BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38901 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Evo odgovori mi unaprijed čo'jek. :D

Nevjerovatno jebote. :mrgreen: Reci ne limitima!
Del_Boy1

#38902 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Je li neko probao testirati IPv6 vezu, kod mene kući radi, a na poslu ne, iako je na poslu isti ruter na kojem je takođe aktivirana IPv6 ali ne radi.
Evo ovde se može provjeriti.

Image
mirza_15

#38903 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Velkoski wrote:Ma znaš da je meni i 100 giga malo u pojedinim mjesecima. :D

Usput, možda znaš. Zašto je Koševo 'crna rupa' za BHT? Mreža loša, net loš, sve loše... Kod nas na stadionu ništa ne radi, pa ni 3g :roll: :mrgreen:

I baj d vej, ne znam kakvo je stanje u ozbiljnim evropskim država. Da li nude klasični flat 3g/4g internet? Limiti su mi cirkus za 2016. godinu :D
Koliko znam na kosevu ima optika i kada neko organizuje neku vazniju utakmicu, sa uredjaja koji je gore montiran uzme neki adsl prikljucak na dva dana :mrgreen: Nekada to uradi zeljo, nekada Sarajevo. Ali to se desi samo kada su neke bitne utakmice u pitanju. Recimo da uglavnom uzimaju NF10, a vala bi mogli i NF100 kada vec uzimaju samo na dva-tri dana. Koliko znam gore su kapaciteti za mobilnu pojacani kada je bio papa. Nisam primjetio vece probleme osim sa internetom kada je AFH bas popunjen (recimo protiv Slobode zadnje kolo sam htjeo da vidim sta se desava u Zenici, ali video nije mogao normalno da se gleda).
mirza_15

#38904 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Del_Boy1 wrote:Je li neko probao testirati IPv6 vezu, kod mene kući radi, a na poslu ne, iako je na poslu isti ruter na kojem je takođe aktivirana IPv6 ali ne radi.
Evo ovde se može provjeriti.

Image
Mislis ne dobije IPv6 adresu ili ima problema u radu?
Maharadza

#38905 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

mirza_15 wrote:

Usput, možda znaš. Zašto je Koševo 'crna rupa' za BHT? Mreža loša, net loš, sve loše... Kod nas na stadionu ništa ne radi, pa ni 3g :roll: :mrgreen:

I baj d vej, ne znam kakvo je stanje u ozbiljnim evropskim država. Da li nude klasični flat 3g/4g internet? Limiti su mi cirkus za 2016. godinu :D
Koliko znam na kosevu ima optika i kada neko organizuje neku vazniju utakmicu, sa uredjaja koji je gore montiran uzme neki adsl prikljucak na dva dana :mrgreen: Nekada to uradi zeljo, nekada Sarajevo. Ali to se desi samo kada su neke bitne utakmice u pitanju. Recimo da uglavnom uzimaju NF10, a vala bi mogli i NF100 kada vec uzimaju samo na dva-tri dana. Koliko znam gore su kapaciteti za mobilnu pojacani kada je bio papa. Nisam primjetio vece probleme osim sa internetom kada je AFH bas popunjen (recimo protiv Slobode zadnje kolo sam htjeo da vidim sta se desava u Zenici, ali video nije mogao normalno da se gleda).
Ma 'ebo video, meni ni sofascore/livescore nije htio uraditi sync da vidim trenutne rezultate na drugim tekmama (jbg navika, pogotovu kada si u zaostatku za prvim mjestima :-x )...još se maksuz popnem skroz gore na sjever! :mrgreen:
_Reds_

#38906 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

Ovo je nemoguce. BHT ima cak dvije BS na stadionu Kosevo, ostali operateri imaju po jednu, odnosno ima na dva reflektora.

P.S. I naravno da nikakva 3G bazna stanica ne moze opsluziti istovremeno 10.000 ljudi koji na poluvremenu svi krenu na internet.

Sad ce neko reci, pa kolega mi ima Mtel, kod njega prolazi bez problema, naravno jer od tih 10.000, njih 100 ima MTEL.

P.S. BHT cini mi se ima BS na sjeveroistoku i na jugozapadu.
Last edited by _Reds_ on 28/12/2015 16:40, edited 2 times in total.
mirza_15

#38907 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Maharadza wrote:
Ma 'ebo video, meni ni sofascore/livescore nije htio uraditi sync da vidim trenutne rezultate na drugim tekmama (jbg navika, pogotovu kada si u zaostatku za prvim mjestima :-x )...još se maksuz popnem skroz gore na sjever! :mrgreen:
Nisam ove sezone isao na utakmice. Znam da prije nije bilo nekih vecih problema. Imam i ja rezultati.com aplikaciju (iako se ne kladim :mrgreen: ) i radila je normalno. Slao sam i slike sa koseva preko vibera.... Kazem opet, ove sezone sam gledao samo Zrinjski i ovu evropsku.
Del_Boy1

#38908 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

mirza_15 wrote: Mislis ne dobije IPv6 adresu ili ima problema u radu?
Ma ne dobije je nikako, kad otvorim postavke rutera tamo za IPv6 piše da nije spojen.
Nema problema u radu, nego onako kažem da na poslu ne radi IPv6, ali zato se portovi mogu otvarat kako hoćeš, a kod mene su to ukinuli sa ovom promjenom od 18.12. od tada stalno dobijam javne IP adrese koje počinju sa 109.175.xxx.xxx a u ruteru sa 100.65.xxx.xxx i nije moguće ni jedan port otvoriti.
Kad provjerim koju IP adresu imam dobijem IPv6 adresu i ovo na slici.
Image

Probao isključit IPv6 na nagovor @ing-ecc ali opet portove nije moguće otvorit.
Last edited by Del_Boy1 on 28/12/2015 18:17, edited 1 time in total.
ing-ecc

#38909 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Del_Boy1 wrote: Probao isključit IPv6 na nagovor @ing-ecc ali opet portove nije moguće otvorit.
Mislim da smo razgovarali o razlicitim IP adresama a ne o otvaranju portova (ako se dobro sjecam?), a to su dvije razlicite stvari. Pretpostavka je bila da jednu IP adresu imas na ipv4 a drugu na ipv6.
A uz ovo da na poslu ne radi ipv6 uz isti router trebalo bi da znas da li je i ADSL user kreiran da ostvaruje konekcije po ipv4 i po ipv6, nisu svi useri na oba protokola. :D
Del_Boy1

#38910 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

ing-ecc wrote:
Del_Boy1 wrote: Probao isključit IPv6 na nagovor @ing-ecc ali opet portove nije moguće otvorit.
Mislim da smo razgovarali o razlicitim IP adresama a ne o otvaranju portova (ako se dobro sjecam?), a to su dvije razlicite stvari. Pretpostavka je bila da jednu IP adresu imas na ipv4 a drugu na ipv6.
A uz ovo da na poslu ne radi ipv6 uz isti router trebalo bi da znas da li je i ADSL user kreiran da ostvaruje konekcije po ipv4 i po ipv6, nisu svi useri na oba protokola. :D
Da razgovarali smo o različitim IP adresama, ali tada nisam ni uključivao IPv6, pa su tada a i sada kada je uključena, različite IP adrese u postavkama rutera od onih na web-u, a da ne pričam o tome koliko se tek razlikuju IPv6 i IPv4 adrese.
Uglavnom od kad su to promijenili više ni portove ne mogu otvorit šta god da uradim, a do tada je moglo najnormalnije.
Kod kuće imam MojaTV Full+ a na poslu ADSL.
mirza_15

#38911 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Del_Boy1 wrote:
ing-ecc wrote:
Da razgovarali smo o različitim IP adresama, ali tada nisam ni uključivao IPv6, pa su tada a i sada kada je uključena, različite IP adrese u postavkama rutera od onih na web-u, a da ne pričam o tome koliko se tek razlikuju IPv6 i IPv4 adrese.
Uglavnom od kad su to promijenili više ni portove ne mogu otvorit šta god da uradim, a do tada je moglo najnormalnije.
Kod kuće imam MojaTV Full+ a na poslu ADSL.
Mislim da svi korisnici mojaTV imaju dual stack dok ovi drugi nemaju. Zato ti na poslu ne radi IPv6.
Del_Boy1

#38912 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

A zašto mi sad sve IP adrese kad pogledam na svom portalu počinju sa 100.65. a na web-u 109.175.
Prije kad probam otvorit tu javnu IP otvori mi postavke od mog rutera a sad samo vrti i na kraju se ništa ne otvori.
mirza_15

#38913 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Del_Boy1 wrote:A zašto mi sad sve IP adrese kad pogledam na svom portalu počinju sa 100.65. a na web-u 109.175.
Prije kad probam otvorit tu javnu IP otvori mi postavke od mog rutera a sad samo vrti i na kraju se ništa ne otvori.
Iskeno ne znam. Nije me zanimalo pa se nisam time ni bavio. Pogledacu kod sebe kuci, malo proguglati, mozda nekoga pitati. Sada me zanima :mrgreen:

Sto se tice otvaranja portova i IPv6 i to cu malo istraziti. Nisam puno oko toga istrazivao jer mi nije trebalo. Samo znam da bi IPv6 trebao da potisne NAT iz upotrebe. Tacnije, IP adresa ima toliko da bi svaki uredjaj trebao dobiti svoju (javnu). U tom slucaju nema price oko otvaranja portova na routeru.

Iskren da budem ne znam kako to trenutno radi, ali sada zanima i mene pa cu malo da se zarovim na google u potrazi za odgovorima, samo ne veceras.
ing-ecc

#38914 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Del_Boy1 wrote:A zašto mi sad sve IP adrese kad pogledam na svom portalu počinju sa 100.65. a na web-u 109.175.
Na portalu su ti adrese iz nekog ranijeg perioda, nisu trenutne. A ta web adresa je trenutna. Ako mozes zapisi tu web adresu i uporedi je sa odgovarajucom adresom sa portala, znaci ovo trenutno vrijeme. Steta je sto ne mozes pristupiti modemu pa da to odmah uradimo i zakljucimo.
A ja radim isto sto sam i tebi rekao, adrese sa modema i weba su trenutno iste, nakon azuriranja na portalu uporedim i tu adresu. :)
Del_Boy1

#38915 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Evo trenutne IP adrese iz rutera i Web-a.

Image
Image
ing-ecc

#38916 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Del_Boy1 wrote:Evo trenutne IP adrese iz rutera i Web-a.
Znaci opet se vracamo na pricu o razlicitim ip adresama (web i modem/portal) zbog ipv 4 i 6.
Kod tebe je ukljucen ipv6 i na modemu (a vjerovatno bude i na portalu jer su ti i sve dosadasnje) imas adresu iz range ip v6 a web ti daje ip v4 adresu.
Ako vec mozes pristupiti modemu (mada si prije rekao da ne mozes?) onda probaj iskljuciti v6 i upoređuj.
(moje su obje iz range 92.36.... tj.ista je na webu i modemu)
Del_Boy1

#38917 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Probao sam i isključit ali uvijek istog početka dobijam adrese na ruteru ove 100.65.xxx.xxx
Evo slika nekoliko zadnjih dana
Image

Prije 18.12. je bilo ovako kao na ovoj slici

Image

Ne sjećam se da sam rekao da ne mogu pristupit ruteru, čak sam ti i sliku postavljao, uglavnom IPv6 nije bio uključen u postavkama rutera do prije dva dana kada si mi ti spomenuo da probam isključit pa sam pogledao i vidio da nije ni uključen, a obzirom da nema razlike sad ga držim uključenim. Nema problema u radu jedino što ne mogu port da otvorim ali nije mi ni to više bitno kao nekad prije.
pepeljara

#38918 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Fali telekomu brige za potrosacima... Ev citiram jarana sa foruma.
To je ono nazoves isprebacuju te. ..
Nema loyalitya
[Ja neki dan dobio nalog da u firmi promijenim brzine interneta (da uzmem brzi net) i sad posto smo kod Logosofta, posaljem njima upit, posaljem TMach-u i BHTelecomu..... ova prva dva odgovorili u roku odmah, sa lolom dogovorio za istu cijenu koju sada plaćamo 4 puta brzi net, zavrsio sve... danas mi dolazi mail od telecoma, bukvalno pise molimo nazovite me i ime i prezime lika i broj telefona... nehljebovici...]
porobljeni

#38919 Re: BHTelecom All About

Post by porobljeni »

Ja sam prikljucio telemach i prezadovoljan sam i svakome bi ga preporucio. Kabal je debeo ko prst a bihnet još uvijek koristi dialup kablove i zbog toga ne mogu imati brzine veće od 5 Mbit/s. Koriste Dial Up u 21 stoljecu :lol: :lol: :lol:
ing-ecc

#38920 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

pepeljara wrote:Fali telekomu brige za potrosacima... Ev citiram jarana sa foruma.
Nema loyalitya
[Ja neki dan dobio nalog da u firmi promijenim brzine interneta (da uzmem brzi net) i sad posto smo kod Logosofta, posaljem njima upit, posaljem TMach-u i BHTelecomu..... ova prva dva odgovorili u roku odmah, sa lolom dogovorio za istu cijenu koju sada plaćamo 4 puta brzi net, zavrsio sve... danas mi dolazi mail od telecoma, bukvalno pise molimo nazovite me i ime i prezime lika i broj telefona... nehljebovici...]
Mozes li proslijediti konkretne podatke na PM?
ing-ecc

#38921 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

porobljeni wrote:Ja sam prikljucio telemach i prezadovoljan sam i svakome bi ga preporucio. Kabal je debeo ko prst a bihnet još uvijek koristi dialup kablove i zbog toga ne mogu imati brzine veće od 5 Mbit/s. Koriste Dial Up u 21 stoljecu :lol: :lol: :lol:
Ihhh sto ga ti zakljuci ko Albert Ajnstajn u svoje vrijeme. :lol: :lol: :lol:
porobljeni

#38922 Re: BHTelecom All About

Post by porobljeni »

ing-ecc wrote:
pepeljara wrote:Fali telekomu brige za potrosacima... Ev citiram jarana sa foruma.
Nema loyalitya
Još i psuje. Toliko o brigi za korisnike. Čuj proslijedi podatke u PM :shock: E svašta...
sencobih

#38923 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

porobljeni wrote:Ja sam prikljucio telemach i prezadovoljan sam i svakome bi ga preporucio. Kabal je debeo ko prst a bihnet još uvijek koristi dialup kablove i zbog toga ne mogu imati brzine veće od 5 Mbit/s. Koriste Dial Up u 21 stoljecu :lol: :lol: :lol:
Dial up kablovi i kabl ko prst. :lol: telemahove legende
kakaljin

#38924 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

porobljeni wrote:
ing-ecc wrote:
Nema loyalitya
Još i psuje. Toliko o brigi za korisnike. Čuj proslijedi podatke u PM :shock: E svašta...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Znaš li ti šta uopšte znači PM na forumu?
Last edited by kakaljin on 28/12/2015 19:52, edited 1 time in total.
sencobih

#38925 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

porobljeni wrote:
ing-ecc wrote:
Nema loyalitya
Jesi li ti komičar ili si ozbiljan?
Locked