Ukrajina

Post Reply
radostan dan

#3901 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Zajko i ja wrote:Zapamtit sta cu vam reci: Rusima nije u interesu podjela. Jedino sto im jeste u interesu da u ovoj fazi ne demantuju takve teze. Bilo kakav status quo im vec sada odgovara.
Po mapama se vidi da su lagano prosto poklopili glavne gradove u cijeloj zemlji (osim Kijeva i jos par njih) + sve ekonomske resurse + obalu. Ima li ko da sumnja da je ovo veliki uspjeh?
Jedino sto u ovoj igri u Ukrajini nije na njhovoj strani je vecinom anti-ruski Kijev. Tu ce biti sva situacija, a ostatak zemlje na zapadu je prosto sklon imploziji, tj. neodrziv.
otprilike je to i moje razmišljanje.
ne ide to baš tako, uđeš, lapiš kolio hoćeš i konjec...
ne, uradili su što su uradili, kako su i zamislili, bez nekog napora, i sad ide ono što se ovdje tretira rahat patnjom.
Michio Kaku

#3902 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

baxul wrote:
p206 wrote:Realno, nema šanse da SAD propadne kao svjetski igrač, jer će uvijek imati masovne medije i propagandu (internet) pod svojom kontrolom. Druga stvar što ima saveznike na svakom kontinentu i to ne bilo kakve. I treća što ima pravo veta u organizacijama stvorenim poslije podjele karata 1945. godine. Primjetite da nigdje nisam spomenuo ni vojsku (koja je glomazna i skupa) ni ekonomiju. Znači imperiju ne čini samo puška i dolar, tako da SAD nece propasti kao što je to komunistički blok, puno teže će to ići...

S druge strane Rusija nikad neće biti potisnuta kao važna sila (mada ne više kao svjetska nego više euroazijska) jer ima dovoljnu snagu da bude to. I dalje će se stoljećima i jedni i drugi pitati prije nego se bilo šta važno uradi. Ovo u ukrajin ije samo ispitivanje snaga, preko leđa manjih država, kako to već stoljećima unazad ide.
fakat jbte šta bi silni antiglobalisti bez fejzbuka, tvitera i ostalih imperijalistickih izmisljotina? kako bi onda sirili dobru vijest o slobodi koja dolazi iz zemalja u koje se oni licno nikada ne bi odselili da zive i rade?
ko su ti antiglobalisti? imaju li neki sajt da vidim šta oni hoće?
baxul

#3903 Re: Ukrajina

Post by baxul »

Michio Kaku wrote:
pa dobro nazovi se kako hoces ali argument i dalje stoji :wink:
Zajko i ja

#3904 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Nema nista od toga, od WW3
Michio Kaku

#3905 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

baxul wrote:
Michio Kaku wrote:
pa dobro nazovi se kako hoces ali argument i dalje stoji :wink:
ne kontam: sad sam ja antiglobalista?
baxul

#3906 Re: Ukrajina

Post by baxul »

Michio Kaku wrote: ne kontam: sad sam ja antiglobalista?
rusofil, putinoljubac, socijalista mloševićevskog kova. ne znam definisi si poziciju na kojoj stojis kako hoces opet koristis resurse i blagodeti onih protiv kojih nominalno stojis. :D
Zajko i ja

#3907 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

snaga_znanja

Preporucio bih ti http://www.shadowstats.com/‎
Grafik koji si stavio bi trebao skriti i vise ga ne pokazivati :(
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3908 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Do nekog rata nece doci, do sitnih konflitica mozda, do cijepanja Ukraije to je vec na snazi. Do raspada EU i to je postepeno. Do propada USA - vec je propala godinama, spasavju je samo dobri filmovi u kojima je oslikana kao savrsena zemlja.
p206

#3909 Re: Ukrajina

Post by p206 »

baxul wrote:
p206 wrote:Realno, nema šanse da SAD propadne kao svjetski igrač, jer će uvijek imati masovne medije i propagandu (internet) pod svojom kontrolom. Druga stvar što ima saveznike na svakom kontinentu i to ne bilo kakve. I treća što ima pravo veta u organizacijama stvorenim poslije podjele karata 1945. godine. Primjetite da nigdje nisam spomenuo ni vojsku (koja je glomazna i skupa) ni ekonomiju. Znači imperiju ne čini samo puška i dolar, tako da SAD nece propasti kao što je to komunistički blok, puno teže će to ići...

S druge strane Rusija nikad neće biti potisnuta kao važna sila (mada ne više kao svjetska nego više euroazijska) jer ima dovoljnu snagu da bude to. I dalje će se stoljećima i jedni i drugi pitati prije nego se bilo šta važno uradi. Ovo u ukrajin ije samo ispitivanje snaga, preko leđa manjih država, kako to već stoljećima unazad ide.
fakat jbte šta bi silni antiglobalisti bez fejzbuka, tvitera i ostalih imperijalistickih izmisljotina? kako bi onda sirili dobru vijest o slobodi koja dolazi iz zemalja u koje se oni licno nikada ne bi odselili da zive i rade?
Nisam mislio na to...nego na to da je sadržaj koji je dostupan na internetu sigurno 70% američki, ako ne i više. Industrija zabave (muzika , filmovi) kreiranje trendova oblačenja i ponašanja omladine itd. Pogledaj samo šta jedan šund od pjesme iz Koreje zvani Gangam style uradi po svijetu, da se ljudiam približi Koreja...ili šta je tek uradila npr. hip-hop i rap muzika 90-ih. za promociju SAD-a, da ne pričam filmovi iz Holywooda... kod ljubitelja filmova, od 10 pregledanih, sigurno je 7-8 američkih.
DoZeN

#3910 Re: Ukrajina

Post by DoZeN »

Meni zao sto braca Pravoslavci idu jedni na druge :roll: ali kada se bolje sjetim isli su i Muslimani u Iraku jedni protiv drugih ili u Libiji, a Big Daddy usmjeravao
snaga_znanja

#3911 Re: Ukrajina

Post by snaga_znanja »

Zajko i ja wrote:snaga_znanja

Image

Naravno, masonska zavjera u makroekonomskim pokazateljima... :lol:
Michio Kaku

#3912 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

baxul wrote:
Michio Kaku wrote: ne kontam: sad sam ja antiglobalista?
rusofil, putinoljubac, socijalista mloševićevskog kova. ne znam definisi si poziciju na kojoj stojis kako hoces opet koristis resurse i blagodeti onih protiv kojih nominalno stojis. :D
rusofil, ne. jebe mi se za sve narode. ja sam za to da se ukinu sve drzave svijeta.

putinoljubac, pa radi ovog cina ga cijenim vise ali bi radije vidio nekog drugog na vlasti u rusiji. recimo nekog pravog komunistu.

milošević nije bio socijalista a i da jeste, ja ionako nemam mnogo respekta prema socijalizmu. premlako je to kao odgovor na kapitalizam.

to nisu resursi onih protiv kojih nominalno stojim, već su oni privatizirali dio kolektivne intelektualne svojine pod krinkom "intelektualnog vlasnistva". nije kompjuter blagodet billa gatesa, proizvodi su mu ionako tesko sranje - vec on snagom imperijalnog monopola naplaćuje rentu od cijelog svijeta. to vrijedi i za sve druge servise koji ti neznanjem pripisujes silikonskoj dolini.

ali ja čisto sumnjam da si ti dovoljno inteligentan da ovo pohvataš.
baxul

#3913 Re: Ukrajina

Post by baxul »

p206 wrote:
Nisam mislio na to...nego na to da je sadržaj koji je dostupan na internetu sigurno 70% američki, ako ne i više. Industrija zabave (muzika , filmovi) kreiranje trendova oblačenja i ponašanja omladine itd. Pogledaj samo šta jedan šund od pjesme iz Koreje zvani Gangam style uradi po svijetu, da se ljudiam približi Koreja...ili šta je tek uradila npr. hip-hop i rap muzika 90-ih. za promociju SAD-a, da ne pričam filmovi iz Holywooda... kod ljubitelja filmova, od 10 pregledanih, sigurno je 7-8 američkih.
shavatam poentu nego mi dođe kao popratna misao ono kaj rekoh...
Michio Kaku

#3914 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

snaga_znanja wrote:
Zajko i ja wrote:snaga_znanja

Image

Naravno, masonska zavjera u makroekonomskim pokazateljima... :lol:
nije masonska zavjera nego klasični spin kako ne se ne bi desio "public outcry".
snaga_znanja

#3915 Re: Ukrajina

Post by snaga_znanja »

Michio Kaku wrote:
nije masonska zavjera nego klasični spin kako ne se ne bi desio "public outcry".

:lol:
Zajko i ja

#3916 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

snaga_znanja,\dobronajerno sam napisao prethodni post. Ocito si vidi da ne razumijes kako se to radi. Nema direktne veze sa masonima, a nikakve veze sa zavjerom. s cim ima? s prirodom fiat money i time da su prinudjeni peglati brojke, jer po prirodi novcanog sistema koji je u upotrebi nemoguce je imati brojke kao na grafiku koji si postavio :izet: . Posto ocito ne znas mnogo o tome, necu ti vise smetati, ali ne mogu da ne primjetim da te nista od toga i ne zanima, nego si samo nalijepio jos jeda grafik i nesto se smijes :-)

tako da... sto je vise takvih za nekog je to bolje ;)
baxul

#3917 Re: Ukrajina

Post by baxul »

Michio Kaku wrote:
rusofil, ne. jebe mi se za sve narode. ja sam za to da se ukinu sve drzave svijeta.

putinoljubac, pa radi ovog cina ga cijenim vise ali bi radije vidio nekog drugog na vlasti u rusiji. recimo nekog pravog komunistu.

milošević nije bio socijalista a i da jeste, ja ionako nemam mnogo respekta prema socijalizmu. premlako je to kao odgovor na kapitalizam.

to nisu resursi onih protiv kojih nominalno stojim, već su oni privatizirali dio kolektivne intelektualne svojine pod krinkom "intelektualnog vlasnistva". nije kompjuter blagodet billa gatesa, proizvodi su mu ionako tesko sranje - vec on snagom imperijalnog monopola naplaćuje rentu od cijelog svijeta. to vrijedi i za sve druge servise koji ti neznanjem pripisujes silikonskoj dolini.

:D jupi vrijeđanje na ličnoj osnovi kao argument. no zanemarimo manjak umijeća u argumentovanju:

gdje ja napisah da je kompjuter blagodet billa gatesa? kompjuter je proizvod organizacije života (nauke, tehnologije i slično) zapadne civilizacije. što uključuje i slobodno tržište koje i goni razvoj. to šefe što ti u svojoj srdžbi isčitavaš postove nekoga ko se ne slaže sa dodatnim objašnjenjima kojih nema jbga nije to do mene :D

helem priznat ćeš da je malo licemjerno koristiti fajzbuk i tiviter da se pljuje po americi :D no i to je blagodet tog sistema protiv kojeg nominalno stojiš: "sloboda govora". kakav je drug putin sa time?
Last edited by baxul on 03/03/2014 01:26, edited 1 time in total.
Michio Kaku

#3918 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

Zajko i ja wrote:snaga_znanja,\dobronajerno sam napisao prethodni post. Ocito si vidi da ne razumijes kako se to radi. Nema direktne veze sa masonima, a nikakve veze sa zavjerom. s cim ima? s prirodom fiat money i time da su prinudjeni peglati brojke, jer po prirodi novcanog sistema koji je u upotrebi nemoguce je imati brojke kao na grafiku koji si postavio :izet: . Posto ocito ne znas mnogo o tome, necu ti vise smetati, ali ne mogu da ne primjetim da te nista od toga i ne zanima, nego si samo nalijepio jos jeda grafik i nesto se smijes :-)

ako on zna sta je fiat money ja cu sebi odrezati lijevu ruku motornom pilom iznad lakta. iste sekunde.
snaga_znanja

#3919 Re: Ukrajina

Post by snaga_znanja »

Zajko i ja wrote:snaga_znanja,\dobronajerno sam napisao prethodni post. Ocito si vidi da ne razumijes kako se to radi. Nema direktne veze sa masonima, a nikakve veze sa zavjerom. s cim ima? s prirodom fiat money i time da su prinudjeni peglati brojke, jer po prirodi novcanog sistema koji je u upotrebi nemoguce je imati brojke kao na grafiku koji si postavio :izet: . Posto ocito ne znas mnogo o tome, necu ti vise smetati, ali ne mogu da ne primjetim da te nista od toga i ne zanima, nego si samo nalijepio jos jeda grafik i nesto se smijes :-)

Haj zivio.. :lol:
Zajko i ja

#3920 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

jesam i ja optimista :lol: moram se sam sebi nasmijati
adnanini

#3921 Re: Ukrajina

Post by adnanini »

Vitalij Kličko je za sve kriv, i biće kriv za svaku prolivenu krv...

i nikad mi se njegovo prezime nije sviđalo :D
Michio Kaku

#3922 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

baxul wrote:
Michio Kaku wrote:

:D jupi vrijeđanje na ličnoj osnovi kao argument. no zanemarimo manjak umijeća u argumentovanju:

gdje ja napisah da je kompjuter blagodet billa gatesa? kompjuter je proizvod organizacije života (nauke, tehnologije i slično) zapadne civilizacije. što uključuje i slobodno tržište koje i goni razvoj. to šefe što ti u svojoj srdžbi isčitavaš postove nekoga ko se ne slaže sa dodatnim objašnjenjima kojih nema jbga nije to do mene :D

helem priznat ćeš da je malo licemjerno koristiti fajzbuk i tiviter da se pljuje po americi :D no i to je blagodet tog sistema protiv kojeg nominalno stojiš: "sloboda govora". kakav je drug putin sa time?

ti ne kontas da to nije blagodet tog sistema, vec je taj sistem monopolizirao zajednicko intelektualno vlasnistvo. dao sam ti primjer gatesa kao model koji se stalno primjenjuje. hiljadu je operativnih sistema proizvedeno koji su bolji od microsofta ali ovaj ima 90% trzista. to nije blagodet inteligentne i sistematske organizacije koja najbolje koristi moc slobodnog trzista vec blagodet veceg oruzja. isto tako postoje bolji programi od fejsbuka ali je samo jedan pravi fejsbuk i to nema nikakve veze sa inteligentnijim dizajnom fejsbuka od konkurencije.

kapitalizam je danas i u americi i u kini i u rusiji. da, trziste ima svoju veliku korisnu funkciju, i ja to ne negira. ali ti ne kontas da je u realnosti slobodno trziste samo bajka. slobodo trziste je slobodno samo za one koji nisu konkurentni. cim postanu konkurentni za njih slobodno trziste ne vazi, ili ako hoces, najbogatiji zive u socijalizmu.

studirao sam u americi i moram ti reci da sam morao dobro da pazim sta pricam kako ne bih izgovorio nesto politicki nekorektno jer si slobodan da kazes sta hoces - dokle god to ne kazes. kad vec pominjes nominalnost - nema nista nominalnije od te lazne slobode.
baxul

#3923 Re: Ukrajina

Post by baxul »

Michio Kaku wrote: ti ne kontas da to nije blagodet tog sistema, vec je taj sistem monopolizirao zajednicko intelektualno vlasnistvo. dao sam ti primjer gatesa kao model koji se stalno primjenjuje. hiljadu je operativnih sistema proizvedeno koji su bolji od microsofta ali ovaj ima 90% trzista. to nije blagodet inteligentne i sistematske organizacije koja najbolje koristi moc slobodnog trzista vec blagodet veceg oruzja. isto tako postoje bolji programi od fejsbuka ali je samo jedan pravi fejsbuk i to nema nikakve veze sa inteligentnijim dizajnom fejsbuka od konkurencije.

kapitalizam je danas i u americi i u kini i u rusiji. da, trziste ima svoju veliku korisnu funkciju, i ja to ne negira. ali ti ne kontas da je u realnosti slobodno trziste samo bajka. slobodo trziste je slobodno samo za one koji nisu konkurentni. cim postanu konkurentni za njih slobodno trziste ne vazi, ili ako hoces, najbogatiji zive u socijalizmu.
dakle slažeš se da je licemjerno :D
o slobodi govora i eventualnom preseljenju u rusiju ni mukajet?
Michio Kaku

#3924 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

baxul wrote:
Michio Kaku wrote: ti ne kontas da to nije blagodet tog sistema, vec je taj sistem monopolizirao zajednicko intelektualno vlasnistvo. dao sam ti primjer gatesa kao model koji se stalno primjenjuje. hiljadu je operativnih sistema proizvedeno koji su bolji od microsofta ali ovaj ima 90% trzista. to nije blagodet inteligentne i sistematske organizacije koja najbolje koristi moc slobodnog trzista vec blagodet veceg oruzja. isto tako postoje bolji programi od fejsbuka ali je samo jedan pravi fejsbuk i to nema nikakve veze sa inteligentnijim dizajnom fejsbuka od konkurencije.

dakle slažeš se da je licemjerno :D
o slobodi govora i eventualnom preseljenju u rusiju ni mukajet?
izgleda ne vidis dobro.
adnanini

#3925 Re: Ukrajina

Post by adnanini »

Zviz wrote:Image

:wink:

kad sam vidio Srbiju u ovom nizu sve mi je bilo jasno :-)

anti-amerikanizam na balkanski način, bolest modernog društva, za sve loše okriviti USA i tako ostati spokojan u svom jadu i bijedi, i nemoći...tuga
Post Reply