Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosnae87

#38876 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Bosnae87 »

Opetja033 wrote:
Bosnae87 wrote:
Opetja033 wrote:
Aha, sada ipak vise ne lazem i ne izmisljam vise kada su ta obecanja u pitanju. Drago mi je da smo barem to zakljucili pa sada mozemo normalno nastaviti razgovarati.
Ja nisam nikada tvrdio da je titula obecana, ali nije ispunjeno ni ono sto je obecano (sto je onda u principu jos gore). A za igrace i najbolji tim - neko jednom to ponovi pa kontas hajde prenijelo ga. Ali kada ta ista osoba istu stvar ponovi jos dva puta u razmaku od par mjeseci onda ces to prihvatiti kao obecanje.

Nije cilj da uprava podnese ostavku vec da dodju rezultati. Dakle dalo im se sasvim dovoljno vremena a nase igre su gore nego bilo kada od kako su sjeli u fotelje. Pomaka na terenu nema, naprotiv. Administracija funkcionise bolje nego ikada i to je jedini razlog sto niko ne proziva upravu da ode.

A ovom izjavom Dino je samo odmogao rijesavanju kompletnog problema. Hoces iskreno? Gotivim ga i drag mi je momak. Ali onakvo uslovljavanje nece proci nikome pa ni njemu.
Nisam ja rekao da nisu stvari recene, ali da priroda izrecenih stvari nije onakva kakvom se predstavlja. Kakva je to logika, ne igramo dobro hajmo onda ostetiti Klub? Kako god mi igrali mi smo mogli zasjesti na prvo mjesto nakon srijede, a pojedinci sa tribine su krivi sto to nije tako. Sutnjom i masovnim pozivom za pomoci braci se pokazuje da velika vecina tribine ne zeli da osudi takvo ponasanje. A dokle mislim da ce administracija raditi tako ako im se izbijaju pare, na koji nacin mislis da se sportski rezultati poprave pruzajuci jako losu sliku u javnosti o Klubu. Sve je to kontraproduktivno a ti to ne zelis priznati.
Inat nema nikakve logike i nece nista dobro donijeti ovoj situaciji.

I ne bih se slozio da su igre gore nego kada su dosli u Klub jer sarajevo ne igra fudbal kako treba vec 10 godina, izuzev odredjenih bljesaka. Mi smo u zadnjih 10 godina uzeli 1 titulu i 1 kup, i na kakve rezultate si ti naviknut ako ih hoces sad, a pokrenuta je totalna transformacija Kluba.

Zamolio bih te da mi najozbiljnije odgovoris na koji nacin mislis da ce doci rezultati, kako doci do toga?
Stvar je eskalirala nakon tog glupog ulijetanja. Kazem ti: svi oko mene na Sjeveru su im jebavali sve po spisku. Prica se promjenila nakon onog brutalnog izivljavanja drotova, tj nakon sto su raja pogledala snimak jer se nije moglo vidjeti sa Sjevera.
Zbog drotova, reakcija po drustvenim mrezama i forumima te zbog Dinine jucerasnje izjave - ne mozes ocekivati da ce doci do osude ili ogradjivanja.
Mada po meni to nije ni presudno jer se radi o cistoj formalnosti. Kljuc je u dijalogu i u tome sta dalje. Barem po meni.

Inat i fursat sa obje strane ce ovo sve samo produbiti.

Kada je rijesenje u pitanju: fakat ne znam. Onako iskreno - ne znam. Sve bi lakse bilo da Dino juce (valjda u afektu) nije rekao ono za baklje. Mora se naci nacina da se sve rijesi a da ne ispadne da su HZ ili UO popustile pred ultimatumom ili prijetnjama onog drugog. Kako do toga doci - pojma nemam.
Hvala na iskrenom odgovoru, ne zna niko i u tom je fazon. Eh sad, u takvoj situaciji reci mi kakva je logika dodatno opterecavati Klub kaznama a traziti od njih da naprave rezultat? I sve to zbog nekih neispunjenih obecanja.

Ova situacija ce se rjesiti, uvjeren sam...ali mora tribina da skonta sta dalje i kako dalje, ako ce dati podrsku ljudima da rade a i dalje planiraju paliti i nabijati kazne onda nek ne ocekuju rezultate.
aut

#38877 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by aut »

Ovo će otići predaleko. Ohladite malo.
Uglavnom, kažem vam (iako nisam na sjeveru) HZ se neće javno ograditi od momaka. Jednostavno, tako funkcionišu sve navijačke tribine. Mnogo bitnije je da oni to riješe među sobom. Jer definitivno ovakvi potezi nam ne trebaju.
TheDocToR

#38878 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by TheDocToR »

Opetja033 wrote:
omega369 wrote:
pOZz wrote: .. Dosta nekadašnje raje sa Sjevera je sad na Zapadu i Istoku.
da se razumijemo pod ovim nekadasnje mogu ti garantovati da ima onih koji su do prije godinu-dvije bili tu i vise nisu. da ne spominjemo one od prije 10 godina ili prije rata...
Kompletna okosnica od prije 1-2 je jos uvijek na Sjeveru. Bez izuzetka. A za ostatak komentara: da li vi to sada zalite za vremenima kada su Pitici bili na Sjeveru?
Da li su Guiness boys i dalje na tribini ?
Zavatoni

#38879 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Zavatoni »

Opetja033 wrote:@Zavatoni, uz duzno postovanje ali kakve veze imaju ove slike sa bilo cim o cemu mi sada razgovaramo? Zaista ne kontam.
Stavio slike zbog puno komentara tipa 'da će bez HZ, FKS imati cca 27 navijača na tribinama'...čisto da pokažem da je nekad Koševo imalo često i po 50.000 gledalaca...a HZ nisu bile ni formirane...

Ne kažem ovo u kontekstu da HZ Sarajevu ne trebaju...ali ovakve...destruktivne...negativne...su kontraproduktivne...nanose štetu klubu...rade protiv interesa kluba...
Bosnae87

#38880 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Bosnae87 »

TheDocToR wrote: Da li su Guiness boys i dalje na tribini ?
kakvo pitanje :-)
Butmiran

#38881 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Butmiran »

Glupost je reći da baklje tjeraju nekog sa stadiona, a još veća da je nekog strah doći na utakmice zbog huligana. Strah vas je doći kad se igra protiv Mladosti i sličnih, ali vas nije strah doći na evropske tekme i na derbi kad imaš 5 000 gostujućih navijača na jugu. Nemojte te priče molim vas. Ko god hoće sa djetetom k'o čovjek da ode na utakmicu fino na zapad i nikakve sikiracije nema.
tataćusak

#38882 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tataćusak »

Butmiran wrote:Glupost je reći da baklje tjeraju nekog sa stadiona, a još veća da je nekog strah doći na utakmice zbog huligana. Strah vas je doći kad se igra protiv Mladosti i sličnih, ali vas nije strah doći na evropske tekme i na derbi kad imaš 5 000 gostujućih navijača na jugu. Nemojte te priče molim vas. Ko god hoće sa djetetom k'o čovjek da ode na utakmicu fino na zapad i nikakve sikiracije nema.
Nije glupost a objasnio sam nekad ranije zašto volim sa djetetom na sjever ne na zapad.

Nego šta bi sa Bilbijom hoće li imati pravo nastupa protiv Rudara
MHAB

#38883 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by MHAB »

I ne bih se slozio da su igre gore nego kada su dosli u Klub jer sarajevo ne igra fudbal kako treba vec 10 godina, izuzev odredjenih bljesaka. Mi smo u zadnjih 10 godina uzeli 1 titulu i 1 kup, i na kakve rezultate si ti naviknut ako ih hoces sad, a pokrenuta je totalna transformacija Kluba.

Nisam mogao da pretražujem ko je ovo iznad napisao pa sam quote-irao prvi post na kojem sam naišao na ovaj komentar. Gledam Sarajevo od 1974. godine. Do rata '92 sam doživio jednu titulu i finale kupa koje smo izgubili od Dinama. Jednom smo bili i jesenji prvaci, a na kraju završili drugi. Par puta smo igrali u kupu UEFA jer smo bili drugi ili treći u prvenstvu. Više puta smo se u tom periodu borili za opstanak nego za gornji dio tabele, a kamo li za titulu. Da napokon razbijemo iluzije oko toga da se konstantno mogao gledati lijep fudbal na Koševu prije rata, odnosno da smo mi uvijek igrali lepršavo i bili uspješni kao klub. Bilo je nekoliko godina lijepog fudbala, ali je veći dio vremena bila neopisiva patnja. Istina kvalitet fudbala je bio bolji od današnjeg jer je i liga bila jača i lako se moglo desiti da dođe Vardar ili Rad i mlate nas na Koševu. Sada nam dođe i to isto uradi GOŠK ili Obarska i sl. tako da dođemo na isto. Proširivala se liga radi nas, a i ponavljale utakmice da ne ispadnemo kao sa Dinamom. I šta su navijači trebali da urade? Da "puni gnijeva u srcu" prekidaju utakmice ili da svojim ponašanjem štete finansijama kluba? Za mene je klub iznad svih. Ja sam ga volio i volim isto kao da ima titula kao Real, Bajern, Liverpul i Barselona zajedno. Ja bih ga volio istim žarom i da nema ni jednu titulu. On je dio mene i mog života, a ja sam zahvalan Bogu što on postoji i ja mogu biti jedan od njegovih navijača. Toliko o ljubavi i frustracijama...

Većina članova UO su navijači kao i svi mi.Oni su ti koji su godinama išli na utakmice i na gostovanja i kada nisu imali veze sa strukturama kluba kao i svi drugi navijači. I prije rata i poslije rata. Možda su i to "vaša braća sa tribine" samo nešto starija koja su išla na utakmice te neki od njih i dobivali batine radi kluba mnogo prije vas. Izgleda da je to nebitno i da se gostovanja ili batine u Novom Sadu, Beogradu ili Skoplju "ne pikaju". Ljudi koji su u UO su prihvatili da budu u upravi kluba kada niko drugi nije htio. Predsjednik skupštine je to jasno i glasno rekao na zadnjoj skupštini na jedno od pitanja/komentara što ovaj ili onaj nije u upravi. NIKO DRUGI NIJE HTIO DA BUDE U UO!!!! Prihvatili su se da pokušaju spasiti klub od bankrota jer su prije svega navijači pa onda sve drugo. Zar neki od njih nisu i po sudovima branili besplatno članove HZ odnosno pomagali na sve moguće načine koji su im bili dostupni momcima iz HZ koji su osuđeni u Širokom. Zar neki od njih nisu "visili" po MUP-u da se omoguće bubnjevi i razglas na sjeveru iako policija nije htjela da čuje za bilo šta nakon ulijetanja protiv Širokog i udaranja policajca štangom po glavi. Ima još mnogo toga što bi se moglo napisati, ali nije za foruma. Ja lično mislim da su budale što su se prihvatili da budu u upravi. Trpe javna poniženja od raznoraznih likova koji dođu na utakmicu ili ih zaustavljaju po ulici da im "objasne" gdje greše. Kao da oni ne znaju da treba kupiti bolje igrače i kao da oni ne žele titule. Ali treba biti mađioničar pa sa ovolikim dugom osigurati licencu svake godine, i plaćati razne aferime od ranije. Na žalost jare i pare ne mogu zajedno. Nikada nisu ni mogli.

Ono što me je ponukalo da uopšte pišem ovaj kilometarski post je priča (ako hoćete trač) koju sam danas čuo u gradu. Ako je to istina onda stvarno postajemo Beograd. Neću da napišem o čemu se radi samo zato što je rekla - kazala i nisam to čuo od nekog kome bih mogao bez ikakve sumnje vjerovati, ali ću samo pitati da li su četvorica huligana veća i važnija od kluba?

Pošto na ovom forumu provejavaju komentari da su HZ dovele ovu upravu pa da je one mogu skinuti kada god požele predlažem da HZ preuzmu vođenje kluba u cijelosti. Ako HZ mogu biti bolji i uspješniji od postojeće uprave odnosno osigurati više novaca i bolje sponzore od Tana, napraviti veći i bolji trening kamp od planiranog te donijeti više titula, ja ih pozivam da to javno kažu i da zatraže da preuzmu vođenje kluba. Siguran sam da će se ljudi iz sadašnjeg UO vrlo rado povući i prepustiti HZ da vode klub. Siguran sam da isto važi i za Dinu. Vjerovatno će i u tom slučaju HZ podržavati baklje, ulijetanje u teren, gubitak bodova i sl...
Last edited by MHAB on 27/09/2013 18:30, edited 2 times in total.
strong69

#38884 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

@MHAB

Da ne citiram cijeli post. Svaka cast druze. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
_Reds_

#38885 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by _Reds_ »

wannabe_ultra wrote:Za sve ovo je kriv Melunovic :D
nego fakat se previse dizu tenzije, uletilo se na teren, uljetalo se i prije.Jedino je mozda trebalo, ako se vec uljetalo onda 1500 ljudi da uleti, ili docekati lesinari ispred stadiona pa ih isprebijati. :D Nepromisljen potez cetvorice, koji su ili ce platiti danak neiskustvu.

Nego, oni sto kazu da ce biti na mojaTV prenos, siguran sam da od toga nema nista jer mojaTV prenosi samo gostujuce utakmice Sarajeva i jednog manjeg sarajevskog premijerligasa.
Ima li kakav insajder da ponudi kakvu informaciju o Bilbiji, prosao je i Borac vjerovatno ce uskoro zaigrati ?! :lol:

VOLIM TE SARAJ'VO
Kad prije ??

98?? Znas ti kad je to bilo ??
iceman2010

#38886 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by iceman2010 »

Samo da kazem da mi nismo izgubili tri boda. Mi smo izgubili najmanje tri boda u odnosu na borac, a potencijalno i 6. Ako na kraju sezone borac bude prvak, a mi iza njega 6 bodova mozete onim maloumnicima zahvaliti sto Sarajevo nije prvak (pod pretpostavkom da bi ga zabili do kraja utakmice)

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
north

#38887 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

@MHAB, :thumbup:
McMoy

#38888 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by McMoy »

Bravo @MHAB.
Olako se zaboravljaju odvajanja od karte za sjever za troškove suđenja, advokatske usluge i slično.
Balavci nek' shvate da su oni tu zbog kluba, a ne suprotno! Pojedinim je očito cilj da Sarajevo što više para izgubi ispadanjem u Europi i onda da kažu "Da smo prošli xyz klub zaradili bi 123.456 hiljada, te stoga mi smijemo paliti i raditi na štetu kluba dok ne poravnamo tu cifru..."
A što se tiče vođenja kluba od nekog iz HZ - Nisu mogli voditi UNFKS kako treba koje ima 200 članova, a kamo li da vode normalan klub.

Sarajevo iznad svih!!!
Last edited by -LIBERO- on 27/09/2013 22:47, edited 1 time in total.
Reason: Dio posta izbrisan, da ne povuce daljnju raspravu.
Pitarrr82

#38889 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Mene interesuje sta objektivni misli o svemu ovome :mrgreen:?

Da se nije vratilo onih njegovih 40 drugova pa napravilo ovaj belaj?

@MHAB :thumbup:
Logovan

#38890 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

McMoy wrote: A što se tiče vođenja kluba od nekog iz HZ - Nisu mogli voditi UNFKS kako treba koje ima 200 članova, a kamo li da vode normalan klub.
Jesi li ti sposoban da vodiš neko udruženje kao što je UNFKS? Ako jesi, bujrum brate vodi slobodno. Reci onim momcima da si sposoban, da bi poboljšao udruženje po svi mogućim segmentima i gotovo.
Nemoj se praviti pametan, ti sad fol imaš pravo reći nekome da li zna ili ne zna voditi udruženje.

Od svih mišljenja, laprdanja, pametovanja, ovo mi je najgore kad pročitam/čujem. Jebo te život, ovo je stvarno bezobrazluk. Preskočio sam na hiljade postova poslije ovog sranja, jer mi je bilo mrsko čitati a sami Bog zna koliko sam ovakvih gluposti propustio da pročitam.
van Basten

#38891 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

nešto nisam upratio - jesmo li se mi žalili na skandaloznu odluku takmičarske komisije?
jalijas74

#38892 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jalijas74 »

10 godina = 1 titula i 1 Kup :-D

Ako se Hz ograde od ova 4 navijaca od kojih je jedan maloljetan onda mogu slobodno da se ugase a ja cu onda svoji 20 i kusur godina sa njima baciti niz Miljacku. Koliko god bilo los i ne proisljen potez ovih momaka grupa mora stati iza njih.

Slicna stvar se desila u Posusju. Par nasih tadasnji Hz se pokoskalo sa domacinima bez odobravanja cijele grupe. Zatim su uje utrcal u teren i strgli transpaent bacilo se par kamenica na nas i mi smo onda odgovorili stolicam i nasto je belaj. Paja se laganice ogradio od nas huligana koji smo demolirali stadion isto kao sto danas radi i Dino. U cijeloj prici niko nije spomeuo da je par pojedinaca izavalo pocetni incident zbog kojeg smo ispastali svi i jedva izvukli citave glave. Klub je kaznjen i izgubili smo vazne bodove za titulu. Po vasoj dansnjoj prici tada se trebao uraditi sljedece. Kada se vec Paja ogradio od HZ onda se tadasnje udruzenje HZ trebalo da ogradi od pojedinaca (isti nisu bli balavci) koji su izazvali incident sto se noramno nije desilo.
kokuz_sa

#38893 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

u posusiju je svega moglo biti
i to radi cega
radi 2-3 lika koji su se pokoskali..
a cuj bez odobravanja grupe :-)

u posusiju je tada lik vadio kalas iz auta i pokazivao ga prema navijacima

al u posusiju si imao jednog lika koji je tad komandovao grupom i smirio situaciju koliko je mogao

i jel treba uvijek da se pojedinci spasavaju a da grupa ispasta?
dokle tako?
dok opet pojedinci ne naprave neki belaj pa se zavrsi tragedijom kao sa Vedranom..
Logovan

#38894 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

van Basten wrote:nešto nisam upratio - jesmo li se mi žalili na skandaloznu odluku takmičarske komisije?
Izašlo je ovo saopštenje.
http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/gosti- ... njeno/1221
vazna

#38895 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vazna »

kokuz_sa wrote:u posusiju je svega moglo biti
i to radi cega

al u posusiju si imao jednog lika koji je tad komandovao grupom i smirio situaciju koliko je mogao

dokle tako?
dok opet pojedinci ne naprave neki belaj pa se zavrsi tragedijom kao sa Vedranom..
Ko god je bio u Posusju tada zna da njega nije bilo da bi pala mrtva glava, samo kad se sjetim kakvih je sve prijedloga bilo :-) .Ista je situacija bila i kad se za derbi upalo u teren, koliko se sjecam dosta navijaca je zelilo da se obracuna sa zeljovcima ali on nije dao da se ide dalje.
jalijas74

#38896 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jalijas74 »

Kokuze

Da bez odobravanja grupe. Jer kad se pravi belaj pravi ga cijela grupa,
Kalas se vadio tek kasnjije.
Da je mogao da komanduje grupom do incidenta ne bi ni doslo.
Pricu oko pokojnog Vedrana mozes zaobici.

Navijacke grupe rade na takvim principima pa kad su i neke jace stvari u pitanju primjer ti je ubistvo Brisa Titona u Beogradu kada je francuz bacen sa podzida osudjeno je 15 Grobara ali se nikada nisu odrekli svojih. Ili prica sa Urosem Micicem koji je osudjen na deset godina zatvora zbog pokusaja ubojstva policajca na utakmici Crvena Zvezda - Hajduk Kula. U navijackim grupama je tako Hz sigurno nece biti iznimak.
emigrazione

#38897 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

jalijas74 wrote:Kokuze

Navijacke grupe rade na takvim principima pa kad su i neke jace stvari u pitanju primjer ti je ubistvo Brisa Titona u Beogradu kada je francuz bacen sa podzida osudjeno je 15 Grobara ali se nikada nisu odrekli svojih. Ili prica sa Urosem Micicem koji je osudjen na deset godina zatvora zbog pokusaja ubojstva policajca na utakmici Crvena Zvezda - Hajduk Kula. U navijackim grupama je tako Hz sigurno nece biti iznimak.
Jesi li ti bio tad u Posusju?
emigrazione

#38898 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

vazna wrote:
kokuz_sa wrote:u posusiju je svega moglo biti
i to radi cega

dokle tako?
Ko god je bio u Posusju tada zna da njega nije bilo da bi pala mrtva glava, samo kad se sjetim kakvih je sve prijedloga bilo :-) .Ista je situacija bila i kad se za derbi upalo u teren, koliko se sjecam dosta navijaca je zelilo da se obracuna sa zeljovcima ali on nije dao da se ide dalje.
Pa njima je Djine ''agentura'' sta ti je :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#38899 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Drugari :D ta fina druzenja po Hercegovini, kojima sam i sam prisustvovao, ako bas zelite mozete nastaviti na temi o HZ.

Shvatam poveznicu, ali ne treba ni pretjerivati sa nastavkom prepricavanja "dogodovstina" :D . Ima tema koja moze "istrpiti" tu pricu ;-)
emigrazione wrote:
jalijas74 wrote:Kokuze

Jesi li ti bio tad u Posusju?
Slucajno znam o kome se radi, tako cu ti ja potvrditi, mada nisma niciji advokat :D , da je bio.

Hajd' ovamo o tome...ako zelite bas....

:arrow: http://www.klix.ba/forum/horde-zla-t78689s1725.html
north

#38900 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Čovjek priča kako kad navijač ubije nekoga, da se njegova ekipa ne odriče njega i ne osuđuje ga, jer tako to rade Delije i Grobari i to je argument koji je neoboriv :lol: ....Poserem se i na Delije i Grobare, i na svakoga koji ne vidi dalje od svog nosa, znači da ti drug sa tribine baci bombu i pobije djecu ti bi ga podržao i skupljao pare za njegovu odbranu jer je brat sa tribine....kakva ograničenost jebo te, pa šta očekivati od nekoga koji se fura na Bogdanova ili kako se zove već onaj ćelavi četnik, i slični.....molim boga da samo ovo nije zvaničan stav svih HZ, inače nam nema na zelenu granu....čuj HZ treba da se ugase ako ne podrže 4 debila, ne nego treba da se ugase ako ih podrže haveru moj lijepi i to ti kaže neko ko je bio i u Posušju i mnogim drugim poslijeratnim gostovanjima i koji kao klinac pamti HZ kad su se tek osnovali i tu grupu koja je sačinjavala :wink:
Locked