Hvala na iskrenom odgovoru, ne zna niko i u tom je fazon. Eh sad, u takvoj situaciji reci mi kakva je logika dodatno opterecavati Klub kaznama a traziti od njih da naprave rezultat? I sve to zbog nekih neispunjenih obecanja.Opetja033 wrote:Stvar je eskalirala nakon tog glupog ulijetanja. Kazem ti: svi oko mene na Sjeveru su im jebavali sve po spisku. Prica se promjenila nakon onog brutalnog izivljavanja drotova, tj nakon sto su raja pogledala snimak jer se nije moglo vidjeti sa Sjevera.Bosnae87 wrote:Nisam ja rekao da nisu stvari recene, ali da priroda izrecenih stvari nije onakva kakvom se predstavlja. Kakva je to logika, ne igramo dobro hajmo onda ostetiti Klub? Kako god mi igrali mi smo mogli zasjesti na prvo mjesto nakon srijede, a pojedinci sa tribine su krivi sto to nije tako. Sutnjom i masovnim pozivom za pomoci braci se pokazuje da velika vecina tribine ne zeli da osudi takvo ponasanje. A dokle mislim da ce administracija raditi tako ako im se izbijaju pare, na koji nacin mislis da se sportski rezultati poprave pruzajuci jako losu sliku u javnosti o Klubu. Sve je to kontraproduktivno a ti to ne zelis priznati.Opetja033 wrote:
Aha, sada ipak vise ne lazem i ne izmisljam vise kada su ta obecanja u pitanju. Drago mi je da smo barem to zakljucili pa sada mozemo normalno nastaviti razgovarati.
Ja nisam nikada tvrdio da je titula obecana, ali nije ispunjeno ni ono sto je obecano (sto je onda u principu jos gore). A za igrace i najbolji tim - neko jednom to ponovi pa kontas hajde prenijelo ga. Ali kada ta ista osoba istu stvar ponovi jos dva puta u razmaku od par mjeseci onda ces to prihvatiti kao obecanje.
Nije cilj da uprava podnese ostavku vec da dodju rezultati. Dakle dalo im se sasvim dovoljno vremena a nase igre su gore nego bilo kada od kako su sjeli u fotelje. Pomaka na terenu nema, naprotiv. Administracija funkcionise bolje nego ikada i to je jedini razlog sto niko ne proziva upravu da ode.
A ovom izjavom Dino je samo odmogao rijesavanju kompletnog problema. Hoces iskreno? Gotivim ga i drag mi je momak. Ali onakvo uslovljavanje nece proci nikome pa ni njemu.
Inat nema nikakve logike i nece nista dobro donijeti ovoj situaciji.
I ne bih se slozio da su igre gore nego kada su dosli u Klub jer sarajevo ne igra fudbal kako treba vec 10 godina, izuzev odredjenih bljesaka. Mi smo u zadnjih 10 godina uzeli 1 titulu i 1 kup, i na kakve rezultate si ti naviknut ako ih hoces sad, a pokrenuta je totalna transformacija Kluba.
Zamolio bih te da mi najozbiljnije odgovoris na koji nacin mislis da ce doci rezultati, kako doci do toga?
Zbog drotova, reakcija po drustvenim mrezama i forumima te zbog Dinine jucerasnje izjave - ne mozes ocekivati da ce doci do osude ili ogradjivanja.
Mada po meni to nije ni presudno jer se radi o cistoj formalnosti. Kljuc je u dijalogu i u tome sta dalje. Barem po meni.
Inat i fursat sa obje strane ce ovo sve samo produbiti.
Kada je rijesenje u pitanju: fakat ne znam. Onako iskreno - ne znam. Sve bi lakse bilo da Dino juce (valjda u afektu) nije rekao ono za baklje. Mora se naci nacina da se sve rijesi a da ne ispadne da su HZ ili UO popustile pred ultimatumom ili prijetnjama onog drugog. Kako do toga doci - pojma nemam.
Ova situacija ce se rjesiti, uvjeren sam...ali mora tribina da skonta sta dalje i kako dalje, ako ce dati podrsku ljudima da rade a i dalje planiraju paliti i nabijati kazne onda nek ne ocekuju rezultate.