Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tindbe wrote: ↑11/06/2022 14:16
M-17 treba minirat.
Kakve su ono kolone, nema tablete ni gandže koja me može smirit na onoj cesti.
Pa kako, brate gospođo, 50 na sat magistralom, gdje je 80 ograničenje???!!!
Zamisli svaki dan
Zamisli 6-7h voznje u danu svaki dan takvim drumom
I onda kaze ceste su OK vozaci su nervozni
Ceste nisu OK
Isto kao da nosis smartfon a nemas nikakvog bezicnog signala, a ne 4g ili 5g mrezu
Autoput ocajno treba, pa neka gamizu do sabaha
tindbe wrote: ↑11/06/2022 14:16
M-17 treba minirat.
Kakve su ono kolone, nema tablete ni gandže koja me može smirit na onoj cesti.
Pa kako, brate gospođo, 50 na sat magistralom, gdje je 80 ograničenje???!!!
Kreni ranije rodijak...
Hajde kad staro auto gusla, dotrajalo je pa hajd, al kad mi sere sa novijim autom koje nije slabo puco bi u njega. Neki dan CLA vozi 40 od Viteza prema L.Petlji i stalno po kocnici, naravno niko se ne smije usudit da pretekne i onda se kolona napravi. Prva isprekidana pa dvojicu, la se vrati, la druga opet dbojicu i na kraju supka koji ili ne zna voziti ili drka mobitel....
je nervoznih ljudi ....sta vam je.....zato bi ja vama dao kamion da malo vozite da se malo smirite....jbte neki dan 70km 6 sati vozio.....I pizdio I plako I drijemao I setao kafu napravio, jeo.....
nisam nervozan, nego radim terenski, necu da ostaajem duze na poslu radi debila i konjina koje boli briga za ostale ucesnike, jer eto njemu se ne zuri ili ne zna vozit
moje vrijeme mi je bitnije i od ceste i od para...kamioni su poseban krug pakla, ja bi se ubio da cekam u kilometarskom redu u recimo B.Brodu, sta je ono
Evolution_IV wrote: ↑12/06/2022 09:45
nisam nervozan, nego radim terenski, necu da ostaajem duze na poslu radi debila i konjina koje boli briga za ostale ucesnike, jer eto njemu se ne zuri ili ne zna vozit
moje vrijeme mi je bitnije i od ceste i od para...kamioni su poseban krug pakla, ja bi se ubio da cekam u kilometarskom redu u recimo B.Brodu, sta je ono
Nazalost uvijek ce biti bolikuraca nazalost eno jucer potez od cengic vile do malte razvukla je ona rapida 40 ne prelazi 45km/h i kad joj trubis gleda ko veli staaaa je staaje
Prvo bi trebalo svim psihijatrima koji rade na ljekarskom uvjerenju za vozače dati otkaze i oduzeti licence (i njima i članovima njihovih porodica ne dozvoliti da ikad imaju dodira sa medicinom), jer te preglede lagano prolaze raznorazni psihopati, sociopati i čudaci, od onih koji jure cestama kao mahniti do onih koji voze 40 ispod ograničenja jer imaju impresivne kolekcije fobija od svega i svačega.
Zatim svakom ispitivaču koji dozvoli da mu ispit položi bar jedan antitalent za vožnju oduzeti i posao i licencu.
Kad za volanima budu samo psihički i fizički zdravi ljudi koji imaju bar malo talenta za vožnju i IQ od makar 90 onda će se većina stvari u saobraćaju posložiti.
Laplace wrote: ↑12/06/2022 20:16
Prvo bi trebalo svim psihijatrima koji rade na ljekarskom uvjerenju za vozače dati otkaze i oduzeti licence (i njima i članovima njihovih porodica ne dozvoliti da ikad imaju dodira sa medicinom), jer te preglede lagano prolaze raznorazni psihopati, sociopati i čudaci, od onih koji jure cestama kao mahniti do onih koji voze 40 ispod ograničenja jer imaju impresivne kolekcije fobija od svega i svačega.
Zatim svakom ispitivaču koji dozvoli da mu ispit položi bar jedan antitalent za vožnju oduzeti i posao i licencu.
Kad za volanima budu samo psihički i fizički zdravi ljudi koji imaju bar malo talenta za vožnju i IQ od makar 90 onda će se većina stvari u saobraćaju posložiti.
Davno rekoh, IQ test bi trebao biti eliminatoran za vozača bilo koje kategorije. Ili to, ili neka dugotrajna jako stroga škola kao za pilota aviona.
Pa eto, trebalo bi kakav regulator na jačinu zvuka uvesti, mnogo su vozači nestrpljivi, i većina ima malo prevelika očekivanja od ostalih učesnika u saobraćaju.
Davno rekoh, IQ test bi trebao biti eliminatoran za vozača bilo koje kategorije. Ili to, ili neka dugotrajna jako stroga škola kao za pilota aviona.
Na svim radiostanicama se bruji o tome kako je zatvorena petlja Podlugovi zbog radova iz pravca Zenice.
Idem iz pravca Zenice i sta se desava?
Caddy ispred mene zaobilazi signalizaciju i hoce da skrene. Sreca radnici stavili kombi poprijeko da se ne moze proci.
100m nize crveni Polo prelazi kroz radove i namotava za 180 stepeni, tj hoce da vozi u kontra smjeru, preko ukljucne trake kako bi dosao do iskljucenja.
Marva nepismena i seljacka, bas sam se iznervirao.
Svako jutro, likovi na romobilima prolaze kroz crveno za pješake i auta iz tog smjera, očito kontaju to za njih ne važi. Znači, dok je meni zeleno, on meni dolazi sa lijeve strane, zamalo da me udari, još on meni nešto maše, da sam ja trebala nešto.
Nevjerojatno koliko su neoprezni i bahati.
Last edited by azurna_obala on 14/06/2022 23:35, edited 1 time in total.
azurna_obala wrote: ↑14/06/2022 22:34
Svako jutro, likovi na romobilima prolaze kroz crveno za pješake i auta iz tog smjera, očito kontaju to za njih ne važi. Znači, dok je meni zeleno, on meni dolazi sa lijeve strane, zamalo da me udari, još on meni nešto maše, da sam ja trebala nešto.
Ok kada prodje/poleti na crveno ukoliko je snimio situaciju i ukoliko tebe/mene ne ugrozava tom radnjom njega k'o jeve ali da ti baca pred haubu i nesto mlatara pa pitda mu materina
azurna_obala wrote: ↑14/06/2022 22:34
Ok kada prodje/poleti na crveno ukoliko je snimio situaciju i ukoliko tebe/mene ne ugrozava tom radnjom njega k'o jeve ali da ti baca pred haubu i nesto mlatara pa pitda mu materina
Ne znam, valjda je mislio da ga trebam propustiti.
Jutros oko 0730, gužva ba, raja ide na posao...gusla autoškola, nekakav Megane 3 metalik sivi meščini, 25-30, ulica Želimira Vidovića Kelija.
Meni stvarno ne ide u glavu zašto se kandidati izvode na ulice bez da imaju osnovno znanje.
Ono njega usred špice uči kako se šaltaju brzine.
Opet ću ponoviti: kako ljudi nisu sposobni držati auto u svojoj traci?
Sinoć lik, jasno u mraku, prelazi u moju traku iako samja sa suprotne strane skoro stigao do njega. Ali, ovaj je podigao ljestvicu maloviše: ne radi mu lijevi far (a ni pozicija), što situaciju čini još rizičnijom. Sreća je da sam imao gdje pobjeći.
Tačno bi trebalo takvima suspendovati vozačku dozvolu dok ne prođu test iz držanja vozila u svojoj traci. U tom testu bi trebali provući vozilo par stotina metara u traci koja je za nekih desetak centimetara šira od auta. Sve dok ne provuče auto bez dodirivanja linije nema vozačke.
Naslovnica wrote: ↑16/06/2022 09:00
Jutros oko 0730, gužva ba, raja ide na posao...gusla autoškola, nekakav Megane 3 metalik sivi meščini, 25-30, ulica Želimira Vidovića Kelija.
Meni stvarno ne ide u glavu zašto se kandidati izvode na ulice bez da imaju osnovno znanje.
Bljak bljak ali driving instructorA boli kutac idu sati ide radni dan, nesto kao i kada komunalci prazne kontejnere u 16-17
Naslovnica wrote: ↑16/06/2022 09:00
Bljak bljak ali driving instructorA boli kutac idu sati ide radni dan, nesto kao i kada komunalci prazne kontejnere u 16-17
Prazne ih dva puta dnevno: u vrijeme jutarnje špice i u vrijeme popodnevne špice.