BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

channel10

#3901 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

mariobl wrote:S tim da daju mogucnost izbora naj broja iz bilo koje mobilne mreze. To ne nudi ni jedan drugi operater tvrdim. Ako imas dokaze demantuj me ali sam siguran da niko drugi to nema u ponudi.

Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
Nazovi 066 10 10 10 i pitaj da li postpaid korisnici imaju pravo na odabir prijatelj broja iz druge mreze i otkad sve to traje.

Cijene im iste prema svima najmanje dvije godine i zasto bi bio sporan prijatelj broj kad je prema svima isto.

Znaci davno su otisli ispred BHT sto se tice prijatelj broja, a sad su otisli korak dalje i ne naplacuju ni helera prema prijatelj broju.

Opet te pitam, kad ce to uraditi BHT?

Ako ti je skupo zvati njihovu korisnicku sluzbu, onda sutra kad naletis na prvu njihovu poslovnicu, udji i pitaj ovo gore, pa se sutra ovdje javi sta su ti rekli.

Da jos nesto dodam. Kad sam potpisivao ugovor (presao sa BHT), dobio sam popust od 10 posto svaki mjesec tokom ove dvije godine (znaci dvije i pol pretplate gratis). Kad ce tako nesto BHT ponuditi onima koji predju kod njih?
Last edited by channel10 on 05/02/2017 21:09, edited 1 time in total.
mariobl

#3902 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Da, ali samo sa gofree brojevima a takvih je vrlo malo. Dok ovdje nemoram uopste razmisljati ko mi je na kojoj mrezi pricam sa svima po istoj cijeni i biram bilo koga za naj broj i s njim upola jeftinije.

avaks

#3903 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Čovjek je 100% upravu, nema šta, ipak je bolje jedan najbroj i u pola jeftinije pričaj a prema ostalima ista cijena.
Jeftinija uspostava poziva nego jedna minuta tog najbroja :lol:
Jaha79

#3904 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

avaks wrote:Čovjek je 100% upravu, nema šta, ipak je bolje jedan najbroj i u pola jeftinije pričaj a prema ostalima ista cijena.
Jeftinija uspostava poziva nego jedna minuta tog najbroja :lol:
a baška mu razlog nema puno gofree brojeva
pa isplati mi se kupit nekom sim karticu (4 KM) pa čak i jeftini mobitel ako treba samo za taj broj, iako je najbolja opcija mob sa dual sim i na taj način se uvezat s nekim preko gofree broja, nego ušljivi najbroj bhtelkoma
channel10

#3905 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

mariobl wrote:S tim da daju mogucnost izbora naj broja iz bilo koje mobilne mreze. To ne nudi ni jedan drugi operater tvrdim. Ako imas dokaze demantuj me ali sam siguran da niko drugi to nema u ponudi.

Jesi li zvao korisnicku na 066 10 10 10?

Ja sam presao 2015., a evo obavijesti i vidi iz koje je godine!

http://www.mtel.ba/single-article/1658

I da, bio sam upravu i za dva najbroja iz drugih mreza + jedan iz mtel-a.

Sad opet ide pitanje na koje znam da neces odgovoriti: kad ce BHT ponuditi popust kod prelaska na njihovu mrezu i kad ce razgovori prema najbroju iz bilo koje mreze biti free, bez naplate bilo cega?

Sta cemo sad poslije sve ove price?
avaks

#3906 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Auuu što mu ga spusti kulturno :lol: :thumbup:
Eto i dokaz + 4 godine prednosti za neku od usluga :lol:
Toliko o najbrojevima :arrow:
Maharadza

#3907 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

avaks wrote:Auuu što mu ga spusti kulturno :lol: :thumbup:
Eto i dokaz + 4 godine prednosti za neku od usluga :lol:
Toliko o najbrojevima :arrow:
Oduzeo je uhljebima posljednju "slamku spasa" - naj broj! :lol:
Last edited by Maharadza on 05/02/2017 21:43, edited 1 time in total.
mariobl

#3908 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

avaks wrote:Čovjek je 100% upravu, nema šta, ipak je bolje jedan najbroj i u pola jeftinije pričaj a prema ostalima ista cijena.
Jeftinija uspostava poziva nego jedna minuta tog najbroja [emoji38]
Ne jedan nego dva i ne samo iz te mreze nego iz bilo koje mreze.

escobar__

#3909 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

mariobl wrote:

Eronet ima duplo bolju ponudu bez naj brojeva i zajebancija...

Jebo te naj broj, ako je to jedini adut Telekoma onda nije ni čudo što im se crno piše.
mariobl

#3910 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

channel10 wrote:

Sad opet ide pitanje na koje znam da neces odgovoriti: kad ce BHT ponuditi popust kod prelaska na njihovu mrezu i kad ce razgovori prema najbroju iz bilo koje mreze biti free, bez naplate bilo cega?

Nisam zvao sta ima da zovem znam citati. To sto spominjes i navodis obavjestenje to je bila trenutna akcija koja vise nije na snazi. Ti si vjerovatno tad presao i omogucili su ti to, ali sad kad bi neko htio da predje ne bi mogao to ostvariti. Ni ti sad nemas 3 nego 1 frend broj. Sto se tice bht i akcija za prelazak na njihovu mrezu ja sam sad za prelazak kod njih dobio 1gb gratis svaki mjesec citavu godinu dana. Dokaz da je to tako je ovaj tekst sa mtel stranice o mix tarifama: Cjenovnik usluga

Ono što dodatno krasi nove Moj Mix tarife je poziv prema jednom prijatelj broju koji je potpuno besplatan, ne naplaćuje se čak ni uspostava poziva. Pored toga cijene poziva su jeftinije, te sada iznose 0,18 KM/min (sa PDV-om) prema svim mrežama u BiH.

Last edited by mariobl on 05/02/2017 21:51, edited 1 time in total.
avaks

#3911 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

mariobl wrote:

Pozdravio te channel10... A sada u cosak i mani se najbrojeva, nije to dobro za zdravlje. Furka iz 2011te godine, flat pozivi su in [emoji16]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
channel10

#3912 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

mariobl wrote:
channel10 wrote:

Nisam zvao sta ima da zovem znam citati. To sto spominjes i navodis obavjestenje to je bila trenutna akcija koja vise nije na snazi. Ti si vjerovatno tad presao i omogucili su ti to, ali sad kad bi neko htio da predje ne bi mogao to ostvariti. Ni ti sad nemas 3 nego 1 frend broj. Sto se tice bht i akcija za prelazak na njihovu mrezu ja sam sad za prelazak kod njih dobio 1gb gratis svaki mjesec citavu godinu dana. Dokaz da je to tako je ovaj tekst sa mtel stranice o mix tarifama: Cjenovnik usluga

Ono što dodatno krasi nove Moj Mix tarife je poziv prema jednom prijatelj broju koji je potpuno besplatan, ne naplaćuje se čak ni uspostava poziva. Pored toga cijene poziva su jeftinije, te sada iznose 0,18 KM/min (sa PDV-om) prema svim mrežama u BiH.

Nista onda, moraces zvati korisnicku sluzbu ili otici u neku njihovu poslovnicu i pitati. Ja stvarno vise nemam zelje da ti vise ista objasnjavam.
mariobl

#3913 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Ajd ti sad registruj frend broj iz bht mreze nema sanse. Ta furka je akcija koja je trajala jedno vrijeme. Inave mtel poznat po tome da ukida akcije. Tvrdim da ta akcija vise ne vrijedi i da nije moguce sada regostrovati frend broj iz bht ili eronet mreze.

Jaha79

#3914 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

mariobl wrote:

:lol:
vidi zaposlenik bht.. samo pišljivih 40 minuta razgovora sa tvojim najbrojem koštat ćete 4 KM za koje ja lijepo kupim sim karticu gofree kao najbroj na kojoj ima 4 KM kredita gdje me taj broj može pozvat za te 4 KM 67 puta!!! da pričamo 67 sati :lol:...najmanje
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3915 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Matijevic_Vlado »

Novim korisnicima postpaid tarifnih modela MOJ MIX MINI, MOJ MIX STANDARD, MOJ MIX NET, MOJ MIX EXTRA, MOJ MIX TOP i MOJ MIX PREMIUM, kao i postojećim korisnicima navedenih tarifnih modela MOJ MIX koji nisu u obavezi minimalnog perioda trajanja ugovora, omogućen je popust u visini od 20% na cijenu mjesečne pretplate za korišćenje određenog tarifnog modela MOJ MIX, pod uslovom da zaključe ugovor/aneks ugovora o korišćenju određenog tarifnog modela MOJ MIX sa minimalnim periodom trajanja od 24 mjeseca.
Znaci potpisem na 24mj i skoro 5KM mjesecno imam popusta na pretplatu?
Baketove sam prekrizio, jos samo da potvrdu dobijem. Naravno da nije proslo bez problema ni kod odjave al nema veze, a vratiti se necu 100%.
channel10

#3916 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

mariobl wrote:Ajd ti sad registruj frend broj iz bht mreze nema sanse. Ta furka je akcija koja je trajala jedno vrijeme. Inave mtel poznat po tome da ukida akcije. Tvrdim da ta akcija vise ne vrijedi i da nije moguce sada regostrovati frend broj iz bht ili eronet mreze.

Obavijest je iz 2013., a ja sam potpisao dvije godine poslije. Duga neka akcija :) . Moguce je da su nesto promijenili, ali cisto sumnjam. Ja sad zelim preci na BHT jer im nije los ovaj no limit paket, ali nema telefona u ponudi. Kad sam presao na MTEL pored sveg onog gore nabrojanog sam kupio z3 compact koji je tad vrijedio 1200KM za 1KM, a kod BHT ne da nema nista slicno nego nema uopste telefona :D .

Eh sad, bilo bi lijepo da nam kazes hoce li uopste dolaziti kakvi telefoni u BHT i kada, posto smo svi zakljucili da radis u BHT :D ?
mariobl

#3917 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Bas radim. Telefone se ne isplati kupovati preko telekoma, preskupi su kod sva tri. Pogotovo danas u najezdi dobrih kineskih telefona. Sto se tice popusta rekao sam kakav sam ja popust dobio ne u novcanom ali svedno ta 1gb mjesecno bi me kostala 5km tako da i ja imam poklon 5km od bht zbog prenosa broja.

Cupko_

#3918 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

merkato wrote:Riješi se eronet pretplate :-D :-D ,lakše i ljepše dišem jos pogotovo kad treba doći račun ..

inače sta me bas naljuti-plati 12 km za prelaz sa pretplate na bonove :oops: da bi broj mogla zadržati

Debilizam do kraja

Vazno je da je u tom trenu kad sam došla da prekinem ugovor teta izvadila telefon koji sam čekala 3 mjeseca ..hahaha bas..hvala lijepo
Usrećit ćeš se sa izborom telefona kod drugog operatera sigurno :lol: :lol: :lol:
Ja sam tebi rekao da mi se javiš 20.01. kada ti je isticao ugovor i da ću ti naći Samsung koji god želiš, ali eto :)
Running

#3919 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Malo me @Jaha79 zainteresovao da pogledam ove "mreze na baterije" tipa Haloo i GoFree, i dalje sam ubjedjenja za mene nista posebno, jeste jeftinije, ali nema featuresa da mogu da biram sta mi odgovara u svakom trenutku, a evo i zasto:

Na mtelu imam niz pogodnosti kao npr:

http://www.mtel.ba/single-article/2393
http://www.mtel.ba/single-article/2392
http://www.mtel.ba/single-article/3730
http://www.mtel.ba/single-article/3782
http://www.mtel.ba/single-article/3499

Posebno me je odusevila ova opcija za SCG! :)

I da, zaboravih, mtel dopune na svakom cosku, isto bitno. :)

A i logicno, kao sto je za 'rvate najpovoljniji HT Eronet, imaju povoljnosti prema HR i tako to. Normalno da Bosnjacima nije povoljno, i ne mogu da se uklope sa mtelom ili eronetom i da za njih ne valja. :) Politka je takva jbg, to se odrazi i na operatere, njih kupio hrvatski telekom, nas srpski i normalno da hoce da to malo uvezu. Preko ljeta nemam uopste rominga u CG, a dole sam mjesec dana, pozivi i poruke odozdo kao i ovde, mogucnost i koriscenja neta, mada to ne treba uzmes DATA karticu.
avaks

#3920 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Kakve li ja to povoljnosti imam prema Hrvatskoj ne znam vala :lol:
Ali povoljnosti u odnosu na BHT imam, em više minuta em jeftinije tako da je izbor jednostavan :thumbup:
purgatorio

#3921 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

Prebacio sam se sa mojmini15 na hej savršenu. Mislio biti mjesec dana na prepaidu i prebaciti se na pretplatu dok vidim signal i kakva je mreža.

Nakon mjesec dana, odlučio sam ostati na hej savršena. Jer za 10 km imam 700MB, 80 min I 150 SMS. Meni vise I ne treba.

Druga stvar je koliko je na području unsko-sanskog kantona bolji Eronet signal od BHT. To nikako ne mogu razumjeti.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Running

#3922 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Jaha79 wrote: vlasnik je Logosoft/mtel
koriste mrežu mtela
prenos broja http://www.gofree.ba/postaniKorisnik/prenesiBroj
a i dopune vršiš na svakom prodajnom mjestu mtela zasigurno,
kuš bolje
sad gdje još ima prodajnih mjesta i dopune, tj. ko je za njih diler po manjem BH entitetu...raspitaj se
Citam na BL forumu, kao nema dopuna u RS ili nece da je proda mtel. Malo mi cudno da mtel sam sebi pravi konkurenciju. :D

Kad bih odradio prenos broja sa mtela na gofree, da li bi stara kartica (sa istim brojem) bila aktivna ili bih morao u buduce mijenjati broj ili uraditi kontra prenos. :-)

Ako bih to uradio jedino zbog interneta, ostalo i ne koristim, ti pozivi mi nista ne znaci, pogotovo ne u gofree mrezi gdje nemam ama bas nikoga. :)
Ali ako bi mi "propala" stara mtel kartica i broj, yebo to onda... a naravno nemam dual SIM da uzimam novi broj na gofree. :run:
mariobl

#3923 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Sto bi ti propao broj. Broj ostaje isti samo se kartica mjenja jer nemozes biti i na mtel i na gofree. Ovdje u RS taj gofree kao da ne postoji nigdje pa ni na mtel prodajnim mjestima nisam vidio ni naljepnicu da pise da se prodaju gofree dopune.

avaks

#3925 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

purgatorio wrote: Druga stvar je koliko je na području unsko-sanskog kantona bolji Eronet signal od BHT. To nikako ne mogu razumjeti.
Pa u Sarajevu bolji, ne moramo dalje :lol:
Ja prošle godine testirao i Eronet i Mtel, prvi ni sekunde ne zaostaje za BHT a negdje čak i bolji odnosno nema BHT a ovaj ima.
Mtel ne zadovoljava moje kriterije odnosno nije toliko dobro pokriven u Federaciji kuda se ja krećem ali u Sarajevu i svim većim gradovima apsolutno nema problema.
kloniran wrote:ovo kod nas nece nikad
https://www.vipmobile.rs/privatni/internet/kucninet
:lol:
Pa kada nam uvedu 4G naravno, samo ne znam šta ćemo s 500MB ili 1GB za kućnu upotrebu :D
Ili 13KM za 1GB (možda Novogodišnja akcija 2GB) pa kad račun dođe 500KM mjesečno :lol:
Post Reply