NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Raigor Stonehoof
#38851 Re: NBA - National Basketball Association
Kevin Durant To Have MRI On Thursday, Unlikely To Play In Game 6
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38852 Re: NBA - National Basketball Association
Ionako će se sve riješavati u G7, bolje nek ga oporavljaju za nju.
Ako i ne bude, mislim da GSW mogu ovo uzeti.
Prilika da splash brothers pokažu staru slavu.
-
MensurM
#38853 Re: NBA - National Basketball Association
Boston pokazao zašto je najbolja ekipa Istoka.
I druga u cijeloj ligi
I druga u cijeloj ligi
- n;hill
#38854 Re: NBA - National Basketball Association
Celticsi odoše kući, nema za mene više neprespavanih noći, moglo je bolje, al ..šta činiti...vjerovatno neki odnosi u timu su bili pokvareni...
saznati će se, volio bih od ostalih što ostaše Denver da dobije al teško...ostaje nestrpljenje sa Celticsima hoće li trejdovati za Obrvu,
i hoće li Kyrie ostati...tu je i draft sa četiri izbora za Boston ako ne bude trejda...vidjet ćemo se naredne godine, nadam se će bit bolji..
saznati će se, volio bih od ostalih što ostaše Denver da dobije al teško...ostaje nestrpljenje sa Celticsima hoće li trejdovati za Obrvu,
i hoće li Kyrie ostati...tu je i draft sa četiri izbora za Boston ako ne bude trejda...vidjet ćemo se naredne godine, nadam se će bit bolji..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38855 Re: NBA - National Basketball Association
Obrva je nafurani papak.
Individualno, beton je, ali mislim da nikad neće kliknuti sa ekipom ma koja to bila.
Dakle, nikad neće uzeti prsten.
Individualno, beton je, ali mislim da nikad neće kliknuti sa ekipom ma koja to bila.
Dakle, nikad neće uzeti prsten.
- pirmin
#38856 Re: NBA - National Basketball Association
Rakete su zrele da mlatnu Ratnike.
Navijam za Kawhija ali Bucksi protiv Envera bi bilo zanimljivo finale.
Navijam za Kawhija ali Bucksi protiv Envera bi bilo zanimljivo finale.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38857 Re: NBA - National Basketball Association
Ja ću biti lud, pa prognozirati Raptors - Nuggets finale 
-
kakavdanakneiskustvu
#38858 Re: NBA - National Basketball Association
spree wrote:Top igrac, ali bez suta. Po vama su onda Kidd i LeBron bili kite na startu karijere.
james i kidd su u prve dvije sezone karijere,u vrijeme kad su se u nba trojke sutale daleko,daleko manje nego danas postigli vise trojki nego sto ce ovaj pretpostavljam sutnuti u prvih 5-6 sezona,konkretno kidd je u prve dvije sezone postigao 203 trojke ,james 171 trojku
-
kakavdanakneiskustvu
#38859 Re: NBA - National Basketball Association
JThomas wrote:što se šuta tiče bolje poređenje je shaq nego navedeni...to je prosto neozbiljno. svako može naučiti da prihvatljivo šuta ako se potrudi. on očito neće.
pa i to nije bas pravo poredjenje jer je shaq centar,i to tzv. old school centar,ovaj je vanjski igrac,sa par pravih šuteva za trojku u dvije sezone karijere
-
kakavdanakneiskustvu
#38860 Re: NBA - National Basketball Association
spree wrote:U drugoj godini covjek od 208 igra playa i ima 17 9 8 prosjeke uz preko 56 % suta iz igre i onda dodju forumasi da ga nazivaju kitom od igraca samo zato sto nema sut. Da ima sut vecina ovih brojki bi bila veca. Mozda je glup jer ne radi na sutu, ali kita od igraca definitivno nije. Kad su Kidd i LeBron uspjeli ovoliko popraviti sut, moze i on donekle sigurno.
evo,ispravljam se,kita od igraca u ovoj seriji sa torontom
-
kakavdanakneiskustvu
#38861 Re: NBA - National Basketball Association
Tomahawk11 wrote:Problem je utoliko veći što danas ne možeš zamisliti ni kompletnog centra, a da nema vanjski šut.
-
kakavdanakneiskustvu
#38862 Re: NBA - National Basketball Association
Concord wrote:Aloo, covjek za citavu sezonu ima 6 osutanih trica, ne mogu mu ni % izracunati. To je nezamislivo za jednog playa u 2019 godini, gdje se centri izvlace i potezu trojke i gdje timovi grade citavu igru oko nje. Doduse tek mu je druga sezona, mozda mu dodje u glavu i onda provede jedno ljeto u dvorani i sjebe sviju kad krene pogadjati. Ali sve dok to ne uradi ostaje hendikepiran, pogotovo u playoffu je nikakva prijetnja, evo vidi se protiv Toronta. Pored tolikog potencijala i brojki opet je iza Embiida i Butlera treci igrac tima.
mislim da je pola od tih 6 šuteva bilo u zadnjoj sekundi četvrtine,poluvremena,sa svog dijela terena
-
Rob_Atl
#38863 Re: NBA - National Basketball Association
Ovo mi sve smrdi da je ahilova tetiva, i ako bude misic opet ce biti out za playoff sigurno.Tomahawk11 wrote:Ionako će se sve riješavati u G7, bolje nek ga oporavljaju za nju.
-
Bodkin
#38864 Re: NBA - National Basketball Association
Nema ga ni gianis. Mislim jedno je reci da nije top jer nema suta ali malo glupo da je karina jer nema suta uz ovakve brojkespree wrote:U drugoj godini covjek od 208 igra playa i ima 17 9 8 prosjeke uz preko 56 % suta iz igre i onda dodju forumasi da ga nazivaju kitom od igraca samo zato sto nema sut. Da ima sut vecina ovih brojki bi bila veca. Mozda je glup jer ne radi na sutu, ali kita od igraca definitivno nije. Kad su Kidd i LeBron uspjeli ovoliko popraviti sut, moze i on donekle sigurno.
-
Bodkin
#38865 Re: NBA - National Basketball Association
Sto ludTomahawk11 wrote:Ja ću biti lud, pa prognozirati Raptors - Nuggets finale
-
kakavdanakneiskustvu
#38866 Re: NBA - National Basketball Association
Bodkin wrote:Nema ga ni gianis. Mislim jedno je reci da nije top jer nema suta ali malo glupo da je karina jer nema suta uz ovakve brojkespree wrote:U drugoj godini covjek od 208 igra playa i ima 17 9 8 prosjeke uz preko 56 % suta iz igre i onda dodju forumasi da ga nazivaju kitom od igraca samo zato sto nema sut. Da ima sut vecina ovih brojki bi bila veca. Mozda je glup jer ne radi na sutu, ali kita od igraca definitivno nije. Kad su Kidd i LeBron uspjeli ovoliko popraviti sut, moze i on donekle sigurno.
giannis suta trojke i pogadja ih,nesto manje i pogadja i suta nego vecina drugih PF u ligi ali ipak je ubacio 52 trojke ove sezone
-
Bodkin
#38867 Re: NBA - National Basketball Association
Sto je manje od trojke po utakmici. Koji mu je prosjek? Bez guglanja oko 30 poena? Znaci 5% koseva dolazi iz trojki. Zanemarivo totalno. Ako jos izbacis one u zadnjoj sekundi i pogkedas kakav mu je prosjek? Trojka je u njegovoj igri apsolutno nebitna, a mozda glavni kandidat za MVP-akakavdanakneiskustvu wrote:Bodkin wrote:Nema ga ni gianis. Mislim jedno je reci da nije top jer nema suta ali malo glupo da je karina jer nema suta uz ovakve brojkespree wrote:U drugoj godini covjek od 208 igra playa i ima 17 9 8 prosjeke uz preko 56 % suta iz igre i onda dodju forumasi da ga nazivaju kitom od igraca samo zato sto nema sut. Da ima sut vecina ovih brojki bi bila veca. Mozda je glup jer ne radi na sutu, ali kita od igraca definitivno nije. Kad su Kidd i LeBron uspjeli ovoliko popraviti sut, moze i on donekle sigurno.
giannis suta trojke i pogadja ih,nesto manje i pogadja i suta nego vecina drugih PF u ligi ali ipak je ubacio 52 trojke ove sezone
Ostajem pri svome. Ben je vrhunski igrac sa vrhunskim brojkama. Jel krema? Nije. Jel kita? Apsolutno nije
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38868 Re: NBA - National Basketball Association
Jesu po imenima, ali im je hemija kao i kod Celticsa.Bodkin wrote:Sto ludTomahawk11 wrote:Ja ću biti lud, pa prognozirati Raptors - Nuggets finalemada mislim da je philly bolja ekipa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38869 Re: NBA - National Basketball Association
Koumpo je fizički dominantniji, pa to i koristi.
Opet, što se tiče trica, on je Steph za Simmonsa.
-
Bodkin
#38870 Re: NBA - National Basketball Association
I opet, manje od trojke po utakmici. I ben je isto tako fizicki dominantan, ne kao gianis naravno ali u odnosu na vecinu ovih sto ga cuvaju je supermen. Tako da apsolutno ne moze biti kita od igraca
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#38871 Re: NBA - National Basketball Association
Nije kita, ali ima tu falinku da je 0% sa trice i onda je to odmah hendikep.
Njega niko ni ne čuva kad je na trici
To je danas neoprostivo.
Njega niko ni ne čuva kad je na trici
To je danas neoprostivo.
-
kakavdanakneiskustvu
#38872 Re: NBA - National Basketball Association
8 % grkovih poena su trojke,sigurno ispod prosjeka za igrace na njegovoj poziciji,PF
sa druge strane,simmons je play,sa 17 sutnutih i nula ubacenih trojki za dvije odigrane sezone u nba,a play je,ja ne znam u zadnjih bar 20 godina za playa sa minimalno 1000 odigranih minuta u karijeri da nema ubacenu tropjku,bilo koji ,najbezvezniji play,drvo poput andre drummonda ih je samo u ovoj sezoni sutnuo 38 puta i ubacio 5 trojki
ispravio sam svoj post,kita je u ovoj seriji protiv toronta,9,5 poena,4,5 asista za 36 minuta igre
sa druge strane,simmons je play,sa 17 sutnutih i nula ubacenih trojki za dvije odigrane sezone u nba,a play je,ja ne znam u zadnjih bar 20 godina za playa sa minimalno 1000 odigranih minuta u karijeri da nema ubacenu tropjku,bilo koji ,najbezvezniji play,drvo poput andre drummonda ih je samo u ovoj sezoni sutnuo 38 puta i ubacio 5 trojki
ispravio sam svoj post,kita je u ovoj seriji protiv toronta,9,5 poena,4,5 asista za 36 minuta igre
-
kakavdanakneiskustvu
#38873 Re: NBA - National Basketball Association
Tomahawk11 wrote:Koumpo je fizički dominantniji, pa to i koristi.
da,za njega je i olajuwon steph
-
Bodkin
#38874 Re: NBA - National Basketball Association
Hendikep nije njemu licno jer on je skoro na triple double prosjeku. Hendikep je sto to ubija embida jer ga hladno udvajaju i sa loptom, a i bez lopte jer se odbrana povuce od bena unutra. Reket uvijek punTomahawk11 wrote:Nije kita, ali ima tu falinku da je 0% sa trice i onda je to odmah hendikep.
Njega niko ni ne čuva kad je na trici![]()
To je danas neoprostivo.
-
Bodkin
#38875 Re: NBA - National Basketball Association
Je, to je tacnokakavdanakneiskustvu wrote: