Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Steph

#38851 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Steph »

pOZz wrote:
Opetja033 wrote:Pa sto neko rece, 80% posjetilaca stadionu AFH u obicnim utakmicama je upravo na Sjeveru.
Ne bih rek'o da je to tako u zadnje vrijeme.
Bude 50/50, a mislim da i ovim natežem u korist sjevera.
emigrazione

#38852 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

pOZz wrote:
emigrazione wrote:
Super, imat ćemo Dinamo bez titula i 27 navijača na AFH.
Apsolutno NE!!! Imat ces mnnnoooogo vise navijaca nego sto ih sad imas
Što? Ovi što sad ne dolaze bojkotuju? Strah ih? :oops:
Pa da smo doveli citavu postavu Reala, uz ovakve idiotizme i furke sa bakljama posjeta bi bila ista...utakmice Sarajeva treba da budu praznik a ne ovo, danas bakljada sutra suzavac prekosutra , mozda, bomba...ko je lud da dolazi( mislim uglavnom za nas sa klincima)
ledeni_caj

#38853 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ledeni_caj »

Al na derbi kad 5000 protivnickih navijaca stoji 30 metara od tebe nikoga nije strah doci. Ma ja ba, huligani. :D
Bosnae87

#38854 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Bosnae87 »

emigrazione wrote: Pa da smo doveli citavu postavu Reala, uz ovakve idiotizme i furke sa bakljama posjeta bi bila ista...utakmice Sarajeva treba da budu praznik a ne ovo, danas bakljada sutra suzavac prekosutra , mozda, bomba...ko je lud da dolazi( mislim uglavnom za nas sa klincima)
Ne pretjeruj, non stop se stvara ta fama sa posjetama a realnost je da ljudi ne dolaze zato sto se nema sta vidjeti i nemaju kulturu odlaska na utakmice i ocekuju da gledaju fudbal kao da igraju Real - Juventus, sto je smijesno.

Baklje nemaju veze sa posjetom, i ko god to navodi kao razlog nedolaska samo trazi pateticne izgovore da ne dodje.
KPNCTNJAH

#38855 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Steph wrote:
pOZz wrote:
Opetja033 wrote:Pa sto neko rece, 80% posjetilaca stadionu AFH u obicnim utakmicama je upravo na Sjeveru.
Ne bih rek'o da je to tako u zadnje vrijeme.
Bude 50/50, a mislim da i ovim natežem u korist sjevera.
Ma nije to tesko provjeriti, ako vec neko nije bio redovan na tim utakmicama, imaju galerije na fksinfo. Negdje od sredine prosle sezone je pocela drasticno opadati brojka, pa smo tako imali sjever u nekoliko redova, kao prije u kup utakmicama protiv drugoligasa... za to su uglavnom krivi oni "navijaci" kojim je furka otici na utakmicu, a bez takvih se moze i ne trebaju nam ni u europskim utakmicama... ali nije to toliko bitno, vidio sam dosta stare raje sa sjevera na istoku... ne moze se gledati tekma sa sjevera :mrgreen: necemo sad pljuvati po svemu pred dusmanima... kakvi god da smo/su i dalje su/smo daleko ispred ostalih...
Last edited by KPNCTNJAH on 27/09/2013 15:17, edited 2 times in total.
pOZz

#38856 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by pOZz »

emigrazione wrote:Pa da smo doveli citavu postavu Reala, uz ovakve idiotizme i furke sa bakljama posjeta bi bila ista...utakmice Sarajeva treba da budu praznik a ne ovo, danas bakljada sutra suzavac prekosutra , mozda, bomba...ko je lud da dolazi( mislim uglavnom za nas sa klincima)
Spin, klasični spin. Onaj ko je navijač Sarajeva će doći na utakmicu, ne mora na Sjever, ne mora ni na Istok, već može na Zapad sa djetetom, gdje nema nikakvih problema. Simpatizeri će uvijek naći izgovor zašto ne dolaze na utakmice, sad su u modi baklje, jučer su bile loše igre (i sada je taj izgovor prisutan), sutra će biti nešto drugo. Tako da mojne tog spinovanja. Inače, posjete protiv Željezničara, Levskog, Zete, Libertasa, Kuksija su stvarno bile loše...

Simpatizeri, pročitani ste.
Opetja033

#38857 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Opetja033 »

Bosnae87 wrote:
Opetja033 wrote:
Aha, sada ipak vise ne lazem i ne izmisljam vise kada su ta obecanja u pitanju. Drago mi je da smo barem to zakljucili pa sada mozemo normalno nastaviti razgovarati.
Ja nisam nikada tvrdio da je titula obecana, ali nije ispunjeno ni ono sto je obecano (sto je onda u principu jos gore). A za igrace i najbolji tim - neko jednom to ponovi pa kontas hajde prenijelo ga. Ali kada ta ista osoba istu stvar ponovi jos dva puta u razmaku od par mjeseci onda ces to prihvatiti kao obecanje.

Nije cilj da uprava podnese ostavku vec da dodju rezultati. Dakle dalo im se sasvim dovoljno vremena a nase igre su gore nego bilo kada od kako su sjeli u fotelje. Pomaka na terenu nema, naprotiv. Administracija funkcionise bolje nego ikada i to je jedini razlog sto niko ne proziva upravu da ode.

A ovom izjavom Dino je samo odmogao rijesavanju kompletnog problema. Hoces iskreno? Gotivim ga i drag mi je momak. Ali onakvo uslovljavanje nece proci nikome pa ni njemu.
Nisam ja rekao da nisu stvari recene, ali da priroda izrecenih stvari nije onakva kakvom se predstavlja. Kakva je to logika, ne igramo dobro hajmo onda ostetiti Klub? Kako god mi igrali mi smo mogli zasjesti na prvo mjesto nakon srijede, a pojedinci sa tribine su krivi sto to nije tako. Sutnjom i masovnim pozivom za pomoci braci se pokazuje da velika vecina tribine ne zeli da osudi takvo ponasanje. A dokle mislim da ce administracija raditi tako ako im se izbijaju pare, na koji nacin mislis da se sportski rezultati poprave pruzajuci jako losu sliku u javnosti o Klubu. Sve je to kontraproduktivno a ti to ne zelis priznati.
Inat nema nikakve logike i nece nista dobro donijeti ovoj situaciji.

I ne bih se slozio da su igre gore nego kada su dosli u Klub jer sarajevo ne igra fudbal kako treba vec 10 godina, izuzev odredjenih bljesaka. Mi smo u zadnjih 10 godina uzeli 1 titulu i 1 kup, i na kakve rezultate si ti naviknut ako ih hoces sad, a pokrenuta je totalna transformacija Kluba.

Zamolio bih te da mi najozbiljnije odgovoris na koji nacin mislis da ce doci rezultati, kako doci do toga?
Stvar je eskalirala nakon tog glupog ulijetanja. Kazem ti: svi oko mene na Sjeveru su im jebavali sve po spisku. Prica se promjenila nakon onog brutalnog izivljavanja drotova, tj nakon sto su raja pogledala snimak jer se nije moglo vidjeti sa Sjevera.
Zbog drotova, reakcija po drustvenim mrezama i forumima te zbog Dinine jucerasnje izjave - ne mozes ocekivati da ce doci do osude ili ogradjivanja.
Mada po meni to nije ni presudno jer se radi o cistoj formalnosti. Kljuc je u dijalogu i u tome sta dalje. Barem po meni.

Inat i fursat sa obje strane ce ovo sve samo produbiti.

Kada je rijesenje u pitanju: fakat ne znam. Onako iskreno - ne znam. Sve bi lakse bilo da Dino juce (valjda u afektu) nije rekao ono za baklje. Mora se naci nacina da se sve rijesi a da ne ispadne da su HZ ili UO popustile pred ultimatumom ili prijetnjama onog drugog. Kako do toga doci - pojma nemam.
Steph

#38858 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Steph »

Ma iskreno, ja ne vidim koga je to strah da dovede dijete na istok ili zapad. Ne znam šta mu se može desiti. Ali isto tako, ne znam šta pametno dijete može vidjeti na našim utakmicama, i ima li smisla dovoditi ga. Fudbal je nikakav, a atmosfera kakva se stvori kod djeteta će napraviti osjećaj nelagode, a ne kod odrasle osobe.

Istok nije nikad gori bio, svi mogući kompleksi su se slili tu. Jedno je kad te iznervira igrač lošim potezom pa nešto dobaciš, ali sasvim druga stvar je kad našim fudbalerima psuješ mrtve majke, očeve i slično. Ja sam uvjeren da bi mogli više dati da im se ne jebe majka čim prime loptu.

Mislim da je i psiholog pod moranje. Husrefovo vođenje tima sa kandžijom je ok kad imaš ekipu punu mangupa i igrača sa mudima, ali kad imaš mnoštvo mladih igrača, još nedefinisanih, kojima je samopouzdanje ionako nisko, konstantno množenje istih sa nulom je kontraproduktivno. Pa svi igraju da ne pogriješe.

Mene će uvijek nervirati nezalaganje bilo koga u našem dresu, ali nikad neću shvatiti da neko jebe mater Huseinbašiću dok on još stoji pored aut linije i sprema se da uđe u igru.
pOZz

#38859 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by pOZz »

A može li mi neko objasniti zašto se zove ultimatumom dolazak Dine pred Sjever i traženje da se isprazni tribina?

@Steph

Otprilike je to taj omjer. Dosta nekadašnje raje sa Sjevera je sad na Zapadu i Istoku.
emigrazione

#38860 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

pOZz wrote:
emigrazione wrote:Pa da smo doveli citavu postavu Reala, uz ovakve idiotizme i furke sa bakljama posjeta bi bila ista...utakmice Sarajeva treba da budu praznik a ne ovo, danas bakljada sutra suzavac prekosutra , mozda, bomba...ko je lud da dolazi( mislim uglavnom za nas sa klincima)
Spin, klasični spin. Onaj ko je navijač Sarajeva će doći na utakmicu, ne mora na Sjever, ne mora ni na Istok, već može na Zapad sa djetetom, gdje nema nikakvih problema. Simpatizeri će uvijek naći izgovor zašto ne dolaze na utakmice, sad su u modi baklje, jučer su bile loše igre (i sada je taj izgovor prisutan), sutra će biti nešto drugo. Tako da mojne tog spinovanja. Inače, posjete protiv Željezničara, Levskog, Zete, Libertasa, Kuksija su stvarno bile loše...

Simpatizeri, pročitani ste.
Nije spin, ako je Skorinu generaciju znalo pratiti 15 milja zasto se sad ne bi mogla napraviti takva atmosfera...ustvari pokusava se napraviti, ali zasto da zajebavaju oni koji se kunu u klub najvise
pOZz

#38861 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by pOZz »

emigrazione wrote:Nije spin, ako je Skorinu generaciju znalo pratiti 15 milja zasto se sad ne bi mogla napraviti takva atmosfera...ustvari pokusava se napraviti, ali zasto da zajebavaju oni koji se kunu u klub najvise
Za Škorinog vakta se nisu palile baklje? Pa tad je stadion znao goriti.

Razlozi zašto je loša posjeta je samo u ljudima, ni u kome više. Ljudi su postali razmaženi evropskim fudbalom. Međutim, ima tu i još razloga, ali da ne ulazimo sada u to. Baklje sigurno nisu razlog, i ne smiju biti.
biske

#38862 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by biske »

Zna li iko hoće li se uprava kluba žaliti Apelacionoj komisiji???
strong69

#38863 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Meni baklje ne smetaju. Smeta mi sto nas kaznjavaju zbog paljenja baklji.
emigrazione

#38864 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

pOZz wrote:
emigrazione wrote:Nije spin, ako je Skorinu generaciju znalo pratiti 15 milja zasto se sad ne bi mogla napraviti takva atmosfera...ustvari pokusava se napraviti, ali zasto da zajebavaju oni koji se kunu u klub najvise

Razlozi zašto je loša posjeta je samo u ljudima, ni u kome više. Ljudi su postali razmaženi evropskim fudbalom. Međutim, ima tu i još razloga, ali da ne ulazimo sada u to. Baklje sigurno nisu razlog, i ne smiju biti.
Halo ba, sad jesu!!! Vremena su se promijenila, pa nemoj da ti ja sad pricam kako su birvaktile PP aparati na sjeveru letjeli u teren...druga vremena prijatelju, druga vremena. Svakom je dusa kao Trebevic kad vidi puno raje, super kasa ce se napuniti pa tu smo da pomognemo, svaka marka za klub kao da je za mene...pa pogledaj kakva se sad atmosfera stvorila i koliko je klub ispusio, a pazi i prije se ulijetalo u teren
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38865 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Protiv Kukešija su također bila druga vremena? :oops:

Protiv Levskog? Na derbiju? :oops:
armin071

#38866 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by armin071 »

pOZz wrote:

Jedan od razloga je sigurno prepotencija nasih navijaca koji jos uvijek i nakon 7 sezona imaju u glavi kako smo mi najveci i najveci klub u BiH, kako svi ostali trebaju da se na.uze da im ga mi uvalimo. Uvijek klasicno podcjenjivanje protivnika, uvijek let u nebo i onda pad tipa Zeta ili novije Mladost. O psovacima i pritisku koji se pravi pred svaku utakmicu da i ne pricamo. Stvorila se jako mucna atmosfera vise oko kluba nego u njemu samom. I do ovoga incidenta moglo se procitati kako neki komentarisu da navijaci ovim bakljama kaznjavaju klub zbog losih igara. Mislim ljudskoj gluposti kraja nema. Ali ipak mislim da se sva ta navijacka furka otela kontroli i bez nekog ozbiljnog sastanka sa navijacima kao i pojacanih kontrola te pravljenja ako treba i kaveza na sjeveru drugacije tesko da ce ici. I da grupa odluci da se primiri uvijek ce se naci pojedinac da se "Pokaze" i tako ukaki sve dogovoreno.
pOZz

#38867 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by pOZz »

emigrazione wrote:
pOZz wrote:

Halo ba, sad jesu!!! Vremena su se promijenila, pa nemoj da ti ja sad pricam kako su birvaktile PP aparati na sjeveru letjeli u teren...druga vremena prijatelju, druga vremena. Svakom je dusa kao Trebevic kad vidi puno raje, super kasa ce se napuniti pa tu smo da pomognemo, svaka marka za klub kao da je za mene...pa pogledaj kakva se sad atmosfera stvorila i koliko je klub ispusio, a pazi i prije se ulijetalo u teren
Ja opet ne vidim kakve to veze ima sa utakmicama i FK Sarajevo? Ti možeš imati svoj stav prema tim bakljama, možeš i kuditi Horde Zla zbog toga, ali kakve to veze ima sa dolaskom na utakmice? Na utakmice se ide zbog Sarajeva, a ne zbog činjenja odnosno nečinjenja dobrih djela navijačke skupine.
aut

#38868 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by aut »

emigrazione wrote:
Super, imat ćemo Dinamo bez titula i 27 navijača na AFH.
Apsolutno NE!!! Imat ces mnnnoooogo vise navijaca nego sto ih sad imas
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De ne provaljuj se.
omega369

#38869 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

emigrazione wrote:
pOZz wrote:

Kad se sjetim aparata na sjeveru i reakcija murije a onda lagano povlacenje i pjevanje himne :D oni se povuku a mi opet isto :lol: :lol: druga vremena. sad klub sve to ispasta
Zavatoni

#38870 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Zavatoni »

Tribine stadiona Koševo iz perioda 1970-1985...sve slike preuzete sa vremeplova FKSInfa...protivnici su bili željo, olimpija, zvezda i velež...

Image

Image

Image

Image
Opetja033

#38871 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Opetja033 »

@Zavatoni, uz duzno postovanje ali kakve veze imaju ove slike sa bilo cim o cemu mi sada razgovaramo? Zaista ne kontam.
omega369

#38872 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

pOZz wrote: .. Dosta nekadašnje raje sa Sjevera je sad na Zapadu i Istoku.
da se razumijemo pod ovim nekadasnje mogu ti garantovati da ima onih koji su do prije godinu-dvije bili tu i vise nisu. da ne spominjemo one od prije 10 godina ili prije rata...
Opetja033

#38873 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Opetja033 »

omega369 wrote:
pOZz wrote: .. Dosta nekadašnje raje sa Sjevera je sad na Zapadu i Istoku.
da se razumijemo pod ovim nekadasnje mogu ti garantovati da ima onih koji su do prije godinu-dvije bili tu i vise nisu. da ne spominjemo one od prije 10 godina ili prije rata...
Kompletna okosnica od prije 1-2 je jos uvijek na Sjeveru. Bez izuzetka. A za ostatak komentara: da li vi to sada zalite za vremenima kada su Pitici bili na Sjeveru?
omega369

#38874 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Opetja033 wrote: Kompletna okosnica od prije 1-2 je jos uvijek na Sjeveru. Bez izuzetka. A za ostatak komentara: da li vi to sada zalite za vremenima kada su Pitici bili na Sjeveru?
Ma nije, godinu dana unazad mozda jeste (ali samo mozda) a 2 godine nije sigurno!imas jako puno momaka na zapadu. nemoj da se pocenmo sicati imenima ;-)

a pitici, ko su oni uopste? :?
Zavatoni

#38875 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Zavatoni »

Ovo je odlična prilika da se uradi konsolidacija stanja unutar UNFKS i HZ...

Treba raditi na tome da se vrati ona pozitivna atmosfera koja je pratila Sjever u posljednje 2-3 godine...ne dozvolite balavcima na testosteronu da rade šta hoće...
Nemojte da dođete u situaciju da vam se formira grupa na zapadu... pozitivnija... urbanija... kojoj je FK Sarajevo bitnije od navijačke grupe...
Koja će biti ono što vi sada niste, a što ste ne tako davno bili!!!

Raditi zajednički u interesu kluba...sa zajedničkim ciljem...da napokon budemo tamo gdje trebamo biti...na vrhu...i da sa vrha gledamo sve druge...
Locked