Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

ExNihilo

#38801 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

ESO sav nekakav siv i depresivan. GW šarolik i sparkling. Dovoljno mi je stvarnost siva. :lol:
Riddle

#38802 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Zato igras Summerset :izet:
Riddle

#38803 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Sad sam malo pogledao. Ne djeluje mi ovo kao casual. Bar meni ne bi bilo kad bih poceo igrati. Tipicni MMO, uzeo bi vise vremena od Dote.
ExNihilo

#38804 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Casual je u smislu da ne moraš igrati svaki dan, a igra te ipak neće kažnjavati što nisi redovan, onako kako većina MMORPG to radi. Znao sam upaliti nakon godinu dana i najnormalnije nastaviti gdje sam stao.

Uz to, ima taj sweet spot: možeš igrati kao mrtvi laik koji mindlessly lupa dvije tipke, ako to želiš, a možeš i ganjati buildove, craftati legendary oružja i manje-više posvetiti život igri, if that's your thing.

Za svakoga ponešto.
Riddle

#38805 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ne mogu ja tako. Ako ne ganjam high end, onda mi nema smisla ni igrati. Previse takmicarski nastrojen.

ESO sam napustio prosle zime, kad sam bio u briljantno osmisljenom i vodjenom savezu koji je bio 100% aktivan, jer mi je sve to oduzimalo previse vremena. Kad si rekao casual, ovaj Guild Wars me je zaintrigirao, ali vidim da bi mi bi to bilo manje vise isto iskustvo.
Tito_i_Partija

#38806 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Igr'o sam ESO prilično intenzivno jedno vrijeme, i to skoro. Još ga imam instaliranog. Ono što mi kod njega smeta je ist'o k'o i kod The Old Republic: nickel-and-diming. To je ono kad ti kompanija bukvalno cijedi svaki cent za svaku malu sitnicu. Toliko hoće da se pretplatiš na igru da će ti stavit milion prepreka na zabavu samo da bi to uradio, al' često to ode u drugi pravac, jer to ljudima dokurči i onda skroz napuste igru.

Kod ESO mi se sviđa da možeš bez ikakvih problema igrat' sa kontrolerom, mada konstantni bar-swapping zna ić' na kurac. Također isto ne volim tu cijelu Elder Scrolls mitologiju, ne mogu nikako da se uživim u priču, ni u jednoj Elder Scrolls igri čak. Vazda ispada k'o blijeda kopija D&D-a sa svim njenim negativima i gotov nijednom pozitivom.
Tito_i_Partija

#38807 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Raigor Stonehoof wrote: 20/11/2021 19:18
Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 18:15 E svaka ti čast. :thumbup:

Još kad malo popijem da vidiš kako znam dobro zapjevat'. Ima da ubijamo monstrume uz Halidove najveće hitove. :D :lol:
:lol: :lol: sinoc sam ja rokao Gyrocoptera u Doti sa flasom vina i Tominom Ljiljanom na repeat :lol:
Kemal Malovčić is real superhero music. :D
Riddle

#38808 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ja sam ti bio nesto kao nadolazeca zvijezda u savezu. Za veteran trial sam bio spreman vrlo rano. Sa manje od 400CP sam imao DPS 75k opremom koja to u pravilu kod normalnog igraca ne bi mogla postici. Samo jedan promasen weave. Taj screenshot sam pokazao u trgovackom savezu u kojem sam bio i jedan lik me je odmah pozvao u novi savez koji je on napravio. Ta ekipa je bila ono ludo aktivna, bilo nas mozda 50, ali svi igraju. Trening grupa za trial je nesto najbolje sto sam dozivio u ESO igri. Svako vece ludnica u 9 sati. Za mjesec dana smo bili tako uhodani da vodja nije trebao nista ni govoriti. Samo brzo farmali sve sto treba savezu. Meni je vodja u mom prvom raidu poklonio Siroria Staff. Kasnije je dugo bila sala na moj racun kako sam to olako shvatio. Ono, hej hvala. Nisam kontao kolika je to rijetkost. :lol:

Zao mi je sto sam ih ostavio, vecina je bila 30+, ozbiljni igraci, nije bilo djecijih nebuloza, u svakog si mogao imati povjerenje. Dosta sadrzaja smo kupovali ingame valutom, jer smo imali lika koji nam je to zavrsavao. Ali sta cu, zivot se nekad isprijeci bitnim stvarima kao gaming. :mrgreen:

Mislim da se dosta toga promijenilo. CP prag je podignut koliko sam upratio tako da je sad stari sadrzaj prelagan pretpostavljam. Ekonomija je isto mislim otisla u nebesa, sve je bilo poskupilo jos dok sam ja igrao. Bog zna koliko je danas Dreugh Wax. :lol:
ExNihilo

#38809 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 20:19 Igr'o sam ESO prilično intenzivno jedno vrijeme, i to skoro. Još ga imam instaliranog. Ono što mi kod njega smeta je ist'o k'o i kod The Old Republic: nickel-and-diming. To je ono kad ti kompanija bukvalno cijedi svaki cent za svaku malu sitnicu. Toliko hoće da se pretplatiš na igru da će ti stavit milion prepreka na zabavu samo da bi to uradio, al' često to ode u drugi pravac, jer to ljudima dokurči i onda skroz napuste igru.
Zato volim GW. Možeš sve zaradit kroz igru. Mislim da možeš čak i ekspanzije. :lol:
Averus

#38810 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Riddle wrote: 20/11/2021 19:48 Ne mogu ja tako. Ako ne ganjam high end, onda mi nema smisla ni igrati. Previse takmicarski nastrojen.

ESO sam napustio prosle zime, kad sam bio u briljantno osmisljenom i vodjenom savezu koji je bio 100% aktivan, jer mi je sve to oduzimalo previse vremena. Kad si rekao casual, ovaj Guild Wars me je zaintrigirao, ali vidim da bi mi bi to bilo manje vise isto iskustvo.
Probaj FF14
dosl možep ga kao single player igrati
ProgramskiJezik

#38811 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ProgramskiJezik »

Averus wrote: 20/11/2021 21:45
Riddle wrote: 20/11/2021 19:48 Ne mogu ja tako. Ako ne ganjam high end, onda mi nema smisla ni igrati. Previse takmicarski nastrojen.

Probaj FF14
potpis za ff14 bas je dobra..
Vojko.Vrućina

#38812 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Vojko.Vrućina »

ExNihilo wrote: 20/11/2021 21:04
Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 20:19 Igr'o sam ESO prilično intenzivno jedno vrijeme, i to skoro. Još ga imam instaliranog. Ono što mi kod njega smeta je ist'o k'o i kod The Old Republic: nickel-and-diming. To je ono kad ti kompanija bukvalno cijedi svaki cent za svaku malu sitnicu. Toliko hoće da se pretplatiš na igru da će ti stavit milion prepreka na zabavu samo da bi to uradio, al' često to ode u drugi pravac, jer to ljudima dokurči i onda skroz napuste igru.
Zato volim GW. Možeš sve zaradit kroz igru. Mislim da možeš čak i ekspanzije. :lol:
:thumbup: Moze se sve kupiti od kozmetike, quality of life itema pa do ekspanzija. Jos uz to gw2 ima najbolji community od svih mmorpg naslova.
Riddle

#38813 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

I ESO zajednica je prilicno dobra. Meni je lik Summerset kupio, a taj dan ga upoznao. Cestitao mi Bozic i stize mi dar. Ne daj boze da sam to trazio ili nesto tako, nego covjek mi jednostavno ekspanziju poklonio u znak zahvalnosti. I smijesno mi je uvijek bilo kako se oni uznemire na neke komentare tokom raida ili u obicnom chatu. Ja Dotu igram, pa sam valjda otupio na te zle komentare koju su u Doti svakodnevnica. :lol:

Mene je u tim igrama uvijek nervirao inventar. Glavni razlog da se kupi ESO+ je upravo to. Naravno i svi DLC su tu, ali prostor za sve one gluposti je na sta ljudi trose pare. Zato je slavlje svaki put kad je ESO+ besplatan sedmicu, svi materijali, biljke i slicno ti se presele u onu Craft Bag. Tada se farma kao ludo, server gori, niko ne spava. Ja sam tu pretplatu imao nekih 6 mjeseci, ali onda sam shvatio da mi bas i nije potrebna, jer sam dovoljno ojacao da mogu kupovati ingame valutom, a zalihe su mi bile samo stvari potrebne za kasni stadij igre.
ExNihilo

#38815 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Tooo Averuše. :D
Riddle

#38816 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Averus wrote: 20/11/2021 21:45

Probaj FF14
I to sam malo gledao nedavno, kad je ono frka bila sa WoW. Nije me privuklo.
Riddle

#38817 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Sad gledam ovu GW stranicu. Vidim dole imaju klase. Odmah znam da bi moja bila Elementalist. Zvuci kao neki carobnjak. Big dick DPS je moj stil. :izet:

Nego, sta se placa ovdje? Ne bih htio poceti, pa da odmah zaglavim, a samo testiram igru. Hipoteticki naravno, ne kazem da cu igrati.
Tito_i_Partija

#38818 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Riddle wrote: 20/11/2021 22:35 Ja sam tu pretplatu imao nekih 6 mjeseci, ali onda sam shvatio da mi bas i nije potrebna, jer sam dovoljno ojacao da mogu kupovati ingame valutom, a zalihe su mi bile samo stvari potrebne za kasni stadij igre.
Ne bi ni meni bila potrebna pretplata da mi je neko poklanj'o ekspanzije i top DPS oružja. :D
Tito_i_Partija

#38819 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 20/11/2021 22:44 Image
:roll:
Opa bato, eto Nihi neočekivanog pajdaša. :D
Riddle

#38820 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 23:24
Riddle wrote: 20/11/2021 22:35 Ja sam tu pretplatu imao nekih 6 mjeseci, ali onda sam shvatio da mi bas i nije potrebna, jer sam dovoljno ojacao da mogu kupovati ingame valutom, a zalihe su mi bile samo stvari potrebne za kasni stadij igre.
Ne bi ni meni bila potrebna pretplata da mi je neko poklanj'o ekspanzije i top DPS oružja. :D
Ja bih sam sebi kasnije svakako kupio Summerset, ali samo sam htio da naglasim koliko fine raje ima u toj zajednici. Mislim, prvi put u zivotu razgovarao sa covjekom i to nije nesto sto sam ocekivao. Najprijatnije me je iznenadio. A za oruzje... Mislim da je to tip vidio kao investiciju koja se u konacnici isplatila, jer sam ja bar 10 njih opremio kasnije. Zato savez i postoji. Nekoliko dana prije nego mi je dao oruzje sam ja sebi bio nabavio Mother's Sorrow za koje sam se namucio sam. To je oruzje otprilike iste klase, samo su oni bolji jedno od drugog u razlicitim situacijama.
Tito_i_Partija

#38821 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Mother's Sorrow je daleko lakši za dobit'. Im'o sam ga na svim Mag karakterima. Drop je na specifičnom mjestu gdje možeš farmat' sa bilo kojim karakterom, a ako ti se ne farma, bilo ih je kamara i na marketu za prilično prihvatljivu cijenu. Sjećam se da je bio i jedan quest line prilično rano u Ebonheart Paktu gdje ti je MS shock staff zagarantovan. Možeš odradit' za desetak minuta.

Baj de vej, ja sam ti toliko lijen da mi je Magplar bila najdraža klasa. DPS i self-healing u jednom skillu, samo spamaš Puncturing Sweep. Ljepota. :D
Riddle

#38822 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Mozes ga naci u onim kovcezima u Deshaanu. Ja ga nisam uspio naci dugo, pa sam kupio. Vatrena verzija. Skenirao market danima i nasao nesto apsurdno jeftino te ga unaprijedio na najvisi nivo. MS je toliko promijenio moju igru, to je nestvarno. Sve je pocelo u tom trenutku. Patio se tako dugo, prodavao, stedio zlato i onda zbog jednog screenshota nadjem ekipu s kojom mi se sve otvorilo. Ekonomija, oprema, znanje generalno... Mogao sam iz savezne banke uzeti milione i niko ne bi trepnuo. Da ne pricam o napicima i ostalim glupostima.

Nisam igrao puno likova, to mi je nekako uvijek izgledalo kao gubitak vremena koje mogu posvetiti svom glavnom liku. Iako naravno shvatam ogromne ekonomske prednosti. Pored svog main sorca sam imao stamina wardena i jos jednog tanka. To je bilo sve.
Tito_i_Partija

#38823 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Single or dual pet? :-D

Ja nešto nisam ni pokuš'o da uđem u hardcore raiding scenu iako generalno volim raiding. Možda bi bilo drugačije da nemam dijete koje spava u drugoj sobi. Nemam doduše ni mikrofon, ne koristim discord, tako da bi to išlo malo poteško. U nekim igrama nije problem, al' mislim da u ESO ne bi prošlo.

Ja da sam na tvom mjestu, da imam tako dobru i spretnu raju, vjerovatno ne bi nikad prest'o da igram ESO. Im'o sam tako nešto kad sam igr'o DDO, al' su jedan po jedan svi prešli na druge igre, tako da sam i ja mor'o odustat'.
Riddle

#38824 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Dual pet je bio na pocetku kad sam imao pocetnicku opremu i igrao solo queue po tamnicama. Jednostavno mi je trebalo to. Moram sam sam sebe lijeciti, jer tako sa totalnim strancima nisam mogao biti siguran da ce raditi svoj posao. Kasnije u ovom raid savezu sam samo koristio jednog i to za DPS. To mi je cak bila i obaveza, jer heal na mom liku je bacanje slota kad imam ljude ciji posao u raidu je da me odrze zivog. :D

Volio bih da sam ostao, ali nisam mogao stvarno. Govorili su vrati se kad god pozelis, ali jos nisam. Prosla je godina dana. Ne znam ni sta je bilo sa savezom, nisam Discord otvarao nikako poslije njih. Mozda zato da me ne bi opet zelja uhvatila. Ako ne mogu onako ozbiljno igrati, onda se osjecam kao visak ili teret. Ne bi mi oni to nikad rekli, ali ne mogu ja sam sa sobom tako. Moram biti najbolji. Najcesce nisam naravno, ali moram pokusavati i to je nesto za sta nemam vremena u ESO.
Averus

#38825 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 23:27
Averus wrote: 20/11/2021 22:44 Image
:roll:
Opa bato, eto Nihi neočekivanog pajdaša. :D
Ajd reko' da probam. Očijukam s GW2 već 15 godina, a nikad nisam ni install, ni pogledao nešto na yt o igri ni ništa. Samo znam da mi svi koji su igrali hvale :D
Evo dogovorio sam s jaranom danas ćemo probati, pa javim se ako ostanem pri igri - možda se i napravi neka grupica za igranje :)
Post Reply