To je vjera za sebe. Oni smatraju da Kur'an nije potpun, ne priznaju 6 poznatih hadiskih zbirki, nego imaju kobajagi nake svoje zbirke (gdje prenosilac zna biti i magarac). Jedno od najvecih iskusenja i nedaca koje su pogodile ummet su svakako siije. Znam mnoge imame, koji su sufijski orjentisani, ne slijede cak ni selef u akidi, ali su gorljivi kada govore protiv siija, jer znaju koje je to zlo.insomnia78 wrote:Je l šije vjeruju u hadise?
Islam - pitanja i odgovori
- staje
#3901 Re: Islam - pitanja i odgovori
- insomnia78
#3902 Re: Islam - pitanja i odgovori
Blagodarim
-
tlr
#3903 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nije ti dugo trebalo.staje wrote:To je vjera za sebe. Oni smatraju da Kur'an nije potpun, ne priznaju 6 poznatih hadiskih zbirki, nego imaju kobajagi nake svoje zbirke (gdje prenosilac zna biti i magarac). Jedno od najvecih iskusenja i nedaca koje su pogodile ummet su svakako siije. Znam mnoge imame, koji su sufijski orjentisani, ne slijede cak ni selef u akidi, ali su gorljivi kada govore protiv siija, jer znaju koje je to zlo.insomnia78 wrote:Je l šije vjeruju u hadise?
- Idemedosumom
#3904 Re: Islam - pitanja i odgovori
Oni su ti najgori, za njih je Fatima Bog, Alija Bog, mole se kaburovima, sami sebe masakriraju, prizivaju Husejna itd.
I što je najgore, čestitaju kršćanima praznik
Sve u svemu bljak ekipa
I što je najgore, čestitaju kršćanima praznik
Sve u svemu bljak ekipa
- staje
#3905 Re: Islam - pitanja i odgovori
Evo malo slikovito ko su rafidije> https://www.youtube.com/watch?v=303bBHRQkf4Bloo wrote:Još sam na mutazilima...insomnia78 wrote:Oj oti zanji su najgori. Od svih ti bas na šije rafidije udarilaBloo wrote:Čitam 'vamo neku drugu temu i naiđoj na slijedeće izraze:
muatezilama, dzehmijama, esarijama, maturidijama, siijama rafidijama
Sirijus pitanje: ima li kakav rječnik ovih izraza sa objašnjenjima?
![]()
i odlutah do nekog Al-Kindija...
dok ja dođem do rafidija....
Evo malo o njihovim uvjerenjima> http://www.sljedbenicisunneta.com/2016/ ... itsko.html
- staje
#3906 Re: Islam - pitanja i odgovori
Tako je, jednom rjecu; stoka!Idemedosumom wrote:Oni su ti najgori, za njih je Fatima Bog, Alija Bog, mole se kaburovima, sami sebe masakriraju, prizivaju Husejna itd.
I što je najgore, čestitaju kršćanima praznik![]()
Sve u svemu bljak ekipa
- Idemedosumom
#3907 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ovo je pravi put

- Smrcak15
#3908 Re: Islam - pitanja i odgovori
nije to pravi put, to je put zablude.Idemedosumom wrote:Ovo je pravi put
- Bloo
- Globalna šefica
#3909 Re: Islam - pitanja i odgovori
Drug, meni je svejedno, ja samo čitam jer me interesuje.staje wrote:
Evo malo slikovito ko su rafidije> https://www.youtube.com/watch?v=303bBHRQkf4
Evo malo o njihovim uvjerenjima> http://www.sljedbenicisunneta.com/2016/ ... itsko.html
Također davati nekom link sa nazivom sljedbenici sunneta, a tema siije....
To je kao da ti ja dam link o religiji sa pathom koji u sebi ima ateizam....
Youtube linkove ne klikam više, imam traume od Smrleta
- staje
#3910 Re: Islam - pitanja i odgovori
Prepostavljam da je to slika IDIL-a, a njihov put je ulema ehli sunneta davno osudila. Pobili su mnoge muslimane, ulemu i stare, ugledne mudzahide iz Afganistana, Kavkaza, Kasmira, Palestine i drugih mjesta. Samo sirijski narod zna koliko ih je pobijeno od IDIL-a i siija, a IDIL nije nista drugo do neoharidzijska sekta koja proglasava druge muslimane kjafirima i nemilosrdno ih ubija.
S tim da, ruku na srce, mora im se priznati da su u nekim mjestima zadali bolne udarce siijama, to je od njihovih hajrata
S tim da, ruku na srce, mora im se priznati da su u nekim mjestima zadali bolne udarce siijama, to je od njihovih hajrata
- Smrcak15
#3911 Re: Islam - pitanja i odgovori
sije su poput laznog doktora koji obuce mantil i zove ljude da ih on operise, a covjek veze nema sa medicinom, tako isto i shije obuku islamsku nosnju da ljudi neuki i sa strane pmisle da su to muslimani, a nisu , nego sekta koja se bori protiv islama i muslimana. to je vjera za sebe kao sto kazes.staje wrote:To je vjera za sebe. Oni smatraju da Kur'an nije potpun, ne priznaju 6 poznatih hadiskih zbirki, nego imaju kobajagi nake svoje zbirke (gdje prenosilac zna biti i magarac). Jedno od najvecih iskusenja i nedaca koje su pogodile ummet su svakako siije. Znam mnoge imame, koji su sufijski orjentisani, ne slijede cak ni selef u akidi, ali su gorljivi kada govore protiv siija, jer znaju koje je to zlo.insomnia78 wrote:Je l šije vjeruju u hadise?
-
tlr
#3912 Re: Islam - pitanja i odgovori
Lijepo kažem Towelie zakapari temu. Na vrijeme. On neće.
I onda nam upadne staje i zauzme temu.
Ma znate šta... Odoh i ja za Njemačku. Tamo ću da danonoćno visim na forum.klix.de, a vi miševi se nastavite zezati sa stajetom i sličnim.

I onda nam upadne staje i zauzme temu.
Ma znate šta... Odoh i ja za Njemačku. Tamo ću da danonoćno visim na forum.klix.de, a vi miševi se nastavite zezati sa stajetom i sličnim.
- insomnia78
#3913 Re: Islam - pitanja i odgovori
Oho vam se kad Salik dodje. Vićete
- Idemedosumom
#3914 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ja sam čuo da šiije uopšte nisu ljudi, već šejtani i džinni u ljudskom obliku? morebit da je istina.
-
tlr
#3915 Re: Islam - pitanja i odgovori
Meni je bilo najljepše gledati kako Kurdi deru ISIL-ovce, naročito oko Kobanea.staje wrote:Prepostavljam da je to slika IDIL-a, a njihov put je ulema ehli sunneta davno osudila. Pobili su mnoge muslimane, ulemu i stare, ugledne mudzahide iz Afganistana, Kavkaza, Kasmira, Palestine i drugih mjesta. Samo sirijski narod zna koliko ih je pobijeno od IDIL-a i siija, a IDIL nije nista drugo do neoharidzijska sekta koja proglasava druge muslimane kjafirima i nemilosrdno ih ubija.
Ja nisam musliman, ali ako je musliman sinonim za pravična čovjeka, ako je islam sinonim za društvenu pravdu i slobodu, onda su Kurdi pravi muslimani 21. vijeka.
Stalno čitaju neke knjige, internacionala, tolerantni, pametni, lijepi, nasmijani, a bore se k'o lavovi. Kod njih se i žene bore jednako kao i muškarci. Mogu otići i do Zenice, same ... autom ili tenkom.
- Idemedosumom
#3916 Re: Islam - pitanja i odgovori
@TLR
Bolan ne bio, novotarije vode ka vatri. A i ti si KAFIR, GORIT ĆEŠ. Ako nisi znao.
Bolan ne bio, novotarije vode ka vatri. A i ti si KAFIR, GORIT ĆEŠ. Ako nisi znao.
-
tlr
#3917 Re: Islam - pitanja i odgovori
Znam, ja se držim stare poslovice.Idemedosumom wrote:@TLR
Bolje jedan dan govoriti kako jeste, nego se vječno peći u paklu.
Grunf mi je malo pomogao oko ovog slogana.
- staje
#3918 Re: Islam - pitanja i odgovori
I jedni i drugi su zlo. Jedni su komunjare, drugi sektaši. A onaj ko je pratio situaciju zna da je IDIŠ dobro prašio kurde, ali su ovi uz svestranu pomoć amerike i ostalih uspjeli se odbraniti. Mada, da je nastavljeno bez uplitanja stranih sila, ne bi bilo više tih crvendaća.TLR wrote:Meni je bilo najljepše gledati kako Kurdi deru ISIL-ovce, naročito oko Kobanea.staje wrote:Prepostavljam da je to slika IDIL-a, a njihov put je ulema ehli sunneta davno osudila. Pobili su mnoge muslimane, ulemu i stare, ugledne mudzahide iz Afganistana, Kavkaza, Kasmira, Palestine i drugih mjesta. Samo sirijski narod zna koliko ih je pobijeno od IDIL-a i siija, a IDIL nije nista drugo do neoharidzijska sekta koja proglasava druge muslimane kjafirima i nemilosrdno ih ubija.
Ja nisam musliman, ali ako je musliman sinonim za pravična čovjeka, ako je islam sinonim za društvenu pravdu i slobodu, onda su Kurdi pravi muslimani 21. vijeka.
Stalno čitaju neke knjige, internacionala, tolerantni, pametni, lijepi, nasmijani, a bore se k'o lavovi. Kod njih se i žene bore jednako kao i muškarci. Mogu otići i do Zenice, same ... autom ili tenkom.
- Idemedosumom
#3919 Re: Islam - pitanja i odgovori
Helem, svi su zlo, jedino su vehabije ispravne. To je poruka.
- Zaitsev
#3920 Re: Islam - pitanja i odgovori
Kažu da je u borbi, jedan mudžahedin kao 4 "obična" borca, a jedan Kurd kao 4 mudžahedina... Srca, hrabrosti i sposobnosti što se tiče...TLR wrote:Meni je bilo najljepše gledati kako Kurdi deru ISIL-ovce, naročito oko Kobanea.staje wrote:Prepostavljam da je to slika IDIL-a, a njihov put je ulema ehli sunneta davno osudila. Pobili su mnoge muslimane, ulemu i stare, ugledne mudzahide iz Afganistana, Kavkaza, Kasmira, Palestine i drugih mjesta. Samo sirijski narod zna koliko ih je pobijeno od IDIL-a i siija, a IDIL nije nista drugo do neoharidzijska sekta koja proglasava druge muslimane kjafirima i nemilosrdno ih ubija.
-
tlr
#3921 Re: Islam - pitanja i odgovori
He, he...staje wrote: I jedni i drugi su zlo. Jedni su komunjare, drugi sektaši. A onaj ko je pratio situaciju zna da je IDIŠ dobro prašio kurde, ali su ovi uz svestranu pomoć amerike i ostalih uspjeli se odbraniti. Mada, da je nastavljeno bez uplitanja stranih sila, ne bi bilo više tih crvendaća.
Znaš šta staje
Mora se još puuno marljivo učiti i raditi pa da se shvati da ima još tako puno velikih i nepoznatih stvari van vidokruga kojim si je čovjek odlučio omeđiti prostor rezoovanja i djelovanja.
Najbolje da se mi čujemo za 10tak godina, pa ćemo opet malo o ovoj temi... Da vidimo đe je ko prispio.
Dogovoreno?
- staje
#3922 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ima dosta Kurda u Mudžahidima, tako da... Ja sam to prije pratio, bilo mi interesantno, ima već par godina kako ama baš ništa nisam pogledao na tu temuZaitsev wrote:Kažu da je u borbi, jedan mudžahedin kao 4 "obična" borca, a jedan Kurd kao 4 mudžahedina... Srca, hrabrosti i sposobnosti što se tiče...TLR wrote:Meni je bilo najljepše gledati kako Kurdi deru ISIL-ovce, naročito oko Kobanea.staje wrote:Prepostavljam da je to slika IDIL-a, a njihov put je ulema ehli sunneta davno osudila. Pobili su mnoge muslimane, ulemu i stare, ugledne mudzahide iz Afganistana, Kavkaza, Kasmira, Palestine i drugih mjesta. Samo sirijski narod zna koliko ih je pobijeno od IDIL-a i siija, a IDIL nije nista drugo do neoharidzijska sekta koja proglasava druge muslimane kjafirima i nemilosrdno ih ubija.
- insomnia78
#3923 Re: Islam - pitanja i odgovori
Pogotovo ako je na nebu USAFZaitsev wrote:Kažu da je u borbi, jedan mudžahedin kao 4 "obična" borca, a jedan Kurd kao 4 mudžahedina... Srca, hrabrosti i sposobnosti što se tiče...TLR wrote:Meni je bilo najljepše gledati kako Kurdi deru ISIL-ovce, naročito oko Kobanea.staje wrote:Prepostavljam da je to slika IDIL-a, a njihov put je ulema ehli sunneta davno osudila. Pobili su mnoge muslimane, ulemu i stare, ugledne mudzahide iz Afganistana, Kavkaza, Kasmira, Palestine i drugih mjesta. Samo sirijski narod zna koliko ih je pobijeno od IDIL-a i siija, a IDIL nije nista drugo do neoharidzijska sekta koja proglasava druge muslimane kjafirima i nemilosrdno ih ubija.
-
tlr
#3924 Re: Islam - pitanja i odgovori
IDIL je postao zlo kad je bilo jasno da je projekat puk'o.Idemedosumom wrote:Helem, svi su zlo, jedino su vehabije ispravne. To je poruka.
Do tada ... možda da se malo pogleda ko, kada i koliko je pomagao IDIL.
Koji je to smrad čovječe... IDIL-ovce 'obrazuju', naoružaju, finansiraju i na kraju kad sve padne u vodu ... a onda se prstom nešto upire u njih, kao jedno od zala. Ma hajde, to nešto kao svi su krivi za rat u BiH...
Majkemi, nekako mi dođe i malo žao tih kretena iz IDIL-a.
Dabogda moj najveći neprijatelj imao takve mentore.
- Zaitsev
#3925 Re: Islam - pitanja i odgovori
Bogami, meni su tako gore rekli... Bog za elektrotehniku i kompjutere su Kurdi...staje wrote:
Ima dosta Kurda u Mudžahidima, tako da... Ja sam to prije pratio, bilo mi interesantno, ima već par godina kako ama baš ništa nisam pogledao na tu temuali ono što sam imao priliku vidjeti, nije tako. Razvaljivao ih je IDIŠ ko beba zvečku.