Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karakteran

#38851 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

Sophie Scholl: The Final Days (2005)

http://www.imdb.com/title/tt0426578/

Potresna priča o Bijeloj Ruži i njemačkom pokretu otpora na čelu s bratom i sestrom Scholl. Najbolji njmački film, u rangu s najvećim svjetskim klasicima.

10/10

Image
karakteran

#38852 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

Kad smo već kod kvalitetnog filma, preporučio bih ovom prigodom par bisera južnokorejske kinematografije koja je uz njemačku, po mom sudu, najkvalitetnija nakon američke, iako ni izbliza nije toliko priznata i prihvaćena.

Memories of Murder (2003)

je još jedno remek djelo korejske kinematografije. Započinje kao urnebesna komedija, ubrzo postaje mučan, a završava tragično. Skoro pa u rangu najvećih američkih klasika (Serpico, All the President's Men, itd).

Image
Last edited by karakteran on 03/07/2017 12:43, edited 1 time in total.
karakteran

#38853 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

The Admiral (2014)

Bez konkurencije najbolji južnokorejski film, vrhunsko ostvarenje akcijskog genrea, još bolje od Willisovog Die Hard kojeg se općenito smatra najistaknutijom predstavnikom genrea.

Image
karakteran

#38854 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

The Last Princess (2016)

Malo manje kvalitetan od gore navedenih, ali s jakom domoljubnom notom: dobrog scenarija, odlično izrežiran s vrlo dirljivim krajem, zaslužuje da mu se da prigoda da ga se pogleda.

Image
karakteran

#38855 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

My Way (2011)

Nevjerojatna priča o dva atletičara trkača, Japancu i Korejcu koji su vojevali u Kini za carski Japan i dospijeli u rusko zarobljeništvo, a na kraju završili boreći se za naciste u Normandiji protiv Amerikanaca (D Day).

Image
karakteran

#38856 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

Kad sam već spomenuo njemačku kinematografiju koja po meni stoji rame uz rame s korejskom kao dvije najkvalitetnije neameričke filmske produkcije, red je da tu tvrdnju i potkrijepim s par uradaka koje smatram da ih svaki pravi ozbiljni filmofil treba pogledati:

Land of Mine (2015)

Dansko njemačka produkcija, razotkriva slabo ili čak potpuno nepoznate tajne poratnog maltretiranja pa sve ratnih zločina koje su saveznici vršili nad poraženim pripadnicima njemačkog Wermachta. Ovo je ujedno možda i najbolji film te godine.

Image
karakteran

#38857 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

13 Minutes (2015)

Priča o neuspjelom atentatu na Hitlera, solidan film, iako ne vrhunski, ali kao povijesni dokument dovoljno dobar da zasluži pažnju svakog pravog filmofila.

Image
karakteran

#38858 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

The People vs. Fritz Bauer (2015)

Katarza njemačke nacije nakon rata prikazana kroz prizmu njihovog javnog tužitelja i suočavanja s nacističkim zločinima. Odličan film.

Image
karakteran

#38859 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

Labyrinth Of Lies (2015)

Slične tematike kao i prethodni, napet sve do samog kraja, kada malo popušta u tempu, ali još uvijek film za svaku preporuku.

Image
relativno84

#38860 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by relativno84 »

:lol:
karakteran

#38861 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

Das Leben der Anderen (2006)

Vrhunski film, koji opisuje život bračnog para glumice i pisca u DDR-u i represiju komunističkog režima prema slobodnoj misli. Čudo!

Image
karakteran

#38862 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

The Age of Shadows (2016)

Još jedan biser južnokorejske kinematografije o kojem je suvišno trošiti riječi. Kvalitetom šije 99% svih američkih suvremenih filmova.

Image
plagijator1975

#38863 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by plagijator1975 »

karakteran wrote:Das Leben der Anderen (2006)

Vrhunski film, koji opisuje život bračnog para glumice i pisca u DDR-u i represiju komunističkog režima prema slobodnoj misli. Čudo!

Image
Filmčina, jedan od najboljih što sam u životu gledao, ako ne i najbolji (naravno govorim u svoje ime) :)
karakteran

#38864 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

plagijator1975 wrote:Filmčina, jedan od najboljih što sam u životu gledao, ako ne i najbolji (naravno govorim u svoje ime) :)
Ako voliš pravi,realan film pogledaj i ostale moje preporuke, naći ćeš sigurno još ponešto za sebe.
karakteran

#38865 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

Pawn Sacrifice (2014)

rekao bih bez pretjerivanja, kvaliteta u rangu klasika.

Image
karakteran

#38866 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

The Imitation Game (2014)

o ovom filmu stvarno nije potrebno trošiti riječi. iznenađenje je da se tako što uopće snima danas. bio sam u nevjerici kada sam ga prvi put pogledao. nevjerojatna kvaliteta, maestralna uloga cumberbatcha koji se svojom izvedbom spojio nebo i zemlju. savršenstvo.

Image
beni-bu-man

#38867 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

Cumberbatch je vazda bio glumcina
karakteran

#38868 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

beni-bu-man wrote:Cumberbatch je vazda bio glumcina
nisam ga gledao prije ovog filma jer ne volim onu seriju sherlock holmes, ali ovom je ulogom definitivno ušao u filmske besmrtnike.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38869 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

The Imitation Game je preporucen jedno milijardu puta i malo ko da ga nije gledao, a da gleda filmove.
beni-bu-man

#38870 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

karakteran wrote:
nisam ga gledao prije ovog filma jer ne volim onu seriju sherlock holmes, ali ovom je ulogom definitivno ušao u filmske besmrtnike.
Sad bih ti ja rekao da pogledas Star Trek Into Darkness, ali ne volis SF, jer je tu odglumio Khan-a vrhunski il The Fifth Estate
Julian Assangea glumio
karakteran

#38871 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

beni-bu-man wrote:
karakteran wrote:
Sad bih ti ja rekao da pogledas Star Trek Into Darkness, ali ne volis SF, jer je tu odglumio Khan-a vrhunski il The Fifth Estate
Julian Assangea glumio
sf je neozbiljan, nerealan i nelogičan genre koji nema veze s istinom i tu mi nikakva odglumljena uloga ne znači baš ništa jer mene zanima film u cjelini, a ne (glavna) rola nekog glumca. fifth estate sam propustio nije mi jasno kako, ali evo ga tu je već, javim dojmove kad pogledam, hvala na preporuci, po traileru se čini bolji od ocjene koju ima na imdb.
beni-bu-man

#38873 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

karakteran wrote: sf je neozbiljan, nerealan i nelogičan genre koji nema veze s istinom i tu mi nikakva odglumljena uloga ne znači baš ništa jer mene zanima film u cjelini, a ne (glavna) rola nekog glumca. fifth estate sam propustio nije mi jasno kako, ali evo ga tu je već, javim dojmove kad pogledam, hvala na preporuci, po traileru se čini bolji od ocjene koju ima na imdb.
IMDB nije relevantan, ne moze raja ocjeniti moj ukus filma
karakteran

#38874 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karakteran »

beni-bu-man wrote:
karakteran wrote: sf je neozbiljan, nerealan i nelogičan genre koji nema veze s istinom i tu mi nikakva odglumljena uloga ne znači baš ništa jer mene zanima film u cjelini, a ne (glavna) rola nekog glumca. fifth estate sam propustio nije mi jasno kako, ali evo ga tu je već, javim dojmove kad pogledam, hvala na preporuci, po traileru se čini bolji od ocjene koju ima na imdb.
IMDB nije relevantan, ne moze raja ocjeniti moj ukus filma
ja bih rekao da je ocjena na imdb često puta bezvrijedna jer ocjenjuju mediokriteti.
medvjed23

#38875 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

što znači da je većini vrijedna.. pratite ocjene na truhlom paradajzu, ako već imate taj.. elitistički pristup..
Post Reply