SDP

Adriatic

#38776 Re: SDP

Post by Adriatic »

skambrljo wrote:
Adriatic wrote:
skambrljo wrote:Tako je Selime, svaka ti je za bukvara. Podhitno treba istjerati sadašnje rukovodstvo koje je i dovelo do ove katastrofe, jer oni nemaju obraza sami otići. Zlatko, Damir, Lidija i ostala bagra mora letjeti van iz stranke, a novi ljudi predvođeni Selimom trebaju graditi iznova SDP. I još nešto da kažem, hoćemo JEDAN ČLAN JEDAN GLAS!!!
Selim "novi ljud" ? :-) :D
Kralju zar je to tako komplikovano? Rekao sam novi ljudi PREDVOĐENI Selimom, a pravopis ti je extra.
Nije bolan pravopis.
Vidiš li navodnike? :lol:
Grover

#38777 Re: SDP

Post by Grover »

zunazu wrote:Ko god šta mislio, ovo se zove pismen i državnički nastup:

Lelemud.
suncica24

#38778 Re: SDP

Post by suncica24 »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:Vala, ko je sinoć slušao ono troje na FTV-u, shvatio je otkud Zlatko na vrhu tako dugo ...
Nije problem u tome kako i zašto neko dođe do vrha, problem je što ga poslije nikako ne možeš otjerati.
Oni sinoć ne mogu otjerati mačku s praga, kamoli Zlatka .... Sve misleće rastjerao je davno.
Onaj, a ko su tacno ti misleci koje je Zlatko otjerao a koji su mogli preuzeti SDP?

Mislim, stalno govorimo kroz maglu, a zapravo kad se magla podigne i ono sto je otislo iz SDP-a nije nikakva pljacka. Mislim na taj high-profil politicara tipa Komsic 1 i 2, Pecanac, Lazovic, Tokic, Suljagic i Bajrovic (ako ih uposte mozemo stvrstati pod SDP-ovce)...
Svi su oni potroseni igraci.
Tako da me zanima ko su po vama ti ljudi koji su mogli spasiti SDP od SDPa

(ja npr. bih mogla navesti dvije-tri osobe, po mojim kriterijima, ali da cujem vas)
VjecitiStudent

#38779 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

suncica24 wrote: Onaj, a ko su tacno ti misleci koje je Zlatko otjerao a koji su mogli preuzeti SDP?

Mislim, stalno govorimo kroz maglu, a zapravo kad se magla podigne i ono sto je otislo iz SDP-a nije nikakva pljacka. Mislim na taj high-profil politicara tipa Komsic 1 i 2, Pecanac, Lazovic, Tokic, Suljagic i Bajrovic (ako ih uposte mozemo stvrstati pod SDP-ovce)...
Svi su oni potroseni igraci.

(ja npr. bih mogla navesti dvije-tri osobe, po mojim kriterijima, ali da cujem vas)
Čestit, istinski ljevičar, dovoljno sposoban da čeličnom metlom pomete zlatčad i krene graditi kako treba, ja takvog u SDP-u, sadašnjem i bivšem više ne vidim.
Banksy

#38780 Re: SDP

Post by Banksy »

suncica24 wrote:
Banksy wrote:
To je pogrešna postavka. Ne spašava se ovdje SDP od SDP-a već od Zlatka Lagumdžije i bande kojom se okružio zadnju deceniju. U ovom trenutku, s ovim ljudima koji su ostali unutra, ne postoji način da se SDP spasi i obnovi na zdravim osnovama.
Ali vratimo li se unatrag koju godinu, sad već koju deceniju, puno je tu imena koja su marginalizirana ili otjerana iz SDP-a, a koja su mogla donijeti promjenu ili bar mrvu demokratizirati posrnulu stranku. Jedino oko čega se danas možemo sporiti je prijelomna godina nakon koje SDP-u više nije bilo spasa. Ja mislim da je to bilo puno, puno prije Komšićevog odlaska, ali da ne širimo.

Nije pitanje ko je bio ili ko je danas bolji ili vještiji od Lagumdžije (pitanje je naravno i u čemu to bolji i koji su kriteriji), već je li moguće uopće spasiti SDP danas. Ja mislim da nije, mislim da će pod novim Zlatkovim predsjednikom stranka nastaviti pad do totalne marginalizacije.
Jedino što ih može iščupati, u površinskom smislu čistog opstanka, je eventualni ulazak u SDA/DF vlast, ili navodno okrupnjavanje ''ljevice''. To će im dati privid obnove i važnosti, ali dubinski stranka ostaje trula i raspada se na nekoj novoj, prvoj narednoj krizi.
Na koncu, ipak, nikad ne treba potcijeniti političke spletkaroške vrline Zlatka Lagumdžije, ali u ovom trenutku polje djelovanja mu je vrlo, vrlo suženo.
skambrljo

#38781 Re: SDP

Post by skambrljo »

Banksy wrote:
suncica24 wrote:
Banksy wrote:
To je pogrešna postavka. Ne spašava se ovdje SDP od SDP-a već od Zlatka Lagumdžije i bande kojom se okružio zadnju deceniju. U ovom trenutku, s ovim ljudima koji su ostali unutra, ne postoji način da se SDP spasi i obnovi na zdravim osnovama.
Ali vratimo li se unatrag koju godinu, sad već koju deceniju, puno je tu imena koja su marginalizirana ili otjerana iz SDP-a, a koja su mogla donijeti promjenu ili bar mrvu demokratizirati posrnulu stranku. Jedino oko čega se danas možemo sporiti je prijelomna godina nakon koje SDP-u više nije bilo spasa. Ja mislim da je to bilo puno, puno prije Komšićevog odlaska, ali da ne širimo.

Nije pitanje ko je bio ili ko je danas bolji ili vještiji od Lagumdžije (pitanje je naravno i u čemu to bolji i koji su kriteriji), već je li moguće uopće spasiti SDP danas. Ja mislim da nije, mislim da će pod novim Zlatkovim predsjednikom stranka nastaviti pad do totalne marginalizacije.
Jedino što ih može iščupati, u površinskom smislu čistog opstanka, je eventualni ulazak u SDA/DF vlast, ili navodno okrupnjavanje ''ljevice''. To će im dati privid obnove i važnosti, ali dubinski stranka ostaje trula i raspada se na nekoj novoj, prvoj narednoj krizi.
Na koncu, ipak, nikad ne treba potcijeniti političke spletkaroške vrline Zlatka Lagumdžije, ali u ovom trenutku polje djelovanja mu je vrlo, vrlo suženo.

Tačno tako, SDP se ne spašava od SDP-a, već od Lagumdžije, Hadžića i još par njih koji su doveli do katastrofe. Kad i+bi se njih riješili, izabrali predsjednika na normalan način a ne režiran, i kad bi ušli u vlast (to je vrlo moguće, ali bez reketaša i slučajnog prolaznika) SDP bi relativno brzo živnuo.
sigh

#38782 Re: SDP

Post by sigh »

SDP ce se oporaviti, bez Zlatka i ekipe oko njega ;-)
hizo ramidovic

#38783 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

skambrljo wrote: Tačno tako, SDP se ne spašava od SDP-a, već od Lagumdžije, Hadžića i još par njih koji su doveli do katastrofe. Kad i+bi se njih riješili, izabrali predsjednika na normalan način a ne režiran, i kad bi ušli u vlast (to je vrlo moguće, ali bez reketaša i slučajnog prolaznika) SDP bi relativno brzo živnuo.
neznam kako vam nije jasno da sdp nemere ni dahnut brez lagundzije. on je motor i mozak ove partije a svi ostali su obicna buranija. jedini koji donekle more parirat zlatku je ibraga berilo i on bi mogo bit naj bolje rijesenje za zlatkovog nasljednika, i to samo privremeno, jer se lagundzija vraca na tu poziciju na sljedecem redovnom kongresu
Helena2014

#38784 Re: SDP

Post by Helena2014 »

sigh wrote:SDP ce se oporaviti, bez Zlatka i ekipe oko njega ;-)

Samo sa Zlatkom, bez njega će SDP biti isto što i SBiH bez Harisa
Ali vi radite kako mislite da trebate :D
skambrljo

#38785 Re: SDP

Post by skambrljo »

hizo ramidovic wrote:
skambrljo wrote: Tačno tako, SDP se ne spašava od SDP-a, već od Lagumdžije, Hadžića i još par njih koji su doveli do katastrofe. Kad i+bi se njih riješili, izabrali predsjednika na normalan način a ne režiran, i kad bi ušli u vlast (to je vrlo moguće, ali bez reketaša i slučajnog prolaznika) SDP bi relativno brzo živnuo.
neznam kako vam nije jasno da sdp nemere ni dahnut brez lagundzije. on je motor i mozak ove partije a svi ostali su obicna buranija. jedini koji donekle more parirat zlatku je ibraga berilo i on bi mogo bit naj bolje rijesenje za zlatkovog nasljednika, i to samo privremeno, jer se lagundzija vraca na tu poziciju na sljedecem redovnom kongresu
Vjeruj da može itekako, ali da se Lagumdžija, Hadžić i Korać totalno povuku (otjeraju) iz stranke. I onda da SDP na zdravim nogama ide naprijed. Berilo bi bio dobar za SDP sa iskustvom uz još Bećirovića i Bešlagića i da se stranka pokrene iz pepela. Ali samo je uslov da ova banda ode zauvijek.
sigh

#38786 Re: SDP

Post by sigh »

Helena2014 wrote:

Ne, poredenje sa SBiH ne stoji, nikad nije ni imalo smisla s obzirom na ocite razlike izmedju te dvije partije.
Helena2014

#38787 Re: SDP

Post by Helena2014 »

sigh wrote:
Helena2014 wrote:

Ne, poredenje sa SBiH ne stoji, nikad nije ni imalo smisla s obzirom na ocite razlike izmedju te dvije partije.

Naravno da ne stoji, jer Haris kad kaže da ide onda ide, a i SBiH je puno demokratičnija u odnosu na SDP

Bešlagić za Klix.ba: Sve upućuje na pokušaj velike izborne režije Kongresa SDP-a
Žao mi je što moram reći da se Kongres priprema u vrlo nedemokratskoj atmosferi i puno toga upućuje na pokušaj velike izborne režije ljudi iz aktuelnog vrha SDP-a. Već mjesec dana kandidat za predsjednika Nermin Nikšić obilazi kantonalne i općinske organizacije, na malim sijelima vrbuje lokalne organizacije i naše članove, kroji delegatske liste i lobira za pobjedu. On je očito u ozbiljnoj kampanji i podržan je od dijela istomišljenika koji godinama vrlo lijepo žive od novca koji dobijaju kao čelnici stranke i visoki državni zvaničnici, predsjednici, ministri, direktori... Nakon oktobarskog izbornog debakla tim ljudima izmiče se tlo pod nogama i spremni su na sve da ostanu na površini", tvrdi Bešlagić.
sigh

#38788 Re: SDP

Post by sigh »

Helena2014 wrote:
sigh wrote:
Helena2014 wrote:

Naravno da ne stoji, jer Haris kad kaže da ide onda ide, a i SBiH je puno demokratičnija u odnosu na SDP

Bešlagić za Klix.ba: Sve upućuje na pokušaj velike izborne režije Kongresa SDP-a
Žao mi je što moram reći da se Kongres priprema u vrlo nedemokratskoj atmosferi i puno toga upućuje na pokušaj velike izborne režije ljudi iz aktuelnog vrha SDP-a. Već mjesec dana kandidat za predsjednika Nermin Nikšić obilazi kantonalne i općinske organizacije, na malim sijelima vrbuje lokalne organizacije i naše članove, kroji delegatske liste i lobira za pobjedu. On je očito u ozbiljnoj kampanji i podržan je od dijela istomišljenika koji godinama vrlo lijepo žive od novca koji dobijaju kao čelnici stranke i visoki državni zvaničnici, predsjednici, ministri, direktori... Nakon oktobarskog izbornog debakla tim ljudima izmiče se tlo pod nogama i spremni su na sve da ostanu na površini", tvrdi Bešlagić.
Postoji dosta sumnjivih stvari u vezi kongresa, medjutim ne bih iskljucivo govorio o reziji. Bez obzira na to, delegati odlucuju a ovaj put se slusa sta kazu obicni clanovi, a jasno je sta oni traze. :)
sumirprimus

#38789 Re: SDP

Post by sumirprimus »

bešlaga,je zlakatu pljunuti..stara skola,naĆi... :D
meni je lijepo,ako hos hos,ako nes nikom nista...jebaji ga,i noga u guzicu je korak naprijed, i pad je let.. i tako...
hizo ramidovic

#38790 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

zlatko lagundzija je temelj ove partije i to naj zdraviji temelj.
clanstvo nezeli njegov odlazak, a to da zeli je propaganda ovije sto hoce dase domognu njegove fotelje.
ako zlatko ode, sdp ce propast garant.
Helena2014

#38791 Re: SDP

Post by Helena2014 »

hizo ramidovic wrote:zlatko lagundzija je temelj ove partije i to naj zdraviji temelj.
clanstvo nezeli njegov odlazak, a to da zeli je propaganda ovije sto hoce dase domognu njegove fotelje.

Ja to isto kažem, oni se ljute :thumbup:
dpjokala26

#38792 Re: SDP

Post by dpjokala26 »

Better Man wrote:Nije Selim nov, ali je moralna gromada za ove kriminalce.
star je i prevazidjen. mogla bih se sloziti da zauzme mjesto savjetnika (nesto kao micun u ds-u).za sve ostalo je zakasnio.
hizo ramidovic

#38793 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

Helena2014 wrote:
hizo ramidovic wrote:zlatko lagundzija je temelj ove partije i to naj zdraviji temelj.

Ja to isto kažem, oni se ljute :thumbup:
ma mogu se oni ljutit kolko hoce al tako him ga je.
zlatko + damir h + ibraga b = dobitna konbinacija i spas za sdp
dpjokala26

#38794 Re: SDP

Post by dpjokala26 »

:lol: treba da propadne ako to bude tacno...a nije.
dpjokala26

#38795 Re: SDP

Post by dpjokala26 »

Banksy wrote:Vala, ko je sinoć slušao ono troje na FTV-u, shvatio je otkud Zlatko na vrhu tako dugo ...
koje troje?
hizo ramidovic

#38796 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

dpjokala26 wrote:
ako lagundzija ode, sdp nema smisla da postoji, zato ce propast a clanstvo ce se razasut po drugim strankama koje su slicne sdp-u (sda, boss, sbb...)
nemas u toj partiji cojka koji bi mogo da je vodi, osim njega i mozda ibra berila ili damira h.
dpjokala26

#38797 Re: SDP

Post by dpjokala26 »

hizo ramidovic wrote:
dpjokala26 wrote:
ako lagundzija ode, sdp nema smisla da postoji, zato ce propast a clanstvo ce se razasut po drugim strankama koje su slicne sdp-u (sda, boss, sbb...)
nemas u toj partiji cojka koji bi mogo da je vodi, osim njega i mozda ibra berila ili damira h.
umro alija ostade sda
umro tihic ostade sda
umro...ma jok :D
ode lagumdjija,propade u bih socijaldemokratija....jer nema smisla da postoji :-) nigdje veze.
Helena2014

#38798 Re: SDP

Post by Helena2014 »

dpjokala26 wrote:
koje troje?

hizo ramidovic

#38799 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

dpjokala26 wrote: umro alija ostade sda
umro tihic ostade sda
umro...ma jok :D
ode lagumdjija,propade u bih socijaldemokratija....jer nema smisla da postoji :-) nigdje veze.
upravo tako, social-demokratia bez lagundzije u bih nema smisla. on je nezin temelj, motor, alfa i beta...
Trebam te

#38800 Re: SDP

Post by Trebam te »

skambrljo wrote:
hizo ramidovic wrote:
Vjeruj da može itekako, ali da se Lagumdžija, Hadžić i Korać totalno povuku (otjeraju) iz stranke. I onda da SDP na zdravim nogama ide naprijed. Berilo bi bio dobar za SDP sa iskustvom uz još Bećirovića i Bešlagića i da se stranka pokrene iz pepela. Ali samo je uslov da ova banda ode zauvijek.
Nece Beslagic kriminalce i neznalice sa sobom, zato nece ni biti izabran!
Post Reply