Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nazif_Gljiva

#3901 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Nazif_Gljiva »

Imam problema sa LiveTvSerbia...
Kod mene je Kodi na Raspberry Pi, Jarvis 16.1 (zbog OpenVpn koji ne radi na 17), libreelec.
Instaliram Repo, kada odem na dodavanje addOn-a, video AddOn za LiveTvSerbia ne postoji, uopste ga nema u listi...
Da li zna neko do cega je?
irac300

#3902 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Nazif_Gljiva wrote:Imam problema sa LiveTvSerbia...
Kod mene je Kodi na Raspberry Pi, Jarvis 16.1 (zbog OpenVpn koji ne radi na 17), libreelec.
Instaliram Repo, kada odem na dodavanje addOn-a, video AddOn za LiveTvSerbia ne postoji, uopste ga nema u listi...
Ne znam kako to ide na Raspberry, je l' može USB stik na njega? Ako može instaliraj ručno. Prvo idi na ovu adresu:
http://livetvkodiserbia.com/kodi/repository/
Skini zip fajl ''repository.livetvSerbia'' pa ga prebaci na stik, onda instaliraj iz Kodija preko install from zip file.
Nazif_Gljiva

#3903 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Nazif_Gljiva »

irac300 wrote:
Nazif_Gljiva wrote:Imam problema sa LiveTvSerbia...
Ne znam kako to ide na Raspberry, je l' može USB stik na njega? Ako može instaliraj ručno. Prvo idi na ovu adresu:
http://livetvkodiserbia.com/kodi/repository/
Skini zip fajl ''repository.livetvSerbia'' pa ga prebaci na stik, onda instaliraj iz Kodija preko install from zip file.

Hvala na odgovoru.
Mogu to danas probati, fazon je sto ja skinem repository (http://livetvkodiserbia.com/kodi/repository/) kao za svaki addon, onda kada idem na install from zip file, u listi nemam uopste taj video addon. Ja sumnjam da nije do verzije kodija, ali svakako cu probati...
walk_M-A-N

#3904 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by walk_M-A-N »

Nazif_Gljiva wrote: Kod mene je Kodi na Raspberry Pi, Jarvis 16.1 (zbog OpenVpn koji ne radi na 17), libreelec.
A kako se upravlja ovim, treba neki dodatak da može bežično i onda AirMouse ili kako?
Nazif_Gljiva

#3905 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Nazif_Gljiva »

walk_M-A-N wrote:
Nazif_Gljiva wrote: Kod mene je Kodi na Raspberry Pi, Jarvis 16.1 (zbog OpenVpn koji ne radi na 17), libreelec.
A kako se upravlja ovim, treba neki dodatak da može bežično i onda AirMouse ili kako?
Ja koristim aplikaciju "Yatse", a može i obični ili wireless miš, ima 4 usb-a na sebi...
brazzo19

#3906 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Sta je sa Covenantom i Neptunom u zadnja 2-3 dana uopste ne izbacuje 1080p linkove ili izbaci svega jedan ili dva iako sam uredno upario linkove preko openloada .....
vatrogasac

#3907 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

brazzo19 wrote:Sta je sa Covenantom i Neptunom u zadnja 2-3 dana uopste ne izbacuje 1080p linkove ili izbaci svega jedan ili dva iako sam uredno upario linkove preko openloada .....
Iz tog razloga sam prešao na Quasar i Popcorn. I Exodus i Covenant i Neptun i Elysium.... prave posla sa ključem pa uparivanjem i opet ti nije garancija da ćeš dobiti HD. Pokušaj ponoviti uparivanje jer nekada prvi puta neće. Prije mi je jedno uparivanje trajalo i po 4 sata dok sada za svaki film moram ponovo ako nisam ispucao onih 200 izvora za jedan dan. Ako sam ispucao onda ostaje samo SD mada @irac ima rješenje i za to da dobiješ 2000 ako još važi.
irac300

#3908 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vatrogasac wrote:
brazzo19 wrote:Sta je sa Covenantom i Neptunom u zadnja 2-3 dana uopste ne izbacuje 1080p linkove ili izbaci svega jedan ili dva iako sam uredno upario linkove preko openloada .....
Iz tog razloga sam prešao na Quasar i Popcorn. I Exodus i Covenant i Neptun i Elysium.... prave posla sa ključem pa uparivanjem i opet ti nije garancija da ćeš dobiti HD. Pokušaj ponoviti uparivanje jer nekada prvi puta neće. Prije mi je jedno uparivanje trajalo i po 4 sata dok sada za svaki film moram ponovo ako nisam ispucao onih 200 izvora za jedan dan. Ako sam ispucao onda ostaje samo SD mada @irac ima rješenje i za to da dobiješ 2000 ako još važi.
Ne valja to rješenje, žele te navući na ''rudarenje'' bitcoina. Ako volite svoje mašine, ne radite to. :D Ali za @brazzu imam jedno rješenje. Neka instalira uz Covenant i Exodus, Placentu, Specto i sl. forkove, pa neka napravi par alluc ključeva i u svaki unese po jedan, tako će povećati broj pretraga. :D Ili to ili Quasar.
brazzo19

#3909 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:
vatrogasac wrote:
Ne valja to rješenje, žele te navući na ''rudarenje'' bitcoina. Ako volite svoje mašine, ne radite to. :D Ali za @brazzu imam jedno rješenje. Neka instalira uz Covenant i Exodus, Placentu, Specto i sl. forkove, pa neka napravi par alluc ključeva i u svaki unese po jedan, tako će povećati broj pretraga. :D Ili to ili Quasar.
Popcorn sam instalirao i radi savrseno i fakat je slika u HD.u recimo gledam Game Of Thrones istu epizodu pokrenem na covenantu u 1080p pa u Popcornu u istoj rezoluciji i i slika je neuporedivo bolja na popcornu nema zamrzavanja niti uparivanje linkova niti icega samo mi smeta sto recimo na popcornu ako je izasao neki film u nekoj rezoluciji koja je blizu HD.a ili ima kineski titl popcorn nece da pronadje taj film dok recimo na covenantu imaju sve vrste snimaka pa cak i cam ( koji naravno ne gledam ) ali eto to je jedina prednost izgleda da na popcornu cekaju da bas izadje cisti snimak u full hd.u bez ikakvih titlova u pozadini i icega pa ga onda postave za gledanje ....
irac300

#3910 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Quasar ti daje izbor da biraš koji torrent želiš. Ima i onih sa korejskim subtitlovima. Uglavnom, kombinuj addone, nikad se ne oslanjaj na jedan. Gdje jedan zakaže, traži rješenje na drugom. Zato je idealno imati i stream i torrent addon, uvijek će se naći solucija koja radi.
onin

#3911 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

irac300 wrote:Quasar ti daje izbor da biraš koji torrent želiš. Ima i onih sa korejskim subtitlovima. Uglavnom, kombinuj addone, nikad se ne oslanjaj na jedan. Gdje jedan zakaže, traži rješenje na drugom. Zato je idealno imati i stream i torrent addon, uvijek će se naći solucija koja radi.

Tako je :thumbup: :izet: :bih: :D :-D
brazzo19

#3912 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Imam covenant popcorn neptune triton rebirth elysium exodus na kodiju na tv.u a pored toga imam instaliran na tv.u i terarium mobdro i freeflix hq .... eto instalirat cu i ovaj quasar na tv cim dodjem kuci i nadjem od prije neki dan sto je irac postavio objasnjenje jer je izgleda malo kompikovano za instalirat al eto valjda se snadjem nekako i ako nista necu se vise morat patit sa alucc kljucevima i tim sranjima ...
irac300

#3913 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Novi način instaliranja add-ona i repositorya. Ima sve na ovom klipu, uglavnom, jako olakšano, dovoljno je samo jednom unijeti source za tvaddons, instalirati Indigo i onda preko njega i githuba dodati bilo koji addon i repository. Odlično za friške instalacije.
brazzo19

#3914 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Daj onaj tutorial za quasar ako ti je pri ruci keltski brate :D
brazzo19

#3915 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

brazzo19 wrote:Daj onaj tutorial za quasar ako ti je pri ruci keltski brate :D
Evo naso ... odo sa Allahovom pomoci da instaliram valjda ne sprzim tv :D
brazzo19

#3916 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Instaliro :D
Za sta sluzi ovaj "burst" ? Nema ga u addonima nego tamo u programima a kad kliknem na njega nista se ne desava, da to nije kakav "pomocni" addon za quasar? :D
irac300

#3917 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:Instaliro :D
Za sta sluzi ovaj "burst" ? Nema ga u addonima nego tamo u programima a kad kliknem na njega nista se ne desava, da to nije kakav "pomocni" addon za quasar? :D
On sluzi za pretragu torrent sadrzaja, a Quasar ih reproducira. Nemas ga sta klikat. :mrgreen:
brazzo19

#3918 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:
On sluzi za pretragu torrent sadrzaja, a Quasar ih reproducira. Nemas ga sta klikat. :mrgreen:
Ljubi te brat sta bi ja bez tebe. :D
P.S pretrazuje li ovo cudo 4K rezoluciju evo beze trazim jutros Avatar izbaci mi 10.ak torenata sve 1080p i 720p rezoluciju?
I jos da pitam gdje u postavkama addona mogu vidjeti koje torrent sajtove pretrazuje za linkove i moglu li se eventualno neki dodati posto imam neke accounte za premium torrent sajtove pa reko da dodam da mi sa njih automatski pokrece film :D vidim da trenutno najvise pretarazuje rar.bg yts ...
irac300

#3919 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:
irac300 wrote:
Ljubi te brat sta bi ja bez tebe. :D
P.S pretrazuje li ovo cudo 4K rezoluciju evo beze trazim jutros Avatar izbaci mi 10.ak torenata sve 1080p i 720p rezoluciju?
I jos da pitam gdje u postavkama addona mogu vidjeti koje torrent sajtove pretrazuje za linkove i moglu li se eventualno neki dodati posto imam neke accounte za premium torrent sajtove pa reko da dodam da mi sa njih automatski pokrece film :D vidim da trenutno najvise pretarazuje rar.bg yts ...
Pretražuje. E za to ti treba Burst. Idi u programe, desni klik na njega ili preko čega već koristiš, odaberi opciju settings-resolution, pa čekiraj 4K. Doduše, meni na javnim torrent sajtovima još nije našlo ništa sa 4K rezolucijom, a i da nađe, to su ogromni fajlovi, nemam dovoljno memorije za njih.
Što se tiče premium torrent sajtova, nemam iskustva sa njima, tako da ne znam kako ih ušteliti sa Quasarom. Mogu ti samo objasniti kako da nađeš provajdere koje želiš da dodaš. Isto idi u Burst-settings-providers, pa potraži na listi sajt koji želiš i uključi ga. Stvarno ne znam kako se dodaje acc. Ako saznam, javim ti.
brazzo19

#3920 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Hvala brate, a kako mislis nemas dovoljno memorije pa zar taj stream kad gledamo film ne povlaci automatski sa neta, ja recimo na philips tv.u imam 16gb memorije valjda je to dovoljno jer nista ne downloaduje?
vatrogasac

#3921 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

brazzo19 wrote:Hvala brate, a kako mislis nemas dovoljno memorije pa zar taj stream kad gledamo film ne povlaci automatski sa neta, ja recimo na philips tv.u imam 16gb memorije valjda je to dovoljno jer nista ne downloaduje?
Downoloaduje i još te pita hoćeš taj download zadržati. Meni to malo smeta jer kao da taj download mi ostavlja 'smeće' na internoj memoriji Sony android tv-a jer mi u opcijama ne dozvoljava obrisati. Dozvoljava npr. keš ili aplikaciju, a taj download ne iako redovno brišem download poslije odgledanog filma.
Last edited by vatrogasac on 28/01/2018 15:27, edited 1 time in total.
vicious

#3922 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

brazzo19 wrote:Hvala brate, a kako mislis nemas dovoljno memorije pa zar taj stream kad gledamo film ne povlaci automatski sa neta, ja recimo na philips tv.u imam 16gb memorije valjda je to dovoljno jer nista ne downloaduje?
Streamovi ne, ali kad gledas torrent preko quasara, "privremeno" ga downloaduje na uredjaj. Gledaj torrente koji su manji od raspolozivog prostora i miran si. :)
brazzo19

#3923 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

vicious wrote:
Streamovi ne, ali kad gledas torrent preko quasara, "privremeno" ga downloaduje na uredjaj. Gledaj torrente koji su manji od raspolozivog prostora i miran si. :)
Pa dobro downloaduje ga privremeno i kada prekinem sa gledanjem filma odmah ga obrise ... s obzirom da mi je ostalo nekih 6-7GB prostora na tv.u znaci mogu gledati 1080p filmove bez problema dok ove 4k cu ganjat preko kodija gdje ide dikretan stream .... posto je bio neki addon za 4k filmove na kodiju
Nazif_Gljiva

#3924 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Nazif_Gljiva »

Samo da javim. Moj problem sa VPN-om ne postoji u verziji 18, "Leia".
LiveTvSerbia radi, koristim holandski IP.
Ako neko ima Windscribe VPN, kodi v.17 neće mu raditi konekcija, jer windscribe open ssl certificate važi iza 2038. godine, problem kod 32-bitnih sistema.
ColdWar

#3925 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ColdWar »

Pozdrav svima. Samo jedno pitanje, da li se quasar i burst instaliraju u kodi kao obican repo, dakle add source pa adresa, ili kao poseban zip file recimo sa USB-a ?
Post Reply