Što će reći da zbog tog aspekta igre koji mu nedostaje ubija ekipu.Bodkin wrote:Hendikep nije njemu licno jer on je skoro na triple double prosjeku. Hendikep je sto to ubija embida jer ga hladno udvajaju i sa loptom, a i bez lopte jer se odbrana povuce od bena unutra. Reket uvijek punTomahawk11 wrote:Nije kita, ali ima tu falinku da je 0% sa trice i onda je to odmah hendikep.
Njega niko ni ne čuva kad je na trici![]()
To je danas neoprostivo.
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38876 Re: NBA - National Basketball Association
-
Bodkin
#38877 Re: NBA - National Basketball Association
Da ali sa druge strane to radi i harden sa svojih 736285 ispaljenih po utakmici pa je mvp kandidat 
-
Concord
#38878 Re: NBA - National Basketball Association
Jest ali kompletna igra Rocketsa je bazirana oko trojke i neposredno ispod kosa, Harden ima zeleno svijetlo da puca koliko moze. Odbrana stalno mora biti na njemu i sekundu ako ga ostavis ili udvojis pogresno primio si trojku ili od njega ili od nekoga kome je dodao.
Za razliku kod Simmonsa koji ne vuce odbranu za sobom ako je daleko od kosa. I kako su vec napisali to se automatski odrazava na ostatak tima koji je mnogo vise pokriven, povoljniji za udvajanje itd. I tako se njegov hendikep pretvara u bolju odbranu suparnickog tima. U regularnom dijelu to i moze proci ali kad se stvari uozbilje u playoffu i timovi pocnu analizirati i exploitati sve mane protivnika onda vidis kolika je to slabost.
Za razliku kod Simmonsa koji ne vuce odbranu za sobom ako je daleko od kosa. I kako su vec napisali to se automatski odrazava na ostatak tima koji je mnogo vise pokriven, povoljniji za udvajanje itd. I tako se njegov hendikep pretvara u bolju odbranu suparnickog tima. U regularnom dijelu to i moze proci ali kad se stvari uozbilje u playoffu i timovi pocnu analizirati i exploitati sve mane protivnika onda vidis kolika je to slabost.
-
Bodkin
#38879 Re: NBA - National Basketball Association
Nisu nego samConcord wrote:Jest ali kompletna igra Rocketsa je bazirana oko trojke i neposredno ispod kosa, Harden ima zeleno svijetlo da puca koliko moze. Odbrana stalno mora biti na njemu i sekundu ako ga ostavis ili udvojis pogresno primio si trojku ili od njega ili od nekoga kome je dodao.
- House
#38880 Re: NBA - National Basketball Association
veliki chef curry. no KD, no problem. 
-
kakavdanakneiskustvu
#38881 Re: NBA - National Basketball Association
Tomahawk11 wrote:Što će reći da zbog tog aspekta igre koji mu nedostaje ubija ekipu.Bodkin wrote:Hendikep nije njemu licno jer on je skoro na triple double prosjeku. Hendikep je sto to ubija embida jer ga hladno udvajaju i sa loptom, a i bez lopte jer se odbrana povuce od bena unutra. Reket uvijek punTomahawk11 wrote:Nije kita, ali ima tu falinku da je 0% sa trice i onda je to odmah hendikep.
Njega niko ni ne čuva kad je na trici![]()
To je danas neoprostivo.
-
kakavdanakneiskustvu
#38882 Re: NBA - National Basketball Association
Concord wrote:Jest ali kompletna igra Rocketsa je bazirana oko trojke i neposredno ispod kosa, Harden ima zeleno svijetlo da puca koliko moze. Odbrana stalno mora biti na njemu i sekundu ako ga ostavis ili udvojis pogresno primio si trojku ili od njega ili od nekoga kome je dodao.
-
Rob_Atl
#38883 Re: NBA - National Basketball Association
Evo i zvanicno Durant ima povredu lista, slijedece sedmice ce opet na kontrolu, dakle definitivno je out za ovu seriju, mozda i slijedecu
-
90minut
#38884 Re: NBA - National Basketball Association
Rob_Atl wrote:Evo i zvanicno Durant ima povredu lista, slijedece sedmice ce opet na kontrolu, dakle definitivno je out za ovu seriju, mozda i slijedecu
Golden ce vjerovatno ispušiti jedno 20 razlike u Houstonu, a kuci ako ce pobjediti to je opet u 5 poena maksimalno.
A sad je pravo vrijeme da pokažu ko su u Houstonu vidjecemo da li mogu.
-
Nadzorna_ploca
#38885 Re: NBA - National Basketball Association
20 poena? Tesko. Njima je svakako lakse, nemaju sta izgubiti u Hjustonu.
-
90minut
#38886 Re: NBA - National Basketball Association
Pravilo je kad je takva situacija da ispuše baš zbog tog mentaliteta nemamo šta izgubiti..Nadzorna_ploca wrote:20 poena? Tesko. Njima je svakako lakse, nemaju sta izgubiti u Hjustonu.
Dakle o vecini situacija pricam..
Zna se ko je Golden State bez Duranta poenta je da je on tu 2 godine i da li se mogu vratiti u tu hemiju..
Ako je nešto sigurno zadnjih 7 minuta sinoc su to pokazali i baš me zanima kakvi ce biti u Hou.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38887 Re: NBA - National Basketball Association
Dobro tresu ovi iz Portlanda Nuggetse.
Lillard pocijepo, a bogme drže i McCollum i Hood.
Solidan i Collins s klupe.
Lillard pocijepo, a bogme drže i McCollum i Hood.
Solidan i Collins s klupe.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38888 Re: NBA - National Basketball Association
Udri ga, Mehmede!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38889 Re: NBA - National Basketball Association
Ode na 7.
Razbiće ih Nuggetsi i to je to.
Ipak, uspjeh je i što su uzeli ove 3.
Dobar play off za Portland.
Razbiće ih Nuggetsi i to je to.
Ipak, uspjeh je i što su uzeli ove 3.
Dobar play off za Portland.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
90minut
#38891 Re: NBA - National Basketball Association
Da razum kaže pobjeda lagana od 10tak poena razlike, al' ipak je to 7 utakmica i sad Portland nece igrati nonšalantno kao prošlu u gostima sad je biti ili ne biti.
Zaboravim napisati..
Glavna je stvar da sad svi protiv GS imaju šanse tako da ako prođe Portland imaju odlicne šanse za prolazak naravno kad kazem odlicne samo skontaš šta bi bilo da je tu Durant
Zaboravim napisati..
Glavna je stvar da sad svi protiv GS imaju šanse tako da ako prođe Portland imaju odlicne šanse za prolazak naravno kad kazem odlicne samo skontaš šta bi bilo da je tu Durant
-
Concord
#38892 Re: NBA - National Basketball Association
Houston ako dobije sljedecu imamo 3 od 4 para u sedmoj utakmici 
-
Rob_Atl
#38893 Re: NBA - National Basketball Association
I to u nedelju sve 3 utakmice 
- tuzlak1212
#38894 Re: NBA - National Basketball Association
Nema ovaj vikend nijedne utakmice u normalno vrijeme 
-
Melo15
#38895 Re: NBA - National Basketball Association
U 21 i 30 je HOU - GSW ako bude 7.? Ako ne bude, mislim da su velike sanse da to mjesto popuni DEN - POR, ceka se rezultate ove prve da se vidi kad ce DEN i POR igrati.tuzlak1212 wrote:Nema ovaj vikend nijedne utakmice u normalno vrijeme
- tuzlak1212
#38896 Re: NBA - National Basketball Association
Evo vidim i ja, ne bi me čudilo na pomjere termin, al radije bi Raptorse da gledam u normalnom terminuMelo15 wrote:U 21 i 30 je HOU - GSW ako bude 7.? Ako ne bude, mislim da su velike sanse da to mjesto popuni DEN - POR, ceka se rezultate ove prve da se vidi kad ce DEN i POR igrati.tuzlak1212 wrote:Nema ovaj vikend nijedne utakmice u normalno vrijeme
-
Rob_Atl
#38897 Re: NBA - National Basketball Association
U nedelju ce raspored biti 1 popodne po americkom(7 u Bosni), 3,30(9 30) i 7(1 ujutro) za sad pise da Toronto i Phily igraju ovu zadnju , ali ako Houston pobjedi ja mislim da ce ih prebacit da igraju prvi (Phily vs Toronto), jer na zapadu ce jos sabah biti
, uglavnom Houston i GS igraju u 3 30(9 30) samo ce se ovi zamjeniti.
-
Melo15
#38898 Re: NBA - National Basketball Association
Nemoj nista da mijenjaju s Denverom, da pogledam jednu utakmicu PO-a u normalne sate 
-
Rob_Atl
#38899 Re: NBA - National Basketball Association
Uh nevjerujem da bi u 11 ujutro u Denveru igrali 
-
Korovjev
#38900 Re: NBA - National Basketball Association
Teško da GSW može ovo dobiti, mislim čak i da su im veće šanse u 6 nego u 7, jer će do tad skontati Houston odbranu na Splash brts, gdje faktički mogu puštati sve ostale da šaraju trice osim Iguodale donekle. A obavezno mora Green povući na obje strane. Ili da Thompson odigra onu jednu svoju 40+, sa 8/10 tricama. Nije da se prije nije to znalo desiti.
Ako i prođu mogli bi imati problema dalje, jer mislim da se Durant ne vraća ni za finale NBA, a imaju jako tanku klupu. Nemam pojma ko im sad ulazi u prvu petorku Looney, Bogut, Livingston? Ni jedan baš ne ulijeva neko povjerenje, a nemaju baš vremene za eksperimente neke. I zaboravljate da ja GSW prije Duranta imao tim sa dugom klupom punom odličnih role igrača.
Ali dobro na muci se poznaju junaci.
Portland bih volio da prođe, premda je Denver opasniji za dalje serije, jer mislim da Portland ne može Houstona dobiti, a teško i GSW, dok Denver može jer ima Jokića kojeg niko, osim umora, ne može zaustaviti, plus 8 igrača visoke kvalitete, koji mogu igrati na visokom nivou nabiti tempo i u odbrani i u napadu i na umor i potrošenost protivnika uzeti seriju. Imam šuhu da će ovu Liliard odigrati demonski i odvesti ih u finale. Gdje gube od Houstona.
Na istoku Bucksi uzimaju ko god da im dođe, mislim Toronto i to samo zbog Kawhija, premda su i oni i Sixersi polovne ekipe za ovu fazu playoffa.
A Bucksi bi onda u finalu mogli i Houstona uzeti jer su u zamahu, igraju dobro nisu potrošeni sekunde a dižu im se i ovi manje važni igrači tipa Hill, Mirotić, onaj neki bjelac trojkaš.
Ako i prođu mogli bi imati problema dalje, jer mislim da se Durant ne vraća ni za finale NBA, a imaju jako tanku klupu. Nemam pojma ko im sad ulazi u prvu petorku Looney, Bogut, Livingston? Ni jedan baš ne ulijeva neko povjerenje, a nemaju baš vremene za eksperimente neke. I zaboravljate da ja GSW prije Duranta imao tim sa dugom klupom punom odličnih role igrača.
Ali dobro na muci se poznaju junaci.
Portland bih volio da prođe, premda je Denver opasniji za dalje serije, jer mislim da Portland ne može Houstona dobiti, a teško i GSW, dok Denver može jer ima Jokića kojeg niko, osim umora, ne može zaustaviti, plus 8 igrača visoke kvalitete, koji mogu igrati na visokom nivou nabiti tempo i u odbrani i u napadu i na umor i potrošenost protivnika uzeti seriju. Imam šuhu da će ovu Liliard odigrati demonski i odvesti ih u finale. Gdje gube od Houstona.
Na istoku Bucksi uzimaju ko god da im dođe, mislim Toronto i to samo zbog Kawhija, premda su i oni i Sixersi polovne ekipe za ovu fazu playoffa.
A Bucksi bi onda u finalu mogli i Houstona uzeti jer su u zamahu, igraju dobro nisu potrošeni sekunde a dižu im se i ovi manje važni igrači tipa Hill, Mirotić, onaj neki bjelac trojkaš.