Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

jeza u ledja

#38951 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

hrasno38 wrote:Evo ga i novo stanje mada ne kontam kako ovo prave....

Image
Ukljucuju i broj tacnih pasova, broj osvojenih lopti, skokove, vjerovatno i faulove, milion nekih stvari, i onda to vrednuju na neki nacin. Ja mislim da Dzeko tu dosta boba nabesa po broju osvojenih skokova.

Juce, laganeze. Imao je i pored asistencije 2-3 fantasticno stvorene prilike za druge. Jednu Saraf propustio stopostotnu.

Malo mi je juce Dzeko bio....previse se puta zaletio 1 na 1, ili 1 na 5 :D posto su ovi parkirali autobus i obavezno izgubio loptu. To je jedini minus.

Inace onaj golman hrvatski se posteno obruka. Malac je pravio strasne greske. Dva gola kroz noge, jedan gol duga lopta odskoci fino ispred njega i preskoci ga. Isto ko da je corav. Jedini normalan gol je primio od Dzeke :D, mada je i ono bilo lagano u ugao.

Jajalo usao zadnjih 15ak minuta.

Sudija, frizura isto Aleksandar Babic. :lol:
Mobile_Disco

#38952 Re: Edin Džeko

Post by Mobile_Disco »

Nek prekine niz tamo negdje krajem Juna :mrgreen:
leškarenje

#38953 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

A jes onu Saravi fulio,isto ko Dzeko prosle godine i to bas protiv Palerma :lol: :lol: i bis je bio smijesan kad krene u dribling :-) na prvom koraku izgubi loptu .
Artest

#38954 Re: Edin Džeko

Post by Artest »

S malim zakasnjenjem, cestitke Dzeki - najboljem fudbaleru u bh povijesti - na postavljenoj zadaci. :thumbup:

Godina je 2013., a moja neznatnost je vec njusila svojevrstan regionalni 'rekord':

Artest wrote:Danasnji zgoditak mu je bio stoti u ligama petice (66+34).

Malo komparacije sa najglasovitijim topdzijama ex yu (golovi u ligama petice).

Davor Suker 129
Alen Boksic 89
Savo Milosevic 129
Pedja Mijatovic 92
Darko Kovacevic 107
Meho Kodro 105
Sergej Bayrbarez 95
Mirko Vucinic 100
Ivica Olic 58
Il Fenomeno Mandzukic, 45

Mozda sam nekog i previdio. Malo me Savo Majmun iznenadio. Znam da je i Skoblar imao neke nevjerovatne brojke, ali to je ostvareno u nekom drugom vremenu, ne moze se poredit sa modernim dobom.

Helem, hoce reci, ako se Dzekson zadrzi jos najmanje 2 sezone u ligama petice, a nema razloga da ne bude jos barem 5-6 /valjda ne ode u Galatu, Rusiju, Kinu.../ ima da postavi neke zadace. :wink:
Dzekson je Xaba, pozz.
Last edited by Artest on 24/10/2016 21:56, edited 1 time in total.
Romanista 101%

#38955 Re: Edin Džeko

Post by Romanista 101% »

Image
mixone1995

#38956 Re: Edin Džeko

Post by mixone1995 »

Ko je babo? :mrgreen:
maraccana

#38957 Re: Edin Džeko

Post by maraccana »

mixone1995 wrote:Ko je babo? :mrgreen:
Fikret Abdić :lol:
Point.

#38958 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:E jbg, onda bi morao bas biti zadojen da mu ga zgaravica hvata na pojam Dzekinog gola :-)
Ok, razumijem da je potreban zrtveni jarac na temi, al mislim da se pretjeruje.
Na kraju krajeva, imamo pljuvanje i na drugim temama po nasim reprezentativcima i reprezentaciji, pa nije organizovan lov na vjestice.
Hocu reci....vise je do lovaca nego do lovine ;-)
Sam je kriv brate. Ti se ne zapitas kako neko moze mrziti najboljeg igraca BiH, brenda drzave, za koju toboze navija? Zasto, koji je razlog? Licno mislim da je neki poremecaj u pitanju, ali eto nek svojim rijecima kaze razlog, pa ga raja mozda nece handriti vise? Kazem jos jednom, sam je kriv.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38959 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:
Tomahawk11 wrote:E jbg, onda bi morao bas biti zadojen da mu ga zgaravica hvata na pojam Dzekinog gola :-)
Ok, razumijem da je potreban zrtveni jarac na temi, al mislim da se pretjeruje.
Na kraju krajeva, imamo pljuvanje i na drugim temama po nasim reprezentativcima i reprezentaciji, pa nije organizovan lov na vjestice.
Hocu reci....vise je do lovaca nego do lovine ;-)
Sam je kriv brate. Ti se ne zapitas kako neko moze mrziti najboljeg igraca BiH, brenda drzave, za koju toboze navija? Zasto, koji je razlog? Licno mislim da je neki poremecaj u pitanju, ali eto nek svojim rijecima kaze razlog, pa ga raja mozda nece handriti vise? Kazem jos jednom, sam je kriv.
Da, to bih se slozio, da je sam kriv, ali sto je izazvao lov na vjestice.
Jbg, tako to funkcionise na klixu. Point, na fudbalskim si temama, znas kako to ide. Ili si sa nama ili protiv nas. Koliko puta si dosad vidio tu situaciju?
Ja cisto sumnjam da Moke mrzi Edina. Ne djeluje mi kao losa osoba. Rekoh vec, krenulo je od zajebancije (dobro, mozda malo vise zajebancije) u vakat kad Edina nije islo (a ponavljam, tako ti je manje vise kod svih reprezentativaca bilo kad ne ide) i onda smo dosli da sad kad se Edin vratio na kurs - hajmo kamenovati Moketa. Kazem, to valjda tako treba, sad je vakat da mu se vrati, al ne vidim daljnu svrhu toga.
I nije samo Moke, bilo je jos raje da se zajebaje, al ostade samo on na stubu srama. I sta da kaze covjek, svi gadjaju kamenjem - gadjajte.
Jbg, klali smo se svi na Papetovoj temi, pa niko nije ostao nekakav mrzitelj bh reprezentacije i stajaznam.
Mislim, gdje ces mrziti Edina (iskljucujem eventualnu mrznju Lacijala, jer je to ipak normalno za to rivalstvo), da je kakva prznica, da se covjek nesto dize, da je zloco kakav, pa hajde.
Govorili su svasta za njega i na Bluemoonu, ali na kraju je ostao respekt. Ipak su s njim uzeli dvije titule. Nisam stigao pogledati, garantujem da i danas imaju lijepu rijec kad vide sta radi u Romi.
Jack Be Nimble

#38960 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

hrasno38 wrote:
haris0032 wrote:Nista Turska, Kina, kraj karijere i ne moze vise...

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
e bravo upravo su to predskazivali vrli strucnjaci :D

Ma kakva Kina, samo MLS :izet:
leškarenje

#38961 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Ma ovo je samo trenutni bljesak, kloc ostaje kloc :skoljka:
mO k3

#38962 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Romanista 101% wrote:Image
Ako si iskren onda ćeš reci da ovo nema nikakve veze , oba u Juventusu su prvu sezonu , koliko je Edin dao u prvoj sezoni golova ???
Nemojte lagati sami sebe i izvracati stvari

Ako ćemo biti korektni onda nastojmo da budemo

@ tomahawk tih par " poznavalaca" fudbala koji su se obrušili na mene :) nisu relevenantni
Dvojica od njih su mi prijetili putem pm :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#38963 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Jbg sad, cuj prijetili :-) ne smije se ni komentarisati na forumu (ono, ako nisu komentari u skladu sa masom), odmah bi neko virtuelno da bije :mrgreen:
Jbm mu misha, previse je negative u ljudima :-? Odmah bi se to udaralo :-)
A Edina libo tuki, Rim, fazoni, lagano setnja, kafica sa hanumom....na tom mu zavidim, jbg.
mO k3

#38964 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

KvaziExpert wrote:na hanumi mu mnogi zavide :lol: :lol: :lol:

a možda nisu htjeli virtuelno da biju, možda su htjeli za prave :mrgreen:
Nego za prave :) pa ljudi su se uživjeli da su izgubili osjećaj za realnost .....
samog_sira

#38965 Re: Edin Džeko

Post by samog_sira »

mO k3 wrote:
Romanista 101% wrote:Image
Ako si iskren onda ćeš reci da ovo nema nikakve veze , oba u Juventusu su prvu sezonu , koliko je Edin dao u prvoj sezoni golova ???
Nemojte lagati sami sebe i izvracati stvari

Ako ćemo biti korektni onda nastojmo da budemo

@ tomahawk tih par " poznavalaca" fudbala koji su se obrušili na mene :) nisu relevenantni
Dvojica od njih su mi prijetili putem pm :)
vjerujem da je ova slika vise zajebancija (provokacija navijaca rome), al ne pije vode ni ovo tvoje poredjenje. ovo im je prva sezona, al u juventusu, nije da su tek u ligu dosli kao Edin prosle godine. Higuain ubijao u napoliju pisao se po ligi, Pjana bio jedan od najboljih veznih lige u romi. Naravno da su obojica top igraci i da ce se vjerovatno opravdati ulozeno al za sad nisu i Dzekson ih lagano pisa :D
Logovan

#38966 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Fudbalski klub Roma, u čijem dresu nastupa i bh. reprezentativac Edin Džeko, savladao je u nedjelju Palermo rezultatom 4:1. Ta utakmica donijela je i neke pomake u Džekinoj profesionalnoj karijeri, posebno kada je riječ o rekordima.

Naime, sa postignutim pogotkom na posljednjoj utakmici Džeko je stigao do učinka od osam pogodaka u devet utakmica, koliko je odigrao ove sezone, što ga je dovelo na sami vrh liste najbolji strijelaca italijanskog nogometnog prvenstva.

Također, potvrđeno je i da je ovo njegova najbolja sezona ikada, kada je riječ o profesionalnoj karijeri, te u prosjeku razmak između dva Edinova pogotka iznosi 88.7 minuta.

Ipak, to nije sve, te bh. napadač još može popraviti svoj prosjek i obarati nove rekorde, a već u narednom, desetom kolu italijanske Serije A, kada Roma igra protiv Sassuola, Džeko će imati priliku da obori rekord legendarnog argentinskog napadača, Gabriela Batistute.

Riječ je o rekordu starom 16 godina, kada je u sezoni 2000/01. Batistuta uspio da u prvih deset utakmica postigne deset golova. Da bi izjednačio ovaj rekord Džeko u sutrašnjoj utakmici mora dva puta zatresti mrežu protivnika, što zaista nije nemoguće.

Inače, Džeko je na 13. prvenstvenih utakmica pogađao za rimski tim, a zahvaljujući tome Roma je pobijedila čak 12. puta.
:thumbup:
leškarenje

#38967 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Jel mu prošla bila najgora 8)
HAVANA

#38968 Re: Edin Džeko

Post by HAVANA »

leškarenje wrote:Ma ovo je samo trenutni bljesak, kloc ostaje kloc :skoljka:
Jes meni sega ovo kad mi sto ne mozemo kliker u rosu ubacit komentarisemo... :D Cuj kloc,ko to izmisli jebo nanu :lol: Frajer milione bere,daje golove,zigu dobru trebu,dijete napravio,ostvario se u svakom pogledu...Kako ba kloc,ko to izmisli?Dje taj igra?
Logovan

#38969 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

HAVANA wrote:
leškarenje wrote:Ma ovo je samo trenutni bljesak, kloc ostaje kloc :skoljka:
Jes meni sega ovo kad mi sto ne mozemo kliker u rosu ubacit komentarisemo... :D Cuj kloc,ko to izmisli jebo nanu :lol: Frajer milione bere,daje golove,zigu dobru trebu,dijete napravio,ostvario se u svakom pogledu...Kako ba kloc,ko to izmisli?Dje taj igra?
Zvali su ga kloc kad nije brao milione, kad nije zigu dobru trebu, itd. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#38970 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

HAVANA, zajebancija, al oprosteno, nisi u toku :D

Higuain nije top igrac.
Higuain je igrac malih utakmica :oops:
mO k3

#38971 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

leškarenje wrote:Jel mu prošla bila najgora 8)
Jok ba jadna od boljih 26/8 :mrgreen:
Point.

#38972 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Ko je htjeo da bije Moketa, nek istupi namah. :twisted:
drug_profi

#38973 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

Hajde nek istupi ko nije, lakse je brojat.
BarbaDue

#38974 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Nema se tu šta brojati :mrgreen:
ganjeta

#38975 Re: Edin Džeko

Post by ganjeta »

Može li Edin večeras stići rekord Batistute?

Velika bi stvar bila kad bi se izjednačio sa jednim takvim velikanom i legendom Rima. Hajde majstore doppel pack :izet: .
Post Reply