Hajte na spavanje,nece Idlib nigdje,mozete ga i sutra branit
A vas dva,Kiki i kapetane,slusajte Celija kako i sta trebate pisat po forumu!
Od svog prvog komentara na temi Sirija Asada tretiram kao diktatora. Taj stav sam ponovio nebrojeno puta, tako da ne znam otkud cudjenje. Asad je beskrupulozni diktator bez ikakve dvojbe.Challenger__ wrote:Kiki. Ako moramo na Thanijevoj Lažiri i od sa' voxa slušati/čitati o "borcima ISIL-a" i "sirijskom režimu", ne moramo vala od tebe. Pusti političku korektnost, napiši "vlada", nećeš umrijeti, niti će te ko zbog toga priklati.
![]()
Unaprijed zahvaljujem.
Ovaj komentar i sada mogu potpisati. Moj stav se nije puno promijenio. Covjek iz price, moj komsija, izbjegava pricati na temu Sirija. Kaze da se tamo vise ne zna ni ko pije ni ko placa, a kontakt sa dijelom porodice u Sirije je izgubljen i on ne zna da li su uopste zivi.Poznajem jednog momka koji je rodjen u BiH, ali mu je otac iz Sirije. Bas smo malo pricali na ovu temu. Momak je kao i vecina bosanskih muslimana, voli popiti i odigrati kladu, ali i obiljeziti vjerske blagdane. Zivi svoj zivot i nikog ne dira. Veli da su njegovi, kao i vecina stanovnika Sirije antiasadovski nastrojeni. Ko to voli korumpirane politicare, posebno ako su jos represivni diktatori skloni svemu i svacemu da bi ostali na vlasti!? Vole ih samo oni koji nemaju dovoljno samopostovanja i koji od njih imaju korist. I kaze momak da su neki njegovi pristupili FSA... Na pocetku je izgledalo obecavajuce, da bi ubrzo pocelo izgledati bezizlazno i razocaravajuce. Kaze da je Alep prepun nekih nepoznatih ljudi koji civilima svojom pojavom i ponasanjem utjeruju strah u kosti. U FSA po njemu ima dosta dobronamjernih ljudi koji su se sada nasli u neobranom grozdju jer je uz njih stao ljudski skart poslan iz razno raznih drzava svijeta. S jedne strane imaju Asada koji nemilosrdno ravna sve pred sobom da bi sacuvao diktatorsku fotelju, dok su sa druge strane vjerski fanatici poslani da sirijskom narodu nametnu svoju volju. Ti ljudi obicno ne ulazu trud da si organizuju zivot, pitanje je da li ih to uopste zanima, da li za to imaju kapacitet... Oni zele drugim nametati svoje 'vrijednosti' na krajnje beskrupulozan, agresivan, zadrt, ako treba i brutalan nacin. To su ti vjerski fanatici, vjerski diktatori, psi rata,... On smatra da su ukrali revoluciju i da za Siriju sada nema dobrog rijesenja. Ko god pobijedi, najebali su. Ako pobijedi Asad, Sirijce ceka jos represivnija diktatura, hapsenje i maltretiranje svakog ko mu bude sumnjiv... Ako pobijedi druga strana, Sriju ceka vjerska diktatura, likvidacije svakog ko 'skrene sa pravog puta'... O medjuetnickim i medjureligijskim tenzijama/mrznji ne treba ni govoriti. Njegovi sada gledaju kako da se uhvate noge jer misle kako ovo vise nije njihov rat, kako se mirne savjesti ne mogu prikloniti ni jednoj strani.
Moje misljenje.. U Siriji na obe strane ima ljudi sa dobrim namjerama, ali glavnu rijec vodi krvolocni diktatori i ljudski skart inspirisan vjerskim fanatizmom i patoloskom mrznjom prema svemu sto nije po njihovoj mjeri. Licno smatram da je za Siriju najbolja podjela, a ako vec neko mora pobijediti, onda je manje zlo da pobijedi Asad. To kazem samo zato sto su na njegovoj strani sve etnicke i vjerske grupe, dok drugu stranu u apsolutnoj vecini tvori samo jedna etnicka/vjerska grupa. Nek im je svima bog na pomoci. Lijepo su nasjeli i pristali na borbu od koje ce korist imati najprije USA i Izrael, te mozda Rusija, Iran i Kina. Naivno i glupo.
Stoji i to da je Hezbollah najuspjesnija "muslimanska" formacija"Since the beginning of March, coalition forces have conducted more than 300 airstrikes against ISIL targets in support of five separate Iraqi-led operations as well as counter-ISIL operations in Syria,” Ryder said. “We have destroyed a significant portion of ISIL’s combat capability during this period
Asad je na nesrecu apsolutni vladar Sirije. On moze smijeniti koga hoce, moze likvidirati koga hoce.Challenger__ wrote:Ne pričam o Assadu nego o vladi u Damasku, onoj istoj vladi koja i dan danas isplaćuje plate i penzije širom Sirije. I Arapima i Asiricima i "tvojim" Kurdima.
U to nema nikakve sumnje. Hezbolah je daleko najjaca formacija u Siriji. Odradili su Kusajr i Kalamun maestralno. Nusra i ostali imaju paranoican strah od Hezbolaha. Medjutim, cini mi se da su i oni u pojedine sirijske gradove poceli slati dobrovoljce koji nisu prosli tako kvalitetnu obuku, koji nemaju iskustvo ratovanja..... To je i razumljivo, Hezbolah ima mali izvor za napajanje, a imaju neprijatelje u Libanonu, imaju Izrael za vratom.... Tesko je sve to kvalitetno pokriti. Al bez sumnje imaju ekipu da razbiju Nusru i ISIL bez vecih problema ako to postave za cilj koji moraju ispuniti.insomnia78 wrote:Ministarstvo odbrane USA kazeStoji i to da je Hezbollah najuspjesnija "muslimanska" formacija"Since the beginning of March, coalition forces have conducted more than 300 airstrikes against ISIL targets in support of five separate Iraqi-led operations as well as counter-ISIL operations in Syria,” Ryder said. “We have destroyed a significant portion of ISIL’s combat capability during this period

Ma diktator i nasilnik kao i otac mu. Ako nisi protiv rezima, pored Asada si slobodan i miran. To je taj profil politicarima, koji je za Arape, da stvar bude zalosna, vjerovatno i najbolji izbor u ovom trenutku. Nismo ni mi daleko odmakli, da se razumijemo. Mi i demokratija, nebo i zemlja.insomnia78 wrote:Kakva vlada u Damasku
Jesi vidio ti onu sliku sa razgovora s Belgijancima, ko Homeini se sepuri na zidu
Da postoji kakva vlada u Damasku davno bi njemu glava letila
Slazem se ja to sveKikibombona wrote:Ma diktator i nasilnik kao i otac mu. Ako nisi protiv rezima, pored Asada si slobodan i miran. To je taj profil politicarima, koji je za Arape, da stvar bude zalosna, vjerovatno i najbolji izbor u ovom trenutku. Nismo ni mi daleko odmakli, da se razumijemo. Mi i demokratija, nebo i zemlja.insomnia78 wrote:Kakva vlada u Damasku
Jesi vidio ti onu sliku sa razgovora s Belgijancima, ko Homeini se sepuri na zidu
Da postoji kakva vlada u Damasku davno bi njemu glava letila![]()
S druge strane, pobunjenici su potpuni bolesnici, zadrti vjerski fanatici. Pored njih nisi siguran ako popijes pivu, ako slusas rock&roll, a o drugim ozbiljnijim stvarima da ne govorimo.Vidi se na klipovima da su neuracunljivi, nabrajaju, deru se, uzas... Definitivno su gori izbor od Asada, dosta gori. Pa pogledaj Libiju. Iako je Gadafi diktator i budala, pobunjenici su sto puta gori. Haos u zemlji, ne zna se ko pije a ko placa... Ako bi Asad pao, ovi pobunjenici bi se tukli medjusobno do sudnjeg dana.
insomnia78 wrote:Jebo te led zbog koga ljudi ginu
Oni drugi su jos i gori, onaj parfem stavlja prije samoubilackog napada, da mirise djevicama![]()
Komentar ispod slike jednog ukokanog u zenskoj odjeci kad je bila ona bjeznija u Iraku, "djevice ce biti zbunjene kad im se pojavi ovako obucen"
![]()
![]()
Jadan onaj narod tamo, u stvari jadna ona djeca
To je prava katastrofa
A sto se tice ovih odraslih debila sa svih strana mogu se komotno kolektivno pobiti, jebes im mater nenormalnu i jednim i drugim i trecim
Jadna, jadna djeca
Kikibombona wrote:
S druge strane, pobunjenici su potpuni bolesnici, zadrti vjerski fanatici. Pored njih nisi siguran ako popijes pivu, ako slusas rock&roll, a o drugim ozbiljnijim stvarima da ne govorimo.Vidi se na klipovima da su neuracunljivi, nabrajaju, deru se, uzas...

Albosnawe wrote:Ovaj sam komentar i očekivao. Kasični primjer osoba keje su zasljepljene ideologiom "vladavine pravnika" kao vrhunac odbrane najlakše im je drugu osobu utrpati u "Crkvu Nedžda " pod pokroviteljstvom Al Sauda koji u stvari nije ništa drugo nego modifikovani oblik "vladavine pravnika" sa druge strane "vode."salik79 wrote:Albosnawe wrote:
Znaći sad bi trebalo da se natežem ovdje sa osobom koja je zasljepljena ideologiom koja se bazira na "vladivini pravnika" i osoba koja se kiti ikonografiom "vrhovnog vođe" koji ima apsolutnu moć .
"Vrhovni vođa" za kojeg kažu da je namjesnik i koja vlada u odsustvu sve dok ne izađe iz bunara (očekivani) a koja nestao prije 1100 godina (koji je još živi) "Očekivani" kojem će "vrhnovni vođa" predati vlast i tako će "očekivani" donijeti mir prosperitet i blagostanje čovječanstvu.
I sada bi trebalo sa takvom osobom da se diskutuje o tome koje ,kada i kako Butija ubio.
Lakše bi se sa djetetom došlo do zaključka koje vjeruje u Djeda Mraza, nego sa (valjda odraslom osobom) koja se kiti ikonografiom "Vrhovnog vođe" i ideologije "vladavine pravnika."
ZnaĆi, otkud ti znas cim sam ja zaslijepljen?! Najbolje mi je kada sljedbenici vehabizma objasnjavaju "Vilajetul fakih", a u zivotu nisu procitali nista sto nije objavljeno pod patronatom saudske zaklade. Takvima je dolazak Imama Mehdije a.s. na nivou "vjerovanja u Djeda Mraza", ali kada ih pitas sta se desilo sa Isaom a.s. i na koji nacin ocekuju njegov dolazak, onda nastaje muk. Medjutim, nista ne cudi od onih koji Bogu pripisuju ljudske atribute, "dajuci" Mu fizicke ruke, noge, oci, usi...pa im tako, jedan od vrhovnih autoriteta, Ibn Tejmije, nakon zavrsene hutbe, plasticno docarava kako se Allah spusta na zemaljsko nebo/nebo najblize Zemlji, silazeci niz mimberu ("Allah se spusta na nebo najblize Zemlji kao sto ja sada silazim niz ovu mimberu").Takvima i jeste logika da je "sirijski rezim" bombaskim napadom ubio sejha Butija k.s., u dzamiji (a i djeca vec znaju cija je to ekskluziva), insana koji je desetljecima bio bedem sirijskog otpora vehabizmu (kompletnoj ideologiji i masineriji koja stoji iza njega).
Pročitaj ovu knjigu pa se javi.
تطور الفكر السياسي الشيعي من الشورى إلى ولاية الفقيه
Evo ti i link odakle ćeš je preuzeti.
http://www.alkatib.net/%D9%83%D8%AA%D8% ... 9%D9%8A-2/
nesto najbolje sto arapi imaju je.eeeeee..ćek ćek..Kikibombona wrote:Asad je na nesrecu apsolutni vladar Sirije. On moze smijeniti koga hoce, moze likvidirati koga hoce.Challenger__ wrote:Ne pričam o Assadu nego o vladi u Damasku, onoj istoj vladi koja i dan danas isplaćuje plate i penzije širom Sirije. I Arapima i Asiricima i "tvojim" Kurdima.
Kamo srece da je sirijska vojska poput egipatske, pa da su nakon demonstracija svrgnuli Asada kao sto je egipatska vojska svrgnula Mubaraka. Sve bi bilo drugacije....
Zbog toga tvrdim da je egipatska vojska nesto najbolje sto Arapi imaju. Njima hvala sto 'arapsko proljece' nije znatno krvavije nego jeste! Sisi je istinski lider Arapa. Steta sto nema finansijsku moc kao zemlje zaljeva da Arape dovede u red.
a kako ti znas sta je najbolje za arape?al ozbiljno?Kikibombona wrote:Ma diktator i nasilnik kao i otac mu. Ako nisi protiv rezima, pored Asada si slobodan i miran. To je taj profil politicarima, koji je za Arape, da stvar bude zalosna, vjerovatno i najbolji izbor u ovom trenutku. Nismo ni mi daleko odmakli, da se razumijemo. Mi i demokratija, nebo i zemlja.insomnia78 wrote:Kakva vlada u Damasku
Da postoji kakva vlada u Damasku davno bi njemu glava letila![]()
S druge strane, pobunjenici su potpuni bolesnici, zadrti vjerski fanatici. Pored njih nisi siguran ako popijes pivu, ako slusas rock&roll, a o drugim ozbiljnijim stvarima da ne govorimo.Vidi se na klipovima da su neuracunljivi, nabrajaju, deru se, uzas... Definitivno su gori izbor od Asada, dosta gori. Pa pogledaj Libiju. Iako je Gadafi diktator i budala, pobunjenici su sto puta gori. Haos u zemlji, ne zna se ko pije a ko placa... Ako bi Asad pao, ovi pobunjenici bi se tukli medjusobno do sudnjeg dana.