Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kiligonzales

#38976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Imali ijedna stranka da ima korektivni faktor unutar sebe? Mislim ubise svi jedne drugom kritikom za sve negativno sto urade, a sebe nikako.

Prvo oprase Fortu za pausal, da bi onda sami povecali paušale u SBK sebi. Sad evo ovo, a po drzave zaposlili krseci zakone...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nek ... /190206029
perfekcionista1

#38977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by perfekcionista1 »

SDA upravo otvoreno prozvala Dinu i BH Blok da su poceli i zavrsili zaposlenje automehanicara iz Sirokog. Ne bi to uradili da je bivsa vlada svojom voljom to uradila a Blok bi bio glasniji i osuo bi paljbu po SDA kako su oni krivi sto je lik zaposlen. Dakle vasi smijesni spinovi da ova vlada nije kriva u ovom slucaju padaju u vodu. Cudno da ste toliko naivni, plasim se za buducnost Bosnjaka s
ozbirom kako plitko razmisljate.
horkesh

#38978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

perfekcionista1 wrote:SDA upravo otvoreno prozvala Dinu i BH Blok da su poceli i zavrsili zaposlenje automehanicara iz Sirokog. Ne bi to uradili da je bivsa vlada svojom voljom to uradila a Blok bi bio glasniji i osuo bi paljbu po SDA kako su oni krivi sto je lik zaposlen. Dakle vasi smijesni spinovi da ova vlada nije kriva u ovom slucaju padaju u vodu. Cudno da ste toliko naivni, plasim se za buducnost Bosnjaka s
Meni je baš super gledati kako SDA može biti konstruktivna opozicija. Baš nam takvih korektiva treba što više :-D
zippoo87

#38979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

SDA ce bankrotirati brzo,ako ovako nastave
na klixu sve veca cijena politicke propagande a i na hiljade botova po netu treba platiti
pretpostavljam da je perfekcionista iz "mladih SDA" hah...dobili sinoc mail od Zahiragica da danas rade prekovremeno
i on pise da se boji za pamet Bosnjaka,on koji nema grama pameti,nego je obicni sluga kojem nareejuju sta da radi...tugo moja
kiligonzales

#38980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

paleoconservative wrote:Svaka cast Pedji sto je odrzao projekat bh. bloka o zivotu :thumbup:

A sad me zanima, koje struje u DF-u i SDP-u naginju ka saradnji sa nacionalnim strankama? Ispravite me ako grijesim, ali Niksic & co iz SDP i Djonlagiceva struja iz DF?
Super je sto Naša stranka istrajava u ovome. Dobro je pitanje ono koje se tice svih nas, kako u drzavi sa krnjim ustavom, ne ici u vlast sa nacionalistima na drzavnom nivou u buducnosti? Malo je to nerealno kada se uzme u obzir ko dere guzove na izborima kod druga dva naroda.

Jedino sto je izvjesno u buducnosti jeste moguce izbacivanje Covicevog HDZ iz vlasti u FBiH i SDA, sa SNSD-om ce se morati u vlast kako god ili SDS ako se dese neke tektonske promjene u RS do 2022. Kako god barem u tome entitetu s cetnika cemo uzjahati opet cetnike s kojim moramo u drzavnu vlast, a u FBiH cemo alternativama HDZ pokusati nadoknaditi broj Hrvata ko nekad sa crnokosuljasima i Budimirom. te Lijanovicima ko sto je SDP nekad uradio.

Kako god lakše je igrati šaha nego kod nas napraviti vlast da lici cemu.

Vidjecemo dali ce BH Blok barem na nivou kantona gdje ce biti tatice uspijeti nametnuti svoj model vlasti i biti bolji i odgovorniji od svojih prethodnika.
Kikibombona

#38981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

perfekcionista1 wrote:Vidim pravo ste sretni sto nece Bh blok u vlast sa nacionalnim strankama. Sad jedno pitanje, znaci li to da nikada vise bh blok nece u vlast sa tim strankama jer poznato je da se bez snsd i hdz ne moze napraviti vecina ni u BiH ni u FBiH? Vjecna opozicija? Ocito su ovi iz centrale u Sarajevo zadovoljni parlamentarnim i poslanickim platama.
Bez HDZ-a se moze. Vec se pravila vlast bez njih.

Bilo bi odlicno izbaciti SDA i HDZ seljacine iz igre, formirati federalnu vlast 2022. BH Blok, Platforma, Konkovic i mozda jos neko.

Na drugoj strani bi ostao SNSD, itekako oslabljen bez partnera iz SDA i HDZ.

Al nece ni SNSD dovijeka. Dolaze i tamo nove nade. Stanivukovic ce brzo preuzeti PDP. Stvari se mijenjaju. Prosli mandat je SNSD bio izvan koalicije sto je dokaz da se moze bez njih.

Dakle, moguce je izbaciti djikane iz SDA, HDZ i SNSD :thumbup:

1. Slomiti SDA cobane
2. Izbaciti HDZ iz vlasti
3. Oslabiti poziciju SNSD
4. Naci partnere u RS poput Stanivukovica
kiligonzales

#38982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

horkesh wrote:
perfekcionista1 wrote:SDA upravo otvoreno prozvala Dinu i BH Blok da su poceli i zavrsili zaposlenje automehanicara iz Sirokog. Ne bi to uradili da je bivsa vlada svojom voljom to uradila a Blok bi bio glasniji i osuo bi paljbu po SDA kako su oni krivi sto je lik zaposlen. Dakle vasi smijesni spinovi da ova vlada nije kriva u ovom slucaju padaju u vodu. Cudno da ste toliko naivni, plasim se za buducnost Bosnjaka s
Meni je baš super gledati kako SDA može biti konstruktivna opozicija. Baš nam takvih korektiva treba što više :-D
Da su bogdo vlast i opozicija ikada bili ovdje konstruktivni u kritici jedni drugih, a kamoli imali samokorektivni faktor do danas bi imali sredjeniju drzavu. Kod nas se istrese veš kroz medije, a pred pravosudjem zbog zloupotreba polozaja i krsenja zakona tek zaglavi mizeran procenat...

Kod nas se desi da momak pridje Kirbi, zamoli za posao i dobije posao u komunalnom, javno se preko medija jos pohvali time da mu je on tako pomogao i da je na taj nacin upao u to preduzece i niko ni ne mrdne kurcem za to krsenje zakona i procedura pri zaposljavanju.Zasto je to tako? Zato sto i drugi to rade i to je opce prihvacen nacin ponasanja.

Reufe djeca nam se smiju, ali stvari nazalost jesu ovakve, za zelene urgira zeleni, za komunjare komunjare i to je to... Momak stranka te prati. Budi dobar ide napredak u sluzbi. :D
kiligonzales

#38983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Kikibombona wrote:
perfekcionista1 wrote:Vidim pravo ste sretni sto nece Bh blok u vlast sa nacionalnim strankama. Sad jedno pitanje, znaci li to da nikada vise bh blok nece u vlast sa tim strankama jer poznato je da se bez snsd i hdz ne moze napraviti vecina ni u BiH ni u FBiH? Vjecna opozicija? Ocito su ovi iz centrale u Sarajevo zadovoljni parlamentarnim i poslanickim platama.

Bilo bi odlicno izbaciti SDA i HDZ seljacine iz igre, formirati federalnu vlast 2022. BH Blok, Platforma, Konkovic i mozda jos neko.

Al nece ni SNSD dovijeka. Dolaze i tamo nove nade. Stanivukovic ce brzo preuzeti PDP. Stvari se mijenjaju. Prosli mandat je SNSD bio izvan koalicije sto je dokaz da se moze bez njih.

1. Slomiti SDA cobane
Naivno je to i Stanivukovic moze biti novi Dodik, ispocetka dobar nama u SA i onda okret za 180 stepeni i vojevanje u stilu Šešelja juniora. :D
horkesh

#38984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

kiligonzales wrote:
Vidjecemo dali ce BH Blok barem na nivou kantona gdje ce biti tatice uspijeti nametnuti svoj model vlasti i biti bolji i odgovorniji od svojih prethodnika.
Ovo je ključno. Treba i njima dati šansu da nas razočaraju :-D
dulekrele

#38985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dulekrele »

Kikibombona wrote:

1. Slomiti SDA cobane
bez hdz se ne moze. ne postoji fakticki ni jedna stranka osim hdz u hrvatskom korpusu. i nece postojati jos duzi period. BH blok se odredio da bude vjecita opozicija. koja je svrha glasati za njih. svake izbore se nadamo da ce preuzeti lijeve stranke vlast i pokusati nesto promijeniti ali nista. glasanje za njih onda nema nikakvog smisla.
Kikibombona

#38986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

dulekrele wrote:
Kikibombona wrote:

1. Slomiti SDA cobane
bez hdz se ne moze. ne postoji fakticki ni jedna stranka osim hdz u hrvatskom korpusu. i nece postojati jos duzi period. BH blok se odredio da bude vjecita opozicija. koja je svrha glasati za njih. svake izbore se nadamo da ce preuzeti lijeve stranke vlast i pokusati nesto promijeniti ali nista. glasanje za njih onda nema nikakvog smisla.
O cemu pricas drug? Pokusali su 2010. i 2014. sa kriminalnim SDA kartelom.

Iiiiii?
Sta je bilo?
dulekrele

#38987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dulekrele »

ja ti kazem da bez hdz ne moze. a ti mi reci kako moze.

pokusali sa sda i izasli iz vlasti. iiii ? za mene nije nikakv problem napustiti vlast ako ne ide saradnja s bilo kim.
ti kao da zivis u nekom imaginarnom svijetu. inace sva politika NS je kao slina.
addy_sa

#38988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

Moram priznati kao neko ko nije glasao za NS da imaju konzistentnu politiku za razliku vjecno gladnih vlasti DF i SDP pa makar i sa SDA koja ih svaki put košta izbora.
Ako NS ovako nastavi, velike šanse se otvaraju za lokalne izbore u KS te opet za opšte naredne u KS.
Ali, tu otprilike priča i završava za NS - u KS.
pemanapemani

#38989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

dulekrele wrote:ja ti kazem da bez hdz ne moze. a ti mi reci kako moze.

pokusali sa sda i izasli iz vlasti. iiii ? za mene nije nikakv problem napustiti vlast ako ne ide saradnja s bilo kim.
ti kao da zivis u nekom imaginarnom svijetu. inace sva politika NS je kao slina.
Kako ne može bez HDZ?

Ne može ovaj izborni ciklus, jer je SDA pomogla HDZ da izglasaju njihove kandidate za klub Hrvata u Domu naroda iz ZDK i SBK.

Ključno je imati 6 Hrvata u navedenom klubu i vozdra HDZ. To si mogao imati već ove izbore, ali je kriminalna SDA odlučila da je neofašistički HDZ, pored SDA, jedan od stupova BiH.

Pa ta NS "slinasta" politika je uzdrmala SDA vše od bilo koje politike u vremenu od kraja agresije na RBiH. :D

Taman da se danas raspadne BH blok, NS je pokazala da se SDA kriminalna organizacija može skinuti kad se to istinski želi.
Kikibombona

#38990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

2010. je SDP propao radi koaliranja sa SDA
2014. je DF propao radi koaliranja sa SDA

Nista nisu uradili u tih osam godina.

Ti bi izgleda volio da BH blok udje u koaliciju sa SDA, da u njoj nista ne uradi kao svaki put do sada, te da bude brutalno kaznjen od biraca na narednim izborima. Ogromna vecina glasaca BH bloka ne podrzava koaliciju sa SDA.

To se posebno odnosi na glasace NS. Vjerujem da je 98% glasaca NS kategoricno protiv koaliranja sa SDA. Procenti kod SDP-a i DF-a su nesto manji ali opet uvjerljivo protiv koaliranja sa cobanskom SDA.
dulekrele

#38991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dulekrele »

Kikibombona wrote:

2010. je SDP propao radi koaliranja sa SDA
2014. je DF propao radi koaliranja sa SDA

Nista nisu uradili u tih osam godina.

Ti bi izgleda volio da BH blok udje u koaliciju sa SDA, da u njoj nista ne uradi kao svaki put do sada, te da bude brutalno kaznjen od biraca na narednim izborima. Ogromna vecina glasaca BH bloka ne podrzava koaliciju sa SDA.

To se posebno odnosi na glasace NS. Vjerujem da je 98% glasaca NS kategoricno protiv koaliranja sa SDA. Procenti kod SDP-a i DF-a su nesto manji ali opet uvjerljivo protiv koaliranja sa cobanskom SDA.
nista ja ne bih volio osim da profunkcionise vlast a to za sada ne funkcionise. o tome kako ce nekad hdz biti na margini me se zivo jebe. proslo je 25 godina od rata i hdz nikako da ode na tu marginu osim jednog mandata kada je govna istjerao sdp. vrijeme prolazi i ta suplja koju ti propagiras nicemu ne vodi. koji glasaci NS ? od higijenskog do dolac malte.nemoj me nasmijavati.
dulekrele

#38992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dulekrele »

pemanapemani wrote:

Kako ne može bez HDZ?

Ne može ovaj izborni ciklus, jer je SDA pomogla HDZ da izglasaju njihove kandidate za klub Hrvata u Domu naroda iz ZDK i SBK.

Ključno je imati 6 Hrvata u navedenom klubu i vozdra HDZ. To si mogao imati već ove izbore, ali je kriminalna SDA odlučila da je neofašistički HDZ, pored SDA, jedan od stupova BiH.

Pa ta NS "slinasta" politika je uzdrmala SDA vše od bilo koje politike u vremenu od kraja agresije na RBiH. :D

Taman da se danas raspadne BH blok, NS je pokazala da se SDA kriminalna organizacija može skinuti kad se to istinski želi.
Nemoj mi supljirati i pricati pricu za malu djecu. nego reci kako se danas moze formirati vlast bez hdz. ta prica kad bi bilo i kad bi ovako je prica za politicke diletante.a o slinastoj politici NS stranke bi se podosta moglo napisati posebno predizbornoj.
pemanapemani

#38993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

dulekrele wrote:
pemanapemani wrote:

Kako ne može bez HDZ?

Nemoj mi supljirati i pricati pricu za malu djecu. nego reci kako se danas moze formirati vlast bez hdz. ta prica kad bi bilo i kad bi ovako je prica za politicke diletante.
Danas ne može, jer je SDA već pogurala HDZ delegate u Dom naroda. Šta nije jasno?

Je li SDA 5 dana nakon izbora najavila koaliciju sa HDZ u ZDK? Jeste.
Jesu li delegati za klub Hrvata iz ZDK bili prevaga za 6 kandidata u klubu Hrvata? Jesu.

Ista pitanja i isti odgovori za SBK.

SDA omogućila HDZ da ima 2/3 delegata u klubu Hrvata i kontroliše uspostavu vlasti, a ti došao na temu o NS da njih optužuješ kako omogućuju neograničenu vlast HDZ i laprdaš laži kako će HDZ vazda biti nezaobilazan partner u vlasti.

Šta god ti ne odgovara uhu ti proglašavaš šupljom pričom i diletantizmom.
madner

#38994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Kako vam se dati diskutovati sa ovim. Pa oni pojma nemaju ni sta pisu a ne da odgovore.
kiligonzales

#38995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

horkesh wrote:
kiligonzales wrote:
Ovo je ključno. Treba i njima dati šansu da nas razočaraju :-D
Mene je SDP razocarao davno. Sad glasam za ovu light verziju SDP ili ti ga Našu stranku. Nebi volio da me i oni razočaraju. Doduše neki pojedinci koje lično poznajem će me malo teže razočarati, ali opet prethodna iskustva kažu da ako se budu ponašali obijesno ko SDP nekada da bi mi glasači mogli pokusati vrelu čorbu.
Banksy

#38996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Banksy wrote:

Nažalost, kako ja vidim razvoj situacije, sve stranke Bh. bloka će se uskoro naći u opoziciji i u Kantonu Sarajevo i to bez svoje volje - kategoričan je Komšić.
Sve vrijeme ih zavlači, odugovlači, izmišlja blokove, laže, petlja, i kupuje vrijeme za SDA, ali zaista,

Uspije li im ovaj smetljar razvaliti vladu u SaKa, onda i nisu zaslužili vlast. Ni Peđa, ni Kifla, ni Mašić, ni Fahrini.

Ako vas sitni šibicar uzme, ugasite se.
JThomas

#38997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

željko komšić - sda pobjeđuje.

jer je svakako država = sda, pa jel.
dulekrele

#38998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dulekrele »

Banksy wrote:
Banksy wrote:

Nažalost, kako ja vidim razvoj situacije, sve stranke Bh. bloka će se uskoro naći u opoziciji i u Kantonu Sarajevo i to bez svoje volje - kategoričan je Komšić.
Sve vrijeme ih zavlači, odugovlači, izmišlja blokove, laže, petlja, i kupuje vrijeme za SDA, ali zaista,

Uspije li im ovaj smetljar razvaliti vladu u SaKa, onda i nisu zaslužili vlast. Ni Peđa, ni Kifla, ni Mašić, ni Fahrini.

Ako vas sitni šibicar uzme, ugasite se.
Komsic je potpuno u pravu. Ako je BH blok odlucio da bude u opoziciji onda ce biti u opoziciji na svim nivoima vlasti. Kojovic bi da on odreduje gdje ce biti opozicija a gdje pozicija sa svojih 100 clanova. Ako si Kojovicu principijelan onda skloni se iz vlasti na nivou KS. ako si opozicija onda to i budi. I ako je Forto najbolje sto imate onda ste vi u dubokim govnima.
Kikibombona

#38999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

JThomas wrote:željko komšić - sda pobjeđuje.

jer je svakako država = sda, pa jel.
Jebeno je Nasoj stranci sa ovakvim partnerima.

DF je 100% SDA ali ne smiju sami sa njima.

SDP je podijeljen, Sarajlije protiv SDA - Tuzlaci za SDA.

...

Nije iskljuceno da DF ide na podjelu SDP-a i sa ostacima u vlast sa SDA. Komsic je otvoreno podrzao Tuzlake.

Kakav smetljar.
madner

#39000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Nije to podjela Tuzlaci vs Sarajlije, postoji dio SDP koji bi zbog svojih licnih interesa rado bio sa SDA. Ali sumnjam da imaju vecinu u clanstvu. Bjedic nije SDP TK.

Problem je sto su dosta visoko pozicionirani trenutno, ali KS SDP radi odlican posao. :D
Locked