin zajedno smisljate te fazone i fore ili ti on samo pomaze.. a mozda si ti japin :?
Co0l

#3916 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Zanimljiva saradnja terorista PKK-a sa HDP-om oko onih otetih turskih novinara.
Kikibombona

#3917 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Je li ovo Miss etničkog čišćenja 2015?
Kikibombona wrote:Zato YPG moze biti samo oslobodilacka vojska, kao sto ih tretira cijeli svijet, osim jednog povampirenog vjerskog fanatika!
Pretpostavljam da pod ovim "povampirenim vjerskim fanatikom" misliš na Amnesty International. :oops:

Dok sličice sa kurdskih portala svjedoče kako je YPG oslobodilacka vojska zato što oslobađa arapska i turkmenska sela od Arapa i Turkmena, s druge strane Amnesty Intrnational u izvještaju na 38 strana optužuje YPG za etničko čišćenje i ratne zločine.

Amnesty International: Forced Displacement and Demolitions in Northern Syria

Naravno, i ove povampirene organizacije za zaštitu ljudskih prava su sličicama pobili kurdski portali. Arapi koji su ostali na kurdskoj strani su posvjedočili da ih niko ne dira, a oni kojih više nema su "evakuisani radi vlastite sigurnosti". :oops: Amnesty prenosi njihova svjedočenja.
To je zena koja je oslobodjena zatucanih vjerskih primata koji bi zenu da zamotaju kao mumiju i drze u spajzu cijeli dan!

Sto se tice narucenih optuzbi koje je prenio Amnesti, za koje ne postoji NIJEDAN JEDINI dokaz, sami Arapi su odbacili sulude optuzbe.

Koga zanima istina, neka procita zadnji komentar na ovoj temi

http://forum.klix.ba/sirija-t114509s65800.html

Samo da izvucem par detalja

Lider Burkan el Firat, kurdsko-arapska jedinica

In fact half of the fighters in the Burkan al-Firat who took part in the campaign to liberate Girê Spî were Arabs. Did they go and murder their own families?

General YPG, Sipan Hemo

One more point, 30% of YPG made up of Arabs. If allegation in the report were true did these Arabs with us committed those atrocities too? If such things were true, would they fight alongside us in Jazira and Kobane?

Itd, itd...

Desetine, stotine Arapa se svakodnevno pridruzuju YPG.... Na hiljade Arapa se bori u redovima YPG... Dosta cisto arapskih skupina se na svim frontovima bori zajedno sa YPG... Za sve ovo ima mali milion dokaza.

Bezbroj je dokaza u kojima arapski civili govore da im je svanulo od kada su ih oslobodile SDF snage. Bezbroj je dokaza da se tim ljudima pomaze u svakom pogledu...

Uostalom, necemo valjda misliti da su Arapi tolika gamad od ljudi da saradjuju sa svojim dzelatima?

SDF je jedina multietnicna i multikonfesionalna koalicija u Siriji. Tvore je kurdsko-arapsko-krscanske jedince. Sve sto Sirija ima od razlicitosti nalazi se u SDF.

Mocna arapska skupina pred izbore u Turskoj... Al Sanadid, pripadnici plemena Shammar!

Image

Ovo boli sitne vjerske duse iz ihvanijskog pokreta, koji se optuzuju da su finansirali ljigavi izvjestaj koji je objavio Amnesti. Boli ih suzivot i bratstvo Kurda, Arapa, Asiraca...
handžar88

#3918 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

Co0l wrote:Zanimljiva saradnja terorista PKK-a sa HDP-om oko onih otetih turskih novinara.
Sta je tebi zanimljivo sto su ljudi oteti?
Co0l

#3919 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

handžar88 wrote:
Co0l wrote:Zanimljiva saradnja terorista PKK-a sa HDP-om oko onih otetih turskih novinara.
:lol: :lol:

A dusa slatka :kiss:
handžar88

#3920 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

Co0l wrote:
handžar88 wrote:

Samo da ti pokazem kako izgleda ono tvoje od sinoc upuceno Chelliju :thumbup:
Kikibombona

#3921 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:...
Kao da u kurdskom narodu nema islamisticke gamadi?

Ima, itekako!

Jesi li cuo za Ansar el islam?

To je kurdska skupina sastavljena od selefijskog skarta. Borili su se protiv Kurda u Iraku dok im kicmu nisu slomili. Sada su se prezivjeli ostaci zombija pridruzili ISILu.

Napad na Kobane je vodio etnicki Kurd. Dakle, jednu od najvecih bitki u historiji naroda, na neprijateljskoj strani je glavna faca bio KURD. Skot je ubijen, Kobane je spasen!

Al sta da ti pricam, imamo i mi pacijenata koji bi klali vlastiti narod. Eno, konj od neki dan, koji prijeti da bi zaklao reisa u sred Sarajeva i da je za svoj narod spremio veliki broj narandzastih uniformi.

Imao si i Fikreta Abdica. Imao si odred Mesa Selimovic. ITd, itd

Koji to narod nema petu kolonu?

Ne brukaj se hljeba ti! :(
Co0l

#3922 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

handžar88 wrote:
Co0l wrote:

Nemam pojma na sta mislis sine,ali de pusti odrasle sad da malo pricaju.
Čitalac

#3923 Re: Republika Turska

Post by Čitalac »

Washington Post donosi poprilično pesimističan tekst o Turskoj. Prema autoru, Turska je pre samo četiri godine delovala kao najveći dobitnik "Arapskog proleća" i sila u usponu koja uživa sve pohvale Zapada. Danas je sve to nestalo.
"Turkey is facing a multifaceted catastrophe,” said Gokhan Bacik, professor of international relations at Ankara’s Ipek University. “This is a country that has often had problems in the past, but the scale of what is happening now is beyond Turkey’s capacity for digestion.
https://www.washingtonpost.com/world/mi ... story.html
handžar88

#3924 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

Co0l wrote:
handžar88 wrote:
Co0l wrote:

Nemam pojma na sta mislis sine,ali de pusti odrasle sad da malo pricaju.
Scena je vasa, izvolite
Co0l

#3925 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

handžar88 wrote:
Co0l wrote: Nemam pojma na sta mislis sine,ali de pusti odrasle sad da malo pricaju.
Scena je vasa, izvolite
:thumbup:

Ti nastavi opet sutra,sad ti je vec kasno :D
Post Reply