Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
So What!

#3901 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

AmirBaa wrote: zasto pises stvari koje ne znas/ne razumijes se u njih ? Dodatne 2 trake uopste nisu trebale ici na tu stranu nego na drugu, ali bi onda morali srusiti onu autopraonicu, trafiku, prodavnicu, auto vulkanizer onaj i jos par sitnih objekata. Kada su vlasnici tih objekata trazili vise para nego sto su "oni-vlasti" ocekivali, odlucili su dodatne 2 trake napraviti na drugoj strani i bukvalno zagraditi 10-tak stanova. Ova se dionica uzasno sporo pravi, oduzilo se na vise od pola godine a nista nisu uradili, ali kada su kopali onaj dio gdje ce ici te 2 trake bili su maksimalno efikasni, nije im ni 7 dana trebalo da to sve odrade. Ali vidim ovdje je standardna nasa, sve dok mene ne dotice boli me kurac, nek se drugi pate :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Inače to u saobraćaju može tako, malo ćemo u jednu pa malo u drugu stranu ....

Svašta se lupi na forumu :D
supercali

#3902 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by supercali »

AmirBaa wrote:
So What! wrote:
archi_a wrote:Da se ne lažemo. Ne postoji normalna osoba kojoj ne bi smetalo da joj ono izgrade pored prozora. Hvala Bogu, nisam u toj situaciji.
Slažemo se, samo je u svim mogućim regulacionim planovima tuda predviđena cesta.

Imali su godine razmišljanja šta uraditi po pitanju činjenice da će im proći put pod prozorom, a oni se aktivirali kada su bageri zakopali rupe ispred zgrade.

Meni će autoput prolaziti veoma blizu kuće, ali realno nema ga tu ni za 10 godina. Moje je da skontam sebi da li ću ostati tu ili smislit alternativu.
zasto pises stvari koje ne znas/ne razumijes se u njih ? Dodatne 2 trake uopste nisu trebale ici na tu stranu nego na drugu, ali bi onda morali srusiti onu autopraonicu, trafiku, prodavnicu, auto vulkanizer onaj i jos par sitnih objekata. Kada su vlasnici tih objekata trazili vise para nego sto su "oni-vlasti" ocekivali, odlucili su dodatne 2 trake napraviti na drugoj strani i bukvalno zagraditi 10-tak stanova. Ova se dionica uzasno sporo pravi, oduzilo se na vise od pola godine a nista nisu uradili, ali kada su kopali onaj dio gdje ce ici te 2 trake bili su maksimalno efikasni, nije im ni 7 dana trebalo da to sve odrade. Ali vidim ovdje je standardna nasa, sve dok mene ne dotice boli me kurac, nek se drugi pate :thumbup: :thumbup: :thumbup:
A hocu li se ja zaliti po hrasnu i ici na raspravu o regulacionom dok stanar iz te zgrade gladi muda
AmirBaa

#3903 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by AmirBaa »

So What! wrote:
AmirBaa wrote: zasto pises stvari koje ne znas/ne razumijes se u njih ? Dodatne 2 trake uopste nisu trebale ici na tu stranu nego na drugu, ali bi onda morali srusiti onu autopraonicu, trafiku, prodavnicu, auto vulkanizer onaj i jos par sitnih objekata. Kada su vlasnici tih objekata trazili vise para nego sto su "oni-vlasti" ocekivali, odlucili su dodatne 2 trake napraviti na drugoj strani i bukvalno zagraditi 10-tak stanova. Ova se dionica uzasno sporo pravi, oduzilo se na vise od pola godine a nista nisu uradili, ali kada su kopali onaj dio gdje ce ici te 2 trake bili su maksimalno efikasni, nije im ni 7 dana trebalo da to sve odrade. Ali vidim ovdje je standardna nasa, sve dok mene ne dotice boli me kurac, nek se drugi pate :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Inače to u saobraćaju može tako, malo ćemo u jednu pa malo u drugu stranu ....

Svašta se lupi na forumu :D
nemoj mi vjerovati. Ovo ti pise stanar kuce kod koje je trolejbuska trebala biti 20 cm od dvorista i bio sam obavijesten o tome. Ali nisam bio obavijesten da je plan promijenjen i da ta trolejbuska ostaje na istom mjestu :)
So What!

#3904 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Južna longitudinala - 17. 09. 2017. @ Mamkić (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
kakaljin

#3905 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

Po ovim slikama nije samo pod prozorima onima na hrasnom nego i na grbavici, tako da su svi u ostom sosou, a samo se zale ovi kod kruznog toka u hrasnom.
amar1994

#3906 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by amar1994 »

Image
holowey

#3907 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by holowey »

amar1994 wrote:Image
render kruznog kod pekare as? :D
van Basten

#3908 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by van Basten »

dio Azize Sacirbey ulice prema buducem kruznom je zatvoren i niko iz tog pravca ne moze ni doci ni otici. Semafor za skretanje prema robotu medjutim uredno radi... iako sad sva auta idu samo u jednom smjeru... zivjela logika
So What!

#3909 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

holowey wrote:render kruznog kod pekare as? :D
Buduć u Buća Potoku će biti nešto slično ... :D
holowey

#3910 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by holowey »

So What! wrote:
moguce...vidim pri dnu slike podvoznjak :D
spree

#3911 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by spree »

van Basten wrote:dio Azize Sacirbey ulice prema buducem kruznom je zatvoren i niko iz tog pravca ne moze ni doci ni otici. Semafor za skretanje prema robotu medjutim uredno radi... iako sad sva auta idu samo u jednom smjeru... zivjela logika

Ja neki dan tu hocu da skrenem lijevo prema malti, a kreten ispred mene stoji na nepotrebnom crvenom. Ja mu sviram, a on mi kao pokazuje na semafor. Samo ga lagano zaobidjem. Trebali su ukinuti semafor, ali mozda im je to komplikovano ili kontaju brzo ce se otvoriti kruzni :mrgreen: .
holowey

#3912 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by holowey »

spree wrote:
van Basten wrote:dio Azize Sacirbey ulice prema buducem kruznom je zatvoren i niko iz tog pravca ne moze ni doci ni otici. Semafor za skretanje prema robotu medjutim uredno radi... iako sad sva auta idu samo u jednom smjeru... zivjela logika

Ja neki dan tu hocu da skrenem lijevo prema malti, a kreten ispred mene stoji na nepotrebnom crvenom. Ja mu sviram, a on mi kao pokazuje na semafor. Samo ga lagano zaobidjem. Trebali su ukinuti semafor, ali mozda im je to komplikovano ili kontaju brzo ce se otvoriti kruzni :mrgreen: .
a ima li kojim slucajem pjesaka koji tu prelaze? mozda nekim slucajem ti semafori uredjuju i prelazak pjesaka? kazem mozda jer prema legendi semafori cesto sluze i za njihov prelazak ulice...
muha_sa

#3913 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by muha_sa »

holowey wrote:
spree wrote:

a ima li kojim slucajem pjesaka koji tu prelaze? mozda nekim slucajem ti semafori uredjuju i prelazak pjesaka? kazem mozda jer prema legendi semafori cesto sluze i za njihov prelazak ulice...
naravno da ima
osim toga dok god semafor fercera ne bi trebali ic na crveno--al :-)
van Basten

#3914 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by van Basten »

ima i zebra tu za prelazak pješaka, tako da im ne treba semafor da bi prešli
muha_sa

#3915 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by muha_sa »

van Basten wrote:ima i zebra tu za prelazak pješaka, tako da im ne treba semafor da bi prešli
ne poštuje(vecina) pješaka kad prelazi na svoje zeleno a da ga pusti da na miru predje preko zebre :lol:
BadBoy

#3916 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by BadBoy »

spree wrote:

Čovjek koji poštuje važeću saobraćajnu signalizaciju je kreten?
Naslovnica

#3917 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote:
spree wrote:

Čovjek koji poštuje važeću saobraćajnu signalizaciju je kreten?
Evo baš čitam po deseti put, da vidim da nisam :-) negdje pogriješio, pogrešno pročitao, shvatio ili šta već...
kafanski_covjek

#3918 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kafanski_covjek »

a pjesaci kao ne postoje pa se moze kroz crveno...jebla vas vasa logika
spree

#3919 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by spree »

Semafor nebitan skoro kao u gta. Vala uvijek propustim pjesake cim vidim namjeru da zele preci cestu. Ovdje nikoga nije bilo i ostala auta iza mene su prosla, samo je ostao taj postovalac nepotrebne signalizacije. Vjerovatno i dezurni forumski legalisti i moralisti ne bi prosli. Kontate da trenutno taj semafor nema svrhe i da samo stvara guzvu.
supercali

#3920 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by supercali »

spree wrote:Semafor nebitan skoro kao u gta. Vala uvijek propustim pjesake cim vidim namjeru da zele preci cestu. Ovdje nikoga nije bilo i ostala auta iza mene su prosla, samo je ostao taj postovalac nepotrebne signalizacije. Vjerovatno i dezurni forumski legalisti i moralisti ne bi prosli. Kontate da trenutno taj semafor nema svrhe i da samo stvara guzvu.
Kontas li ti da je semafor "upravu" ma kakvu svrhu ili ne svrhu on imao
BadBoy

#3921 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by BadBoy »

Dame i gospodo, imamo odgovor što nam je država i Sarajevo ovakvo. Ovaj samovoljno smatra semafor nepotrebnim, neko drugi isto to misli za regulacioni plan, onaj treći za geomehaniku tla, četvrti za okolišne propise i norme EU, peti za plavna područja... svi najpametniji i svi sve znaju. Pa onda aj kukaj nema države nema sistema.
spree

#3922 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by spree »

a ti si u stvari neki good boy a ne bad boy :-) . da malo ne preuvelicavas momcino? ono samo malkice. mozemo to posmatrati i sa druge strane u smislu da se ti drzis svih normi, ma koliko one glupe bile i da time fakticki odobravas ovakvo stanje. zbog takvih klimoglavaca i nepostojecih ljudi nam je ovako.
Cossack

#3923 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Cossack »

spree wrote:a ti si u stvari neki good boy a ne bad boy :-) . da malo ne preuvelicavas momcino? ono samo malkice. mozemo to posmatrati i sa druge strane u smislu da se ti drzis svih normi, ma koliko one glupe bile i da time fakticki odobravas ovakvo stanje. zbog takvih klimoglavaca i nepostojecih ljudi nam je ovako.
Tebe policija treba naći preko klix-a ili na drugi način i oduzet ti vozačku. Trajno.
Naslovnica

#3924 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

Ni Jusuf Barčić ih nije volio...
8-)
amar1994

#3925 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by amar1994 »

holowey wrote:
So What! wrote: