Sirija

Locked
Maystor

#38826 Re: Sirija

Post by Maystor »

Challenger, dobro si primjetio da je situacija najteža u Deri i Idlibu. Tamo postoji velika podrška lokalnog stanovništva (gamad) teroristima, a Izrael/Jordan i Turska im pružaju direktnu pomoć.
No uvjeravam te da Idlib neće pasti. Ne zato što je Asko sposoban da ga odbrani, već zato što je irancima crvena linija pad glavnih gradova sirijskih provincija. Nagomilali su ogromnu vojnu silu tamo. Ako zagusti projektili Fateh-110 će poletjeti. A tada buldožer ne treba da skuplja leševe, ispari to trenutno od temperature.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#38827 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

madner wrote:Sta radi Brko, imal Mahira, ninja specijalaca za specijalne zadatke...
saće šahbaz
Challenger__

#38828 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Majstore. Nije problem lokalno stanovništvo, vjeruj mi, čitao sam gomilu stranih izvještaja. Problem su Turska, te Izrael (Golan) i Jordan. Preko njiih ubacuju tekfirijski ološ pred kojim su lokalci nemoćni, boje ih se i sklanjaju se u stranu.
Co0l

#38829 Re: Sirija

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:
Co0l wrote:Gdje su Brko i Tigar,gdje Hezbolah i iranska republikanska garda,gdje su Mimi i Esma Asad...pitanja se namecu a nema odgovora...
Hvala bogu pa neki ovdje ne djele "vaš" mentalitet niti nauk pa ne koriste.. određeni metod.. Kada bi se samo djelić djelovanja 104-te ovdje postao mislim da bi mnogi na infuziju morali.. ne beri brigu.. kada dođe vrijeme ovi gore pomenuti će ovim "tvojim" revolucionarima" jednom po jednom na vrata pokucati..
O,ti veliki magu taktike a Boga mi i strategije,ne budi tako sebican i podijeli svoj prudenciju sa nama mortalima...ako nista a ono barem aprosimativno...ergo...iluminatiraj nas...
Co0l

#38830 Re: Sirija

Post by Co0l »

Dobro je,Celi nam se malo smirio i utjesio a bio mi je za brigu :thumbup:
Sad mogu mirno na pocinak.
dječak sa šibicama

#38831 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Challenger__ wrote:Ha, *ebem ga, ovako kažu ovi iz Idliba: vrijeme ne radi za horde zla: propadanjem elementa iznenađenja, sa protokom vremena i povećanjem gubitaka kod hordi, raste uvjerenje SAA da može odbaciti napad, a kod napadača je obrnuto, opada uvjerenje da mogu ući i zauzeti grad.

UKRATKO: vrijeme ne radi za napadače.

Nadati se da je tako, jeli.
Sve vijesti govore manje vise isto, najzesci napad je bio jucer popodne i sinoc, klasicno kozojebi su poslali nekoliko bombasa samoubica sa dinamitom nakon cega krecu horde urlikavaca u napad.

U grad nisu usli, osim dijelomicno u industrijsku zonu na istoku, gdje ih je poklopila sirijska avijacija. Mrtvih imaju ko u prici, opet ce ici laprdanje o "nevinim civilima zrtvama barel bombi" i tako dalje.

Nije im ovo prvi napad na Idlib, nedavno su u samom centru grada napali upravne zgrade.

Napad predvodi Al Nusra, naoruzana americkim oruzjem. Americka banda jos jednom pokazuje svoje pravo lice.
Co0l

#38832 Re: Sirija

Post by Co0l »

dječak sa šibicama wrote: Napad predvodi Al Nusra, naoruzana americkim oruzjem. Americka banda jos jednom pokazuje svoje pravo lice.
Jesu li istinite zlonamjerne glasine da su u samoubilackim napadima koristili ruske BMP-ove? :-) :oops:
Maystor

#38833 Re: Sirija

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:Majstore. Nije problem lokalno stanovništvo, vjeruj mi, čitao sam gomilu stranih izvještaja. Problem su Turska, te Izrael (Golan) i Jordan. Preko njiih ubacuju tekfirijski ološ pred kojim su lokalci nemoćni, boje ih se i sklanjaju se u stranu.
Gledaj to s pozitivne strane: doći će do anihilacije tekfirijske ološi. Zato mi je Asko toliko drag.
Samo neka ih šalju, u što većem broju.
Klavikula

#38834 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
husein_kapetan

#38835 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Co0l wrote:
husein_kapetan wrote:
Co0l wrote:Gdje su Brko i Tigar,gdje Hezbolah i iranska republikanska garda,gdje su Mimi i Esma Asad...pitanja se namecu a nema odgovora...
Hvala bogu pa neki ovdje ne djele "vaš" mentalitet niti nauk pa ne koriste.. određeni metod.. Kada bi se samo djelić djelovanja 104-te ovdje postao mislim da bi mnogi na infuziju morali.. ne beri brigu.. kada dođe vrijeme ovi gore pomenuti će ovim "tvojim" revolucionarima" jednom po jednom na vrata pokucati..
O,ti veliki magu taktike a Boga mi i strategije,ne budi tako sebican i podijeli svoj prudenciju sa nama mortalima...ako nista a ono barem aprosimativno...ergo...iluminatiraj nas...
Bio bi to Sizifov posao..
dječak sa šibicama

#38836 Re: Sirija

Challenger__ wrote:Majstore. Nije problem lokalno stanovništvo, vjeruj mi, čitao sam gomilu stranih izvještaja. Problem su Turska, te Izrael (Golan) i Jordan. Preko njiih ubacuju tekfirijski ološ pred kojim su lokalci nemoćni, boje ih se i sklanjaju se u stranu.
Jasna stvar, Daraa gravitira Jordanu, Idlib Turskoj, zato tamo i napadaju. Imaju neogranicena sredstva, dostavu, logistiku.

Ljudstva imaju ali nije bas da obiluju u tome, sve vise ovog teroristickog olosa iz Europe koji je otisao u Siriju, zeli pobjeci, pa su ih kozojebi strijeljali po Raqi, bar ove isilovce. Previse se gine, nisu bas svi uvjereni da ih cekaju djevice.

Nerijetko placu ko mala djeca, kad padnu u ruke sirijske vojske. Ali onda im se kasno kajati.

Sve je jasnije da je namjera "koalicije" da bombardovanjem rasturi po njih nezgodni ISIL, i natjera ljudstvo da predju u "umjerenu opoziciju" odnosno Al Nusru, koja je kao filijala Al Qaide vjerna gospodarima. Ipak su ih oni i stvorili.
Raskol "umjerene opozicije" na frakcije nije bas pogodovao planovima brzog unistenja Sirije. Ali i debeli seici se nesto pitaju, nece oni dati svoje cedo, ISIL.
insomnia78

#38837 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:
dječak sa šibicama wrote: Napad predvodi Al Nusra, naoruzana americkim oruzjem. Americka banda jos jednom pokazuje svoje pravo lice.
Jesu li istinite zlonamjerne glasine da su u samoubilackim napadima koristili ruske BMP-ove? :-) :oops:
Jok, kak'i, lazu lihvarocionisti :lol:
Kikibombona

#38838 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Brko i Tigar su heroji, njihova ekipa zasluzuje sve pohvale. Hezbolah je najjaca vojna formacija u Siriji. Ovo ostalo necu komentarisati jer nema veze sa vezom....

Odbrana Zora je herojska i vrijedna svakog respekta. Odsjeceni su od ostatka teritorija koji kontrolise SAA, okruzeni duboko na neprijateljskom teritoriju. Brane se junacki bez ikakve sumnje.

Tigar je najuspjesniji sirijski komadant. Iza njega stoje rezultati koje nije potrebno nabrajati.

Ekipa iz grada Dara je junacka. Kao i u slucaju Zora, pola grada kontrolisu pobunjenici i vec godinama pokusavaju zauzeti i drugu polovicu. Otpor je junacki.

Ne vjerujem da Idlib moze pasti. Grad je od ogromne strateske vaznosti. Padom Idliba pozicija Alepa bi bila klimavija nego ikad, cijela Sirija bi bila ugrozena. Prosto ne mogu vjerovati da postoji i najmanja sansa za pad grada. Ako se to ipak desi, posto je u zivotu sve moguce, uveliko cu korigovati svoj stav glede sirijskog rata. Pobunjenici zaista herojski brane Dariju i Dzobar. Isto vazi za Zabadani i mnoge druge gradove. Herojski su branili Mork, Homs i mnoge druge gradove. SAA je krv propisala prije nego je uzela Mork. Siiti Nubl, Zaru i Fua uz asistenciju regularne vojske i Hezbolaha brane herojski. Prosto je fascinantno sta su sve izdrzali. Momci iz CZ i Kindi bolnice su se herojski branili do posljednje kapi krvi. Kapa do poda. S druge strane, sramotan je nacin na koji je SAA izgubila Nevu, Haru i druge gradove na jugu, kao i Han Sejhun na sjeveru. To malo ide na stranu tvrdnji da pripadnici SAA nisu tako motivisani za odbranu pojedinih gradova. Ne mogu pobunjenici uzeti mali Fua iz milion pokusaja, a zauzmu Han Sejhun koji je deset puta veci za par dana. Moguce da je u pitanju strategija i da vojni vrh ne zeli gubiti ljude u unaprijed izgubljenim bitkama.... Ako je tako, zaista mudro i odgovorno. Ako nije, ako je ovo drugo, stvar je ozbiljna. Ako slucajno padne Idlib ZA KRATKO VRIJEME, to ce biti sramota, veliki poraz i tezak udarac za rezim. Idlib navodno napada 6 000 pobunjenika. To je smijesna cifra taman da je duplo veca. Koliko onda SAA ima vojnika u Idlibu? Znamo da napadac treba imati makar duplo vise vojnika da bi ostvario prednost!? Idlib je grad od skoro 200 000 stanovnika u ovom trenutku. Idlib nije odsjecen i moguce je poslati pojacanja. Ako sirijska vojska iz Damaska ne moze poslati 5 000 ljudi, ako ne moze iz ostatka Sirije poslati jos 5 000, onda su kurac od ovce. Ovo su pretpostavke, u koje ni sam ne vjerujem, ali ih navodim kao malo vjerovatno mogucnost. Vidjet cemo u narednih par dana....
Last edited by Kikibombona on 25/03/2015 23:56, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#38839 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

pao taftanaz
Co0l

#38840 Re: Sirija

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:
Co0l wrote:
husein_kapetan wrote: Hvala bogu pa neki ovdje ne djele "vaš" mentalitet niti nauk pa ne koriste.. određeni metod.. Kada bi se samo djelić djelovanja 104-te ovdje postao mislim da bi mnogi na infuziju morali.. ne beri brigu.. kada dođe vrijeme ovi gore pomenuti će ovim "tvojim" revolucionarima" jednom po jednom na vrata pokucati..
Bio bi to Sizifov posao..
Nemoj odmah odustajat,ako gdje zapne imas google translate.
Challenger__

#38841 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Gledaj to s pozitivne strane: doći će do anihilacije tekfirijske ološi. Zato mi je Asko toliko drag.
Razumijem, ali da ti pojasnim moju ličnu poziciju... Gledam tu narod Sirije. Krvare preko svake mjere. Za koga? Za cinične evropske "Je suise Charlie" debile i kretene. Za američke imbecile koji ne znaju da im vlada gura notorne teroriste. Ili za uspon Irana do regionalne sile, ili Rusije do supersile? Pa majku mu *ebem, ako vam je Sirija pomogla da se vratite u zenit (Iran, Rusija), dajte sve od sebe da ovaj narod strada što manje. Jer, od evro-američkih debila ne možeš ništa očekivati.
insomnia78

#38842 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ne brini, evo Ameri im razvlace pamet
Obama je navodno izjavio, "tucite Tikrit, tamo nema šijskog življa"
Image
dječak sa šibicama

#38843 Re: Sirija

Image

Ono sto je u Afganistanu osamdesetih bio Stinger, danas je u Siriji TOW lanser.... simbol "americke podrske borbi za slobodu" naroda kojeg ce nakon par godina srokati DRON-ovima.

Bradati kozojebi bolje nisu ni zasluzili, ali steta normalnog lokalnog stanovnistva.
Challenger__

#38844 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

O čemu bunca ovaj "Je suis Charlie"?

Kapetane, ignoriši.
Co0l

#38845 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Brko i Tigar su heroji, njihova ekipa zasluzuje sve pohvale. Hezbolah je najjaca vojna formacija u Siriji. Ovo ostalo necu komentarisati jer nema veze sa vezom....
Ejs :D
Co0l

#38846 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:O čemu bunca ovaj "Je suis Charlie"?

Kapetane, ignoriši.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Placem :lol:
dječak sa šibicama

#38847 Re: Sirija

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:Gledaj to s pozitivne strane: doći će do anihilacije tekfirijske ološi. Zato mi je Asko toliko drag.
Razumijem, ali da ti pojasnim moju ličnu poziciju... Gledam tu narod Sirije. Krvare preko svake mjere. Za koga? Za cinične evropske "Je suise Charlie" debile i kretene. Za američke imbecile koji ne znaju da im vlada gura notorne teroriste. Ili za uspon Irana do regionalne sile, ili Rusije do supersile? Pa majku mu *ebem, ako vam je Sirija pomogla da se vratite u zenit (Iran, Rusija), dajte sve od sebe da ovaj narod strada što manje. Jer, od evro-američkih debila ne možeš ništa očekivati.
Otkud ti znas da im ne pomazu. Ko da bi Sirija ovoliko izdrzala bez ruske i iranske pomoci :wink:

Vojsku slati nece jer je glupo i nerealno ocekivati, ali zato oruzje, instruktore, "dobrovoljce" itekako. Nije Putin bezveze brodovlje po sredozemlju rasporedio. A sirijske luke su svakako u rukama vlade :)

Znas i sam da mu Ukrajinu natovarili na ledja "iz odredjenih razloga" a Iranu ISIL priblizili granicama. Samo, nece im bas proci, eto i u USA zestoko se krkaju po kongresu i senatu, nezadovoljni su cionisti cinjenicom da Obumina administracija taktizira, saradjuje sa Iranom, ocekivali su libijski scenarij ili nesto slicno. Spaljena zemlja i tako to, blickrig, pa da kozojebi ujasu kao novi vladari.
Challenger__

#38848 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kiki. Ako moramo na Thanijevoj Lažiri i od sa' voxa slušati/čitati o "borcima ISIL-a" i "sirijskom režimu", ne moramo vala od tebe. Pusti političku korektnost, napiši "vlada", nećeš umrijeti, niti će te ko zbog toga priklati.

:mrgreen:

Unaprijed zahvaljujem.
dječak sa šibicama

#38849 Re: Sirija

Najsmjesnije u svemu je sto ce republikanski jastrebovi za kandidata imati jebenog Jeb Busha :D

I smijesno i tragicno, po planetu, ako taj pobijedi. Kakav li ce tek on haos napraviti, ako pobijedi.
Challenger__

#38850 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:Otkud ti znas da im ne pomazu. Ko da bi Sirija ovoliko izdrzala bez ruske i iranske pomoci :wink:
Naravno da pomažu. Pričam za konkretnu situaciju (Idlib) koja je bila i laicima predvidljiva. Pa majku mu, ko ističe ovde njiihovu pomoć, ako ne nas nekoliko.
Locked