prdneš
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#38976 Re: BHTelecom All About
@porobljeni,
prdneš
li još jednom letiš van
.
prdneš
-
porobljeni
#38977 Re: BHTelecom All About
Ok šefeBobi wrote:@porobljeni,
prdnešli još jednom letiš van
.
Malo pravim šegu. Zezam se
P.S. Znam šta je PM na forumu, zezancija bila
Last edited by porobljeni on 29/12/2015 20:43, edited 1 time in total.
-
sencobih
#38978 Re: BHTelecom All About
Casual's wrote:Najgledaniji su Sarajevo i Zeljo koji na domacim tekmama nemaju ni 3000 gledalaca zajedno?!kakaljin wrote:
Prenose najgledanije klubove, a ja bi volio da stave da svaki klub ima svoj kanal i da se sve utakmice tog kluba prenose, pa neka ko hoće da gleda taj klub plati odredjeni cifru koja bi većim dijelom išla klubu, a dio BHTELECOM-u
Gledaniji su i Siroki, i Zrinjski i Sloboda, pa cak i moj Celik.
Samo da se zna
http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-2015-g ... aca/180138
-
porobljeni
#38979 Re: BHTelecom All About
Ma samo nek je domaće, odmah je popljuvano. Da neki drugi operater sponzorira PL, spomenik bi im podigli. Čim je Telekom odmah na pljuvanje.sencobih wrote:Casual's wrote:Najgledaniji su Sarajevo i Zeljo koji na domacim tekmama nemaju ni 3000 gledalaca zajedno?!kakaljin wrote:
Prenose najgledanije klubove, a ja bi volio da stave da svaki klub ima svoj kanal i da se sve utakmice tog kluba prenose, pa neka ko hoće da gleda taj klub plati odredjeni cifru koja bi većim dijelom išla klubu, a dio BHTELECOM-u
Gledaniji su i Siroki, i Zrinjski i Sloboda, pa cak i moj Celik.
Samo da se zna![]()
http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-2015-g ... aca/180138
- zateznistub
#38980 Re: BHTelecom All About
Jest jest, zato eronet zakucao. Žena majku nije mogla nazvat dok u grad nije došla, toliko je jak signalAmirBaa wrote:E koliko se hvale s tim da je mreza svugdje pokrivena![]()
na pola puta prema Trebevicu nema 3G-a
![]()
![]()
-
ing-ecc
#38981 Re: BHTelecom All About
Da nisam u subotu po onom kijametu na putu prema Trebevicu putovao dva sata sa Skenderije i kratio vrijeme surfajuci na 3G mozda bih ti i povjerovao al ti ovako i nevjerujem i demantujem izjavu.AmirBaa wrote:E koliko se hvale s tim da je mreza svugdje pokrivena![]()
![]()
![]()
-
sencobih
#38982 Re: BHTelecom All About
Kupe neku dekodiranu sklebečinu od mobitela, ne može wifi da uhvati kako treba,a kamoli šta drugo i onda ocjenjuju kako negdje nema 3g mreže
-
made_in_sarajevo
#38984 Re: BHTelecom All About
Ja ljetos nisam imao mreze nikako na trebevicu, a stari na eronetu imao. Ako se sta nije promjenilo od ljeta.
Zasto na stranici nema koji su to HD paketi?
Zasto na stranici nema koji su to HD paketi?
-
AmirBaa
#38985 Re: BHTelecom All About
Kakva je ono guzva bila, od vraca kolonaing-ecc wrote:Da nisam u subotu po onom kijametu na putu prema Trebevicu putovao dva sata sa Skenderije i kratio vrijeme surfajuci na 3G mozda bih ti i povjerovao al ti ovako i nevjerujem i demantujem izjavu.AmirBaa wrote:E koliko se hvale s tim da je mreza svugdje pokrivena![]()
![]()
![]()
-
AmirBaa
#38986 Re: BHTelecom All About
Nisam na eronetu, na telecomu sam pa ne zelim pricati o stvarima koje ne znam, mogao bi se i ti ugledati malo (mislim na tvoje komentarisanje studentskog paketazateznistub wrote:Jest jest, zato eronet zakucao. Žena majku nije mogla nazvat dok u grad nije došla, toliko je jak signalAmirBaa wrote:E koliko se hvale s tim da je mreza svugdje pokrivena![]()
![]()
![]()
- ElRe
- zateznistub
#38988 Re: BHTelecom All About
Nemoj bezveze pocinjati, jer vrlo dobro znas da nisam komentarisao paket nego njegovu konstantnu kuknjavu i mantranje o lpopvluku BHT-a.AmirBaa wrote:Nisam na eronetu, na telecomu sam pa ne zelim pricati o stvarima koje ne znam, mogao bi se i ti ugledati malo (mislim na tvoje komentarisanje studentskog paketazateznistub wrote:Jest jest, zato eronet zakucao. Žena majku nije mogla nazvat dok u grad nije došla, toliko je jak signalAmirBaa wrote:E koliko se hvale s tim da je mreza svugdje pokrivena![]()
![]()
![]()
)
Glede tvog komentara, i ja koristim BHT dok je kod supruge Eronet, svaki vikend sam a Brusu pa vrlo dobro znam ko i koliki signal ima.
- _Reds_
#38989 Re: BHTelecom All About
Eno ti na sred Brusa bazna stanica BHT-a. Eno ti druge kod Napredka.
Jedinu koje ima Eronet je isto na Napredku, tako da sve šuplja do šuplje.
BTW, Trebevic je inače teško za pokriti cijeli zbog guste šume.
- zateznistub
#38990 Re: BHTelecom All About
Kazi to mojoj zeni kad na Brusu ili u povratku pokusava nekog dobiti..._Reds_ wrote:Eno ti na sred Brusa bazna stanica BHT-a. Eno ti druge kod Napredka.
-
belami1111
#38991 Re: BHTelecom All About
Kaži joj ti ako imaš muda

- _Reds_
#38992 Re: BHTelecom All About
Igman ima sličan problem, mislim na ovaj dio prema Hrasničkom stanu, dio koji je u šumi, gusta šuma i samim time jako teško za pokriti.zateznistub wrote:Kazi to mojoj zeni kad na Brusu ili u povratku pokusava nekog dobiti..._Reds_ wrote:Eno ti na sred Brusa bazna stanica BHT-a. Eno ti druge kod Napredka.
- zateznistub
#38993 Re: BHTelecom All About
Uf, pa da me udari....belami1111 wrote:Kaži joj ti ako imaš muda![]()
![]()
![]()
- friskyoreo
#38994 Re: BHTelecom All About
Wow, otkud bas da ericsson nikola tesla dobiju tender.ElRe wrote:Novi ugovor o proširenju mreže BH Telecoma
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50a9e62a179.html
-
Pirija
#38995 Re: BHTelecom All About
friskyoreo wrote:Wow, otkud bas da ericsson nikola tesla dobiju tender.ElRe wrote:Novi ugovor o proširenju mreže BH Telecoma
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50a9e62a179.htmlBas sam iznenadjen, not.
nekad bio MIBO tradig sad ekrison
- lugarin
#38996 Re: BHTelecom All About
Moze li mi iko reci potpisuje li se ugovor o obaveznom trajanju za dodatni stb box (ili kako se vec zove) 
- zateznistub
#38997 Re: BHTelecom All About
Ne, jer ga plaćaš.lugarin wrote:Moze li mi iko reci potpisuje li se ugovor o obaveznom trajanju za dodatni stb box (ili kako se vec zove)
-
porobljeni
#38998 Re: BHTelecom All About
.
Last edited by porobljeni on 30/12/2015 14:11, edited 1 time in total.
-
porobljeni
#38999 Re: BHTelecom All About
Zato što je kompletna mreža od Ericcson-a i jedini je ovlašteni zastupnik Ericsson mrežne opreme na području jugoistočne evrope. E sad ako vas zanima zašto Ericsson evo i dogovora:friskyoreo wrote:Wow, otkud bas da ericsson nikola tesla dobiju tender.ElRe wrote:Novi ugovor o proširenju mreže BH Telecoma
Tender za postavljanje GSM opreme u BiH je raspisan u ljeto 1995. godine. Tada na tenedru su bile prijavljene tri kompanije: Motorola, Alcatel i Ericsson. Motorola je bila najpovoljniji ponuđač međutim nakon "Markala 2" i eskalacije sukoba u BiH, Motorola je odustala. Ostale su dvije kompanije u opticaju. Alcatel je bio zaista žara dok je Ericsson imao prihvatljivu ponudu i potpisan je ugovor sa Ericsson-om i prve bazne stanice postavila je upravo ta kompanija. Mobilna mreža u BiH je puštena u komercijalnu upotrebu u oktobru 1996. godine i bilo je tad ukupno 5 baznih stanica frekvencije 900 MHz (Ilidža, PTT inžinjering, Malta, Ž. Stanica i Obala). Kasnije kako se širila mreža, morala se postavljati Ericsson oprema kako bi bila kompatibilna sa postojećom mrežom.
Pošto je Ericsson NT jedini distributer Ericsson GSM opreme (Bazne stanice, kontrolori, HLR-ovi,...), logično je da se ugovor sklapa samo sa tom kompanijom.
E sad za ove koji spominju Trebević. Na Trebeviću ima jedna GSM bazna stanica na vrhu Trebevića i ona radi na 2G mreži (900 Mhz). Na Brusu ima 3G bazna stanica koja je nedavno postavljena i Brus je pokriven 3G mrežom. Prvi šumar ima samo 2G mrežu koju hvata sa vrha Trebevića i tu bi mislim uskoro trebala da se postavi i 3G (UMTS 2100 MHz) bazna stanica i time bi naposjećeniji dio Trebevića bio u potpunosti pokriven GSM i UMTS signalom. Kad smo kod mtela, tu ima samo 2G mreža kao i na Bjelašnici. Mtel samo na Babinom Dolu ima 3G baznu stanicu dok pozadina Bjelašnice (Šabići, Umoljani, Sinanovići, Ljuta) nemaju apsolutno nikakvog signala od Mtela a ni od Eroneta. U pomenutim selima BH Mobile ima kompletnu GSM pokrivenost.
- friskyoreo
#39000 Re: BHTelecom All About
Nisam strucnjak, mozda i jest tako... Ali meni kao laiku, ovo je van svake pameti i kosi se sa svim zakonima danasnjeg poslovanja...porobljeni wrote:Zato što je kompletna mreža od Ericcson-a i jedini je ovlašteni zastupnik Ericsson mrežne opreme na području jugoistočne evrope. E sad ako vas zanima zašto Ericsson evo i dogovora:friskyoreo wrote:Wow, otkud bas da ericsson nikola tesla dobiju tender.ElRe wrote:Novi ugovor o proširenju mreže BH Telecoma
Tender za postavljanje GSM opreme u BiH je raspisan u ljeto 1995. godine. Tada na tenedru su bile prijavljene tri kompanije: Motorola, Alcatel i Ericsson. Motorola je bila najpovoljniji ponuđač međutim nakon "Markala 2" i eskalacije sukoba u BiH, Motorola je odustala. Ostale su dvije kompanije u opticaju. Alcatel je bio zaista žara dok je Ericsson imao prihvatljivu ponudu i potpisan je ugovor sa Ericsson-om i prve bazne stanice postavila je upravo ta kompanija. Mobilna mreža u BiH je puštena u komercijalnu upotrebu u oktobru 1996. godine i bilo je tad ukupno 5 baznih stanica frekvencije 900 MHz (Ilidža, PTT inžinjering, Malta, Ž. Stanica i Obala). Kasnije kako se širila mreža, morala se postavljati Ericsson oprema kako bi bila kompatibilna sa postojećom mrežom.
Pošto je Ericsson NT jedini distributer Ericsson GSM opreme (Bazne stanice, kontrolori, HLR-ovi,...), logično je da se ugovor sklapa samo sa tom kompanijom.
Znaci prodali ti jednom opremu, i sad te mogu klepati po usima kako hoce.