Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Styling

#38826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

seln wrote:
hizo ramidovic wrote:
Styling wrote:
Samo ti živi u iluzijama, ili će Ameri sve pošamarati i ukinuti entitete ili ćemo se raspasti. Treće opcije nema.
tako je, legendo!
apsolutno si upravu glede podjele i imas moju punu podrsku.
jerbo, samo nas podjela bosne na tri drzave vodi na zelenu granu i u sretniju i prosperitetniju buducnost...
oni koji to ne vide nemaju viziju i malo su ograniceni, no to je njihov problem, jelte...
Hocemo li imati koridor do Mostara, ja plaho volim sok od nara... :roll:
Mostar će ti biti na samoj granici, TK, ZE-DO kanton, SB kanton, SK, BPK i cijelo Podrinje, Posavina i dole sve do Mostara će biti Republika Bosna.
Hafis

#38827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Đes' te patrijoti :) Kakvo je zabušavanje, zar niste po plenumima.
olllie4

#38828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by olllie4 »

Styling wrote: Mostar će ti biti na samoj granici, TK, ZE-DO kanton, SB kanton, SK, BPK i cijelo Podrinje, Posavina i dole sve do Mostara će biti Republika Bosna.
Da nije to malo too much?
Mister Yes

#38829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote: :-D a u kakvoj bi se atmosferi razgovaralo kome će pripasti Vitez, Stolac, Glamoč, Srebrenica, Brčko i još desetak sličnih mjesta ?
To je već dogovoreno. No sikiriki :wink:
Mister Yes

#38830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Opet se Bošnjake prepada i podmeću se priče :-D
Koridor Vc od Doboja do Mostara će prolaziti isključivo kroz Bošnjakistan. Napravićemo i autoput od Zavidovića do Tuzle da nam Alfons može brže donjeti kifle i somune do prijestolnice. A bogOmi i brzu cestu od Bugojna do Bihaća. Sve kroz naš lijepi Bošnjakistan koji će zauzimati brat bratu 40% današnje BiH. Više nego je rahmetli Aliji ikada nuđeno. Time će sin nadmašiti oca kako to i dolikuje :D
hizo ramidovic

#38831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

posto vidim da je vecina saglasna sa prijedlogom da je podjela bih jedino i najbolje rjesenje za ovu drzavu, ostalo je jos da se raskrcmi teritorija, da se zna sta je cije. pojedini forumasi ovdje (uglavnom proislamisticki i unitaristicki nastrojeni, a oni ce se sami prepoznati) provlace tezu kako je nemoguce pronaci podjelu koja bi zadovoljila sve strane, ja cu ga demantovati i iznijeti realan i korektan prijedlog podjele, za kojeg sam siguran da ce ga svaki dobronamjeran stanovnik ove drzave prihvatiti. dakle, ovako:

1 rs ostaje netaknuta. posto na geografskoj karti veoma ruzno djeluje 'federalni pipak' koji uranja u utrobu rs-a (a to je podrucje opcina trnovo, foca i gorazde), taj bi dio usao u sastav rs-a, cime i bi se i vizuelno popravila slika te buduce drzave te ispravila linija razgranicenja. brcko distrikt bi se, dakako, u poptunosti integrirao u sastav rs-a, kao i posavski kanton, cime bi se obezbjedio kontinuitet teritorije i debeo koridor koji povezuje istok i zapad rs-a. na zapadu, da bi se malo dobilo na sirini i kompaktnosti, u sastav rs-a usle bi opcine kupres, drvar, glamoc, bos. petrovac, kljuc i sanski most.

2. hr hb obuhvatala bi slijedeca podrucja: u poptunosti kanton 10, hnk, zhk, usk te dijelove sbk u kojima su hrvati vecina te ona podrucja u sbk koja ce obezbjediti teritorijalnu povezanost i kompaktnost hr hb.

3. ostatak teritorije organizirao bi se na slijedeci nacin: gradovi sarajevo, tuzla i zenica postali bi multietnicku distrikti , dok bi se na preostaloj teritoriji uspostavila dugo sanjana unitaristicka bosnjacka republika, i time bi se ispunili vjekovni separatiticki ciljevi bosnjackih unitarista.

treba napomenuti da su tacke 1. i 2. minimumi minimuma ispod kojih srp i hrv strana nece ici, a letimicnim i laickim pogledom se vidi da na bosnjackoj strani postoji jos prostora za ustupke, o cemu bi se kasnije razgovalo u opustenoj i relaksiranoj atmosferi. takodjer, hrv i srp strana bi se odrekle naziva 'bosna i hercegovina' a taj svojevrstan ustupak kompenzirali bi sa jos 3-4 procenta bosnjacke teritorije, kad se budu finalizirale granice.
eto, to bi ukratko bilo to, pa kao ima jos kakvi prijedloga za korekcije, bujrum.
p.s. posto nisam bas dobar sa crtanjem, zamolio bih nekog od forumasa kojem to bolje ide da gore navedeni prijedlog predstavi na karti
Last edited by hizo ramidovic on 10/03/2014 17:55, edited 2 times in total.
Hafis

#38832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Styling wrote:
seln wrote:
hizo ramidovic wrote: Hocemo li imati koridor do Mostara, ja plaho volim sok od nara... :roll:
Mostar će ti biti na samoj granici, TK, ZE-DO kanton, SB kanton, SK, BPK i cijelo Podrinje, Posavina i dole sve do Mostara će biti Republika Bosna.
Pa osta li išta nama u Mitteleuropa ?

Čuj na granici :? A znaš kako kaže Rundek: život na granici je opasan i tvrd.
Hajd' valja..otvorit' ćemo pored ove nove Hrvatske akademije i kakvu prigodnu akademiju za carinike.
A kakav sam, taman ću se i tu ugraditi :D
Basvod

#38833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

pemanapemani wrote:Kad se već spominje Brčko, zanimljivo je kako se niko ne poziva na njega. Gledajući sa strane, u Brčkom stvari kako tako funkcionišu.
S druge strane, pojedinci sebi daju za pravo da predlažu inicijative za razvaljivanje nečega što postoji skoro hiljadu godina, bez neke patriotske patetike.
Nije patriotska patetika vec mitomanija. Bosna ne postoji u ovim granicama 1000 godina.
p206

#38834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by p206 »

ja bih vam rekao da će te dobiti od šake do lakta, al će moj dobar jaran Sinan to kulturnije:

MuaDib

#38835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Samo se vi nadajte podjeli BiH, ali ostaje jedna neupitna činjenica da su konsocijacijske regije već u fioci EU i SAD, čija akcija je sve izvjesnija zbog očiglednog neupjeha zapada u Ukrajini. 8)
Hafis

#38836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

MuaDib wrote:Samo se vi nadajte podjeli BiH, ali ostaje jedna neupitna činjenica da su konsocijacijske regije već u fioci EU i SAD, čija akcija je sve izvjesnija zbog očiglednog neupjeha zapada u Ukrajini. 8)
Podržavam sve što u sebi sadrži izraz konsocijacija
hizo ramidovic

#38837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote:
pemanapemani wrote:Kad se već spominje Brčko, zanimljivo je kako se niko ne poziva na njega. Gledajući sa strane, u Brčkom stvari kako tako funkcionišu.
S druge strane, pojedinci sebi daju za pravo da predlažu inicijative za razvaljivanje nečega što postoji skoro hiljadu godina, bez neke patriotske patetike.
Nije patriotska patetika vec mitomanija. Bosna ne postoji u ovim granicama 1000 godina.
o cemu drobis ti?
pa nijedna balkanska drzava nije u ovim granicama 1000 godina. znaci li to da ih treba razvaljivati? i koje su to referentne granice na koje se treba pozivati?
Styling

#38838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Hafis wrote:
Styling wrote: Mostar će ti biti na samoj granici, TK, ZE-DO kanton, SB kanton, SK, BPK i cijelo Podrinje, Posavina i dole sve do Mostara će biti Republika Bosna.
Pa osta li išta nama u Mitteleuropa ?

Čuj na granici :? A znaš kako kaže Rundek: život na granici je opasan i tvrd.
Hajd' valja..otvorit' ćemo pored ove nove Hrvatske akademije i kakvu prigodnu akademiju za carinike.
A kakav sam, taman ću se i tu ugraditi :D[/quote]

Mostar će pripasti Hercegovačkoj državi a dobićeš i Neum i Trebinje i dosta ti. Tako više nećetd imati problem sa Hrvatskom oko spajanja Hrvatskih teritorija sjeverno i južno od Neuma.
Michio Kaku

#38839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

bošnjakistan u granicama kakve su sada bio bio ekonomski tigar na balkanu. ovo govorim bez imalo ironije. velika teritorija u srcu evrope sa jakom industriskom bazom i nešto rudnih i hidro potencijala, sa trecim najvecim gradom u bivšoj jugoslaviji, sa dobrim kulturološkim i ekonomskim vezama i sa zapadom i sa istokom, sa geografskom lokacijom koja spaja istok i zapad i kroz koji prolazi i autoput od centralne evrope do jadrana i sa još možda jednim većim aerodromom pojačanom infrastrukturom i dobrim ugovorima sa što više avionskih kompanija, te značajnim turističkim potencijalom, a malim brojem stanovnika - bi puno bolje prolazio nego trenutno.

poenta je samo napraviti stabilnost i normalan ustav i građansku sekularnu državu - jedan čovjek jedan glas. nikakvi narodi, konstitutivnosti i slične gluposti. svaka od trenutno nacionalnih teritorija na prostoru bih treba da se osamostali i napravi normalan građanski ustav jer šta je rješenje? rat? osveta? zlopaćenje i status kvo? čekanje da dođu stranci?

mislite li da je to rješenje?

žao mi je da vam kažem ako to niste znali ali kjudi koji su ubijeni u ratu su mrtvi. ne znaju oni više ni za šta i ne činimo im uslugu što živimo u konstantnom mentalitetu kulture smrti i prošlosti. treba od postojećeg stanja napraviti što se bolje može na razuman racionalan način bez demagogije i mitomanije. prije će se tako doći do stanja gdje nije bitno gdje ko živi i kako se zove već kakav je i koliko vrijedno radi. ako vam je to uopće interesantno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

hizo ramidovic wrote:o cemu drobis ti?
pa nijedna balkanska drzava nije u ovim granicama 1000 godina. znaci li to da ih treba razvaljivati? i koje su to referentne granice na koje se treba pozivati?
Utoliko podržavam guslarski (tvoj copy right :D ) stav da ništa nije i ne treba biti dogma, te da se mirno, staloženo i civilizacijski raspravlja o teritoriji Vojvodine, Sandžaka, dijela Slavonije i gornje Dalmacije. ;-)
Styling

#38841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

olllie4 wrote:
Da nije to malo too much?
Nije. RS će dobiti Krajinu ionako su se u ratu većinom borili protiv Armije BiH, pa neka dovedu ponovo Babu da sredi stanje.
KatarinaKosaca

#38842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote:Mostar će pripasti Hercegovačkoj državi a dobićeš i Neum i Trebinje i dosta ti. Tako više nećetd imati problem sa Hrvatskom oko spajanja Hrvatskih teritorija sjeverno i južno od Neuma.
Zašto na ovoj temi uvijek imam osjećaj da ti netko hakuje account i uđe u nik :D
hizo ramidovic

#38843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

KatarinaKosaca wrote:
hizo ramidovic wrote:o cemu drobis ti?
Utoliko podržavam guslarski (tvoj copy right :D ) stav da ništa nije i ne treba biti dogma, te da se mirno, staloženo i civilizacijski raspravlja o teritoriji Vojvodine, Sandžaka, dijela Slavonije i gornje Dalmacije. ;-)
apsolutno te podrzavam!
samo razgovorom do mirne podjele i blagostanja.
iako su trenutne granice medjunarodno priznate, to nije nikakva prepreka (ko sisa un) mirnoj i bratskoj podjeli ove drzave.
Basvod

#38844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

hizo ramidovic wrote:
Basvod wrote:
o cemu drobis ti?
Ako su granice klizne onda Bosna moze nastaviti svoj kontinuitet i na 30% teritorije. Prije hiljadu godina je bila jos manja.
Pemanapenaman pominje razvaljivanje neceg sto sto postoji hiljadu godina a ja mu kazem da Bosna ovakva ne postoji hiljadu godina.
Last edited by Basvod on 10/03/2014 18:29, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#38845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

hizo ramidovic wrote:apsolutno te podrzavam!
iako su trenutne granice medjunarodno priznate, to nije nikakva prepreka (ko sisa un) mirnoj i bratskoj podjeli ove drzave.
Pik, Sandžak naš, farmerki, sjajnih jakni i gaća jeftinije nego na Otoci :oops:
Styling

#38846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Michio Kaku wrote:bošnjakistan u granicama kakve su sada bio bio ekonomski tigar na balkanu. ovo govorim bez imalo ironije. velika teritorija u srcu evrope sa jakom industriskom bazom i nešto rudnih i hidro potencijala, sa trecim najvecim gradom u bivšoj jugoslaviji, sa dobrim kulturološkim i ekonomskim vezama i sa zapadom i sa istokom, sa geografskom lokacijom koja spaja istok i zapad i kroz koji prolazi i autoput od centralne evrope do jadrana i sa još možda jednim većim aerodromom pojačanom infrastrukturom i dobrim ugovorima sa što više avionskih kompanija, te značajnim turističkim potencijalom, a malim brojem stanovnika - bi puno bolje prolazio nego trenutno.

poenta je samo napraviti stabilnost i normalan ustav i građansku sekularnu državu - jedan čovjek jedan glas. nikakvi narodi, konstitutivnosti i slične gluposti. svaka od trenutno nacionalnih teritorija na prostoru bih treba da se osamostali i napravi normalan građanski ustav jer šta je rješenje? rat? osveta? zlopaćenje i status kvo? čekanje da dođu stranci?

žao mi je da vam kažem ako to niste znali ali kjudi koji su ubijeni u ratu su mrtvi. ne znaju oni više ni za šta i ne činimo im uslugu što živimo u konstantnom mentalitetu kulture smrti i prošlosti. treba od postojećeg stanja napraviti što se bolje može na razuman racionalan način bez demagogije i mitomanije. prije će se tako doći do stanja gdje nije bitno gdje ko živi i kako se zove već kakav je i koliko vrijedno radi. ako vam je to uopće interesantno.
Pa to ti pričam. Molili bi nas i Srbi i Hrvati da se ponovo ujedinimo.
Michio Kaku

#38847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

poželjno bi bilo na cijelom balkanu napraviti nova razgraničenja, tj. napraviti veći smisao od postojećeg besmislenog stanja.

to zači i kosovo u albaniju, kao i sandžak ako to želi te dijelovi makedonije takođe u albaniju, te dio vojvodine ako želi u mađarsku.

jednostavno napraviti realne granice prema aktuelnom stanju i normalne međususjedske odnose između postojećih etničkih zajednica.
Styling

#38848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:
hizo ramidovic wrote:apsolutno te podrzavam!
Pik, Sandžak naš, farmerki, sjajnih jakni i gaća jeftinije nego na Otoci :oops:
Pa, nećemo baš tuđe otimati. Mi treba da uredimo svoju avliju.
Michio Kaku

#38849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

Styling wrote:
Michio Kaku wrote:bošnjakistan u granicama kakve su sada bio bio ekonomski tigar na balkanu. ovo govorim bez imalo ironije. velika teritorija u srcu evrope sa jakom industriskom bazom i nešto rudnih i hidro potencijala, sa trecim najvecim gradom u bivšoj jugoslaviji, sa dobrim kulturološkim i ekonomskim vezama i sa zapadom i sa istokom, sa geografskom lokacijom koja spaja istok i zapad i kroz koji prolazi i autoput od centralne evrope do jadrana i sa još možda jednim većim aerodromom pojačanom infrastrukturom i dobrim ugovorima sa što više avionskih kompanija, te značajnim turističkim potencijalom, a malim brojem stanovnika - bi puno bolje prolazio nego trenutno.

Pa to ti pričam. Molili bi nas i Srbi i Hrvati da se ponovo ujedinimo.

s tom razlikom da je meni jedino racionalno rješenje to učiniti prema postojećim razgraničenjima plus minus neke male korekcije dok ti pričaš o utopiji tipa cijelo podrinje bošnjacima. to nije rješenje to je rat.
hizo ramidovic

#38850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote:
Ako su granice klizne onda Bosna moze nastaviti svoj kontinuitet i na 30% teritorije. Prije hiljadu godina je bila jos manja.
Pemanapenaman pominje razvaljivanje neceg sto sto postoji hiljadu godina a ja mu kazem da Bosna ovakva ne postoji hiljadu godina.
opet trabunjas...
u proteklih 1000 godina bosna je bila i manja i veca. cudi me da se nisi pozvao na granice kad je bila puuuno veca. sto li, pitam se...
nisi odgovorio na pitanje: na koje se granice treba referirati? i zasto su samo bosanske granice 'klizne'?
Locked