Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#38826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Dr Arsla wrote:
kmirsad wrote:
meme_machine wrote:A moze li se kako ugraditi u toj neoliberalnoj ekonomiji.

Ako ne moze, sta ce nam to
Sa Zakonom u porijeklu imovine, Etičkim Zakonom, Tužilaštvima i Sudovima na nivou, slabe su šanse za ugradnju...
Zato ovdje u TK Zakoni nisu imali ni najmanju šansu... neče biti donešeni, niti Blok ima šansu.
Ko god u svojim prioritetima ima izgradnju Bloka 7, bez prethodne sanacije Blokova 3,4, 5 i 6... odmah mu ne vjerujem ama baš ništa... ne samo zbog aerozagađenja...
Sanacije nema i neće je biti. Zadnji blok se gasi 2023 god. i zbog toga je prijeko potreban blok 7 u TE Tuzla i blok 1 u TE Banovići
Nije tačno.
Kome je potreban Blok 7 i Termoelektrana u Banovičima.
SDA i PDA oligarasima i tajkunima očitovanim u JP Elektroprivreda DD Sarajevo, vlasnicima Rudnika Banoviči i njihovim pajdašima kojima bi omogučili neviđeno bogačenje kroz perutanje ove dvije ogromne investicije.največe u poslijeratnoj BiH.
.
Nama u Tuzli ne treba, od njih imamo samo smrt i teške boleštine..

Blokovi 3 i 4, projektovani da rade na manje opasan lignit, smrtonosni su prije svega, zbog emitovanja ogromne emisije, hiljade tona, prašine 2,5 i ostale prašine (ćađ), na kojima elektrostatski filteri za prašinu nisu ispravni, zasičeni su, a to je kao da ih i nema... su zbog zastarjelosti i isteklog roka trajanja i upotrebnih dozvola, morali biti, po sili zakona, zatvoreni još prije mnogo godina.
Ali nisu, treba struje za izvoz, rade protivzakonito, bez Okolinske dozvole. što je Krivično Djelo, za koje su propisane višegodišnje ZATVORSKE kazne.
Blokovi 5 i 6 koji su projektovani da rade na mrki i kameni ugalj,a nemaju postrojenja za odsumporavanje uglja, i smrtonosni su zbog emitovanja ogromne količine, stotine tona SO2. Niti jedan nemaju postrojenja za odsumporavanje.
I oni rade neometano, protivzakonito, jer ni oni nemaju Okolinsku dozvolu,(nedavno im je ponovo odbijen zahtjev za izdavanje Okolinske dozvole), što je takođe Krivično Djelo za koje su propisane višegodišnje ZATVORSKE kazne.
Blok 6, nastavlja da radi i nakon izgradnje Bloka 7 s njim u paru.
Blok 7 nije zamjenski za blok 6.
Sljedeči problem su šljakišta za pepeo od izgorenog uglja, koji se hidrauličnim sistemom cijevovoda transportuje do šljakišta.
TE godišne u svojim kotlovima sagori 4 000.000 t (četri MILONA TONA) uglja i sam Bog zna koliko tona, čega sve još, što može da gori.
TE nema okolinsku dozvolu ni za jedno šljakište, napuštena, koja također nisu imala okolinsku dozvolu, nisu rekultivisana...a akteulno, koje također nema Okolinsku dozvolu, znači radi nezakonito,... potpuno nekontrolisano otječe u riječne tokove sliva Spreče i podzemne vode, te površinsko poljoprivredno tlo... u koje nose ogromne količine kancerogenih teških metala, poznatih polutanata i novih polutanata, kojim nauka još ni ime nije dala.
Nemoj jesti ništa što naraslo u Sprečkom polju.

Dakle, za JP Elektroprivredu dd Sarajevo, ne važe zakoni naše države. Oni su svoja država. Paradržava. Sa svojom vladom i novčanim tokovima.

Poseban problem je šljakište za buduči Blok 7.
U ovom momentu formirani Savjet za Prostorni plan aktualne Vlade TK (18 članova iz reda SDA, PDA i instituta IPSA dd Sarajavo. koja je bila nosilac izrade Prostornog plane za TK), pokušava da izvrši Izmjene postoječeg Prostornog plana TK i za novo šljakište predvidi prirodni dragulj i ogroman rezervorar izuzetno čiste pitke vode na jezru Šički nastalom zatvaranjem PK Šički.
Na toj više nego prekrasnoj lokaciji, koja predstavlja jedan od največih turističkih potencijala TK i BiH, potencijala u kojem živi, velikom brzinom rastuča grupa salmonidnih riba, prije svega autohtona pastrmka potočarka i RIJEČNI RAK, a koji se godinama krije od javnosti, postoječim Prostornim planom je predviđena izgradnja velikog sportsko rekrecionog i izletničkog centra i proizvodnje organske hrane.
.
Ovi iz SDA i PDA pokušavu taj biser nedirnute prirode,kroz Izmjene Prostornog plana TK, da pretvore u smrtonosno šljakište.

SDP ovo podržava

Nemam ništa protiv Bloka 7, pod uslovom da se PRIJE upuštanja Kineza u gradilište i ikakvih aktivnosti na njegovoj izgradnji,koja će trajati 10-ak godina, izvrši sanacija i ozakoni rad postoječih Blokova i šljakišta te spriječi izmjena Prostornog plana i prihvate prcobitna a danas alternativna rješenja otpreme šljake na mjesečeve kratere napuštenih kopova Šikulje i Dubrave
Naravno, to je skupo i ekonomski nerentabilno Elektroprivredi,... životi i zdravlje naše djece, unuka i nas nas samih su njima mnogo jeftiniji.
putokaz1

#38827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Naša stranka ne učestvuje sutra na izborima u 9 Općina u BH
SSemir

#38828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:13, edited 1 time in total.
Hakiz

#38829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:...Naravno, to je skupo i ekonomski nerentabilno Elektroprivredi,... životi i zdravlje naše djece, unuka i nas nas samih su njima mnogo jeftiniji.
Nije posao Elektroprivrede da vodi brigu o zdravlju građana.
kmirsad

#38830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

SSemir wrote: Razlog zasto se doslo na ideju da se gradi TE u Banovicima je samo da bi kuko imao odakle finansirati svoju moc a i sebe. Covjek je jednostavno previse utjecajan kriminalac da je sam on u istoj ravni sa sda i nisu mogli imati dovoljno koristi od bloka 7 pa su smislili ovu TE u Banovicima.
Isti razlog zasto nije rudnik banovici usao u elektroprivredu zajedno sa ostalim rudnicima, elektroprivreda je sda a kuki nije dovoljno da bude dio sda i zato je njemu ostavljen rudnik.
Milijarda bilo koje novcanice je jedini motiv za sda da gradi ono u tuzli (blok 7).
I sad zamisli na sta su sve spremni i jedni i drugi samo da bi ostali u vlasti na nivou kantona.
Milione da podijele da kupe vecinu im je sica pbicna
Tako je. Pored nabrojanog, to je i demonstracija moči. Hoče da ima i svoju Elektroprivredu dd Banovići. Siguran sam da, ako uspije u nakani, da će njegova PDA TE biti izgrađena po najsavremenijoj tehnologiji usklađenoj sa EU ekološkim standardima. da se razlikuje od struje ovih TE u vlasništvu SDA... uzinat njima će praviti ekološki prihvtljivu struju proizvedenu po " halal" standardu, koju će moći izvoziti bez problema, kada neke zemlje neče htjeti uzimati struju proizvedenu "Aušvic" metodom.....
kmirsad

#38831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:...Naravno, to je skupo i ekonomski nerentabilno Elektroprivredi,... životi i zdravlje naše djece, unuka i nas nas samih su njima mnogo jeftiniji.
JP Elektroprivreda dd Sarajevo = SDA. Analogija...Nije posao dd SDA Sarajevo da vodi brigu o zdravlju građana.
Hakiz

#38832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:
JP Elektroprivreda dd Sarajevo = SDA. Analogija...Nije posao dd SDA Sarajevo da vodi brigu o zdravlju građana.
Nije.

Svako se ponaša onako kako mu se dozvoli da se ponaša. Ako hoćeš da Elektroprivreda misli na zdravlje građana, moraš ih na to natjerati.
kmirsad

#38833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:
Hakiz wrote:
Nije.

Svako se ponaša onako kako mu se dozvoli da se ponaša. Ako hoćeš da Elektroprivreda misli na zdravlje građana, moraš ih na to natjerati.
SDA da dozvoli SDA, SDA da natjera SDA...pogotovo sada kada su vjerovatno pojačani SDP-om, a moguče i DF-om.
Nema nikoga da nas spasi. NS je još mali.
F. Minidstarstvo industrije , energetike i rudarstva npr. nikada neče prepustiti drugome.
Kadija te tuži, kadija ti sudi.
Hakiz

#38834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Pa, ljudi imaju metode od molbe do metoda čije bi samo spominjane bilo krivično djelo, a kamoli korištenje.

Dakle, koliko je kome stalo do zdravlja njegovod djeteta, da li je spreman da potroši vrijeme, novac, trud, znoj, krv, žrtvuje slobodu ili čak i život za zdravlje svog djeteta, to svako za sebe odlučuje.

Evo, meni neće biti isplaćena invalidnina jer nisu usvojeni ni budžet ni odluka o privremenom finansiranju. I one koji su do doga doveli u kafani psujem umjesto da ih častim koktelima poznatim pod imenom nekadašnjeg sovjetskog ministra vanjskih poslova.

Do mene je, oni rade šta mogu, neće mi isplatiti invalidninu jer im ja to dopuštam.

Tako da ću ti opet ponoviti. Ako ti je do zdravlja tvoje djece i unuka, natjeraj one za koje misliš da moraju voditi računa o tome da to i rade.

Metode, kao što sam na početku rekao, imaš razne na raspolaganju.
putokaz1

#38835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Hakiz wrote:Pa, ljudi imaju metode od molbe do metoda čije bi samo spominjane bilo krivično djelo, a kamoli korištenje.

Dakle, koliko je kome stalo do zdravlja njegovod djeteta, da li je spreman da potroši vrijeme, novac, trud, znoj, krv, žrtvuje slobodu ili čak i život za zdravlje svog djeteta, to svako za sebe odlučuje.

Evo, meni neće biti isplaćena invalidnina jer nisu usvojeni ni budžet ni odluka o privremenom finansiranju. I one koji su do doga doveli u kafani psujem umjesto da ih častim koktelima poznatim pod imenom nekadašnjeg sovjetskog ministra vanjskih poslova.

Do mene je, oni rade šta mogu, neće mi isplatiti invalidninu jer im ja to dopuštam.

Tako da ću ti opet ponoviti. Ako ti je do zdravlja tvoje djece i unuka, natjeraj one za koje misliš da moraju voditi računa o tome da to i rade.

Najbolja metoda je glas na izborima ali...
kmirsad

#38836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:Pa, ljudi imaju metode od molbe do metoda čije bi samo spominjane bilo krivično djelo, a kamoli korištenje.

Nažalost, u pravu si... evo molim, kritikuje, vrištim, upozoravam,,, legalista sam i ne mogu drugačije... svjestan da pomenute metode i pored toga što se koristim demokratskim sredstvima, vrlo lako mogu biti primjenjene na meni... :sad:
Hakiz

#38837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

putokaz1 wrote:

Najbolja metoda je glas na izborima ali...
Najbolja metoda je ona koja da rezultat.
paleoconservative

#38838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

Hakiz wrote:
putokaz1 wrote: Najbolja metoda je glas na izborima ali...
Nasilje nije metoda. Paljenje zgrada, parkova i ulica koje naposlijetku porezni obveznici plate, takodjer nije metoda.

Glasanje je metoda, ostalo je nasilje. Tvoj "cilj opravdava sredstvo" pristup je najbolji dokaz da nemamo trunku parlamentarne i demokratske kulture...

Kada se se izglasa legislatura po pitanju ekoloskih ogranicenja, onda dijeli pravdu svojim misljenjem, stavovima i glasanjem. Dosta nam je pusaka i molotovljevih koktela.
kmirsad

#38839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

paleoconservative wrote:
Hakiz wrote:
putokaz1 wrote: Najbolja metoda je glas na izborima ali...
Nasilje nije metoda. Paljenje zgrada, parkova i ulica koje naposlijetku porezni obveznici plate, takodjer nije metoda.

Glasanje je metoda, ostalo je nasilje. Tvoj "cilj opravdava sredstvo" pristup je najbolji dokaz da nemamo trunku parlamentarne i demokratske kulture...

Kada se se izglasa legislatura po pitanju ekoloskih ogranicenja, onda dijeli pravdu svojim misljenjem, stavovima i glasanjem. Dosta nam je pusaka i molotovljevih koktela.
Nije u redu da Hakiza prozivaš na ovaj način... Niti jednom riječju nije pozvao na nasilje. Naprotiv. Pročitaj njegov post još jednom. Hakiz je jedan miran i miroljubiv lik, kulturan, drag, realan i normalan čovjek, obrazovan... koji neprekidno priča o malim stvarima, malim poboljšanjima od kojih običan čovjek bolje živi...
paleoconservative

#38840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

kmirsad wrote: Nije u redu da Hakiza prozivaš na ovaj način... Niti jednom riječju nije pozvao na nasilje. Naprotiv. Pročitaj njegov post još jednom. Hakiz je jedan miran i miroljubiv lik, kulturan, drag, realan i normalan čovjek, obrazovan... koji neprekidno priča o malim stvarima, malim poboljšanjima od kojih običan čovjek bolje živi...
Ako sam pogresno protumacio, izvinjavam se Hakizu, stvarno nisam bio zlonamjeran.

U nasem drustvu se generalno puno poziva na nasilje, pa je moguce da sam pogresnoj osobi sasuo svoje nezadovoljstvo istim. Nadam se da nece zamjeriti :) svi mi zelimo sigurnu buducnost za nasu djecu, tako da sam siguran da ce Hakiz razumjeti i da ce prihvatiti moje priznavanje greske.
kmirsad

#38841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

paleoconservative wrote:
kmirsad wrote: Nije u redu da Hakiza prozivaš na ovaj način... Niti jednom riječju nije pozvao na nasilje. Naprotiv. Pročitaj njegov post još jednom. Hakiz je jedan miran i miroljubiv lik, kulturan, drag, realan i normalan čovjek, obrazovan... koji neprekidno priča o malim stvarima, malim poboljšanjima od kojih običan čovjek bolje živi...
Ako sam pogresno protumacio, izvinjavam se Hakizu, stvarno nisam bio zlonamjeran.

U nasem drustvu se generalno puno poziva na nasilje, pa je moguce da sam pogresnoj osobi sasuo svoje nezadovoljstvo istim. Nadam se da nece zamjeriti :) svi mi zelimo sigurnu buducnost za nasu djecu, tako da sam siguran da ce Hakiz razumjeti i da ce prihvatiti moje priznavanje greske.
:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

DZe je Falatar? Jel ikad platio ista pdv-a u BIH? Ono, bar zvake kad kupi? Kandidat za predsjednistvo :run:
putokaz1

#38843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

KatarinaKosaca wrote:DZe je Falatar? Jel ikad platio ista pdv-a u BIH? Ono, bar zvake kad kupi? Kandidat za predsjednistvo :run:
Zadnji put bio u Zagrebu branio HDZ
agent_zero

#38844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by agent_zero »

Uklonite ovog ublehu Fortu, jeda Konaković pet puta bolji premijer bio...
kmirsad

#38845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Last edited by kmirsad on 04/02/2019 09:47, edited 2 times in total.
kmirsad

#38846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

agent_zero wrote:Uklonite ovog ublehu Fortu, jeda Konaković pet puta bolji premijer bio...
Svako je tamo gdje je najbolji...
Forto na premijerskoj poziciji gdje ser radi, planiraju mjere i Zakone...
Dino u SKS, tamo da gdje treba da štiti Fortu i Vladu od napada SDA, i time obezbjedi Vladi miran rad i maksimalnu koncentraciju i posvečenost poslu. Dino je zaštitni jarak oko Tvrđave i mrtva straža... dino je vrhunski obučeni Gladijator za borbu...
Svako je tamo gdje je najbolji...
MUNAFIK

#38847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

KatarinaKosaca wrote:DZe je Falatar? Jel ikad platio ista pdv-a u BIH? Ono, bar zvake kad kupi? Kandidat za predsjednistvo :run:
Kakva je to ubleha i fula...

Tacno to su mogli sami ublehaši i napaceni FGRovci stavit njega kao kandidata... Šta je u glavama tih ljudi bože dragi.
kmirsad

#38848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

MUNAFIK wrote:

Tacno to su mogli sami ublehaši i napaceni FGRovci stavit njega kao kandidata... Šta je u glavama tih ljudi bože dragi.
Je li to izbori za Predsjedništvo još traju... ili je priča o Falatru, samo nako...
Haj, ako je Falatar jedino što imate da kritikujete NS... onda je baš mašallah... :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

kmirsad wrote:
MUNAFIK wrote:

Je li to izbori za Predsjedništvo još traju... ili je priča o Falatru, samo nako...
Haj, ako je Falatar jedino što imate da kritikujete NS... onda je baš mašallah... :lol:
Dosadan si. Spamujes
cyprus

#38850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

putokaz1 wrote:
Zadnji put bio u Zagrebu branio HDZ
:lol: E jebiga...
Locked