Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Schlauf2

#3901 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Black swan wrote:bolesno do bola...

kako je to fino na stripovi.com sređeno

promijetio sam novi trend...skupljanje brojeva telefona
:?

neki ljudi izgleda uživaju u procesu kupovine sve dok ne dođe vrijeme za davanje para onda misteriozno nestaju
Predlagao sam vec Piku da se kao jedan od brojaca uvede prosjecna vrijednost transakcija. Nije isto raditi s robom vrijednosti 5KM i 5000KM. Ujedno bi se time rijesilo i to za stripove, ako je za 10 stripova 10 dojmova onda je prosjecna vrijednost transakcija niza, ako je 1 dojam za sve stripove i cijena je za svih 10 stripova u zbiru, prosjecna vrijednost transakcija ce biti veca. Po mom prijedlogu, transakcije sa cijenom po dogovoru ne bi usle u racunanje prosjecne vrijednosti transakcija.
Nekad ovi sa Pika sporo kontaju, inace onaj brojac korisnikaa s kojima je korisnik radio je moja ideja, predlagao je jednom ista bila odbijena, drugi put detaljno elaborirao istu i nakon nekog vremena su je kao sto vidite prihvatili.
RahatHurmašica

#3902 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by RahatHurmašica »

http://www.pik.ba/artikal/12285950/sipk ... cu-tegove/

opis artikla:

sipka extra stanje

a šipka se ne vidi od korozije. :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3903 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

123456789 wrote::-) joj poreds pik i stripove. Pa na piku se prodaje svasta, dok su na stripovima samo stripovi. :skoljka:
al na stripovima za "sumnju" možeš dobiti ban i apsolutnu zabranu trgovine na svoje ime adresu gdje živiš i unikatni e mail ( dakle recimo [email protected]) a nema registracije s gmailom i jahuuom
i onda se slikaj
Truba

#3904 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Schlauf2 wrote:

neki ljudi izgleda uživaju u procesu kupovine sve dok ne dođe vrijeme za davanje para onda misteriozno nestaju
Predlagao sam vec Piku da se kao jedan od brojaca uvede prosjecna vrijednost transakcija. Nije isto raditi s robom vrijednosti 5KM i 5000KM. Ujedno bi se time rijesilo i to za stripove, ako je za 10 stripova 10 dojmova onda je prosjecna vrijednost transakcija niza, ako je 1 dojam za sve stripove i cijena je za svih 10 stripova u zbiru, prosjecna vrijednost transakcija ce biti veca. Po mom prijedlogu, transakcije sa cijenom po dogovoru ne bi usle u racunanje prosjecne vrijednosti transakcija.
Nekad ovi sa Pika sporo kontaju, inace onaj brojac korisnikaa s kojima je korisnik radio je moja ideja, predlagao je jednom ista bila odbijena, drugi put detaljno elaborirao istu i nakon nekog vremena su je kao sto vidite prihvatili.
nemojte vi ponižavati stripove

na stripovi com pojedini naslovi imaju cijenu prosječnog golfa trojke na piku
a prodaju se ko halva ćeten :D
Prolaznik

#3905 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 17:26, edited 2 times in total.
Truba

#3906 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

šta ste ba udarili na stripove ko sivonje :D
stare novčanice su jeftinije i mijenjaju se u svežnjevima a za svaku posebno se dobiej dojam

koliko bi vas trgovalo pikom da morate plaćati 10% piku?

ili da rezervna cijena ima porez na osnovicu koju moraš piku uplaćivati prodao ili ne prodao
Skeptic604

#3907 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

Black swan wrote:šta ste ba udarili na stripove ko sivonje :D
stare novčanice su jeftinije i mijenjaju se u svežnjevima a za svaku posebno se dobiej dojam

koliko bi vas trgovalo pikom da morate plaćati 10% piku?

ili da rezervna cijena ima porez na osnovicu koju moraš piku uplaćivati prodao ili ne prodao

Pik ja prvi bi i dalje trgovao,barem bi tada koliko toliko bilo legalno,u skladu sa zakonom,jer se placa kakav takav porez..
Prolaznik

#3908 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 17:25, edited 1 time in total.
Truba

#3909 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

osjetljiv sam zato što izgleda pojma nemete koliko košta jedan libelusov strip sa tiražom od 250 primjeraka
ili da kolekcija jednog junaka košta kao auto prosječnog prodavača automobila
ili da sve izdane strip knjige libelusa koštaju skoro ko stan

da ne idemo u one LMS I ZS koji koštaju po 2000 maraka... i više
seoBIH

#3910 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Koliko tih stripova ima u BIH ? Ne vise od recimo ferarija.
propalismo

#3911 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Kakav porez?
Image
Truba

#3912 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ja imam kolekciju nathana
jedan iz mostara je prodavao dio kolekcije martija za oko 1000 maraka
ovaj drugi ima skoro sve od libelusa

dosta onih što skupljaju teksa su stariji ljudi pa su nevidljivi
samo jedan teks zna biti 260 kuna a kad se rasproda... iiiiiii

evo nekih npr

http://www.pik.ba/artikal/2298828/tex-l ... 1-8-glanc/

http://www.pik.ba/artikal/11812062/lms- ... a-4-zagor/
Truba

#3913 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

porez je trebao pod navodnike

kada neko okači rezervnu cijenu on treba snositi "posljedice" kao neki penali :D i onda plaća postotak piku ako ne proda a ako proda plaća postotak regularno

tako bi se rastjerali kokošari i djeca s pika
zippoo87

#3914 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Schlauf2 wrote:

a jeste li primjetili kako ovi iz pika sakupljaju ideje dzabalama...naprave oglas za posao,fol zaposljavaju 5 ljudi a da bi aplicirao,moras im poslati minimalno 3 svoje ideje za unapredjenje PIK.BA sajta i formata i onda naravno dobiju na hiljade dobrih ideja a ne plate nikome ni feninga
2-3 puta sam se prijavljivao,pisao prijedloge i ideje,neke su doduse i usvojili (nije bila opcija prijave korisnika) a onda sam skontao da ustvari posao fiktivni a da ideje dobiju gratis
nema vise od mene gratisa
Truba

#3915 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

evo jednostavno pitanje

zašto tražiš nečiji broj pa ne nazoveš
i tako x ljudi na piku
Schlauf2

#3916 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Prolaznik wrote: Tvoj prijedlog je dobar. Kada neko proda strip za marku dobije jedan pozitivan dojam koji se vrednuje kao i moj kada sam prodao stan koji vrijedi jedno 50.000 ili 100.000 stripova. Umjesto broja transakcija po marku treba gledati ukupnu vrijednost transakcija ali paziti da ne bi podvaljivali npr. proda strip za marku i onda se dogovori sa kupcem da promjeni cijenu u 1.000 KM, a da mu ovaj kupi i potvrdi dojam.

Rjesivo je i to, staviti da u obracun prosjecne vrijednosti transakcija ulaze samo otkrivene transakcije (sakrivene da budu iskljucene iz obracuna).
Dalje, neko je spominjao aukcije, i to se moze vrlo lako rijesiti. Da balavci ljudima ne unistavaju aukcije, staviti da postoji mogucnost odustajanja ili odbijanja kupca i nakon isteka, i kupac da bude sljedeci ko je ponudio najvise, ako nece ni on da kupi onda ici na ovog poslije njega itd. Pri tome se broj odustajanja kupca upisuje kod kupca na profil (to je moj prijedlog umjesto nepotrebnog brojaca ponuda na aukcijama).
seoBIH

#3917 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

:-) :-) :-) pa cuj zao mu sto je dao prijedlog. Sta bi, da se jos plati ? Pa fino budi programer, obrati im se sa tim i tim i ponudi da otkupe. Ako je nesto revolucionarno, misli da ne bi ?

Ja sam im poslao XY prijedloga iz razloga sto koristim pik i sto bi mi ti prijedlozi OLAKSALI koristenje sajta.
zippoo87

#3918 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

123456789 wrote::-) :-) :-) pa cuj zao mu sto je dao prijedlog. Sta bi, da se jos plati ? Pa fino budi programer, obrati im se sa tim i tim i ponudi da otkupe. Ako je nesto revolucionarno, misli da ne bi ?

Ja sam im poslao XY prijedloga iz razloga sto koristim pik i sto bi mi ti prijedlozi OLAKSALI koristenje sajta.
pa imaju oni programere,samo ne znaju sta da poprave,koje inovacije da uvedu i kako da jos bolje optimiziraju sajt

iz ideje se razvije kod i popravi nesto
meni se samo ne svidja to "veslanje" raje a ne to da i ja ne zelim bolji i brzi sajt
propalismo

#3919 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Promasili ste ba temu skroz.Otvorite novu temu.Ovde se pise o prevarama na Pik-u a ne o uredjivanju web sajta....

Poslato sa Samsung Galaxy S5 koristeci Tapatalk
seoBIH

#3920 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Pa ne znam sta se onda zalis. Besplatan sajt, besplatan prjedlog. Ha ya :bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3921 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Admir_1984 »

Black swan wrote:evo jednostavno pitanje

i tako x ljudi na piku
pošto ja nemam svoj profil, neke gluposti koje mi ne trebaju stavim da prodajem. i neki dan zove lik druga i ovaj mu kaže nije njegovo, evo ti broj nazovi, momak je tu i tu, ovaj kaže ok, nazvat ce i nikad me nije nazvao :roll: jel raji toliko dosadno, pa za 20-25km voli da se zajebaje ili je neki drugi sindrom u pitanju veze nemam :roll:
Lopov-eliminator

#3922 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Black swan wrote:evo jednostavno pitanje

i tako x ljudi na piku
Jednostavan je i odgovor. Moze biti iz raznih razloga. Mozda je naletio u medjuvremenu na povoljnije pa zato ne zove, mozda se nesto promijenilo pa se necete moci naci itd. itd.
propalismo

#3923 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Ljudi veoma stede telefon ili nemaju na racunu.Kada te neka musterija zove direktno na kontakt telefon sa pika znaj da je jaka musterija i da postoji velika mogucnost da ce kupiti artikal.Musterije sa pika vole kontakt besplatno saljuci privatne ili javne poruke na piku a telefon uzimaju samo u kranjoj nuzdi...

azdralovic

#3924 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

propalismo wrote:Ljudi veoma stede telefon ili nemaju na racunu.Kada te neka musterija zove direktno na kontakt telefon sa pika znaj da je jaka musterija i da postoji velika mogucnost da ce kupiti artikal.Musterije sa pika vole kontakt besplatno saljuci privatne ili javne poruke na piku a telefon uzimaju samo u kranjoj nuzdi...

Za ovo se slazem... posto 99% kupujem preko pika cim me nesto interesuje zovem na telefon, za 10 feninga kredita u par recenica saznam sve sto me interesuje, a i prodavac me ozbiljnije shvata...
android-ja

#3925 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by android-ja »

Eh ovako, listajuci ovu temu 'naletih' na stranicu br. 113 tj. crnu listu PREVARANATI na piku
Pa mi 'ispade' prilika da i ja prijavim jednog koji me 'posteno nasukao'
Lik je imao sve pozitivne dojmove kad sam ja kupovao kod njega famozni procesor za koji me je nasukao
Zato se pazite profila sa pozitivnim dojmovima, koji ne odgovaraju na vas zahtjev na kupovinu artikla a dogovaraju se sa vama oko kupoprodaje...
Post Reply