Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jel mi se čini ili Live u ove dvije tekme zadnjom linijom izlazi više prema centru nego prošle sezone? A ako se sjećam tako su igrali na početku Klopa kad je odbrana često plivala. Nisam siguran koliko su disciplinovani za takvu igru prije svega Trent a i ovi iz sredine.
Kad smo kod Trenta dugo nisam vidio ofanzivno potentnijeg beka od njega, ali defanzivno je brate loš. Sve čekam da iskustvom poboljša i taj dio, ali tanko je to još uvijek. Kako je odbrana bolje izgledala protiv Citija kad je Gomez prešao na beka, a ovako kad je tta na beku a gomez, koji isto zna zaspati, pored njoga potanko je to. Sane im je par puta proletio sam na obično golmansko izbijanje. Nezgodno je što za Klopovu igru bek mora biti ofanzivan a Gomez baš i nije to. Jedino što su obojica fakat mladi a imaju Klopa na klupi pa se možda poprave i u tom dijelu.
Kao što se recimo popravio Origi, kod kojeg se vidi napredak, prije svega u taktičkom dijelu. Na drugi je fol igrač od Manea, ali odlično koristi što ova dvojica s njim u špici prave haos i sad već pametno čeka priliku i koristi slobodan prostor koji mu se otvara, npr kod gola koji je dao u ovoj tekmi. Sve bolje sarađuje i sa Robertsonom, prije svega prema naprijed, odozada nekad zaboravi pomoći, ali sve u svemu čini mi se da sa njim Live ima neku drugu dimenziju napadački. Možda ne baš plan B više plan A2.
Origi i Shacko moraju dobijati više minuta ove sezone, pametnije se mora koristiti igrački kadar, naročito udarnog trojca, da ne bi zbog premorenosti neko fasovao one čuvene harmstringe od pola godine
Initial fears for Alisson Becker is that he will be out for 4-6 weeks. Indications that he has torn his calf. If lay-off is to longer end of the scale, he could miss first Champions League group game in September (Dominic King)
Pa ovo i je za kukanja. No dobro, Yo Adrian, namaži dlanove
As things stand #LFC expecting to be without Alisson Becker for between 4 and 8 weeks depending on how quickly he heals. Club working on having Andy Lonergan on the bench for the Super Cup with Adrian starting. (James Pearce)
After leaving West Ham this summer and before arriving at Liverpool, Adrian had some time to kill and fitness to maintain.
Rather than Instagramming his way around Dubai or the Maldives like many footballers, he spent time with UD Pilas in his home city of Seville to keep up his sharpness.
Upon leaving he sent the semi-pro club a thank you card complete with a voucher for new equipment.
Moramo ove sedmice početi sa "Yo Adrian" propagandom
Tokom dana će zvanično klub izaći po pitanju Alissona. Ovo odugovlačenje mi se ne sviđa. A ni ovo:
Liverpool have agreed to sign veteran goalkeeper Andy Lonergan, on a one-year-deal. The veteran shot-stopper comes in after injury to first choice Alisson Becker. [@LivEchoLFC] #LFC
Doduše Kelleher se tek oporavlja od povrede, ali par dana i spreman je...ne izgleda mi obećavajuće. Nadam se da griješim.