Mudro zboris, predlazem onda jos jedan sabor pa ako prodje prodje.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- madner
#38926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Onda bi jos jednom podcrtao da ti treba intenzivni kurs ako je namjerno.
- ILVIIR
#38927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa covjece, bilal bosnic je jedna nebitna, medijska komik-figura, koja je u vrijeme rata borila se za cijelovitu bih (da li si i ti?), a kad bi ponovo sukob izbio, sigurno bi ponovo isto uradila. poslusaj sta on prica, a ne kakvu sliku mediji o njemu stvaraju. u slucaju stvaranja getoizacije bosnjaka, bosnic & co. bi bili prvi koji bi se "vojno protivili" tome.Skijaš wrote: Nije radikal svako ko poštuje islamske propise i kada kažem "islamski radikali" mislim "islamski radikali". Bilal Bosnić bi se obradovao getoizaciji Bošnjaka, ljudi poput njega trebaju očaj u društvu, oni žive od toga.
kakvi islamski radikali covjece.. vise ljudi strada zbog pcela, nego od islamskih radikala u bosni.. (nevezano za ovo gore!)
-
XOX100
#38928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad su probosnaske snage mnogo jace nego 93e.Styling wrote:
Namjerno sam upotrijebila izraz "etnička" jer je to pojam koji ljudi bolje razumiju. Pojam "nacionalna" još uvijek mnogima nije do kraja jasan, pa da ne bude zabune.
Glede '93, tada su se svi nadali da bi mogli zagrabiti do kraja rata više nego što se nudilo u tom trenutku
Međutim, danas je već jasna podjela i situacija je sazrela da se razilazimo.
Nikad jace u istoriji postojanja.!
Zasto bi pristale na podjelu koju nisu u najtezim mukama ??
- Michio Kaku
#38929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakav lik ovaj skijaš čovječe. bilal bosnić mu je opsesija. kako se zvao glavni lik iz balkanskog špijuna? to je ovaj skijaš.ILVIIR wrote:pa covjece, bilal bosnic je jedna nebitna, medijska komik-figura, koja je u vrijeme rata borila se za cijelovitu bih (da li si i ti?), a kad bi ponovo sukob izbio, sigurno bi ponovo isto uradila. poslusaj sta on prica, a ne kakvu sliku mediji o njemu stvaraju. u slucaju stvaranja getoizacije bosnjaka, bosnic & co. bi bili prvi koji bi se "vojno protivili" tome.Skijaš wrote: Nije radikal svako ko poštuje islamske propise i kada kažem "islamski radikali" mislim "islamski radikali". Bilal Bosnić bi se obradovao getoizaciji Bošnjaka, ljudi poput njega trebaju očaj u društvu, oni žive od toga.
kakvi islamski radikali covjece.. vise ljudi strada zbog pcela, nego od islamskih radikala u bosni.. (nevezano za ovo gore!)
-
Aspekt
#38930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Michio Kaku wrote:podjela nema smisla osim ako nije prema postojecim razgranicenjima uz neke korekcije tipa srebrenica bosnjacima brcko srbima. zapravo ovo sto je mr yes vec rekao. sve drugo je utopija kao i 100% bosna.
. vjerovatno bi je dosad imali da amerikanci ne sabotiraju svaki dogovor sa ovom skijaševom pričom.ovakva podjela kakvu je mr yes predlozio bi se dogovorila za 5 minuta kad bi bosnjaci imali volje za tim
jebiga, ljudima je u interesu nestabilna evropa i bosna tu dobro dođe kao jedan od načina.
- Styling
#38931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ne znam kome treba kurs i ovom slučaju.madner wrote:Onda bi jos jednom podcrtao da ti treba intenzivni kurs ako je namjerno.
- madner
#38932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam ja, tebi.
Sta je etnicka Bosnjacka drzava tako ti Kine i Japana?
-
Aspekt
#38933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato sto je Styling ,, zemsko ,, a Bosnje bi za onu stvar prodale i drzavu i materXOX100 wrote:Sad su probosnaske snage mnogo jace nego 93e.Styling wrote:
Namjerno sam upotrijebila izraz "etnička" jer je to pojam koji ljudi bolje razumiju. Pojam "nacionalna" još uvijek mnogima nije do kraja jasan, pa da ne bude zabune.
Glede '93, tada su se svi nadali da bi mogli zagrabiti do kraja rata više nego što se nudilo u tom trenutku
Nikad jace u istoriji postojanja.!??Zasto bi pristale na podjelu koju nisu u najtezim mukama
-
Aspekt
#38934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
madner wrote:Znam ja, tebi.
Cekaj dok pita mister Yes -a
- cyprus
#38935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koji će ti qrac Glamoč, Kupres i Drvar? Koridor? Njet - Glamoč i Drvar su vrlo slabo saobraćajno povezani, a Glamoč i Kupres nisu nikako, a teško i da mogu biti povezaniMister Yes wrote:Tako nekako. 100% BiH je jednostavno previše i nerealno. Dovoljno je 40% što je opet puno više nego je ikada nuđeno za vrijeme rata. Tada je naime nuđeno maksimalno 33%.Basvod wrote: Nemam ja nikakve iluzije.
Davno sam rekao da Bosnjaci plove na kopiji velikosrpske politike.
Tako su i velikosrbi mislili da je dozvoljeno i legalno gaziti Hrvate zbog Jasenovaca ali.... na greskama se uci.
Fascinantno je samo da su Bosnjaci pored toliko uspjesnih politika u okruzenju izabrali da kopiraju najgluplju mogucu, velikosrpsku.
Dakle, jesam za podjelu ali takvu podjelu u kojoj Bošnjacima ostaje barem 40% BiH. Srbi bi morali vratiti Srebrenicu a morali bi se i odmaći od Sarajeva jer nema šanse da Srbija bude na Dobrinji ili na Trebeviću. Zauzvrat bi dobili Brčko i koridor plus naravno nezavisnost. Opet bi im ostalo nekih 47% BiH. Hrvatima je dosta 13% s obzirom da su dobili cijelu Hrvatsku. A Bošnjacima 40%. Ovo je moj mininum ispod kojeg ne bih išao
Dalje, koja je poenta uzet saobraćajno izoliran dio Srebenice, tj. ponovo je dovest u okruženje?
Zatim zašto tjerat Goraždane da idu preko Grepka?
Granica na Neretvi? Odricanje od Brčkog? Odžaka? Izlaska na more? Foče? Prijedora? Višegrada? Vlasenice? Rogatice? Doboja? Bratunca? Stoca? Presjecanje komunikacije između TK i ZDK? Stavljanje u saobraćajnu izolaciju ''tvoj'' dio Podrinja? Pravljenje mnogo koridora koje je vrlo lako presjeć?
Znači, ti se baš namjerio da zajebeš narod kojem navodno pripadaš
- snaga_znanja
#38936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prema presudi Ivi Sanaderu, HDZ-u kao pravnom licu i ostalim, HDZ je kriv za nelegalno prikupljanje donacija i sa tim prikrivenim sredstvima, izmedju ostalih aktivnosti, finansirali su HDZ Bosne i Hercegovine...
- cyprus
#38937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
O druže komunistaMichio Kaku wrote:podjela nema smisla osim ako nije prema postojecim razgranicenjima uz neke korekcije tipa srebrenica bosnjacima brcko srbima. zapravo ovo sto je mr yes vec rekao. sve drugo je utopija kao i 100% bosna.
ovakva podjela kakvu je mr yes predlozio bi se dogovorila za 5 minuta kad bi bosnjaci imali volje za tim. vjerovatno bi je dosad imali da amerikanci ne sabotiraju svaki dogovor sa ovom skijaševom pričom.
jebiga, ljudima je u interesu nestabilna evropa i bosna tu dobro dođe kao jedan od načina.
- Styling
#38938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ne postoji i neće je biti. Čitaj šta sam napisala. To će biti nacionalna država BOSANACA koji će živjeti u toj državi a etnička pripadnost je Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali o neće igrati nikakvu ulogu u političkom ustroju zemlje.madner wrote:Znam ja, tebi.
-
Aspekt
#38939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Od kada su presli u Bosnjake i na Islam .cyprus wrote:O druže komunistaMichio Kaku wrote:podjela nema smisla osim ako nije prema postojecim razgranicenjima uz neke korekcije tipa srebrenica bosnjacima brcko srbima. zapravo ovo sto je mr yes vec rekao. sve drugo je utopija kao i 100% bosna.
ovakva podjela kakvu je mr yes predlozio bi se dogovorila za 5 minuta kad bi bosnjaci imali volje za tim. vjerovatno bi je dosad imali da amerikanci ne sabotiraju svaki dogovor sa ovom skijaševom pričom.
jebiga, ljudima je u interesu nestabilna evropa i bosna tu dobro dođe kao jedan od načina.Otkad se ljevičari bave crtanjem i zagovaranjem etničkih razgraničenja?
- Styling
#38940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
S mog "aspekta" uvaženi kolega, vi ste jedan ozbiljan muški šovinista. U zadnjih 20 godina muškarci ove zemlje su dokazali koliko su nesposobni da vode državu.Aspekt wrote:Zato sto je Styling ,, zemsko ,, a Bosnje bi za onu stvar prodale i drzavu i materXOX100 wrote:Sad su probosnaske snage mnogo jace nego 93e.Styling wrote:
Nikad jace u istoriji postojanja.!??Zasto bi pristale na podjelu koju nisu u najtezim mukama![]()
![]()
-
Aspekt
#38941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoce li Srbi i Hrvati u toj ,, drzavici ,, opet imati entitete od kantoneStyling wrote:Pa ne postoji i neće je biti. Čitaj šta sam napisala. To će biti nacionalna država BOSANACA koji će živjeti u toj državi a etnička pripadnost je Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali o neće igrati nikakvu ulogu u političkom ustroju zemlje.madner wrote:Znam ja, tebi.
- ILVIIR
#38942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
posto sam se skoro registrovao na ovom forumu, a temu pratim tek par dana, zelim da se predstavim. to cu uciniti u stilu nagomilanog licimjerstva ostalih clanova:
znaci, ja sam srpkinja po nacionalnosti, ateista po vjeri, a ustvari sam dvospolkinja. zalazem se za ukidanje rs-a, jer svi znamo da je to jedini problem u ovoj cijeloj prici... bla bla bla...
dajte ljudi, toliko ste ofirni, da je to vec postalo nevjerovatno.
ko zna, mozda cak i dobijate para za to. mislim da je to jedino racionalno objasnjenje. nije valjda da neko misli da moze preko klix-foruma nesto promjeniti..
probosanske snage su u sasvim drugoj poziciji nego 1991. ili 1993. rata nece biti jos dugo vremena, a novih karata nece biti prije rata. jedino sto se desilo u zadnjih 20 godina je brcko distirkt, i to se na neki nacin moze gledati kao poraz srpskih politicara (ne zelim da kazem, da je pobjeda bosnjackih politicara). probosanske snage nisu ni lude da razgovaraju, a kamoli da pregovaraju, o bilo kakvoj podjeli. jedine price koje se mogu mjenjati su eventualno prenosenje nekih nadleznosti od jednog nivao na drugi.. i to je kapak.
znaci, ja sam srpkinja po nacionalnosti, ateista po vjeri, a ustvari sam dvospolkinja. zalazem se za ukidanje rs-a, jer svi znamo da je to jedini problem u ovoj cijeloj prici... bla bla bla...
dajte ljudi, toliko ste ofirni, da je to vec postalo nevjerovatno.
probosanske snage su u sasvim drugoj poziciji nego 1991. ili 1993. rata nece biti jos dugo vremena, a novih karata nece biti prije rata. jedino sto se desilo u zadnjih 20 godina je brcko distirkt, i to se na neki nacin moze gledati kao poraz srpskih politicara (ne zelim da kazem, da je pobjeda bosnjackih politicara). probosanske snage nisu ni lude da razgovaraju, a kamoli da pregovaraju, o bilo kakvoj podjeli. jedine price koje se mogu mjenjati su eventualno prenosenje nekih nadleznosti od jednog nivao na drugi.. i to je kapak.
- Michio Kaku
#38943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
razgranicenja su se vec desila prije 20 godina i to je gotova priča. nisu ih radili ljevicari nego liberalni multikulturalisti sa svojim ideološkim saveznicima nacionalistima i fašistima.
sve što se sad može je amputacija. pa da se bavimo smanjenjem klasne nejednakosti i građanizacijom već podjeljenih društava koje će se tek onda prirodno i neminovno zbližiti.
sve što se sad može je amputacija. pa da se bavimo smanjenjem klasne nejednakosti i građanizacijom već podjeljenih društava koje će se tek onda prirodno i neminovno zbližiti.
- Styling
#38944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne. Biće opć(št)ine koje će pokrivati veće oblasti nego sada a neke manje će biti ukinute.Aspekt wrote:Hoce li Srbi i Hrvati u toj ,, drzavici ,, opet imati entitete od kantoneStyling wrote:Pa ne postoji i neće je biti. Čitaj šta sam napisala. To će biti nacionalna država BOSANACA koji će živjeti u toj državi a etnička pripadnost je Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali o neće igrati nikakvu ulogu u političkom ustroju zemlje.madner wrote:Znam ja, tebi.
Sta je etnicka Bosnjacka drzava tako ti Kine i Japana?![]()
- madner
#38945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ja te pitam sta je to sto nece biti. Kazes nece biti, no mislim da pojma nemas sta to znaci.Styling wrote:Pa ne postoji i neće je biti. Čitaj šta sam napisala. To će biti nacionalna država BOSANACA koji će živjeti u toj državi a etnička pripadnost je Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali o neće igrati nikakvu ulogu u političkom ustroju zemlje.madner wrote:Znam ja, tebi.
Prvi dio ti je kao danasnja BiH, no kako mislis osigurati da sa 40% ne bude 23%?
-
Aspekt
#38946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Styling
Kao sto je onaj sa macem odrijesio cvor . Gordijev cvor . Samo fali jedna sitnica kao sto rece Micchio Kaku . VOLJA BOSNJAKA .
Tacno ! Ali bi ti zato sa Majkickom i Mr Yes -om i Micchio Kaku to rijesila za 5 minuta .S mog "aspekta" uvaženi kolega, vi ste jedan ozbiljan muški šovinista. U zadnjih 20 godina muškarci ove zemlje su dokazali koliko su nesposobni da vode državu.
- ILVIIR
#38947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakva je to onda razlika da se isto uradi sa danasnjim granicama bosne i hercegovine?Styling wrote:Pa ne postoji i neće je biti. Čitaj šta sam napisala. To će biti nacionalna država BOSANACA koji će živjeti u toj državi a etnička pripadnost je Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali o neće igrati nikakvu ulogu u političkom ustroju zemlje.madner wrote:Znam ja, tebi.
-
megaman4
#38948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
svima treba biti jasna jedna stvar, ako bi se pristalo na barem 1% promjena granica BiH, to bi bio početak kraja naše domovine, jer bi onda svako htio malo kolača za sebe. zato treba dati doznanja onima na istoku, i onima na zapadu, da od promjena granica BiH nema ništa, i neka oni vode računa o svojim državama, a ne da stalno njuškaju po BiH. Da li bi Hrvatska i Srbija (ne mislim na Sandžak) pristale na stvaranje Bošnjačkog entiteta unutar svojih država? Pa nikada, jer bi se digla hajka neviđena, plus qurva Evropa bi odmah se našla na njihovoj strani, ali kada Bošnjaci traže minimum države, onda ove dvije strane mašu unitarizmom, zatim se izmišljaju priče o islamskoj državi, i sl..
Problem su izgleda samo Bošnjaci, jer su uspjeli opstati u ratu, i sada ih treba u miru uništiti, najprije ekonomski, pa ostalo. Yebo Evropu... 
- Mister Yes
#38949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako ne bi pristali onda ništa od podjele. Slažemo seSkijaš wrote:A pošto Dodik i njegova ekipa na to nikad ne bi pristali, ništa od podjele.Mister Yes wrote:Dakle, jesam za podjelu ali takvu podjelu u kojoj Bošnjacima ostaje barem 40% BiH. Srbi bi morali vratiti Srebrenicu a morali bi se i odmaći od Sarajeva jer nema šanse da Srbija bude na Dobrinji ili na Trebeviću.
- Styling
#38950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Već sam o tome više puta pisala na ovoj temi, stvarno nemam namjeru mahsuz tebi ponavljati.madner wrote:Pa ja te pitam sta je to sto nece biti. Kazes nece biti, no mislim da pojma nemas sta to znaci.Styling wrote:Pa ne postoji i neće je biti. Čitaj šta sam napisala. To će biti nacionalna država BOSANACA koji će živjeti u toj državi a etnička pripadnost je Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali o neće igrati nikakvu ulogu u političkom ustroju zemlje.madner wrote:Znam ja, tebi.
Sta je etnicka Bosnjacka drzava tako ti Kine i Japana?![]()
Prvi dio ti je kao danasnja BiH, no kako mislis osigurati da sa 40% ne bude 23%?