Chmoljo wrote: ↑03/11/2023 03:39
zposao wrote: ↑03/11/2023 01:02
Chmoljo wrote: ↑02/11/2023 22:13
ja sam prvi rekao da je glupost. misliš li da sam se radovao ili radujem što su izraelski civili pobijeni?
jer ako nisi siguran, kako znaš i za ostale komentatore? bio u njihovim glavama? ili si onako generalno zapišao po ekipici pa ko se prepozna?
ja imam odgoj i životni put da me raduje smrt svakog agresora. u mektebima nas tako uče. još ako imaju zašivene magarce ili svinje na haljinama, onda organizujemo i derneke.
jer u većini bošnja čuči mali antisemit?
i men se čini da glumiš.
Glupost?
Tebi je "glupost" masakar 1000+ civila?
Kao da kažeš da su "Markale/Kapija/...itd glupost koja nije trebala četnicima"? Jel to tebi zvuči normalno?
Glupost je ovo što ti pišeš, a svjesni naum da pobiješ sve jedinke neke skupine na koje naiđeš NIJE GLUPOST nego je udžbenicki primjer GENOCIDA. Naravno da ljubitelji hamasovog lika i djela to neće priznati ali je u hamasovom DNK istrijebljenje Židova. Sviđalo se to tebi ili ne. Nijekao ti to ili ne. To je tako. I da su imali mogućnost tada izmasakrirali bi ih još više. Uostalom to je priznao na TV jedan od šefova hamasa. I najavio da ce 7 oktobra ponavljati koliko puta je potrebno dok ne izbrišu Izrael.
Ja nemam šta ulaziti ni u čije glave, dovoljno je vidjeti šta se ovdje piše po forumu. A raspoloženje na forumu 7.10 je bilo kao da je hamas uradio neki nestašluk a ne poklao preko hiljadu civila. Čak se po forumu razvijale teorije zavjere da Izrael nema civila ili da je sve iscenirano.
https://palwatch.org/page/34677
Evo ti članak koji prevodi uputu palestinskih vlasti na Zapadnoj Obali na šta usredotočiti poruke u dzamijama. Ovo nije u Gazi, nego ZO.
Pa se poziva na
“The Hour [of Resurrection] will not come until the Muslims fight the Jews and kill them until the Jews hide behind rocks and trees, and the rock or a tree will say: ‘Muslim, O servant of Allah, there is a Jew behind me; come and kill him’; except for the Gharqad tree, for it is the tree of the Jews.”
od 29 oktobra sav fokus sajta je na Zapadnu obalu.
[PA Ministry of Religious Affairs, Facebook page, Oct. 18, 2023]
I onda kaže neko "ovo nije vjerski rat".
"Nema veze sa vjerom"
"Ovo je stvar jesi li čovjek ili nisi"
A ljudi otvoreno (po ko zna koji put uzasnjih nekoliko decenija) pozivaju na istrebljenje židovskog naroda.
To svoje čitanje misli koje često voliš drugima prišivati ostavi za kafe sa komšinicama. Ako te veseli patnja i bol drugih ljudskih bića ispripovjedi to svome hećimu.
Puno pretpostavljas u ovoj raspravi da bi uopste vrijedilo komentarisati ista od napisanog.
Zato nastavi da glumis.
nemam puno vremena da dublje istrazujem...mozda da zaceprkam preko vikenda dublje..
navedeno ministarstvo palestinske vlasti ne postoji niti postoji navedena facebook stranica, koga interesuje neka istrazuje sam, ima neko vjersko ministarstvo za vakufe
ali se ne vode kao de jure ministarstvo neko nego vise kao palestinska vladina organizacija koliko sam skontao i ta stranica od 2014 na fb nije imala nikakve nove postove. Ovo PA Ministry of Religious Affairs ne postoji, na kraju krajeva nedostatak linka na clanak je dovoljan ko mrvu razuma ima da posumnja u autenticnost i krene u istragu...
ministarstvo za vakufe web sajt
https://palwakf.ps/ar/
pogledajte prevod vijesti nikakvih vijesti koji se doticu rata u Gazi i trenutnog stanja nema
pogledajte FB stranicu zadnje objave 2014 godine...
https://www.facebook.com/wakfeng/about
Dalje taj navedeni dokument je prenosi nekih 20ak cionistickih sajtova i propagandista (uradite google search slike dokumenta pa pogledajte rezultate i uz kakve komentare idu), dakle plrenose sa
cionistickog sajta Palwatch.org i niko drugi od mainstram medija ne preuzima, medju prvima ga je prenio dzihad watch

, da je dokument autentican vrtili bi ga na Fox news 24/7, BBC, HRT

i slicnima... nemam vremena da dalje istrazujem ali falsifikat vjerovatno s ciljem da opravda cionisticku kampanju koja je krenula prije 10ak dana da se opravda etnicko ciscenje i eskalacija sukoba na Zapadnoj obali (dovoljno pogledati ko ga je sirio i uz kakav narativ) , nova mantra je FATAH = HAMAS = ISIL, nema vise good and bad guys svi su Palestinci isti, dio kampanje dehumanizacije i generalizacije palestinskog naroda . Cionisticki plan za ZO je izgleda isti kao za Gazu, etnicko ciscenje, Nakba 2023, sve po manirima Carpe Diem i kad ako ne sad.
ovo su ministarstva PA na Zapadnoj obali koja postoje kao registrovana, nigdje nema Ministry of Religous Affairs.
Palestinian Authority
Ministry of transportation
President Mahmoud Abbas Site
Palestine Liberation Organization
The Office of the Prime Minister of Palestine
Ministry of Education
Ministry of Higher Education and Scientific Research
Ministry of Information
Ministry of Finance and Planning
Ministry of Tourism & Antiquities
Ministry of Foreign Affairs
Ministry of Labor
Ministry of National Economy
Ministry of Culture
Ministry of Health
Governorate of Jericho
Central Elections Commission (CEC) - Palestine
Negotiations Affairs Department
Advisory & legislation bureau
Refugee Affairs Department of the PLO
Palestine Monetary Authority
Palestine General Prosecutions
state audit and administrative control bureau
The Palestinian Interoperability Framework - ZINNAR
higher council for youth and sports palestine
Palestinian Economic Council for Development and Reconstruction (PECDAR)
fokus je na Zapadnu obalu od kraja oktobra na tom sajtu dovoljno pogledati naslove...pravi se od FATAHa novi HAMAs
ko je iza Palwatch.org kao founder
https://en.wikipedia.org/wiki/Itamar_Marcus
According to a 2012 article in Haaretz, Palestinian Media Watch and its founder are associated with Israel's right wing, and the majority of information furnished by PMW relating to Palestinian incitement is of a professional nature.[10]