Michio Kaku wrote:razgranicenja su se vec desila prije 20 godina i to je gotova priča. nisu ih radili ljevicari nego liberalni multikulturalisti sa svojim ideološkim saveznicima nacionalistima i fašistima.
sve što se sad može je amputacija. pa da se bavimo smanjenjem klasne nejednakosti i građanizacijom već podjeljenih društava koje će se tek onda prirodno i neminovno zbližiti.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- cyprus
#38951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Aspekt
#38952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
styling
Aha znaci ta nova mini Bosna ce biti ista kao ona sa pocetka 1992 . Znaci ponovo nas ocekuje bombardiranje Sarajeva , Baihaca , logori , masovne grobnice , srebrenica , Dayton ...i onda ce doci tvoje dijete , tvoja kcerka , na ovaj forum i predlagati novu Bosnu u kojoj bi svih 200 000 bosnjaka , koliko ih je ostalo , zivjelo u jednoj ulici na Cengic Vili . Ta bi drzava bila velicine Vatikana . Malo bi bilo tijesno ali tvoja unuka bi jednog dana rijesila i taj problem . Na baku se bacila , pardon na nenu . Hem niste muskarci hem ste jako praktcine i pravedne zeneNe. Biće opć(št)ine koje će pokrivati veće oblasti nego sada a neke manje će biti ukinute.
- Styling
#38953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato što RS neće funkcionalnu državu. Zato što HDZ hoće treći entitet. Zato što ni jedni ni drugi neće da se odreknu Daytonskih tekovina. Zato!ILVIIR wrote:kakva je to onda razlika da se isto uradi sa danasnjim granicama bosne i hercegovine?Styling wrote:Pa ne postoji i neće je biti. Čitaj šta sam napisala. To će biti nacionalna država BOSANACA koji će živjeti u toj državi a etnička pripadnost je Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali o neće igrati nikakvu ulogu u političkom ustroju zemlje.madner wrote:Znam ja, tebi.
Sta je etnicka Bosnjacka drzava tako ti Kine i Japana?
- ILVIIR
#38954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a to u toj novoj, maloj bosni nece biti hdz-a?Styling wrote: Zato što RS neće funkcionalnu državu. Zato što HDZ hoće treći entitet. Zato što ni jedni ni drugi neće da se odreknu Daytonskih tekovina. Zato!
-
Aspekt
#38955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ooooooo stigo Bosnjak u pravi cas . Sada je ekipa za rasturanje Bosne u najjacem bocnjackom sastavu . Nije kompletna ali je jaka .Mister Yes wrote:Ako ne bi pristali onda ništa od podjele. Slažemo seSkijaš wrote:A pošto Dodik i njegova ekipa na to nikad ne bi pristali, ništa od podjele.Mister Yes wrote:Dakle, jesam za podjelu ali takvu podjelu u kojoj Bošnjacima ostaje barem 40% BiH. Srbi bi morali vratiti Srebrenicu a morali bi se i odmaći od Sarajeva jer nema šanse da Srbija bude na Dobrinji ili na Trebeviću.
- Havatar
#38956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci Srbi i Hrvati da imaju teritorije na kojima ce samo oni imati prava a Bosnjaci na njihovoj teritoriji da glume multietnicnost
. Ti bih..
- madner
#38957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako si pisala vise puta onda samo c/p taj post ili postavi link.

-
Putinov_covijek
#38958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
...
Last edited by Chmoljo on 11/03/2014 11:32, edited 1 time in total.
Reason: ban!
Reason: ban!
-
Aspekt
#38959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Styiling
a sto ih ti malo ne smeksas i ne nagovoris na cjelovitu sa istim zarom kao sto nas ovdje ubjedjujes da nam je bolje u rezrvatu Apaca . ipak su argumenti i presude i cijeli civilizirani svijet na nasoj strani .
[/quote]Zato što RS neće funkcionalnu državu. Zato što HDZ hoće treći entitet. Zato što ni jedni ni drugi neće da se odreknu Daytonskih tekovina. Zato!
a sto ih ti malo ne smeksas i ne nagovoris na cjelovitu sa istim zarom kao sto nas ovdje ubjedjujes da nam je bolje u rezrvatu Apaca . ipak su argumenti i presude i cijeli civilizirani svijet na nasoj strani .
- Mister Yes
#38960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baviš se nebitnim sitnicama. Danas se sve može povezati cestom. Napraviš tunel i vijadukte i bog te veselio. Prave se tuneli ispod mora (La Manche) a da se ne može spojiti Glamoč i Kupres.cyprus wrote: Koji će ti qrac Glamoč, Kupres i Drvar? Koridor? Njet - Glamoč i Drvar su vrlo slabo saobraćajno povezani, a Glamoč i Kupres nisu nikako, a teško i da mogu biti povezaniPuno ti je pametnije da si tražio Mrkonjić Grad
![]()
Dalje, koja je poenta uzet saobraćajno izoliran dio Srebenice, tj. ponovo je dovest u okruženje?
Zatim zašto tjerat Goraždane da idu preko Grepka?
Granica na Neretvi? Odricanje od Brčkog? Odžaka? Izlaska na more? Foče? Prijedora? Višegrada? Vlasenice? Rogatice? Doboja? Bratunca? Stoca? Presjecanje komunikacije između TK i ZDK? Stavljanje u saobraćajnu izolaciju ''tvoj'' dio Podrinja? Pravljenje mnogo koridora koje je vrlo lako presjeć?
Znači, ti se baš namjerio da zajebeš narod kojem navodno pripadaš![]()
Srebrenica je tu zbog simbolike. A može se i napraviti cesta kroz taj koridor. Who cares.
Priča o odricanju od pojedinih selendri je više ofucana. Samo na grbavici je živjelo više ljudi nego u cijelom Doboju. Za 50 godina 90% Bošnjaka će živjeti u 5 gradova. Pustite se gluposti i igrarija.
Ostane li Dayton još nekoliko decenija ima svi da propadnemo i to tako da se više nema povratka. Već sada je više penzionera nego radnika. A stanje će biti sve gore i gore. Djece je sve manje a penzionera sve više. Još kad MMF zavrne pipu ima da nastupi stanje iz Mad Max filmova. Dayton je tako i zamišljen. Ludačka košulja za potpuno uništenje Bošnjaka. Ali đaba ja pričam.
- madner
#38961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Spasitelj Bosnjaka je tu. 
-
baxul
#38962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a ko Če sad iz pelješačke države da sponzoriše taj treČi?

do duše vidim bandić i milanović se efikasno guraju u taj prostor. sad će i zapadna hercegovina dobit neku divnu partiju članicu socijalističke internacionale a može se i snsd razgranat (možda)HDZ-u je izrečena novčana kazna u iznosu pet miliona kuna. Oduzimju im se 24 miliona i 254.000 kuna.
-
Aspekt
#38963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tacnomegaman4 wrote:svima treba biti jasna jedna stvar, ako bi se pristalo na barem 1% promjena granica BiH, to bi bio početak kraja naše domovine, jer bi onda svako htio malo kolača za sebe. zato treba dati doznanja onima na istoku, i onima na zapadu, da od promjena granica BiH nema ništa, i neka oni vode računa o svojim državama, a ne da stalno njuškaju po BiH. Da li bi Hrvatska i Srbija (ne mislim na Sandžak) pristale na stvaranje Bošnjačkog entiteta unutar svojih država? Pa nikada, jer bi se digla hajka neviđena, plus qurva Evropa bi odmah se našla na njihovoj strani, ali kada Bošnjaci traže minimum države, onda ove dvije strane mašu unitarizmom, zatim se izmišljaju priče o islamskoj državi, i sl..Problem su izgleda samo Bošnjaci, jer su uspjeli opstati u ratu, i sada ih treba u miru uništiti, najprije ekonomski, pa ostalo. Yebo Evropu...
- Styling
#38964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako se osnuje, hoće. Ali se izbacuje iz ustava konstitutivnost i dom naroda i mogućnost povlačenja pitanja vitalnog nacionalnog interesa za svaku glupost. Ustavom bi Republika Bosna bila uređena kao država ravnopravnih građana po sistemu "jedan čovjek jedan glas".ILVIIR wrote:a to u toj novoj, maloj bosni nece biti hdz-a?Styling wrote: Zato što RS neće funkcionalnu državu. Zato što HDZ hoće treći entitet. Zato što ni jedni ni drugi neće da se odreknu Daytonskih tekovina. Zato!
- madner
#38965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ti rece da ce biti Bosnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih u toj RB.
Sada kazes da ces izbaciti konstuitivnost. Ha jel jedno ili ha drugo?
- Michio Kaku
#38966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
džaba.Mister Yes wrote:Baviš se nebitnim sitnicama. Danas se sve može povezati cestom. Napraviš tunel i vijadukte i bog te veselio. Prave se tuneli ispod mora (La Manche) a da se ne može spojiti Glamoč i Kupres.cyprus wrote: Koji će ti qrac Glamoč, Kupres i Drvar? Koridor? Njet - Glamoč i Drvar su vrlo slabo saobraćajno povezani, a Glamoč i Kupres nisu nikako, a teško i da mogu biti povezaniPuno ti je pametnije da si tražio Mrkonjić Grad
![]()
Dalje, koja je poenta uzet saobraćajno izoliran dio Srebenice, tj. ponovo je dovest u okruženje?
Granica na Neretvi? Odricanje od Brčkog? Odžaka? Izlaska na more? Foče? Prijedora? Višegrada? Vlasenice? Rogatice? Doboja? Bratunca? Stoca? Presjecanje komunikacije između TK i ZDK? Stavljanje u saobraćajnu izolaciju ''tvoj'' dio Podrinja? Pravljenje mnogo koridora koje je vrlo lako presjeć?
![]()
Srebrenica je tu zbog simbolike. A može se i napraviti cesta kroz taj koridor. Who cares.
Priča o odricanju od pojedinih selendri je više ofucana. Samo na grbavici je živjelo više ljudi nego u cijelom Doboju. Za 50 godina 90% Bošnjaka će živjeti u 5 gradova. Pustite se gluposti i igrarija.
Ostane li Dayton još nekoliko decenija ima svi da propadnemo i to tako da se više nema povratka. Već sada je više penzionera nego radnika. A stanje će biti sve gore i gore. Djece je sve manje a penzionera sve više. Još kad MMF zavrne pipu ima da nastupi stanje iz Mad Max filmova. Dayton je tako i zamišljen. Ludačka košulja za potpuno uništenje Bošnjaka. Ali đaba ja pričam.
- Mister Yes
#38967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo da naglasim, da je meni lično puno draže ovo što Styling predlaže. Tri multietničke države Bosna, Krajina i Hercegovina. Od toga mi je još draže cijela BiH bez entiteta, kantona i blokada. Od toga mi je još draže BiH i Hrvatska zajedno bez podjela i blokada. A od toga mi je još draže BiH, Hrvatska, Srbija i CG svi zajedno bez blokada i podjela. To mi je lično najdraža opcija jer za mene je to sve isti narod podjeljen religijama.Styling wrote: Ako se osnuje, hoće. Ali se izbacuje iz ustava konstitutivnost i dom naroda i mogućnost povlačenja pitanja vitalnog nacionalnog interesa za svaku glupost. Ustavom bi Republika Bosna bila uređena kao država ravnopravnih građana po sistemu "jedan čovjek jedan glas".
ALI ja sam manjina. Većina se odlučila da im je za identitet religija bitnija od jezika i moj narod se podjelio na 3 naroda. Naravno, kada je u pitanju BiH ni to ne bi bio problem jer bi jedan narod bio većinski a druga dva manjinska i bože moj. Ali desilo se da su ta dva manjinska u Daytonu dobila instrumente blokade. Država je napravljena nefunkcionalnom (ne samo zbog tih blokada) i nemogućom. Ovakva kakva je dovest će do propasti svih koji žive ovdje.
-
Aspekt
#38968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Aha , tako kaze identicno tvoj jednojajcani brat blizanac Micchio Kuku . Sta ce bosnjacima livade na kojima niko ne zivi . Zemlja jeftina niko je nece ....bla bla bla . Sta ce onda livade i sume , brda i doline Americi Kanadi rusiji ...kada ionako skoro svo stanovnistvo zivi u New Yorku , Chicagu , Kaliforniji , Torontu , Vancuveru , Otavi , Moskvi .Sta ce onolika teritorija i pustahija .Desetine miliona km na kvadrat . Zali Boze kise sto natapa pustu i praznu zemlju . Neka brate to daju Kini odnosno Mexicu koji ce im kurac prazne livade . Lijepo zive u gradovima u kafanama idu u kino u pozoriste ...divota jedna . i kada zemljotres srusi grad opet ostane livada . doduse mala . I to treba pokloniti Srbima jer su oni zaljubljenici u prirodu a bosnjaci u gradove . One bosnjake koji prezive zemljotres Sarajeva i Tuzle preseliti u Beograd jer ljudi vole gradove i Bog a Srbi ce u dolini i kotlini ispod Trebevica napraviti farmu zivotinja i rokati snajperima odozgo . Tradicija ne smije u zaborav pastiMister Yes wrote:Baviš se nebitnim sitnicama. Danas se sve može povezati cestom. Napraviš tunel i vijadukte i bog te veselio. Prave se tuneli ispod mora (La Manche) a da se ne može spojiti Glamoč i Kupres.cyprus wrote: Koji će ti qrac Glamoč, Kupres i Drvar? Koridor? Njet - Glamoč i Drvar su vrlo slabo saobraćajno povezani, a Glamoč i Kupres nisu nikako, a teško i da mogu biti povezaniPuno ti je pametnije da si tražio Mrkonjić Grad
![]()
![]()
- Styling
#38969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno. Pa kako to funkcioniše u drugim državama. Svi su Francuzi ali ni muslimanima, ni katolicima ni budistima niko me brani da budu to što jesu i ispovjedaju vjeru. Kao da je ovaj model koji ja zagovaram nešto što ranije nije viđeno pa se čudiš.madner wrote:Pa ti rece da ce biti Bosnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih u toj RB.
-
Itakoto
#38970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koja se je ovdje samo energija oslobodila kod pojedinih "Bosnjakinja" i "Bosnjaka" da rascerupaju BiH. Smijesni ste. Mada nisam siguran ni da sami sebe uzimate za ozbiljno. 
- Michio Kaku
#38971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa da neki dio tih drzava pravi problem oni bi ga rijesili jal silom kao rusi i amerikanci jal milom kao kanađani - kvebek se zamalo nije odvojio 1995 bilo je doslovno u par glasova. bosnjaci to ne mogu niti moraju. bosnjaci mogu da se odsvoje i naprave sebi normalnu drzavu.Aspekt wrote:Aha , tako kaze identicno tvoj jednojajcani brat blizanac Micchio Kuku . Sta ce bosnjacima livade na kojima niko ne zivi . Zemlja jeftina niko je nece ....bla bla bla . Sta ce onda livade i sume , brda i doline Americi Kanadi rusiji ...kada ionako skoro svo stanovnistvo zivi u New Yorku , Chicagu , Kaliforniji , Torontu , Vancuveru , Otavi , Moskvi .Sta ce onolika teritorija i pustahija .Desetine miliona km na kvadrat . Zali Boze kise sto natapa pustu i praznu zemlju . Neka brate to daju Kini odnosno Mexicu koji ce im kurac prazne livade . Lijepo zive u gradovima u kafanama idu u kino u pozoriste ...divota jedna . i kada zemljotres srusi grad opet ostane livada . doduse mala . I to treba pokloniti Srbima jer su oni zaljubljenici u prirodu a bosnjaci u gradove . One bosnjake koji prezive zemljotres Sarajeva i Tuzle preseliti u Beograd jer ljudi vole gradove i Bog a Srbi ce u dolini i kotlini ispod Trebevica napraviti farmu zivotinja i rokati snajperima odozgo . Tradicija ne smije u zaborav pastiMister Yes wrote:
Baviš se nebitnim sitnicama. Danas se sve može povezati cestom. Napraviš tunel i vijadukte i bog te veselio. Prave se tuneli ispod mora (La Manche) a da se ne može spojiti Glamoč i Kupres.![]()
-
Itakoto
#38972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosnjaci imaju svoju drzavu i nema potrebe da prave sebi jos jednu. Nije Bog zna sta ali bolje ista nego nista.
Last edited by Itakoto on 11/03/2014 11:59, edited 1 time in total.
- madner
#38973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa druge drzave ne priznaju etnije.Styling wrote:Naravno. Pa kako to funkcioniše u drugim državama. Svi su Francuzi ali ni muslimanima, ni katolicima ni budistima niko me brani da budu to što jesu i ispovjedaju vjeru. Kao da je ovaj model koji ja zagovaram nešto što ranije nije viđeno pa se čudiš.madner wrote:Pa ti rece da ce biti Bosnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih u toj RB.
Dakle ono sto ti zelis reci da ce to biti nacionalna drzava Bosnjaka, Republika Bosna.
Mada je malo nezgrapno sto ime jezika, drzave i nacije nije izjednaceno.
Dakle u RB nema Bosnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih, nego samo gradjana RB.
Moras malo poraditi na izrazima, umjesto da samo nasumicno lupas u nadi da nesto ima smisla.
-
Aspekt
#38974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne bi ni sekunde zalio za Bosnom i bosnjacima kada bi se ove tvoje prognoze ostvarile . Naravno to podrzumijeva i propastMister Yes wrote:Samo da naglasim, da je meni lično puno draže ovo što Styling predlaže. Tri multietničke države Bosna, Krajina i Hercegovina. Od toga mi je još draže cijela BiH bez entiteta, kantona i blokada. Od toga mi je još draže BiH i Hrvatska zajedno bez podjela i blokada. A od toga mi je još draže BiH, Hrvatska, Srbija i CG svi zajedno bez blokada i podjela. To mi je lično najdraža opcija jer za mene je to sve isti narod podjeljen religijama.Styling wrote: Ako se osnuje, hoće. Ali se izbacuje iz ustava konstitutivnost i dom naroda i mogućnost povlačenja pitanja vitalnog nacionalnog interesa za svaku glupost. Ustavom bi Republika Bosna bila uređena kao država ravnopravnih građana po sistemu "jedan čovjek jedan glas".
ALI ja sam manjina. Većina se odlučila da im je za identitet religija bitnija od jezika i moj narod se podjelio na 3 naroda. Naravno, kada je u pitanju BiH ni to ne bi bio problem jer bi jedan narod bio većinski a druga dva manjinska i bože moj. Ali desilo se da su ta dva manjinska u Daytonu dobila instrumente blokade. Država je napravljena nefunkcionalnom (ne samo zbog tih blokada) i nemogućom.Ovakva kakva je dovest će do propasti svih koji žive ovdje.
velikog brata agresora preko Drine i Beograd kao madjarski a Nis kao albanski grad .
Sada cekamo sta ce reci Styiling i Micchio Kaku na ovo o propasti Srbije i Srba .Nadam se da je dovoljno velika soba u kojoj sjedite , ne dao bog da se sudarite i ozlijedite pa bi bili uskraceni za ove bisere .
-
hizo ramidovic
#38975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
posto su nakon dana i dana guslanja i supljiranja, hektolitara brlje i kilograma slanine i speka, kloniranja i laznog predstavljanja, pojedini genijalci fenomenalno i briljantno zakljucili da je kljuc opstanka i podjele bih u rukama bosnjaka, i kako je i vise nego jasno da bosnjaci na tu podjelu nikad (ali bas nikad) nece pristati, postavlja se pitanje smisla dalje rasprave o ovoj temi.
separatisti i sovinisti su koristenjem velikog broja misaonih operacija dosli do spoznaje da se za podjelu mora dobiti saglasnost vecinskog naroda, i onda, u stilu djeteta iz osnovne skole, kazu: eto, mi smo za podjelu, sad je do vas.
dakle, da rezimiramo: podjela ove drzave moze se izvrsiti samo na dva nacina:
1. oruzanim putem - separatisti trebaju, dakle, uzeti pusku u ruke, staviti glavu u torbu i krenuti u rusenje ustavno-pravnog poretka ove zemlje tako sto ce vojnim putem slomiti otpor branitelja. s obzirom na odnos snaga, separatistma se u ovom slucaju smijesi jedna velika pusiona.
2. mirnim putem - za ovu opciju treba ubijediti bosnjake da sami potpisu da zele da zive u getu, i da, iako cine natpolovicnu vecinu stanovnistva, treba da budu sretni i zadovoljni sa 20-tak procenata ove zemlje. treba ih, dakle uvjeriti, da je fasisticka i nacisticka ideja mirne getoizacije najboje rjesenje za njih, te da ce u tom slucaju svi biti sretni i zadovoljni. vjerovatnoca da ce bosnjaci na ovo pristati iznosi otprilike kao da se nekom separatisti u nekoj zabiti kod kalinovika na vratima sobe pojavi oskudno odjevena scarlet johanson i da od njega zatrazi da je oplodi, nudeci mu za tu uslugu i solidnu novcanu naknadu. koliko ce ceaknje da oni na ovo pristanu trajati, niko ne zna, mozda 100, 200 ili vise godina, a mozda i nikad haj' ga znaj. opet, dakle, pusiona.
dakle, separatisti su suoceni sa frustrirajucim izborom: popusiti brzo i efektno (u opciji 1) ili lagano i natenane (u opciji dva). dakako, racionalan covjek u ovoj situaciji odrekao bi se pusenja, no separatisti i racionalizam su dva iskljuciva pojma.
elem, daleko je sunce, dragi moji 'krcmari tudje zemlje'...visoka je slobodi cijena...
separatisti i sovinisti su koristenjem velikog broja misaonih operacija dosli do spoznaje da se za podjelu mora dobiti saglasnost vecinskog naroda, i onda, u stilu djeteta iz osnovne skole, kazu: eto, mi smo za podjelu, sad je do vas.
dakle, da rezimiramo: podjela ove drzave moze se izvrsiti samo na dva nacina:
1. oruzanim putem - separatisti trebaju, dakle, uzeti pusku u ruke, staviti glavu u torbu i krenuti u rusenje ustavno-pravnog poretka ove zemlje tako sto ce vojnim putem slomiti otpor branitelja. s obzirom na odnos snaga, separatistma se u ovom slucaju smijesi jedna velika pusiona.
2. mirnim putem - za ovu opciju treba ubijediti bosnjake da sami potpisu da zele da zive u getu, i da, iako cine natpolovicnu vecinu stanovnistva, treba da budu sretni i zadovoljni sa 20-tak procenata ove zemlje. treba ih, dakle uvjeriti, da je fasisticka i nacisticka ideja mirne getoizacije najboje rjesenje za njih, te da ce u tom slucaju svi biti sretni i zadovoljni. vjerovatnoca da ce bosnjaci na ovo pristati iznosi otprilike kao da se nekom separatisti u nekoj zabiti kod kalinovika na vratima sobe pojavi oskudno odjevena scarlet johanson i da od njega zatrazi da je oplodi, nudeci mu za tu uslugu i solidnu novcanu naknadu. koliko ce ceaknje da oni na ovo pristanu trajati, niko ne zna, mozda 100, 200 ili vise godina, a mozda i nikad haj' ga znaj. opet, dakle, pusiona.
dakle, separatisti su suoceni sa frustrirajucim izborom: popusiti brzo i efektno (u opciji 1) ili lagano i natenane (u opciji dva). dakako, racionalan covjek u ovoj situaciji odrekao bi se pusenja, no separatisti i racionalizam su dva iskljuciva pojma.
elem, daleko je sunce, dragi moji 'krcmari tudje zemlje'...visoka je slobodi cijena...
Last edited by hizo ramidovic on 11/03/2014 12:04, edited 1 time in total.