Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Pauza

#3901 Re: Citroen All About

Post by Pauza »

Hajde što spamate temu, idite na Automobilizam pa raspredajte o plastici, krckanju, kvalitetu, proizvođačima... :izet:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3902 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

basicm wrote:Opet kazem vauvau je u pravu, sto posto...
U cemu????
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3903 Re: Citroen All About

Post by bitanga_sa_otesa »

u svemu
konektovan

#3904 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:u svemu
Al' u qurtzu, mozda da je pisao o trabantims, pa hajde.....
bitanga_sa_otesa

#3905 Re: Citroen All About

konektovan wrote:
istina boli jbga...
konektovan

#3906 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
istina boli jbga...
Mozda tebe, mene ne, samo ne mogu trolanja...
Bakir1

#3907 Re: Citroen All About

Post by Bakir1 »

Za trziste rsa i Srbije imaju nesto metalnih dijelova :mrgreen:
Image
bitanga_sa_otesa

#3908 Re: Citroen All About

konektovan wrote:
ja nemam galsko smece pa da me boli istina :D
konektovan

#3909 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
ja nemam galsko smece pa da me boli istina :D
Ti imaš gore,.....al' nije tema ove emisije. Napravicemo temu za trulez. :wink: :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#3910 Re: Citroen All About

konektovan wrote:
Ti imaš gore,.....al' nije tema ove emisije. Napravicemo temu za trulez. :wink: :mrgreen:
pa imamo tu temu,ja znam da je trulja,al ne kmecim po forumu kad neko kaze...ko ti za svoj mezarić :D
konektovan

#3911 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
pa imamo tu temu,ja znam da je trulja,al ne kmecim po forumu kad neko kaze...ko ti za svoj mezarić :D
Ja ne kmecim, samo argumente trazim, a nema argumenata. Nije dovoljno doci na forum i za nešto reci to je smece. Daj nešto, daj neko poredjenje kad vec tako pišeš,...eto
bitanga_sa_otesa

#3912 Re: Citroen All About

konektovan wrote: Ja ne kmecim, samo argumente trazim, a nema argumenata. Nije dovoljno doci na forum i za nešto reci to je smece. Daj nešto, daj neko poredjenje kad vec tako pišeš,...eto
ako ti budem stavljao slike da argumentujem mozda uspori forum ,zato bolje da sutim .dovoljno argumentara ima u tvojim postovima kad si pisao o kvarovima :-D
vauvau

#3913 Re: Citroen All About

Post by vauvau »

Stave gumu po autu kao izolaciju na kliještima i to sad treba da je lijepo i napredno? :lol:
Koriste te nekakve hidraulike i zračne ovjese godinama i još nisu usavršili da može izdržati sto hiljada da nešto ne crkne. I onda odustanu hvala bogu, dosta je i bilo.
Da bi prešli na pravljenje automobila koji su samo ružni.
Throttle

#3914 Re: Citroen All About

Post by Throttle »

:lol: :lol:
konektovan

#3915 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote: Ja ne kmecim, samo argumente trazim, a nema argumenata. Nije dovoljno doci na forum i za nešto reci to je smece. Daj nešto, daj neko poredjenje kad vec tako pišeš,...eto
ako ti budem stavljao slike da argumentujem mozda uspori forum ,zato bolje da sutim .dovoljno argumentara ima u tvojim postovima kad si pisao o kvarovima :-D
O kakvim kvarovima?????? Je li to nešto kod mene bilo što druga auta nemaju??? Ako ti kazem da za 9 godina taj auto nikad nije stao i da je uvijek bio u voznom stanju i tehnički ispravan, ti ces reci da izmišlljam..To što sam ttazio pomoc i savjete da riješim neke stvari, koje sam podijelio na forumu, i koje su vecinom banalne, a majstori nisu bili u stanju da to riješe, to je do njih, a ne do mene i citroena. Moj auto nije savrsen, i ne moze biti. Staro 12 godina, prešlo preko 300 kk i ne ocekujem nikakva cuda, ali auto ide, prodje regularno tehnički, i ja mogu biti zadovoljan jer trenutno ne mogu sebi priuštiti bolje. Ne podcjenjujem druge, jer i drugi kao i moje, ima i mane i vrline, ja pokušavam uraditi ono što je do mene. Na vrijeme uraditi sve servise, ako šta prokucka mjenjam momentalno, a evo i to da spomenem, za ovaj cijeli period zamjenjeno 3 stabilizatora, jedna krajnica, jedna spona, ja mogu biti zaista prezadovoljan. Puxanje grijaca i zamjena istih je bila najveci trošak za sve ove godine, ABD opet kad se stane na noge, ide 99% citroen smece.
condy

#3916 Re: Citroen All About

Post by condy »

Alfa ??? :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#3917 Re: Citroen All About

konektovan wrote:citroen smece.
Image
konektovan

#3918 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

condy wrote:Alfa ??? :mrgreen:
Uz sve mane i vrline, odlična auta.
basicm

#3919 Re: Citroen All About

Post by basicm »

Citroen nikad nije bio auto. Ali dok je budala i krivih drva...
konektovan

#3920 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

basicm wrote:Citroen nikad nije bio auto. Ali dok je budala i krivih drva...
Ja sam to uvijek govorio za Merc, Bmw, Audi, VW,......
HAVANA

#3921 Re: Citroen All About

Post by HAVANA »

Citroen je odlican odnos ulozeno dobijeno pa nek prica ko sta hoce.Pogledo ja pasata ne bi pored c5 ali svakom njegovo...Samo mi nemojte o vw...pogotovo novijim.Kvaliteta i to ne ide zajedno u recenicu A jel predje cilindar 1.9 govno posebno...Da ne pricam o onom smecu 1.2 benzin...Sve je to u 5 deka ova novija auta.Za 20 godina jebavanja sa autima jedino hondu i mercedese mogu izdvojiti na posebnu stranu pouzdanosti.Bar je moje iskustvo takvo.Mercedese neke a honde sve.A posebna je prica sto prodam 10 citroena c4 dok jednog golfa prodam.Strasno se promijenilo trziste Ne zanima me vise vw nikako,ne cini ni 5% kupovine sadasnje.A najsmjesnija mi je ona drzi cijenu :lol: a onda dodje i hoce pasata 2014 za 22000 km sve placeno.E sto je drzi mater jebo :-) 60 milja kostao.Koliko kosta rav4 2014? A i ona je te cijene bila.Svako ima svoju ranu.Sem honde. :D To jos nisam iskusio...Kakva je ono budala napravila i sta je on mislio o post prodaji i servisiranju,nemam pojma.Inace koje god mi dodje,koje god marke...znam gdje moze boliti,vecinom iste stvari,iste rane...Inace glupo je i govoriti i kuditi ili hvaliti nesta.Iskustva su razlicita i svakakvih ima.Sva auta mogu dobro posluziti ako se paze i ispravno servisiraju.
Sodom1

#3922 Re: Citroen All About

Post by Sodom1 »

konektovan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
O kakvim kvarovima?????? Je li to nešto kod mene bilo što druga auta nemaju??? Ako ti kazem da za 9 godina taj auto nikad nije stao i da je uvijek bio u voznom stanju i tehnički ispravan, ti ces reci da izmišlljam..To što sam ttazio pomoc i savjete da riješim neke stvari, koje sam podijelio na forumu, i koje su vecinom banalne, a majstori nisu bili u stanju da to riješe, to je do njih, a ne do mene i citroena. Moj auto nije savrsen, i ne moze biti. Staro 12 godina, prešlo preko 300 kk i ne ocekujem nikakva cuda, ali auto ide, prodje regularno tehnički, i ja mogu biti zadovoljan jer trenutno ne mogu sebi priuštiti bolje. Ne podcjenjujem druge, jer i drugi kao i moje, ima i mane i vrline, ja pokušavam uraditi ono što je do mene. Na vrijeme uraditi sve servise, ako šta prokucka mjenjam momentalno, a evo i to da spomenem, za ovaj cijeli period zamjenjeno 3 stabilizatora, jedna krajnica, jedna spona, ja mogu biti zaista prezadovoljan. Puxanje grijaca i zamjena istih je bila najveci trošak za sve ove godine, ABD opet kad se stane na noge, ide 99% citroen smece.
Tehnicki prolazi svako auto,nije to neka mjera
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3923 Re: Citroen All About

Post by mali_milojica »

Za 10g vozanja Alfe, samo su mi se 2 lampice upalile. Od goriva :D i 1x od grijaca :D
Nikada, ali nikada niti sam zamjenio diznu niti je bilo potrebe, turbinu takodjer nikada. Presao sam preko 300k sa 1.9 i 2.4 jtd. Mjenjas ulje svaki 10k, nikada nije bilo potrebe pogledati sipku, a kamoli dosipati.
Samo sam se lafeta namjenjao, Luigi jbm ti majku :lol:
Sodom1

#3924 Re: Citroen All About

Post by Sodom1 »

mali_milojica wrote:
Za 10g vozanja Alfe, samo su mi se 2 lampice upalile. Od goriva :D i 1x od grijaca :D
Nikada, ali nikada niti sam zamjenio diznu niti je bilo potrebe, turbinu takodjer nikada. Presao sam preko 300k sa 1.9 i 2.4 jtd. Mjenjas ulje svaki 10k, nikada nije bilo potrebe pogledati sipku, a kamoli dosipati.
Samo sam se lafeta namjenjao, Luigi jbm ti majku :lol:
Pravo me nostalgija hvata kako sam se rjesio svoje Alfe :sad:
konektovan

#3925 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Sodom1 wrote: Tehnicki prolazi svako auto,nije to neka mjera
Ja ne vozim auto na tehnicki samo formalno, vec da se sve ispita kako treba i da se na kraju otkloni svaki pronadjeni kvar. Ja cu sjesti za taj volan, zato tu nema kompromisa.
Post Reply