BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
doff
#38776 Re: BHTelecom All About
Mislio sam na ovaj buy and surf flat, al eto papci ukinuli, baš sam iznenađen. Do neki dan je bio u ponudi
-
channel10
#38777 Re: BHTelecom All About
and @del Boy, sjecam se i ja te ponude, ali se nisam mogao sjetiti sta treba ukucati. Onda poceo traziti po netu i nisam mogao naci.doff wrote:Mislio sam na ovaj buy and surf flat, al eto papci ukinuli, baš sam iznenađen. Do neki dan je bio u ponudi
Na kraju zavrsio ovdje
Hvala obojici
edit: Nije mi jasno zasto ne obustave koristenje neta, ako je potreseno tih ...MB, nego te ovako gule do zadnjeg feninga?!
-
mirza_15
#38778 Re: BHTelecom All About
Sto se tice prenosa pl bih prenosene su ove sezone i po 4 utakmice po kolu. Dvije na mojatv, arena, bht. Dobro je fortaleza primjetio. Od sljedece sezone 6 po kolu, prenosis 4 i eto ga 2/3 utakmica. Ostanu jos dvije.
Maharadza nisi u pravu za derbi. Cini mi se kada je tako bilo kako ti kazes koplja se lomila jer se trazilo, cini mi se 10.000 KM za derbi, a ostale utakmice nije niko ni prenosio ili se prenosila jedna po kolu. Ti mislis da ce neko dati par milja po kolu za prenos? Da ne pricam o tome da se ni sada ne prenose sve domace utakmice sarajeva ili zelje.
Maharadza nisi u pravu za derbi. Cini mi se kada je tako bilo kako ti kazes koplja se lomila jer se trazilo, cini mi se 10.000 KM za derbi, a ostale utakmice nije niko ni prenosio ili se prenosila jedna po kolu. Ti mislis da ce neko dati par milja po kolu za prenos? Da ne pricam o tome da se ni sada ne prenose sve domace utakmice sarajeva ili zelje.
- Maharadza
#38779 Re: BHTelecom All About
Problem je što svi klubovi od tog sponzorstva imaju isti iznos a prenose 90% FKS i želju što je totalno nepravedno! Naš "dio kolača" treba da bude daleko veći od ostalih klubova! #samokažemmirza_15 wrote:Sto se tice prenosa pl bih prenosene su ove sezone i po 4 utakmice po kolu. Dvije na mojatv, arena, bht. Dobro je fortaleza primjetio. Od sljedece sezone 6 po kolu, prenosis 4 i eto ga 2/3 utakmica. Ostanu jos dvije.
- Dante27
#38780 Re: BHTelecom All About
ja ne mogu ni odgovor da dobojem od vas..tak da bht jeb te se..sl mjesec prelazim na mtel..dosta je bilo ignorisanja od strane drzave i slicnih...
-
mirza_15
#38781 Re: BHTelecom All About
Dosao si na bh telecom temu da pitas za savjet o m:telu i prelasku na isti i sada prijetis da ces preci jer ti niko nije odgovorio na to pitanje, na javnom forumu gdje BH Telecom nema sluzbenu podrsku?Dante27 wrote:ja ne mogu ni odgovor da dobojem od vas..tak da bht jeb te se..sl mjesec prelazim na mtel..dosta je bilo ignorisanja od strane drzave i slicnih...
-
mirza_15
#38782 Re: BHTelecom All About
Mislim da je to vec do saveza. BH T uplati koliko uplati. BH T-u svejedno kako ce se te pare rasprediti kasnije. A nije mala cifra u pitanju ukupno. Bice i dio kolaca veci kada bude manje klubova, a i mogli su po par hiljada skinuti ovima koje niko ne gleda i dati ovima gledanijim za koje postoji interes. Sa manje klubova bi ova cifra mogla poprilicno narasti.Maharadza wrote:
Problem je što svi klubovi od tog sponzorstva imaju isti iznos a prenose 90% FKS i želju što je totalno nepravedno! Naš "dio kolača" treba da bude daleko veći od ostalih klubova! #samokažem
-
Officer Crabtree
#38783 Re: BHTelecom All About
Jel ima neko da zna odgovor ili iskustvo o informaciji koju jako teško dobivam na zvaničnim mjestima.
Dakle kažu mi da mogu sa Mini15 preći na MojMini15 (pri čemu gubim 200%), bez naknade za popuste koje sam do sada ostvario, a kažu da ne mogu preći na ULTRA sa Mini15, "jer je to druga tarifa"...
Pa me zanima da li znate, ukoliko bi naredni mjesec prešao na MojMini15 i time izgubio 200% da li u februaru mogu na ULTRA sa tog paketa (odnosno ostaje li neki trag da sam imao 200%), jer u tom slučaju više ne prelazim sa 200%
...
Ne razumijem zašto ne mogu preći, vjerovatno zbog njihovog očekivanja da mogu preći kod drugog operatera, al hajde za razlog argumenta, iskreno ne želim, samo mi ULTRA više odgovara trenutno.

Dakle kažu mi da mogu sa Mini15 preći na MojMini15 (pri čemu gubim 200%), bez naknade za popuste koje sam do sada ostvario, a kažu da ne mogu preći na ULTRA sa Mini15, "jer je to druga tarifa"...
Pa me zanima da li znate, ukoliko bi naredni mjesec prešao na MojMini15 i time izgubio 200% da li u februaru mogu na ULTRA sa tog paketa (odnosno ostaje li neki trag da sam imao 200%), jer u tom slučaju više ne prelazim sa 200%
Ne razumijem zašto ne mogu preći, vjerovatno zbog njihovog očekivanja da mogu preći kod drugog operatera, al hajde za razlog argumenta, iskreno ne želim, samo mi ULTRA više odgovara trenutno.
- KB9
#38784 Re: BHTelecom All About
sacekaj da se advokati probude pa ce ti objasnit kako je za tebe najbolje da predjes na neki paket gdje ces za vise para dobit apsolutno sve gore
- skafiskafsnjak
#38785 Re: BHTelecom All About
UpravoKB9 wrote:sacekaj da se advokati probude pa ce ti objasnit kako je za tebe najbolje da predjes na neki paket gdje ces za vise para dobit apsolutno sve gore
-
ing-ecc
#38786 Re: BHTelecom All About
1. Mozes preci na Moj Mini 15 bez placanja penala za 200% ali i sa prestankom koristenja 200% na MM 15Officer Crabtree wrote:Jel ima neko da zna odgovor ili iskustvo o informaciji koju jako teško dobivam na zvaničnim mjestima.
Pa me zanima da li znate, ukoliko bi naredni mjesec prešao na MojMini15 i time izgubio 200% da li u februaru mogu na ULTRA sa tog paketa (odnosno ostaje li neki trag da sam imao 200%), jer u tom slučaju više ne prelazim sa 200%...
![]()
2. Paketi sa 'Moj' su upotrebi od 1.11. i cilj je da se sto prije predje na nove pakete koji se onda i smatraju 'ista tarifa' za razliku od ultre koja je uvijek bila 'druga tarifa'.
3. Obzirom da na novim paketima nemas nikakvih vezivanja (kao npr. No Limit) to ti ostavlja mogucnost da kasnije mijenjas na ultru bez placanja penala za neke bonitete koje si ranije koristio
A to za prelazak drugom operateru nema veze sa paketom koji koristis jer je moguc prelazak sa bilo kojeg paketa.
-
Officer Crabtree
#38787 Re: BHTelecom All About
Hvala puno, da li se samo pod "kasnije" smatra prvi mogući mjesec prelaska (u ovom slučaju februar), ili po isteku onog roka za koji mi je bio 200% (juli 2016)?ing-ecc wrote: 3. Obzirom da na novim paketima nemas nikakvih vezivanja (kao npr. No Limit) to ti ostavlja mogucnost da kasnije mijenjas na ultru bez placanja penala za neke bonitete koje si ranije koristio
- skafiskafsnjak
#38788 Re: BHTelecom All About
I meni su tako rekli. Bilo koju uslugu da zelim, moram preci na moj mini, a tad mi se prekida 200%. Naravno da to necu nego cu sacekati da ovo istekne
Nema bolje opcije od 200%
-
made_in_sarajevo
#38789 Re: BHTelecom All About
Sta kaze celik gledaniji od sarajeva i kula? A lika 
-
Officer Crabtree
#38790 Re: BHTelecom All About
skafiskafsnjak wrote:I meni su tako rekli. Bilo koju uslugu da zelim, moram preci na moj mini, a tad mi se prekida 200%. Naravno da to necu nego cu sacekati da ovo istekne![]()
Zavisi ipak od korištenja, ja za ovaj mjesec imam 2,45KM (bez popusta i pdva) potrošnju... A moram platiti 17KM pretplatu, pa eto, korisnije bi mi bilo ULTRA sa više interneta za isti novac, ovako on nije korisno potrošen.
- skafiskafsnjak
#38791 Re: BHTelecom All About
hah e jbg tebi ne treba pretplataOfficer Crabtree wrote:skafiskafsnjak wrote:I meni su tako rekli. Bilo koju uslugu da zelim, moram preci na moj mini, a tad mi se prekida 200%. Naravno da to necu nego cu sacekati da ovo istekne![]()
Zavisi ipak od korištenja, ja za ovaj mjesec imam 2,45KM (bez popusta i pdva) potrošnju... A moram platiti 17KM pretplatu, pa eto, korisnije bi mi bilo ULTRA sa više interneta za isti novac, ovako on nije korisno potrošen.
Ja imam potroseno 22 km .. a stedio sam malo, inace predjem 30
-
febo_acm
#38792 Re: BHTelecom All About
Kraj mjeseca, potroseno 2.50 km... Malo si se preracuno sa pretplatom 
-
Officer Crabtree
#38793 Re: BHTelecom All About
hajde barem finansiram sport u bosni
-
Ali_G
#38794 Re: BHTelecom All About
Malo vise:)
Ja sam na ovom mini15 200% jos mjesec dana. Za nas je jedini izbor midi30, pogotovo radi gige neta ili drugi operater
Ja sam na ovom mini15 200% jos mjesec dana. Za nas je jedini izbor midi30, pogotovo radi gige neta ili drugi operater
- pepeljara
#38795 Re: BHTelecom All About
Jel ovo istina ?
Iako kompanija bilježi gubitke, primanja povećavaju: Prosječna plaća u BH Telecomu 1.726 KM
http://nap.ba/new/vijest.php?id=19767
Iako kompanija bilježi gubitke, primanja povećavaju: Prosječna plaća u BH Telecomu 1.726 KM
- REDDEVILS
#38796 Re: BHTelecom All About
Pretplatnik ste srbijanskog Telemacha? Podržavate kršenje zakona na štetu domaćih kablovskih operatera?
Iako je zakonski propisaono da svaki TV program bude pod istim uslovima dostupan svim kablovskim platformama, Telemach drugim operaterima ne dozvoljava distribuciju kanala Sport klub (isti im je vlasnik). Zbog ovog monopolističkog odnosa vlasnici Telemacha plaćaju penale Konkurentskom vijeću BiH, a što su rezultati sudskih presuda. Te kazne su višestruko manje od profita – desetine miliona KM koje zarade zbog povlaštenog položaja na tržištu jer njihova konkurecija gledateljima ne nudi Sport klub. Zbog toga Telemach svjesno i s namjerom krši zakon i plaća određene kazne, ali ne da nikome popularni sportski kanal. Sport klub je za većinu korisnika odlučujući i zbog njega biraju Telemach, a ne Moja TV (BH Telecom) ili neke druge operatere.
Dodajmo ovome i Telemachovo zabilaženje obaveze da distributivnu infrstrukturu uvede u zemljišnoposjedovne knjige što ima znatno umanjuje troškove i na još jedan način stvara prednost i mogućnost da budu jeftiniji od konkurencije.
Ako ste pretplatnik Telemacha, znajte da je njihova ponuda (možda) bolja samo zato jer grubo i drsko krše zakone BiH. Nemojte podržavati njihovo siledžijsko ponašanje i svojim novcem ih nagrađivati za to.
Iako je zakonski propisaono da svaki TV program bude pod istim uslovima dostupan svim kablovskim platformama, Telemach drugim operaterima ne dozvoljava distribuciju kanala Sport klub (isti im je vlasnik). Zbog ovog monopolističkog odnosa vlasnici Telemacha plaćaju penale Konkurentskom vijeću BiH, a što su rezultati sudskih presuda. Te kazne su višestruko manje od profita – desetine miliona KM koje zarade zbog povlaštenog položaja na tržištu jer njihova konkurecija gledateljima ne nudi Sport klub. Zbog toga Telemach svjesno i s namjerom krši zakon i plaća određene kazne, ali ne da nikome popularni sportski kanal. Sport klub je za većinu korisnika odlučujući i zbog njega biraju Telemach, a ne Moja TV (BH Telecom) ili neke druge operatere.
Dodajmo ovome i Telemachovo zabilaženje obaveze da distributivnu infrstrukturu uvede u zemljišnoposjedovne knjige što ima znatno umanjuje troškove i na još jedan način stvara prednost i mogućnost da budu jeftiniji od konkurencije.
Ako ste pretplatnik Telemacha, znajte da je njihova ponuda (možda) bolja samo zato jer grubo i drsko krše zakone BiH. Nemojte podržavati njihovo siledžijsko ponašanje i svojim novcem ih nagrađivati za to.
-
sencobih
#38797 Re: BHTelecom All About
Trebalo bi im uvesti minimalac kao u telemahupepeljara wrote:Jel ovo istina ?
-
Saka
#38798 Re: BHTelecom All About
Da, mi treba da o tome vodimo racuna, a ne korumpirana drzava koja je nesposobna da donese kvalitetne zakone i sprovodi ih kako valja.
- Maharadza
#38799 Re: BHTelecom All About
Cyber patriJote i tastatura-gazije u borbi protiv okupatorskih PINK četnika... pardon imperijalističkih prekooceanskih dušmana. 
-
ing-ecc
#38800 Re: BHTelecom All About
A zar kompanija biljezi gubitke?pepeljara wrote:Jel ovo istina ?