Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Charuga
Globalni moderator

#38876 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Bolje im je da brinu o kvaliteti domaće lige, nego da se trpaju u nekakvu regionalnu. Neka se fokusiraju na terene, reflektore, omladince i sl. jer će više hajra imati od toga. Treba da nas tamburaju Dinamo, Rijeka, Zvezda ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#38877 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić, prijateljskog turnira?! Jastaradi.

Charuga, upravo to :thumbup:
Grean

#38878 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Sto se tice kvaliteta omladinske lige, nesto sto je interesantno i sto mi je zapelo za oko je da su generalno uvijek najvece kante za nabijanje timovi iz Srednje Bosne, bez obzira na nacionalni predznak.

Sto se tice kadeta i juniora prosle sezone vreca za nabijanje su bili Travnik, Vitez i Celik, ove godine im se pridruzio Metalegge mada doduse Jajce se racuna pod Krajinu. Najveca enigma je Celik, jedan od pet najvecih gradova u BiH a omladinske selekcije katastrofa.

Ove klubove bi trebalo kaznjavati jer imaju podmladak samo sto moraju po zakonu.

Pozitivni primjeri pored Sarajeva, Zelje, Zrinjskog su prije svih Sloboda koja je uvijek jaca sa mladjim kategorijama nego seniorima, Siroki koji je mala sredina ali uvijek dobar te Olimpik koji je isto solidan iako su mali klub. Radnik nije los a kadeti ili juniori Rudara iz Prijedora su cini mi se jedne godine bili prvaci a ispali su iz lige zbog seniora.
vryzas

#38879 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Prije pola godine-godinu poceli su razgovori o osnivanje super lige (lige za bogate :oops: ), a to bi znacilo da se liga sampiona/prvaka blizi kraju u ovom formatu. UEFA ce izgubiti dio fin. kolaca s obzirom na planirani broj evropskih klubova koji ce nastupati u "super liZi" (20), a taj dio ce "namiriti" kroz projekte regionalnih liga. Neke regionalne lige vec postoje, neke su dogovorene, a neki projekti ce sacekati jos par godina.
Za svaku od ovih liga je planirana jaka medijska kampanja u svrhu promocije takmicenja i privlacenja bogatih sponzora, te velike novcane nagrade za ucesnike.
Regionalna liga je neminovnost, licno sam je ocekivao tamo nekad do 2020 god. Obzirom na pravac i trendove kojim idu UEFA i FIFA, a to se najvise odnosi na masovnost nekih takmicenja, regionalne lige ce biti spas za "manje bogate" i nas siromasne.

Koliko vidim sve je dogovoreno...nas savez je dao zeleno svjetlo, a onaj klub koji ne bude ucestvovao u ovom projektu ce biti debelo u minusu na kraju balade.

Na kraju krajeva, velika vecina ljudi iz fudbala imaju pozitivno misljene o ovome.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38880 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ja vala nemam :roll:
Niko sretniji od mene da me razuvjere, ali....poucen dosadasnjim iskustvima, bice vise stete nego koristi.
strong69

#38881 Re: Premijer liga BiH

Post by strong69 »

U toj regionalnoj ligi bice mrtvih sigurno. Pogotovo ce lijepo biti nama u Sarajevu kada na utakmice sa klubovima iz Srbije dodju iz I. Sarajeva, Sokoca, Han Pijeska... Bice to dodatna opcija za slanje poruka i podizanje tenzija. Fudbal i navijaci nisu nimalo bezazlena pojava a narocito ne na Balkanu i sigurno da mogu znacajno doprinijeti u stvaranju tenzija, straha i odapinjanju otrovnih politickih poruka.
vryzas

#38882 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Liga ce biti bez gostujucih navijaca, a cinjenica je da ce klubovi iz BiH od starta biti u podredjenom polozaju.
Šibicar

#38883 Re: Premijer liga BiH

Post by Šibicar »

Jebo ligu u kojoj nećemo biti konkurentni i u kojoj će nas guziti i nabijati gol razliku Partizan,Dinamo,Zvezda..itd,isfuralo bi to raji nakon prve sezone garantujem.

Možda bi jedino FKS profitirao jer su jači od Partizana. :mrgreen:
Sarajevski-Seljak

#38884 Re: Premijer liga BiH

Post by Sarajevski-Seljak »

Muhamed Đakmić

#38885 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:Muhamed Đakmić, prijateljskog turnira?! Jastaradi.

Prijateljskog u smislu takmičarskog značaja. Ne može imati kompetitivan karakter jednostavno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38886 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:

Prijateljskog u smislu takmičarskog značaja. Ne može imati kompetitivan karakter jednostavno.
Pa ako bude regionalna liga, logicno da ce biti kompetitivnog karaktera.
Prijateljske vec igramo po Antaliji i sl., ne vidim svrhu turnira na prijateljskoj osnovi na zimu/ljeto.
Muhamed Đakmić

#38887 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:

Pa ako bude regionalna liga, logicno da ce biti kompetitivnog karaktera.
Prijateljske vec igramo po Antaliji i sl., ne vidim svrhu turnira na prijateljskoj osnovi na zimu/ljeto.
Pa kako će biti drugačije?

Hoće li UEFA garantovati mjesta u evropskim takmičenjima toj ligi? Ako neće, koja je njena poenta, kada trenutno sa prostora bivše Jugoslavije 6 klubova igra Ligu prvaka, a 18 Evropsku ligu?

Dakle, to u suštini znači da će bitnije biti izboriti treće mjesto u domaćem prvenstvu nego prvo u toj još uvijek imaginarnoj ligi. Ako ne garantuje plasman u evropska takmičenja, to je prijateljski turnir i ništa više.
sumirprimus

#38888 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

i kad bi se igrale te tekme u toku sezone? a sta je sa ubitacnog termina srijeda subota pl.a :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#38889 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Pa to je prvi razlog zasto ne igrati ovu ligu, a da bude komercijalnog (takmicarskog) karaktera.
UEFA ce ti u najboljem slucaju garantovati mjesta za neku Europa ligu ili neku novu kvazi LP (ako se formira liga elitnih klubova).
Ovako ili onako, Balkan je pushiona sto se tice LP.
Sigurno je da ce se pobrinuti za nastupe na evropskoj sceni prema plasmanu u toj ligi (kad je vec guraju da se realizuje).
Evo vidis na primjeru ABA lige, prvo nije bilo nista, pa onda Euroliga, pa onaj cirkus sa Igokeom, pa sad fol neko mjesto u Ligi Prvaka :lol: :lol: igras pretkvalifikacije....ma smijurija.
Al tako je kako je. Ako su rekli da ce se igrati, igrace se.
sumirprimus

#38890 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

al sto se sinan pos i pop po ligi 12 :D
Muhamed Đakmić

#38891 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

sumirprimus wrote:al sto se sinan pos i pop po ligi 12 :D
Ma nije se on suštinski ni po čemu popišao. Ako misliš na onu njegovu kolumnu, meni je ono jadno da ne može jadnije biti.
cyprus

#38892 Re: Premijer liga BiH

Post by cyprus »

UEFA ako zaista prihvati ili pogura ovu ligu na neki način, to je siguran znak i da smo blizu formiranju te neke Super lige za kremu...

:-) :-)
sumirprimus

#38893 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Muhamed Đakmić wrote:
Ma nije se on suštinski ni po čemu popišao. Ako misliš na onu njegovu kolumnu, meni je ono jadno da ne može jadnije biti.
kako nije, veli lik cesce na prvoligaskim tekmama zat osto nisu na kladionicama :D
sta je tu onda istina?
mislim jasno je na sta misli.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38894 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

pa nema to veze s ligom 12 nego sa sportom u bih generalno
Muhamed Đakmić

#38895 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

cyprus wrote:UEFA ako zaista prihvati ili pogura ovu ligu na neki način, to je siguran znak i da smo blizu formiranju te neke Super lige za kremu...

:-) :-)
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... 98899.html

Od sezone 2018/2019, četiri najjače evropske zemlje će imati po četiri učesnika direktno u grupnoj fazi. Također će se za koeficijent uvesti da titule iz nekog ranijeg perioda igraju ulogu, pa će Milan biti npr povlašten...

To je to, nema više povratka poslije ovoga, samo će im se davati više prostora.

Sumirprimus: Kad pišeš nešto, moraš ponuditi neki argument. On apsolutno nikakav argument osim seljačkih mahalskih naklapanja nije ponudio. Uostalom, na tome i 'Messijima iz Kalesije'' je napravio novinarsku karijeru. Čovjek se ne bavi svojom poslom jednostavno. Novinari i jesu na lošem glasu zbog debila poput Sinana.

Uostalom, evo samo jedan argument da razbijemo iz njegovog pokušaja od kolumne. Tvrdi da nisu bili bitni predsjednici dok je npr Čelik harao ligom. Prvo, Čelik nikad nije harao ligom, a drugo, ti predsjednici Čelika koji su njemu nebitni a prema kojima se s dozom velikog poštovanja odnosi u svojoj kvazikolumni su najznačajniji razlog zašto je Čelik sad pred gašenjem. Ide mi zapravo na živce to romantiziranje posljeratnih vremena u kojima su sportski kolektivi i 'doktori' koji su ih vodili postavili temelje propadanja.
Šibicar

#38896 Re: Premijer liga BiH

Post by Šibicar »

Koliko sam upratio ligu je najviše zagovarao i sve organizovao predstavnik iz Makedonije,čija je liga najlošija ili da se preciznije izrazim najnezanimljivija na prostoru bivše Juge,dok je naša,koliki god odron kvalitetom bila,sigurno najzanimljivija i najneizvjesnija,a ne vidim nigdje da su se Srbi i Hrvati oglasili i podržali tu ligu ili kup jer se vjerovatno ni njima previše ne isplati tu sudjelovati.Dakle,osim ako UEFA ne bi obezbjedila ogromne novčane nagrade za plasmane prvih 6-7 ekipa i izlazak u evro kupove,ne vidim razlog zašto bi se bilo kojem renomiranom fudbalskom klubu na Balkanu isplatilo igrati tu ligu i rizikovati povrede igrača i dodatni umor,dok bi se npr. bez obzira na sve klubovima iz C. Gore i Makedonije(a donekle i nama) itekako isplatilo kad bi im u sezoni dolazili Zvezda,Partizan,Hajduk ili Dinamo,a ovima je isto ili igrali sa Cibalijom i Napretkom iz Kruševca ili sa lupam Vardarom i Budućnosti,a čisto sumnjam da i Željo i Sarajevo puno bolje kotiraju.....
leškarenje

#38897 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Tomahawk11 wrote:Ja vala nemam :roll:
Niko sretniji od mene da me razuvjere, ali....poucen dosadasnjim iskustvima, bice vise stete nego koristi.
Covjek rece da LJUDI IZ FUDBALA imaju pozitivno misljenje,pa haj ti nama reci hu iz ju :D jer koliko mi znamo ovdje ti nisi iz fudbala,a dajes ovakav odgovor :izet: 'naci vjesto se krijes :D
Last edited by leškarenje on 12/12/2016 13:47, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#38898 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Muhamed Đakmić wrote:
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#38899 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

leškarenje wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja vala nemam :roll:
Covjek rece da LJUDI IZ FUDBALA nemaju nista protiv te lige,pa haj ti nama reci hu iz ju :D jer koliko mi znamo ovdje ti nisi iz fudbala,a dajes ovakav odgovor :izet: 'naci vjesto se krijes :D
Valjda ja mogu u svoje ime reci...ljudi iz fudbala, kazes...pa njima njihovo, meni moje :D
Kazu i ovi iz FIFE/UEFE mnogo sta, pa pljucnemo i kazemo ko im j... mater 8-)
leškarenje

#38900 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Charuga odgovori na poruku :-)
Locked