Nek u stranki ekspodira!Tromblon wrote:@tempouser ne hrani trola. Govno je to. Nabubriće samo. I tako dok ne eksplodira.
Deblokada Sarajeva???
-
tempuser
#3901 Re: Deblokada Sarajeva???
- CPT
#3902 Re: Deblokada Sarajeva???
Kakvo pitanje?! O cemu filozofiras? Znaci da ponovimo? Zasto je muncija iz PPU u Sarajevu dokaz za nesto a raketa iz Pakistana u Srebrenici nije.Dozer wrote:Spin, spin, spin... Jesi li svjestan da ti je svaki moguci komentar, a pogotovo oni u kojima bi trebao odgovoriti na nesto konkretno sto te se pitalo, najklasicniji moguci spin? Tacnije, radis upravo ono za sta mene "optuzujes", tj. prosipas te svoje "fore iz osnovne skole"CPT wrote: Hoces pokusati prodati jos koju foru iz osnovne skole?Tvoje pitanje nema nikakve veze sa ovom pricom, nikakve. A teorija je bila kako municija iz PPU dokazuje nesto. Dok municija iz Pakistana u Srebrenice ne dokazuje. U Sarajevu se kupovalo zbog dogovora o necemu. U Srebrenici se kupovalo iz Pakistana "redovnim prekolinijskim svercom". Logicno.
AKo si znao za dokumenta (sto nije istina) zasto nisi znao kad su dosle stvari iz dokumenta u Srebrenicu?! To pise u dokmentu za kojeg si "znao".
Koliko je bilo boraca, koliko je bilo tenkova, koliko je bilo komaraca, sve to pise ali opet nema nikakve veze sa spiskom za kojeg ti NISI ZNAO. Cak i da si znao za SPISAK (a nisi). Cudis se municiji iz Srbije u Sarajevu a ne cudis se raketama iz Pakistana u Srebrenici? Da nisu laste prenijele u Srebrenicu?
Znaci tvoja teorija da municija iz Srbije dokazuje neki dogovor je idiotizam. Izmedju ostalog zbog cinjenice da je u druge gradove doturena puno skuplja i konkrentija pomoc. Nikakva defincija to ne moze promijeniti.
Nekoliko cm iznad spisak pise kad je doturena oprema. Ti si momka pitao kad je doturena roba. A za dokument si znao jel....
Znas li kako izgledaju tvoji komentari, i uopste komunikacija s tobom? Bukvalno ovako:
Necije pitanje: Reci nam da li je more plavo ili je zapravo prozirno?
Tvoj odgovor: Na Himalajima je snijeg sivkaste boje, ali to samo dokazuje da ti (pitalac) nemas pojma o tome kako se ponasaju africki lavovi na Grenlandu.
![]()
![]()
![]()
Ovo je tvoj nivo komunikacije, a sto direktno ukazuje i na nivo intelekta... Zalosno...
Nego, otkri li konacno sta je BK? Koliko je BK bilo dostavljeno u Srebrenicu i koliko je to moglo trajati tamosnjim borcima u aktivnoj ODBRAMBENOJ borbi?
I, sta ti znaci "Krucijalna komanda"? Kakva je to komanda ba ?
Opet pricas o sebi u trecem licu...? Psihijatrija zove, ili je opet zajeb s VPNom i broswerom?CPT wrote:Ti si momka pitao kad je doturena roba. A za dokument si znao jel....
Filozofiranje o tome koliko sta kome kuda kada ostavimo za drugu debatu. Zasto ne bi mogla doci municija iz Srbije u Sarajevo ako moze iz Pakistana u Srebrenicu. Kontas? Usput, neko je prebacivao raketa (i sve ostalo) iz Pakistana u Srebrenicu da bi lakse razmjenio za Vogoscu. Sto je logicno....
Ne znam kakva je "krucijalna komanda" to je izraz koji meni ne znaci nista i koji nisam ja uveo u ovu debatu. Koliko se sjecam prvi si je koristio TI. Zbog toga je ja koristim u navodnicima. Btw, ne zanima me debata o tome sta je "krucijalna komanda".
- CPT
#3903 Re: Deblokada Sarajeva???
Gdje tacno sam ja pisao u hapsen i generalno se zbog poreza (pogotovo kafica) ne hapsi. Obicno se lokal zatvori i napise kazna al ok. Zasto je neformalni gazda kafane dijete od 9 godina drugo je pitanje...tempuser wrote:CPT wrote:btw, nije formalni vlasnik kafane pa tako i nije mogao biti uhapsen zbog utaje poreza...tempuser wrote:Koji ti dio oko hapsenjanije jasan da ti nacrtam?
ako je vec to dokaz za nesto
Kad se vec kopricas bez argumenata i bez uspjeha, ovo sto si napisao nije dokaz ni za sta, jer nije uhapsena ni formalna vlasnica!
- Dozer
#3904 Re: Deblokada Sarajeva???
Daj mi taj post u kojem ja pisem "krucijalna komanda" (i link na tu stranicu). Bez toga si samo najobicniji lazov
Hajd' sto ne znas kontati, ali izgleda da ne znas ni citati...
Ide li taj BK, jadan ne bio? Pitaj starog, mozda on zna sta je BK
Hajd' sto ne znas kontati, ali izgleda da ne znas ni citati...
Ide li taj BK, jadan ne bio? Pitaj starog, mozda on zna sta je BK
Last edited by Dozer on 29/08/2019 12:10, edited 1 time in total.
- Dozer
#3905 Re: Deblokada Sarajeva???
Zasto je dijete vlasnik ja sam ti to vec odgovorio, ali ti si to, po obicaju, pomnozio s nulom. Klasicni ignorant koji samo prica o onom svom (iako je 100% pogresno i nakaradno), nista drugo niti cita, niti razumije, a cak i ako procita i razumije, opet se vrati na svoj supljak jer mu istina ne odgovaraCPT wrote: Gdje tacno sam ja pisao u hapsen i generalno se zbog poreza (pogotovo kafica) ne hapsi. Obicno se lokal zatvori i napise kazna al ok. Zasto je neformalni gazda kafane dijete od 9 godina drugo je pitanje...
Koji pateticar...
- CPT
#3906 Re: Deblokada Sarajeva???
Termin "redovno prekolinijski sverc" je u debatu uveo tvoj kolega. Pojma nemam sta bi to uopste trebalo znaciti. Valjda je postojao i neki vanredni prekolinijski sverc. Jedinici UNa su boravile u Srebrenici ti bi 20+ kasnije javljao UN-u nesto. Ono...Tromblon wrote:Kojim švercom? Zar nije bio embargo? Ukoliko imaš takva saznanja morao bi ti to prijaviti Ujedinjenim nacijama. Ozbiljan jevto prekršaj.CPT wrote:Dosle "redovnim prekolinijskim svercom". Jes da logistika nije zeznuta kao prebaciti municiju iz "RS" ili Srbije al eto. Nesto valjda dokazuje. Pogotovo ako municija iz PPU nesto dokazuje.
- CPT
#3907 Re: Deblokada Sarajeva???
U normalnoj drzavi dijete ne moze biti vlasnik osim ako se ne radi o skrivanju imovine. Al ako ima razlog da dijete o 9 godina kupi nekretninu onda je to sigurno sve legit. To se redovno desava. U SA svaki klinac ima bar jedan kafic kupljen ustedjevinom.Dozer wrote:Zasto je dijete vlasnik ja sam ti to vec odgovorio, ali ti si to, po obicaju, pomnozio s nulom. Klasicni ignorant koji samo prica o onom svom (iako je 100% pogresno i nakaradno), nista drugo niti cita, niti razumije, a cak i ako procita i razumije, opet se vrati na svoj supljak jer mu istina ne odgovaraCPT wrote: Gdje tacno sam ja pisao u hapsen i generalno se zbog poreza (pogotovo kafica) ne hapsi. Obicno se lokal zatvori i napise kazna al ok. Zasto je neformalni gazda kafane dijete od 9 godina drugo je pitanje...![]()
Koji pateticar...
Btw, prije nisi znao za imovinu iz teksta? Ako si znao za imovinu zasto si momka pitao "koju imovinu tj. koji mio?" Pa zar nisu ti mio (a za kojeg znas). Da ne postoji i neki drugio mio ustedjevine?
Last edited by CPT on 29/08/2019 12:15, edited 1 time in total.
- Dozer
#3908 Re: Deblokada Sarajeva???
Ziv bio, hajd' sastavi normalnnu prostoprosirenu recenicu... Ovo kako ti pises ne pisu ni pacijenti na psihijatriji...
U SVAKOJ drzavi i novorodjence moze biti VLASNIK i OSNIVAC bilo cega. Cak i u tvojoj Sloveniji. Raspitaj se malo bolje.
Otkud ti znas cime je kupljen taj kafic, ustedjevinom ili kreditom? Za imovinu sam znao, i to sam ti ranije i napisao. Procitaj ponekad i nesto sto drugi pisu, majka mu stara, ne citaj samo sebe...
Takodjer, taj kafic nije kupljen '93, nego '98. Istovremeno, covjek je od '97 pod zakup drzao jedan restoran izvan grada. Jesi li znao ovo? Nisi, naravno. Sta mislis, da li je taj restoran pravio kakav profit? A drzao ga je godinama. A, jesi vidio...ispade nesto o cemu ti nemas blage veze, pa cak ni taj tvoj famozni clanak o tome ne pise. Sta mislis, zasto ne pise? CIljano ili slucajno?
Ja mislim da je ciljano, jer se na taj nacin krije izvor prihoda koji je mogao stovriti neke druge stvari. Sta ti mislis?
U SVAKOJ drzavi i novorodjence moze biti VLASNIK i OSNIVAC bilo cega. Cak i u tvojoj Sloveniji. Raspitaj se malo bolje.
Otkud ti znas cime je kupljen taj kafic, ustedjevinom ili kreditom? Za imovinu sam znao, i to sam ti ranije i napisao. Procitaj ponekad i nesto sto drugi pisu, majka mu stara, ne citaj samo sebe...
Takodjer, taj kafic nije kupljen '93, nego '98. Istovremeno, covjek je od '97 pod zakup drzao jedan restoran izvan grada. Jesi li znao ovo? Nisi, naravno. Sta mislis, da li je taj restoran pravio kakav profit? A drzao ga je godinama. A, jesi vidio...ispade nesto o cemu ti nemas blage veze, pa cak ni taj tvoj famozni clanak o tome ne pise. Sta mislis, zasto ne pise? CIljano ili slucajno?
Ja mislim da je ciljano, jer se na taj nacin krije izvor prihoda koji je mogao stovriti neke druge stvari. Sta ti mislis?
Last edited by Dozer on 29/08/2019 12:20, edited 1 time in total.
- CPT
#3909 Re: Deblokada Sarajeva???
Da, siguran sam da svaka curica od 9 godina u SA ima lokal... jer to MOZE.... Jer smo pricali o tome sta se MOZE. Jel tako? A nismo o tome kako curica od 9 godina dodje u poziciju da ima nekretninu na sebi i zasto ima na sebi. A bilo cudno kad je sin Sanjin Halimovica (12godina) pravio vikendicuDozer wrote:Ziv bio, hajd' sastavi normalnnu prostoprosirenu recenicu... Ovo kako ti pises ne pisu ni na psihijatriji...
-
Tromblon
#3910 Re: Deblokada Sarajeva???
Ono kad ispadneš glup i još se time hvališCPT wrote:Termin "redovno prekolinijski sverc" je u debatu uveo tvoj kolega. Pojma nemam sta bi to uopste trebalo znaciti. Valjda je postojao i neki vanredni prekolinijski sverc. Jedinici UNa su boravile u Srebrenici ti bi 20+ kasnije javljao UN-u nesto. Ono...Tromblon wrote:Kojim švercom? Zar nije bio embargo? Ukoliko imaš takva saznanja morao bi ti to prijaviti Ujedinjenim nacijama. Ozbiljan jevto prekršaj.CPT wrote:Dosle "redovnim prekolinijskim svercom". Jes da logistika nije zeznuta kao prebaciti municiju iz "RS" ili Srbije al eto. Nesto valjda dokazuje. Pogotovo ako municija iz PPU nesto dokazuje.
- Dozer
#3911 Re: Deblokada Sarajeva???
Jesi ti fakat retardiran, ili se samo pretvaras...?CPT wrote: Da, siguran sam da svaka curica od 9 godina u SA ima lokal... jer to MOZE.... Jer smo pricali o tome sta se MOZE. Jel tako? A nismo o tome kako curica od 9 godina dodje u poziciju da ima nekretninu na sebi i zasto ima na sebi. A bilo cudno kad je sin Sanjin Halimovica (12godina) pravio vikendicu
Pa sasvim je logicno da curica od 9 godina ne moze sama nista, ali zato ima roditelje/staretelje koji mogu. Zasto je to islo na njeno ime sve, to sam ti vec objasnio. Ako ne razumijes, onda je do tebe.
Ukratko, kad budes imao dijete, slobodno mozes otvoriti ili kupiti bilo sta i na njega/nju uknjiziti tu imovinu ili ga/je upisati kao osnivaca ako se radi o firmi. Cak i u Sloveniji. Kapish? Ili je ovo prekomplikovano za tvoj mladjahni mozgic...?
Last edited by Dozer on 29/08/2019 12:23, edited 1 time in total.
- CPT
#3912 Re: Deblokada Sarajeva???
Da... Hajmo sad filozofirati jel dijete od 9 godina kupilo kafic ustedjevinom ili kreditom.Dozer wrote:Ziv bio, hajd' sastavi normalnnu prostoprosirenu recenicu... Ovo kako ti pises ne pisu ni pacijenti na psihijatriji...
- Dozer
#3913 Re: Deblokada Sarajeva???
Pa ti si taj koji stalno povlacis to pitanje, medzede
Valjda, kad nemas odgovore ni na sta drugo sto te se upita, onda sve brze-bolje spinujes na nesto deseto
Nego, upita li starog zna li sta je BK, da ti se konanco raznijesi ta enigma
Valjda, kad nemas odgovore ni na sta drugo sto te se upita, onda sve brze-bolje spinujes na nesto deseto
Nego, upita li starog zna li sta je BK, da ti se konanco raznijesi ta enigma
- CPT
#3914 Re: Deblokada Sarajeva???
znaci svaki klinac u SA ima po kafic u centru uknjizen na sebe jer se "to moze"?! onda nema krize... da objavis gdje se to moze "uknjiziti" da svi zainteresovani sebi osiguraju po koji manji kafic u centru? siguran sam da ce biti zahvalniDozer wrote:Jesi ti fakat retardiran...?
Pa sasvim je logicno da curica od 9 godina ne moze sama nista, ali zato ima roditelje/staretelje koji mogu. Zasto je to islo na njeno ime sve, to sam ti vec objasnio. Ako ne razumijes, onda je do tebe.
Ukratko, kad budes imao dijete, slobodno mozes otvoriti ili kupiti bilo sta i na njega/nju uknjiziti tu imovinu ili ga/je upisati kao osnivaca ako se radi o firmi. Cak i u Sloveniji. Kapish? Ili je ovo prekomplikovano za tvoj mladjahni mozgic...?
Last edited by CPT on 29/08/2019 12:27, edited 1 time in total.
- Dozer
#3915 Re: Deblokada Sarajeva???
Svaki nema, ali ih ima koji imaju, tj. vode se kao vlasnici ili osnivaci firme. A nisu punoljetni. Garantujem ti da ih i u Sloveniji ima gomila takvih. Imas li jos maloumnih pitanja i komentara kojima ces opet dokazati nivo vlastite neinteligencije i neznanja?
Vlasnistvo nekretnine se moze uknjiziti u gruntu, tj. u Zemljisno-knjiznom uredu. I moze se uknjiziti i na novorodjence. Imas jos pitanja?
Last edited by Dozer on 29/08/2019 12:30, edited 1 time in total.
- CPT
#3916 Re: Deblokada Sarajeva???
Kako mislis svaki nema? Pa kad "mogu" zasto ne bi? Neces reci da vecina klinac od 9 godina nema novac za takav sport? Mozes misli? I sad ce on o gruntu i definciji, pecatu, definiciji pecata, itd, itd i bla bla bla bla bla blaDozer wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Svaki nema, ali ih ima koji imaju, tj. vode se kao vlasnici ili osnivaci firme. A nisu punoljetni. Garantujem ti da ih i u SLoveniji ima gomila takvih. Jos pitanja?
- Dozer
#3917 Re: Deblokada Sarajeva???
Jesi ti fakat glup...? Izvini sto te ovako direktno pitam...
-
Tromblon
#3918 Re: Deblokada Sarajeva???
Nažalost je toliko glup da ni ne može shvatiti da je glup.Dozer wrote:Jesi ti fakat glup...? Izvini sto te ovako direktno pitam...
- Dozer
#3919 Re: Deblokada Sarajeva???
Drug, molim te, kad se vratis s GO pocisti ovu temu od 143 stranice, negdje od sredine i od momenta kada se ovaj pacijent "ukljucio" u diskusiju, ali pliz - nemoj nista brisati, samo prebaci negdje drugo (mozda u novu temu Jugendski biseriSarajmen wrote:...
-
Stari kenjac
#3920 Re: Deblokada Sarajeva???
Dozer wrote:Drug, molim te, kad se vratis s GO pocisti ovu temu od 143 stranice, negdje od sredine i od momenta kada se ovaj pacijent "ukljucio" u diskusiju, ali pliz - nemoj nista brisati, samo prebaci negdje drugo (mozda u novu temu Jugendski biseriSarajmen wrote:...). Ovakve budalastine, a pogotovo njihova kolicina, treba da ostanu zabiljezene.
-
The 51st State
#3921 Re: Deblokada Sarajeva???
za sokolje i naoruzanje, covjek musliman oficir iz rajlovca podijelio puske i srbima i nasima jer jedino tako bilo moguce, a da ga jna ne kokne i to se desilo krajem aprila ili pocetkom maja, svakako dobro doslo ali je i od ranije bilo nekih cijevi i sitne organizacije.
- славянин
#3922 Re: Deblokada Sarajeva???
Neg pitanjce za one koji su upoznati (cpt znam da si ti upoznat sa svime ali nemoj molim te
)
Dali su Srbi ikada pokusali da zatvore obruc juzno od aerodroma (znaci nekako komunikacija ilidza-kasindo) - mislim na ozbiljne napade (nesto kao otes) ?

Pitam jer se teren cini pogodan za okopna-mehanizovana sredstva kojih su oni imali na pretek a sama gustina urbanog podrucija je mnogo manja za razliku od dobrinjske strane (aerodromskog) ?
Dali su Srbi ikada pokusali da zatvore obruc juzno od aerodroma (znaci nekako komunikacija ilidza-kasindo) - mislim na ozbiljne napade (nesto kao otes) ?

Pitam jer se teren cini pogodan za okopna-mehanizovana sredstva kojih su oni imali na pretek a sama gustina urbanog podrucija je mnogo manja za razliku od dobrinjske strane (aerodromskog) ?
- Dozer
#3923 Re: Deblokada Sarajeva???
Mislis preko Butmira i Hrasnice? Koliko ja znam, ne. Ako mislis na Aerodromsku cestu i taj pravac, to bi, mislim, bilo ravno samoubistvu u svakom smislu, jer je to otvoren teren.
Mozda CPT ima vise informacija iz prve ruke, i iz dokumenata...
Mozda CPT ima vise informacija iz prve ruke, i iz dokumenata...
- славянин
#3924 Re: Deblokada Sarajeva???
Da mislim na Butmir, teren sa niskom urbanom popunjenoscu,ravnica - savrseno za napade transpotrerima uz tenkove - znas ono transportere natovaris - tenkovi i prage iza supresiju po svemu i onda u dnevni boravak sa transporterom , malo dimnih minobacackih i tako... doduse mozda ja to malo pretjerujem ne znam koliko su srbi bas jel bili obuceni i opremljeni da nesto tako uradeDozer wrote:Mislis preko Butmira i Hransice? Koliko ja znam, ne. Mozda CPT ima vise informacija iz prve ruke...
- Dozer
#3925 Re: Deblokada Sarajeva???
Teren tu jeste ravan, ali upravo radi povecih praznih povrsina tada, to bas i nije bila najpametnija ideja. Pogotovo za oklope. Doboj je dobra tacka za poredjenje, na samom pocetku i kada su tenkovima krenuli preko ravnice, prema Jelahu. Poprzeni bili kao kobasice na rostilju.
Da ne pricamo o snajperima i par mitraljeza koji bi bez ikakvih problema napravili pokolj pjesadije...
Da ne pricamo o snajperima i par mitraljeza koji bi bez ikakvih problema napravili pokolj pjesadije...