Još je to mjesto prije mjesta gdje se Bosna ulijeva u Savu...Izlija wrote:7 cm do izljevanja Save preko nasipa u Donjem Svilaju
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
jastuk1
#3901 Re: Poplave u cijeloj BiH
Last edited by jastuk1 on 17/05/2014 01:51, edited 1 time in total.
- DaffyDuck
#3902 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sad, ova 3-4 danaBodkin wrote:ovo kod nas? 4 osobe poginule od mina?Kal El wrote:Sa Telegraf.rs
Najugroženija područja od mina su regije Doboj, Maglaj, Olovo, Unsko-sanski kanton i Posavina koje su trenutno najviše pogođene poplavama. Do danas je u BiH registrovano šest minskih nesreća pri čemu su četiri osobe smrtno stradale, a osam osoba povređeno
Znao sam da će pomjeriti mine
![]()
-
Bodkin
#3903 Re: Poplave u cijeloj BiH
ok ali mi nije jasno ovo do danas. to nije za vrijeme poplavaKal El wrote:PRETE NAM I BOMBE: Bujice pomerile minska polja! : http://www.telegraf.rs/vesti/1073657-pr ... nska-poljaBodkin wrote:ovo kod nas? 4 osobe poginule od mina?Kal El wrote:Sa Telegraf.rs
Najugroženija područja od mina su regije Doboj, Maglaj, Olovo, Unsko-sanski kanton i Posavina koje su trenutno najviše pogođene poplavama. Do danas je u BiH registrovano šest minskih nesreća pri čemu su četiri osobe smrtno stradale, a osam osoba povređeno
![]()
- burek_in_space
#3904 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jer nije istina, logichno.Kal El wrote:Ako je istina...ŠTO NEMA U NAŠIM MEDIJAMA NIŠTA O TOME?!
-
VjecitiStudent
#3905 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koliko god se nama činile svakodnevne i mrske, padavine u aprilu i prvom dijelu maja su bile unutar višegodišnjeg prosjeka.jahhjer wrote:Ja dan prije poplava u sorcu hodao a opet dan prije toga po planini pjesacio, vrijeme bilo prelijepo...123456789 wrote:Kisa nije padala "SAMO TRI DANA", kisa je padala 20tak dana i zemlja to nije mogla upiti!
-
Itakoto
#3906 Re: Poplave u cijeloj BiH
10 strana ispisanih o Srbiji, Vucicu, meteorologiji, prepiranja koliko dugo vec kisa pada, raznoraznim dezinformacijama... Pa mozete li se malo suzdrzati majke vam 
-
bezveze7
#3907 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ajd, Jerković i Nikšić bar nisu sljedbenici ideologije koja bi Bošnjake sutra ujutro izbrisala s karte da može. Al nemojmo ovu temu prljati činovničkim žbirovima, sve je to trećerazredni seoski politički ološ. I Ivanković i Nikšić i Vučić. Takvom polusvijetu, koji je isplivao iz ove kaljuže, bez obzira na nacionalni predznak, može se diviti samo težak naivac.de balzac wrote: Jes, dobro si... A nas jebo Jerkovic Ivankovic. i Neka Oranje Niksic.
-
zilla_
#3908 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovo nevrijeme da je neko najavio mjesec dana prije i da se svaki dan radilo na zaštiti od izlivanja opet bi bila ovolika havarija... Ovaj put voda je toliko nadošla da se samo moglo gledat i mahat ušima 
- Kal El
#3909 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.radio(razmak)sarajevo.ba/mobile/novost/151695
- suncica24
#3910 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vucic je politicki maher, kao sto rekoh.almir1977 wrote:Naravno, al hajmo onanisati na Vučića koji ima apsolutnu vlast u Srbiji i ne ustručava se da je, uz izuzetno medijsko kurčenje, upotrijebi. Ono, 60 ljuti za stolom, veliki vožd šamara sve, a kamere naravno snimaju..Janjicar wrote:Problem je kod nas u strukturi vlade, hocemo li olovku naruciti pitaj ovog pitaj onog jel onaj ZA i na kraju potpisi i evo olovka.Heller wrote:http://radiosara.jevo.ba/novost/151712/ ... -pomoc-bih
Pitanje, naprimjer zašto je toliko trajalo, zar nije moglo odmah po hitnoj proceduri?
Tuga je kad vidim organizaciju u Srbiji, i neki autoritet, i onda Nikšića na tv-u ko Danilo Stojković u Ko To Tamo Peva
Hocemo helikopter iz Slovenije? Pitaj ministra Lijanovica, pitaj premijera FBIH, pitaj predsjednistvo i onda tek moze.
Dok mi ovdje imamo Frankesteina od države u kojoj 300 ljudi ima nadležnost za jednu stvar.
Hebo ih Vučić.
Ali to ne znaci da bi bilo... ako ne lijepo, dok definitivno sumnjam u to da bi bilo korisno, onda makar nekako pozitivno (da tako kazem) vidjeti kako nasa tri predsjednika sjede, zajedno, prekljucer, jucer, danas... pa makar i stvarno ne radili ista korisno, ali eto sjede, bdiju cijelu noc.
Vijece ministara u salnom zasjedanju.
Vladu FBiH u kojoj ne mora Niksic glumiti Vucica, ali ono, makar da se ministri prave da oni nesto.
A Dodika, onako glomaznog i bucnog, sad nigdje da se prodere kako ce to srpska hopom.
Mislim, ne zaludjujem se da bi od toga bilo ikakve stvarne koristi, ali... mi ni iluziju nemamo.
Last edited by suncica24 on 17/05/2014 01:56, edited 1 time in total.
- Dasi
#3911 Re: Poplave u cijeloj BiH
Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovinedječak sa šibicama wrote:Po moje, sve i da niko ne pogodi vremensku prognotu, CZ i drzava mora biti spremna na ovakve stvari.
Na kraju narod skuplja pomoc za unesrecene, a drzava daje crkavicu, parstohiljada maraka. Sram ih bilo. Gdje su nam robne rezerve? gdje su ministri, gdje su mjere, zasto se ne uvede vanredno stanje u cijeloj drzavi, treba dici guzicu i raditi...
ali glasajmo opet za njih u oktobru.
("Službene novine Federacije BiH" br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06),
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 99. sjednici, održanoj 05.02.2014. godine, donosi
ODLUKU
O ODOBRAVANJU PRIJENOSA SREDSTAVA SA POSEBNIH NAMJENSKIH TRANSAKCIJSKIH RAČUNA
I.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrava prijenos sredstava u visini od 57.900.000,00 KM sa posebnih namjenskih transakcijskih računa:
- 3386902246552416 - Poseban namjenski ESCROW transakcijski račun u iznosu od 1.800.000,00 KM,
- 3386902246567742 - Poseban namjenski transakcijski račun za povrat uplate sredstava po osnovu plaćenog PDV-a na revolving osnovi u iznosu od 4.700.000,00 KM,
- 3386902246551543 - Poseban namjenski transakcijski račun Sredstva za zaštitu i spašavanje u iznosu od 20.000.000,00 KM,
- 3386902265389331 - Poseban namjenski transakcijski račun za korištenje šuma u iznosu od 900.000,00 KM,
- 3386902296283540 - Poseban namjenski transakcijski račun za prikupljanje prihoda ostvarenih od naknada za tehničke preglede, polaganje stručnih ispita, izdavanje licenci, uvjerenja, certifikata i ostalo u iznosu od 500.000,00 KM,
- 3386902296214961 - Poseban namjenski transakcijski račun za prikupljanje prihoda ostvarenih od prometa Lutrije BiH u iznosu od 4.000.000,00 KM i
- 3386902296562706 - Poseban namjenski transakcijski račun za prikupljanje prihoda od GSM licence u iznosu od 26.000.000,00 KM.
II.
Odobrena sredstva iz tačke I. ove odluke, prenijet će se na transakcijski račun Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija, broj: 3389002208331886, otvoren kod UniCredit Bank d.d. Mostar.
-
ins
#3912 Re: Poplave u cijeloj BiH
Usporedbe radi:
BiH: leti 7 helikoptera OSBiH
SRB: leti samo 3 helikoptera VS, jer toliko ih i imaju ispravnih...
- Jack Be Nimble
#3913 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma nije bitno je li moguce pogoditi 3 ili 7 dana ranije. Vazno je da se vidjelo kakve su najave za taj region sljedecih godina. Puno suse i a kada kisa otrese otrese za citavu godinu. Cim ovo prodje treba se poceti spremati za novi val koji ce mozda biti i jaci sljedecih godina i sa ostalim drzavama u regionu praviti seme kako i sta.
- Kal El
#3914 Re: Poplave u cijeloj BiH
A jedan leti Izetbegovića 
- emigrazione
#3915 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jebo mater, drzava mi potopljena, a ja gledam kako u nekakvom Sapcu redaju nekakve vrece...Dodice ugasi BHT ko boga te molim, glasat cu do kraja zivota za tebe
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#3916 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja jebem ga zuta, ne znam koja je svrha da se on voza u helikopteru i da gleda kako rijeka plavi i nosi pred sobomKal El wrote:A jedan leti Izetbegovića
-
bezveze7
#3917 Re: Poplave u cijeloj BiH
Iako je to teško izvedivo (s obzizom na to kakvi su majmuni na funkcijama), trebalo bi zajedničkim sredstvima napravit jednu regionalnu bazu za zajebanije krizne situacije, i koordinirano djelovat. Al kurac, sve problemi će se gurnut pod tepih već za 15 dana.Jack Be Nimble wrote:Cim ovo prodje treba se poceti spremati za novi val koji ce mozda biti i jaci sljedecih godina i sa ostalim drzavama u regionu praviti seme kako i sta.
-
jastuk1
#3918 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prilično da. Čisto sumnjam da vijesti u Srbiji spominju stanje u Federaciji, možda čak vrlo malo i za RS.emigrazione wrote:Jebo mater, drzava mi potopljena, a ja gledam kako u nekakvom Sapcu redaju nekakve vrece...Dodice ugasi BHT ko boga te molim, glasat cu do kraja zivota za tebe
- suncica24
#3919 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja sam gledala RTRS.emigrazione wrote:Jebo mater, drzava mi potopljena, a ja gledam kako u nekakvom Sapcu redaju nekakve vrece...Dodice ugasi BHT ko boga te molim, glasat cu do kraja zivota za tebe
A to je ono znak da je situacija bas bas...
- akcid
#3920 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ova informacija na portalu telegraf.rs - http://www.telegraf.rs/vesti/1073657-pr ... nska-polja je čista dezinformacija u smislu informiranja o aktuelnim poplavama. Ona je zlobna i unosi paniku u ponašanje spasilaca i žrtava poplava.Kal El wrote:Sa Telegraf.rs
![]()
Informacija koju se "novinari" telegraf.rs prenijeli u javnost je konstrukcija, istinita jeste, ali se broj aktiviranih minskih polja i minskih žrtava odnosi ne period u cijeloj 2014. godini do danas, ne eksplicitno ovih dana poplava...
- http://www.bhmac.org/ba/stream.daenet?s ... =714&kat=2Napominjemo da je do danas, u 2014. godini u BiH registrovano šest minskih nesreće pri čemu su četiri osobe smrtno stradale a osam osoba povrijeđeno.
Inače, u blizini naselja, u blizini kuća za stanovanje i nema mina, nema posebno minskih polja, tako da je upozorenje o minama, koje je u svakom slučaju i uvijek potrebno, ipak besmisleno.
- seoBIH
#3921 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa upravo radi toga i jeste moj komentar. BIH nije samo Sarajevo! U podrucju zenice-zepca-zavidovica-maglaja-doboja kisa je padala, dok si ti setao u sorcu. Gledaj globalno, ne lokalno.Ja dan prije poplava u sorcu hodao a opet dan prije toga po planini pjesacio, vrijeme bilo prelijepo...123456789 wrote:Kisa nije padala "SAMO TRI DANA", kisa je padala 20tak dana i zemlja to nije mogla upiti!
Gdje, u Sarajevu?
Da i u Sarajevu izmedju ostalog, pa neces me sad ubijediti da je kisa stalno padala jbg i da sam ja halucinacije imao...
-
jastuk1
#3922 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jedna regionalna baza bi bila sjajno rješenje, ali znajući kakvi psi žive na Balkanu, bolje da nema takve baze podataka da se ne bi pretvorila u "oružje" protiv nekoga u slučaju katastrofa. Tipa najmjerno lažiranje informacija da se na nekoj lokaciji djeluje ili nedjeluje i sl. sabozaže...bezveze7 wrote:Iako je to teško izvedivo (s obzizom na to kakvi su majmuni na funkcijama), trebalo bi zajedničkim sredstvima napravit jednu regionalnu bazu za zajebanije krizne situacije, i koordinirano djelovat. Al kurac, sve problemi će se gurnut pod tepih već za 15 dana.Jack Be Nimble wrote:Cim ovo prodje treba se poceti spremati za novi val koji ce mozda biti i jaci sljedecih godina i sa ostalim drzavama u regionu praviti seme kako i sta.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3923 Re: Poplave u cijeloj BiH
ins wrote:Usporedbe radi:
Samo 3 helikoptera imaju, ja ne vjerujem
- O'zone
- Globalni moderator
#3924 Re: Poplave u cijeloj BiH
Poruka od ispomoći iz Sarajeva za Maglaj danassad smo se vratili, sve je prošlo dobro, poruke nisu stizale, jer mreže nije bilo. Ljudima u Maglaju i okolnim mjestima treba svijeća, pelena (za djecu i odrasle), i konzervirane hrane...Trebaće i oprema za radne akcije čišćenja (metle, lopate, rukavice...šta god). Obratite pažnju i na ostale gradove...Zavidovići, Živinice, Doboj, i ukoliko možete raspoređujte se tako da dovoljno volontera bude u svakom gradu. Ima dosta ljudi koje ćetet sresti usput, a kojima je potrebna pomoć. U koji god grad dođete probajte organizovati ljude oko sebe, jer svuda vlada totalni haos.
-
almir1977
#3925 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma neka vas ko god hoće..de balzac wrote:Jes, dobro si... A nas jebo Jerkovic Ivankovic. i Neka Oranje Niksic.almir1977 wrote:
Naravno, al hajmo onanisati na Vučića koji ima apsolutnu vlast u Srbiji i ne ustručava se da je, uz izuzetno medijsko kurčenje, upotrijebi. Ono, 60 ljuti za stolom, veliki vožd šamara sve, a kamere naravno snimaju..
Dok mi ovdje imamo Frankesteina od države u kojoj 300 ljudi ima nadležnost za jednu stvar.
Hebo ih Vučić.
Samo mi ide na živce stalno neko kukanje i gledanje u druge ko da su sveci neki.
Srbija je nastradala mnogo više od nas iako imaju neusporedivo jače resurse, vojsku, ljudstvo, mnogo veću međunarodnu pomoć, iako im je konfiguracija terena takva da bi trebali biti mnogo bolje organizovani i pripremljeni za ovakve katastrofe, iako imaju manje klizišta od nas pa time i manje problema sa komunkacijama...
Ali hajdemo pogledati Vučića koji zovne kamere na sjednicu Kriznog štaba na kojoj izigrava Napoleona, pa masovno onanisati na tog mladog uspešnog lava. Da su naši političari javno na tv-u prenosili onu predstavu od sjednice Kriznog štaba, razapeli bi ih ovdje.