Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3901 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

avetinja wrote:Ne razumijem šta ljudi vide u tom ljetu?! Da se raduju zato što u to vrijeme dobiju godišnji odmor to razumijem, ali da se raduju ljetu kao godišnjem dobu to ne razumijem. Vrućina, sparina, nervoza,voće i povrće se uništava na takvim temperatura, vrijeme štetno za zdravlje, sve aktivnosti otežane, i nakon toga ljudi opet vole ljeto, pa zašto? Izađu napolje, vrate se u kuću i izgledaju kao da su iz groba ustali, jedva dišu. Nakon pola sata, opet vole ljeto. Šta ima u tome da 12 sati ležiš na suncu, podmazuješ se uljima, kremama da bolje cvrčiš, da se povremeno baciš u vodu i tako svaki dan i prođe godišnji?! Kada izgore kukaju, plaču, a sami opet isto rade svake godine.
- voce i povrce kazes....pa ne uspijeva zimi voce i povrce, jedino u kakvom plasteniku
- ja prije zimi izgledam ko da sam iz groba ustao, ljeti bas napunim baterije za dio godine kad nema sunca, druga je stvar ko ima zdravstvenih problema, njemu sigurno ne odgovara
- ljeto nije samo cvrcanje :D na suncu i kupanje, no dobro, svakom njegovo. Mogao bih komotno zivjeti gdje nikad ne padne ni jedna pahuljica snijega, ali shvatam da ima ljudi kojima je zima najdraza. Ili onih koji vole proljece (bolje i to nego zima :cry: ), pa i jesen...
avetinja

#3902 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:
avetinja wrote:Ne razumijem šta ljudi vide u tom ljetu?! Da se raduju zato što u to vrijeme dobiju godišnji odmor to razumijem, ali da se raduju ljetu kao godišnjem dobu to ne razumijem. Vrućina, sparina, nervoza,voće i povrće se uništava na takvim temperatura, vrijeme štetno za zdravlje, sve aktivnosti otežane, i nakon toga ljudi opet vole ljeto, pa zašto? Izađu napolje, vrate se u kuću i izgledaju kao da su iz groba ustali, jedva dišu. Nakon pola sata, opet vole ljeto. Šta ima u tome da 12 sati ležiš na suncu, podmazuješ se uljima, kremama da bolje cvrčiš, da se povremeno baciš u vodu i tako svaki dan i prođe godišnji?! Kada izgore kukaju, plaču, a sami opet isto rade svake godine.
- voce i povrce kazes....pa ne uspijeva zimi voce i povrce, jedino u kakvom plasteniku
- ja prije zimi izgledam ko da sam iz groba ustao, ljeti bas napunim baterije za dio godine kad nema sunca, druga je stvar ko ima zdravstvenih problema, njemu sigurno ne odgovara
- ljeto nije samo cvrcanje :D na suncu i kupanje, no dobro, svakom njegovo. Mogao bih komotno zivjeti gdje nikad ne padne ni jedna pahuljica snijega, ali shvatam da ima ljudi kojima je zima najdraza. Ili onih koji vole proljece (bolje i to nego zima :cry: ), pa i jesen...
Ne radi se ovdje o tome da li je bolje ljeto ili zima. Ljudi bez zdravstvenih problema mogu imati razne probleme tokom ljeta, a ne oni koji već imaju određena oboljenja. Recimo, meni ni zima nije draga. Jesen mi najviše odgovara.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3903 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

@avetinja, eto vidis, imas najdraze godisnje doba, jesen.
Meni je ljeto. Nekom zima. Proljece. Sto ljudi, sto cudi.
Neko ne voli vrucinu, ja ne volim zimu, hladnocu. Da je kako prespavati zimski san....
Ima ljudi koji zimi imaju zdravstvenih problema.
Russki

#3904 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

+ one baje što te napadaju kad izađeš iz vode ili čim se malo oznojiš...

ma jesen ftw
avetinja

#3905 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:@avetinja, eto vidis, imas najdraze godisnje doba, jesen.
Neko ne voli vrucinu, ja ne volim zimu, hladnocu. Da je kako prespavati zimski san....
Nisam rekao da mi najdraže godišnje doba, ali mi najviše odgovara. Ni jesen nije dobra, ima i ona svojih nedostataka. Ja samo ne razumijem veličanje određenog godišnjeg doba, i dovođenja njegovog perioda do perfekcionizma, kada niti jedno godišnje doba nije perfektno.
avetinja

#3906 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Russki wrote:+ one baje što te napadaju kad izađeš iz vode ili čim se malo oznojiš...

ma jesen ftw
Ni ti ne voliš ljeto? Ti si blacker, tebi sunce, svjetlost ne odgovaraju. :mrgreen:
Russki

#3907 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

svako godišnje doba ima svoje čari

no, kako ja to vidim, svi glorificiraju ljeto kao da se tad ne znam ni ja sta desava, neko ludilo i sta ti ja znam...mislim glupost jbt, dakle, po toj nekoj logici čeka se ljeto da se uradi nešto baš ono spektakularno...

tko zna uzivati, uzivati ce u svakom trenutnu bez obzira na vremenske uvjete, godisnje doba i sl.
Russki

#3908 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

avetinja wrote:
Russki wrote:+ one baje što te napadaju kad izađeš iz vode ili čim se malo oznojiš...

ma jesen ftw
Ni ti ne voliš ljeto? Ti si blacker, tebi sunce, svjetlost ne odgovaraju. :mrgreen:
volim ja sve to ali u određenoj mjeri, malo boje nafatati, izležavati se i piti pivo dok laganini sunce prži...
kao što rekoh, sve u granicama
avetinja

#3909 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Russki wrote:
avetinja wrote:

ma jesen ftw
volim ja sve to ali u određenoj mjeri, malo boje nafatati, izležavati se i piti pivo dok laganini sunce prži...
kao što rekoh, sve u granicama
To je već uredu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3910 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

avetinja wrote:
Nisam rekao da mi najdraže godišnje doba, ali mi najviše odgovara. Ni jesen nije dobra, ima i ona svojih nedostataka. Ja samo ne razumijem veličanje određenog godišnjeg doba, i dovođenja njegovog perioda do perfekcionizma, kada niti jedno godišnje doba nije perfektno.
Ma jok to, kakvo velicanje. Samo mi je draze biti u sorcu, majici, papucama ili patikama, nego sa tovarom odjece na sebi.
I lakse mi je ujutro ustati kad sunce grije, nego kad provirim ispod jorgana, a ono vec stipa :oops:
Cherry-Cherry

#3911 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Čim je puno vruće, mene srklet uhvati, nisam ni za šta. I spava mi se, kad je puno vruće i često nemam zraka. :cry: Izađeš na ulicu na pet minuta već si mokar, istuširaš se i za pet minuta isto. :-? Zimi se možeš oblačiti koliko hoćeš, a ljeti se možeš skinuti do gole kože i dalje nema. Bube da i ne spominjem. :cry:

A to veličanje ljeta do savršenstva je furka, kao eto svi super, puni života, ljeto, ljeto, ljeto, bla bla... :roll: glupost.
sunceKOtepsija

#3912 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

dupli
Last edited by sunceKOtepsija on 07/07/2015 19:24, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#3913 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

sunceKOtepsija wrote:usudio bih se rec averziju k ljetu obicno imaju osobe s viskom kilograma iako nije pravilo :-) sto ljdudi djecsto scudi sto bi rekli
avetinja

#3914 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Cherry-Cherry wrote:Čim je puno vruće, mene srklet uhvati, nisam ni za šta. I spava mi se, kad je puno vruće i često nemam zraka. :cry: Izađeš na ulicu na pet minuta već si mokar, istuširaš se i za pet minuta isto. :-? Zimi se možeš oblačiti koliko hoćeš, a ljeti se možeš skinuti do gole kože i dalje nema. Bube da i ne spominjem. :cry:

A to veličanje ljeta do savršenstva je furka, kao eto svi super, puni života, ljeto, ljeto, ljeto, bla bla... :roll: glupost.
Isti sam. Kako nema kiše i oblačnosti ko šejtan da je uš'o u mene. Svadljiv, psujem svako malo. Svašta ljudi mogu pomisliti ako me sretnu u žutoj minuti.
avetinja

#3915 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

sunceKOtepsija wrote:
sunceKOtepsija wrote:usudio bih se rec averziju k ljetu obicno imaju osobe s viskom kilograma iako nije pravilo :-) sto ljdudi djecsto scudi sto bi rekli
Eto ja nemam viška kilograma, ali opet imam averziju.
annoy

#3916 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

sunceKOtepsija wrote:
Osobama s viskom kila je sigurno teze po ljeti, ali mislim da to ne znaci da deblje osobe u pravilu ne vole ljeto. Ja nemam viska kilograma a opet nisam fan ljeta. Ovih par ljetomrzaca koje znam su isto svi normalne kilaze :D
Partijaner

#3917 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Partijaner »

Nema nista ljepse od ljetnih noci.
avetinja

#3918 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:
avetinja wrote:
Ma jok to, kakvo velicanje. Samo mi je draze biti u sorcu, majici, papucama ili patikama, nego sa tovarom odjece na sebi.
I lakse mi je ujutro ustati kad sunce grije, nego kad provirim ispod jorgana, a ono vec stipa :oops:
Uredu to, ali prosipanje priča o ljetu i njegovo veličanje (ali baš veličanje) mi nisu jasni. Nema savršenog godišnjeg doba.
annoy

#3919 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Nema nista gore od PMSa po vrucinama. Ubijam pogledom.
Raigor Stonehoof

#3920 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

evo ja imam viska kilograma a opet obozavam ljeto :D
Cherry-Cherry

#3921 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

U 16 kad izađem s posla dobijem toplotni udar automatski. Danas kad nisam umrla. :(
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3922 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

annoy wrote:Nema nista gore od PMSa
Ovdje si mogla komotno stat :P
annoy

#3923 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

_BataZiv_0809 wrote:
annoy wrote:Nema nista gore od PMSa
Ovdje si mogla komotno stat :P
Ma nije, u normalnim uvjetima nisam toliko luda, ako sam i razdrazljiva imam dovoljno samokontrole da se ne iskaljujem na okolini, ali na ovom paklu nemam :D

Ne kontam ljude koji "prate" poznate osobe po drustvenim mrezama i lajkaju im i komentiraju objave.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3924 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

annoy wrote: Ma nije, u normalnim uvjetima nisam toliko luda, ako sam i razdrazljiva imam dovoljno samokontrole da se ne iskaljujem na okolini, ali na ovom paklu nemam :D

Ne kontam ljude koji "prate" poznate osobe po drustvenim mrezama i lajkaju im i komentiraju objave.
Uvijek sam mislio da je PMS mit, ali fakat ima djevojaka koje ga bas bas lose podnose. Smijem li se usuditi traziti nego logicno objasnjenje za isti? :D
annoy

#3925 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

_BataZiv_0809 wrote:
Uvijek sam mislio da je PMS mit, ali fakat ima djevojaka koje ga bas bas lose podnose. Smijem li se usuditi traziti nego logicno objasnjenje za isti? :D
Pa razina hormona u tijelu zene se mijenja tokom ciklusa, i moze utjecati na raspolozenje. Ja prvih par godina nisam imala bas nikakve simptome PMSa, i bila sam uvjerena da je to glupost, a onda su mi hormoni se malo poremetili pa sam nazalost spoznala sve njegove cari :D
Post Reply