Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Itakoto

#38976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Itakoto »

Joj @Hizo, sto si tako grub!? Moze li ikako "treci" sa sjedistem u Mostaru? :D
Aspekt

#38977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

[quote="Itakoto"
]Bosnjaci imaju svoju drzavu i nema potrebe da prave sebi jos jednu
. Nije Bog zna sta ali bolje ista nego nista.
[/quote]
:thumbup: Tacno sta ce nam dvije drzave . Imamo jednu od Une do Drine i od Save do mora . Mi smo skroman narod nismo ko neki koji bi da imaju dvije drzave dvije konstitutivnosti ....
baxul

#38978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by baxul »

Michio Kaku wrote: pa da neki dio tih drzava pravi problem oni bi ga rijesili jal silom kao rusi i amerikanci jal milom kao kanađani - kvebek se zamalo nije odvojio 1995 bilo je doslovno u par glasova. bosnjaci to ne mogu niti moraju. bosnjaci mogu da se odsvoje i naprave sebi normalnu drzavu.
ne znam ja bih sačekao presude prliću i skupini, kradžiću i mladiću, tek da damo puni legitimitet klanju i razaranju na kom bi ti se zasnovale te male utopije u kojima bi od silne sreće najednom same od sebe prsnule nafte i plinovi a zemlja bi počela izbacivat zlato, srebro i platinu i svi bi odjednom postali radišni ko japanci, u mogućnosti da odlučujemo o sebi ko amerikanci, bogati ko saudijci...
Blizanac

#38979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blizanac »

hizo ramidovic wrote:posto su nakon dana i dana guslanja i supljiranja, hektolitara brlje i kilograma slanine i speka, kloniranja i laznog predstavljanja, pojedini genijalci fenomenalno i briljantno zakljucili da je kljuc opstanka i podjele bih u rukama bosnjaka, i kako je i vise nego jasno da bosnjaci na tu podjelu nikad (ali bas nikad) nece pristati, postavlja se pitanje smisla dalje rasprave o ovoj temi.
separatisti i sovinisti su koristenjem velikog broja misaonih operacija dosli do spoznaje da se za podjelu mora dobiti saglasnost vecinskog naroda, i onda, u stilu djeteta iz osnovne skole, kazu: eto, mi smo za podjelu, sad je do vas.
dakle, da rezimiramo: podjela ove drzave moze se izvrsiti samo na dva nacina:
1. oruzanim putem - separatisti trebaju, dakle, uzeti pusku u ruke, staviti glavu u torbu i krenuti u rusenje ustavno-pravnog poretka ove zemlje tako sto ce vojnim putem slomiti otpor branitelja. s obzirom na odnos snaga, separatistma se u ovom slucaju smijesi jedna velika pusiona.
2. mirnim putem - za ovu opciju treba ubijediti bosnjake da sami potpisu da zele da zive u getu, i da, iako cine natpolovicnu vecinu stanovnistva, treba da budu sretni i zadovoljni sa 20-tak procenata ove zemlje. treba ih, dakle uvjeriti, da je fasisticka i nacisticka ideja mirne getoizacije najboje rjesenje za njih, te da ce u tom slucaju svi biti sretni i zadovoljni. vjerovatnoca da ce bosnjaci na ovo pristati iznosi otprilike kao da se nekom separatisti u nekoj zabiti kod kalinovika na vratima sobe pojavi oskudno odjevena scarlet johanson i da od njega zatrazi da je oplodi, nudeci mu za tu uslugu i solidnu novcanu naknadu. koliko ce ceaknje da oni na ovo pristanu trajati, niko ne zna, mozda 100, 200 ili vise godina, a mozda i nikad haj' ga znaj. opet, dakle, pusiona.
dakle, separatisti su suoceni sa frustrirajucim izborom: popusiti brzo i efektno (u opciji 1) ili lagano i natenane (u opciji dva). dakako, racionalan covjek u ovoj situaciji odrekao bi se pusenja, no separatisti i racionalizam su dva iskljuciva pojma.
elem, daleko je sunce, dragi moji 'krcmari tudje zemlje'...visoka je slobodi cijena...
:thumbup:
Bolno istinito i "tačno u sridu"!!! Svaka čast! :bih:
ILVIIR

#38980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

hizo ramidovic wrote:posto su nakon dana i dana guslanja i supljiranja, hektolitara brlje i kilograma slanine i speka, kloniranja i laznog predstavljanja, pojedini genijalci fenomenalno i briljantno zakljucili da je kljuc opstanka i podjele bih u rukama bosnjaka, i kako je i vise nego jasno da bosnjaci na tu podjelu nikad (ali bas nikad) nece pristati, postavlja se pitanje smisla dalje rasprave o ovoj temi.
separatisti i sovinisti su koristenjem velikog broja misaonih operacija dosli do spoznaje da se za podjelu mora dobiti saglasnost vecinskog naroda, i onda, u stilu djeteta iz osnovne skole, kazu: eto, mi smo za podjelu, sad je do vas.
dakle, da rezimiramo: podjela ove drzave moze se izvrsiti samo na dva nacina:
1. oruzanim putem - separatisti trebaju, dakle, uzeti pusku u ruke, staviti glavu u torbu i krenuti u rusenje ustavno-pravnog poretka ove zemlje tako sto ce vojnim putem slomiti otpor branitelja. s obzirom na odnos snaga, separatistma se u ovom slucaju smijesi jedna velika pusiona.
2. mirnim putem - za ovu opciju treba ubijediti bosnjake da sami potpisu da zele da zive u getu, i da, iako cine natpolovicnu vecinu stanovnistva, treba da budu sretni i zadovoljni sa 20-tak procenata ove zemlje. treba ih, dakle uvjeriti, da je fasisticka i nacisticka ideja mirne getoizacije najboje rjesenje za njih, te da ce u tom slucaju svi biti sretni i zadovoljni. vjerovatnoca da ce bosnjaci na ovo pristati iznosi otprilike kao da se nekom separatisti u nekoj zabiti kod kalinovika na vratima sobe pojavi oskudno odjevena scarlet johanson i da od njega zatrazi da je oplodi, nudeci mu za tu uslugu i solidnu novcanu naknadu. koliko ce ceaknje da oni na ovo pristanu trajati, niko ne zna, mozda 100, 200 ili vise godina, a mozda i nikad haj' ga znaj. opet, dakle, pusiona.
dakle, separatisti su suoceni sa frustrirajucim izborom: popusiti brzo i efektno (u opciji 1) ili lagano i natenane (u opciji dva). dakako, racionalan covjek u ovoj situaciji odrekao bi se pusenja, no separatisti i racionalizam su dva iskljuciva pojma.
elem, daleko je sunce, dragi moji 'krcmari tudje zemlje'...visoka je slobodi cijena...
bravo. apsolutno radionalno objasnjeno.

stim sto zelim da dodam, da kod varijante broj 1.) postoji mogucnost da seperatisti izgube i ovo sto imaju. toga su im i braca preko granica sasvim svjesna, sta se jasno vidilo, kad su ih smirivali, na pocetku izbijanja protesta, koji zaista i jesu mogli postati neki medjunacionalni sukob, sta se hvala Bogu nije desilo. tacka. :)

zelim ovim sto se lazno predstavljaju da kazem jedno, a to je da prica o podjeli bosne vodi jedino u novi rat. prestanite s tim. moguce je cak da su to zaista neki radikalni bosnjaci, koji su svjesni, da u slucaju sukoba seperatisticke snage nemaju apsolutno nikakve sanse i bas iz tog razloga prizeljkuju sukob. vi ste hvala Bogu minorna manjina. ovdje nije nikome vise do vojnog sukoba. svi mi bosanci i hercegovci (bilo koje nacionalnosti) biramo varijantu broj 2.)
cyprus

#38981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

Mister Yes wrote:
cyprus wrote: Koji će ti qrac Glamoč, Kupres i Drvar? Koridor? Njet - Glamoč i Drvar su vrlo slabo saobraćajno povezani, a Glamoč i Kupres nisu nikako, a teško i da mogu biti povezani :oops: Puno ti je pametnije da si tražio Mrkonjić Grad :oops:

Dalje, koja je poenta uzet saobraćajno izoliran dio Srebenice, tj. ponovo je dovest u okruženje?

Zatim zašto tjerat Goraždane da idu preko Grepka?

Granica na Neretvi? Odricanje od Brčkog? Odžaka? Izlaska na more? Foče? Prijedora? Višegrada? Vlasenice? Rogatice? Doboja? Bratunca? Stoca? Presjecanje komunikacije između TK i ZDK? Stavljanje u saobraćajnu izolaciju ''tvoj'' dio Podrinja? Pravljenje mnogo koridora koje je vrlo lako presjeć?

Znači, ti se baš namjerio da zajebeš narod kojem navodno pripadaš :mrgreen: :oops:
Baviš se nebitnim sitnicama. Danas se sve može povezati cestom. Napraviš tunel i vijadukte i bog te veselio. Prave se tuneli ispod mora (La Manche) a da se ne može spojiti Glamoč i Kupres. :lol:

Srebrenica je tu zbog simbolike. A može se i napraviti cesta kroz taj koridor. Who cares.

Priča o odricanju od pojedinih selendri je više ofucana. Samo na grbavici je živjelo više ljudi nego u cijelom Doboju. Za 50 godina 90% Bošnjaka će živjeti u 5 gradova. Pustite se gluposti i igrarija.
Ostane li Dayton još nekoliko decenija ima svi da propadnemo i to tako da se više nema povratka. Već sada je više penzionera nego radnika. A stanje će biti sve gore i gore. Djece je sve manje a penzionera sve više. Još kad MMF zavrne pipu ima da nastupi stanje iz Mad Max filmova. Dayton je tako i zamišljen. Ludačka košulja za potpuno uništenje Bošnjaka. Ali đaba ja pričam.
Hvala Bogu da je Đaba...

PS i baš me zanima kako bi ti povezao Glamoč i Kupres :mrgreen:
Plivac

#38982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Plivac »

Primijetio bih da je Scarlet Johanson vec oplodjena, pa ako moze neka druga...za ostalo nemam primjedbi :)
Styling

#38983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

madner wrote:
Styling wrote:
madner wrote:Pa ti rece da ce biti Bosnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih u toj RB.

Sada kazes da ces izbaciti konstuitivnost. Ha jel jedno ili ha drugo?
Naravno. Pa kako to funkcioniše u drugim državama. Svi su Francuzi ali ni muslimanima, ni katolicima ni budistima niko me brani da budu to što jesu i ispovjedaju vjeru. Kao da je ovaj model koji ja zagovaram nešto što ranije nije viđeno pa se čudiš.
Pa druge drzave ne priznaju etnije. :D

Dakle ono sto ti zelis reci da ce to biti nacionalna drzava Bosnjaka, Republika Bosna.
Mada je malo nezgrapno sto ime jezika, drzave i nacije nije izjednaceno.

Dakle u RB nema Bosnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih, nego samo gradjana RB.

Moras malo poraditi na izrazima, umjesto da samo nasumicno lupas u nadi da nesto ima smisla.
Kad prestanes sebe smatrati najpametnijim i prestanes sa sagovornicima razgovarati s visine, mozemo nastaviti diskusiju.
Ja sam u svojim prijedlozima bila jasna, ako tebi nije jasno, to nije moj problem.
cyprus

#38984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

madner wrote:Pa druge drzave ne priznaju etnije. :D

Dakle ono sto ti zelis reci da ce to biti nacionalna drzava Bosnjaka, Republika Bosna.

Moras malo poraditi na izrazima, umjesto da samo nasumicno lupas u nadi da nesto ima smisla.
Nevezano za vašu raspravu... šta ti znači ne priznaju? Ne spominju ih u Ustavu i zakonski ih ne razlikuju? Dobro, ali ih i ne negiraju...
hizo ramidovic

#38985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Plivac wrote:Primijetio bih da je Scarlet Johanson vec oplodjena, pa ako moze neka druga...za ostalo nemam primjedbi :)
more li neka od sestara kardashian?
Styling

#38986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Aspekt wrote:
Mister Yes wrote:
Styling wrote: Ako se osnuje, hoće. Ali se izbacuje iz ustava konstitutivnost i dom naroda i mogućnost povlačenja pitanja vitalnog nacionalnog interesa za svaku glupost. Ustavom bi Republika Bosna bila uređena kao država ravnopravnih građana po sistemu "jedan čovjek jedan glas".
Samo da naglasim, da je meni lično puno draže ovo što Styling predlaže. Tri multietničke države Bosna, Krajina i Hercegovina. Od toga mi je još draže cijela BiH bez entiteta, kantona i blokada. Od toga mi je još draže BiH i Hrvatska zajedno bez podjela i blokada. A od toga mi je još draže BiH, Hrvatska, Srbija i CG svi zajedno bez blokada i podjela. To mi je lično najdraža opcija jer za mene je to sve isti narod podjeljen religijama.

ALI ja sam manjina. Većina se odlučila da im je za identitet religija bitnija od jezika i moj narod se podjelio na 3 naroda. Naravno, kada je u pitanju BiH ni to ne bi bio problem jer bi jedan narod bio većinski a druga dva manjinska i bože moj. Ali desilo se da su ta dva manjinska u Daytonu dobila instrumente blokade. Država je napravljena nefunkcionalnom (ne samo zbog tih blokada) i nemogućom.
Ovakva kakva je dovest će do propasti svih koji žive ovdje.
Ne bi ni sekunde zalio za Bosnom i bosnjacima kada bi se ove tvoje prognoze ostvarile . Naravno to podrzumijeva i propast
velikog brata agresora preko Drine i Beograd kao madjarski a Nis kao albanski grad . :lol: :lol: :lol: Samo naprijed .
Sada cekamo sta ce reci Styiling i Micchio Kaku na ovo o propasti Srbije i Srba .Nadam se da je dovoljno velika soba u kojoj sjedite , ne dao bog da se sudarite i ozlijedite pa bi bili uskraceni za ove bisere . :sad:
Za razliku od mnogobrojnih vrlih Bosnjaka koji zarad interesa sopstvenog naroda zele drugima propast ja, srecom, ne spadam u tu grupu. Ne zelim propast nikome, jer ko drugome zlo zeli vrati mu se k'o bumerang.
Neka i Srbija i Hrvatska i CG zive u miru i rahatluku u svojim postojecim granicama i bore se za svoj prosperitet.
Ja samo zelim da rijesim unutrasnje pitanje u nasoj zemlji, da se podijelimo onako kako to svima odgovara i kako to vecina prizeljkuje i da svako u okviru svojih granica nastavi da zivi, razvija se i napreduje. Mislim da bismo tada imali puno bolje medjusobne odnose nego sto imamo sada, kada su na sceni konstantna prepucavanja, optuzivanja, blokade, zabijanje noza u ledja, hinjaverluka, itd.
Last edited by Styling on 11/03/2014 13:43, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Ipak, đaba si krećio, nikad od tebe forumaša godine na tri amerićka foruma :mrgreen:
daddy-kool

#38988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

cyprus wrote:
Hvala Bogu da je Đaba...

PS i baš me zanima kako bi ti povezao Glamoč i Kupres :mrgreen:
To su nevažne sitnice, bitno je da se može linijom preći po mapi od A do B bez podizanja olovke, ostalo će stručnjaci razraditi. Ne može veliki strateg i nosilac nagrada "najbolji forumaš" sa tri američka foruma razmišljati o svakoj sitnici.

Malo sad ozbiljno, ako mislite da postoji neiskorišten politički prostor, pa organizujte se, malo stranke, pokreti, pa onda referendum, pa da vidimo. Stanite javno iza svoje ideje i da vidimo koliko će ljudi poći za vama.

Ovo rješenje nije ni na nivou one priče o 500.000.000 arapa i turaka iz najnižih slojeva. :-)
madner

#38989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

cyprus wrote:

Nevezano za vašu raspravu... šta ti znači ne priznaju? Ne spominju ih u Ustavu i zakonski ih ne razlikuju? Dobro, ali ih i ne negiraju...
Kako negirati nesto sto za drzavu ne postoji? :D
Styling

#38990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Ko tebi daje pravo i ko te je ovlastio da govoris u ime cijelog jednog naroda? Kako ti znas (osim ako nisi vidovita Dzemila) na koji nacin razmislja oko milion i po ljudi?
Styling

#38991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

madner wrote:
cyprus wrote:

Kako negirati nesto sto za drzavu ne postoji? :D
Postoji i priznato je, jer da ne postoji ne bi u Francuskoj bilo ni crkava, ni dzamija, ni sinagoga. Religija bi bila zabranjena. Svi imaju slobodu vjeroispovijesti.
madner

#38992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Ziva bila, sve zivo si pobrkala. Govorimo o etnijama, ne o religijama.

Drugo primjer ti je los, Francuska drzava ne daje ni marke za ferceranje bilo koje religije.
hizo ramidovic

#38993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

KatarinaKosaca wrote:

Ipak, đaba si krećio, nikad od tebe forumaša godine na tri amerićka foruma :mrgreen:
ma nisam ti ja za te internacionalne nagrade...skroman sam po prirodi i lokalista, tako da su mi lijepa rijec predsjednika mjesne zajednice i paket iz merhameta elhamdulilah...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote:Postoji i priznato je, jer da ne postoji ne bi u Francuskoj bilo ni crkava, ni dzamija, ni sinagoga. Religija bi bila zabranjena. Svi imaju slobodu vjeroispovijesti.
Jedno je sloboda vjeroispovjesti, a drugo je sekularna država

Pogledati pod sekulatnost, sekularan, sekularna, sekularno :wink:
Stoga, madner je poptuno u pravu ;-)
hizo ramidovic

#38995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote:
Ko tebi daje pravo i ko te je ovlastio da govoris u ime cijelog jednog naroda? Kako ti znas (osim ako nisi vidovita Dzemila) na koji nacin razmislja oko milion i po ljudi?
znam, imam dojavu od brace tarabic. a ako oni ne znaju, ko onda zna?
Styling

#38996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

madner wrote:Ziva bila, sve zivo si pobrkala. Govorimo o etnijama, ne o religijama.

Drugo primjer ti je los, Francuska drzava ne daje ni marke za ferceranje bilo koje religije.
Ja ne govorim, ti govoris. Ja sam rekla da ce Republika Bosna biti drzava ravnopravnih gradjana, i samim tim etnija vise nije tema.

Drzava i ne treba da finansira religije. Vjernici su tu da pomazu.
Styling

#38997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:
Styling wrote:Postoji i priznato je, jer da ne postoji ne bi u Francuskoj bilo ni crkava, ni dzamija, ni sinagoga. Religija bi bila zabranjena. Svi imaju slobodu vjeroispovijesti.
Jedno je sloboda vjeroispovjesti, a drugo je sekularna država

Pogledati pod sekulatnost, sekularan, sekularna, sekularno :wink:
Stoga, madner je poptuno u pravu ;-)

Kad se odvojimo, to je pitanje koje ce se rijesiti u okviru novog ustava. Vidjecemo koji model nam vise odgovara.
madner

#38998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Styling wrote:
madner wrote:Ziva bila, sve zivo si pobrkala. Govorimo o etnijama, ne o religijama.

Ja ne govorim, ti govoris. Ja sam rekla da ce Republika Bosna biti drzava ravnopravnih gradjana, i samim tim etnija vise nije tema.

Drzava i ne treba da finansira religije. Vjernici su tu da pomazu.
Ti si rekla da ce biti etnija i dalje. Mada si se onda odlucila da ce biti drzava ravnopravnih gradjana. Ja sam samo ukazao na to da lupas pojmove bez da znas sta znace. Negdje usput si pobrkala etnije i religije.
Aspekt

#38999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Styling
Za razliku od mnogobrojnih vrlih Bosnjaka koji zarad interesa sopstvenog naroda zele drugima propast ja, srecom, ne spadam u tu grupu. Ne zelim propast nikome, jer ko drugome zlo zeli vrati mu se k'o bumerang.
Neka i Srbija i Hrvatska i CG zive u miru i rahatluku
u svojim postojecim granicama i bore se za svoj prosperitet.
Ja samo zelim da rijesim unutrasnje
pitanje u nasoj zemlji, da se podijelimo
onako kako to svima odgovara i kako to vecina prizeljkuje i da svako u okviru svojih granica nastavi da zivi, razvija se i napreduje. Mislim da bismo tada imali puno bolje medjusobne odnose nego sto imamo sada, kada su na sceni konstantna prepucavanja, optuzivanja, blokade, zabijanje noza u ledja, hinjaverluka, itd.
Aha ti zelis rahtluk za tri agresorske drzave a ,, svojoj,, dragoj i jedinoj ,,BiH zelis raspad . A podjela BiH znaci nestanak BiH i njenog najbrojnijeg naroda . I ti si dobar covjek jer ne zelis propast nikome( osim naravno BiH ) a ja sam los zato sto trazim propast za svoje dzelate . logika ti nije nas najjaca osobina sto hoce reci da si hmmmmm jelte . E vidis ja sebe smatram ne samo dobrim nego izvrsnim covjekom . Da razmisljam drukcije bio bi budala . Onaj ko je ubijao i klao moju zemlju zasluzuje sve najgore . Sta je tu sporno . Svojoj zemlji Bosni zelim da ostane u svojim granicama ( tako i njemac zeli njemackoj Francuz Francuskoj itd ) Sta je tu sporno . Ne bi imao nista protiv da se Bosna prostire sve do Bukuresta i Sofije i do Atene odakle su dolazili dobrovoljci da gadjaju djecu snjperima . Sta je tu sporno . Evo i rusi imaju najvecu zemlju na svijetu pa im uvijek malo . Cecenija Osetija Krim mada ih niko snajperima nije gadjao u moskvi iz ovih regija provincija drzava ili sta je vec to . Kada su toliko drage Srbije Crne gore i statijaznam idi tamo i predlozi podjelu . Podrzace te bosnjaci iz sandzaka , Albanci sa juga CG . Ne znam jedino sta ce reci seseljovi radikali :)
ps Ja nisam Bosnjak nego Bosanac i tacno je da zarad interesa vlastitog naroda zelim propast nekome drugom .Bas kao i ti , zar ne !!!!! :-D
hizo ramidovic

#39000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

madner wrote:
Ti si rekla da ce biti etnija i dalje. Mada si se onda odlucila da ce biti drzava ravnopravnih gradjana. Ja sam samo ukazao na to da lupas pojmove bez da znas sta znace. Negdje usput si pobrkala etnije i religije.
a sto ga i ti cjepidlacis...pa sve ti je to u pet deka...
Locked