Dešavanja u Srbiji
- Banksy
#38776 Re: Dešavanja u Srbiji
Prije da je u pitanju albanski (uvijek efikasan) diplomatski angažman.
-
hizo ramidovic
#38777 Re: Dešavanja u Srbiji
mozda da tachija smjeste iza putina ali da vucica bace tamo gdje ga i kamera jedva nadje...cisto sumnjamBanksy wrote:Prije da je u pitanju albanski (uvijek efikasan) diplomatski angažman.
- Banksy
#38778 Re: Dešavanja u Srbiji
to u paketuhizo ramidovic wrote:mozda da tachija smjeste iza putina ali da vucica bace tamo gdje ga i kamera jedva nadje...cisto sumnjamBanksy wrote:Prije da je u pitanju albanski (uvijek efikasan) diplomatski angažman.
Vučić je zaista opasan pacijent.
-
Fudo387
#38779 Re: Dešavanja u Srbiji
BHCluster wrote:
Zbog ovoga Srbija uvodi sankcije Francuskoj, SAD-u, Rusiji, itd...
Najbolje u svemu je sto Beljuljije boli kita i za prvim, drugim i trecim svjeCkim, a oni se kreteni fakat niz Prokletije strmoglavili u baru pored Krfa, a vazda ih zajebu i na kraju ce ispasti da je tamo neki Krasnici prvi probusio Marnu.
A jesu sebi nasli ekipu da ih maltretira, svaka im cast.
Albanci su kraljevi.
Kikiriki, kospice.
- Young Erotica
#38780 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma ja na to gledam kao na zezanje sada, adrenalinska injekcija. Pripadnost podgrupi postoji, ali to je više drugarstvo danas,druzmo se preko 15 godina.radostan dan wrote: nikad ovo neću razumjeti...bez obzira na dres. iskreno, volio bih da vas nema. to jest, da vas ima kao roditelja, zaposlenih, komšija, ljudi koji sjede do mene u tramvaju, kafani. ne kontam to loženje na policiju, anarhiju, ovo ono, slijepu identifikaciju sa kopom ili podkopom, itd, itd.
al ko sam ja da o tome serem....aj, svako dobro, da na dobro izađe.
Ma super je prošlo, 40 hiljada sporazumno priznanje krivice.
- Young Erotica
#38781 Re: Dešavanja u Srbiji
Bukvalno sve si u pravuFudo387 wrote:
![]()
Najbolje u svemu je sto Beljuljije boli kita i za prvim, drugim i trecim svjeCkim, a oni se kreteni fakat niz Prokletije strmoglavili u baru pored Krfa, a vazda ih zajebu i na kraju ce ispasti da je tamo neki Krasnici prvi probusio Marnu.![]()
A jesu sebi nasli ekipu da ih maltretira, svaka im cast.
Albanci su kraljevi.
Kikiriki, kospice.
-
Tara the River
#38782 Re: Dešavanja u Srbiji
hizo ramidovic wrote:naivno je misliti da je raspored sjedenja slucajan. isuvise su veliki i bitni ovakvi dogadjaji da bi se nesto prepustilo slucajnosti.Tara the River wrote:U Srbiji bijesni i ljubomorni zbog protokola u Parizu: Zaslužujemo da budemo u prvom redu
https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-sr ... /181112011
"Kada je riječ o Prvom svjetskom ratu, Srbija zaslužuje prvi red, uz Francusku, Veliku Britaniju, zemlje pobjednice Prvog svjetskog rata. I možda tri-četiri države u prvom redu, a potom svi ostali...", rekao je Simić.
Francuski ambasador se izvinio Vučiću zbog protokola u Parizu
https://www.klix.ba/vijesti/regija/fran ... /181112021
bit ce prije da francuska na ovaj nacin zeli poslati poruku gdje je Srbiji mjesto danas. Uz duzno postovanje prema srpskim zrtvama iz WWI, koje niko ne moze osporiti, ali politika Srbije iz 90-tih (pa i ova danasnja) upravo je ono protiv cega su se u tom ratu i borili (i zivote dali) svi ti Srbi.
Meni je ovo sve presmijesno. Zasto je to njima toliko bitno? Evo na primjer, mene (a mislim i vecinu nas) zaboli briga u kom redu je bio Bake, da li uopce pozvan, sta misle o nama ovaj pateticni makaron i cijela svita itd. neka zaborave da postojimo, sto se mene tice.
I iskreno, ako bi se ne daj Boze ponovilo, opet se drzati Habsburgovaca ili Amerikanaca, koji budu dostupniji.
A sto se tice srba, trebali bi biti zahvalni sto su ih Albanci pustili da bjeze preko njihove teritorije.
- bh.tornjak
#38783 Re: Dešavanja u Srbiji
neki zaboravljaju sta znaci vezivanje vojnika Francuske....hizo ramidovic wrote:naivno je misliti da je raspored sjedenja slucajan. isuvise su veliki i bitni ovakvi dogadjaji da bi se nesto prepustilo slucajnosti.Tara the River wrote:U Srbiji bijesni i ljubomorni zbog protokola u Parizu: Zaslužujemo da budemo u prvom redu
https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-sr ... /181112011
"Kada je riječ o Prvom svjetskom ratu, Srbija zaslužuje prvi red, uz Francusku, Veliku Britaniju, zemlje pobjednice Prvog svjetskog rata. I možda tri-četiri države u prvom redu, a potom svi ostali...", rekao je Simić.
Francuski ambasador se izvinio Vučiću zbog protokola u Parizu
https://www.klix.ba/vijesti/regija/fran ... /181112021
bit ce prije da francuska na ovaj nacin zeli poslati poruku gdje je Srbiji mjesto danas. Uz duzno postovanje prema srpskim zrtvama iz WWI, koje niko ne moze osporiti, ali politika Srbije iz 90-tih (pa i ova danasnja) upravo je ono protiv cega su se u tom ratu i borili (i zivote dali) svi ti Srbi.
to ponizenje koje su priredili jednoj "Grande Natio"n pred ocima ostatka svijeta se ne zaboravlja i ne oprasta tako lako
- CSKA
#38784 Re: Dešavanja u Srbiji
A juce bila prica da Putin nije znao ko je Taci :

Posle problema koji je nastao zbog rasporeda sedenja svetskih lidera na ceremoniji obeležavanja završetka Prvog svetskog rata u Parizu, prevashodno zbog toga što se kosovski predsednik Hašim Tači našao u drugom redu, odmah iza predsednika Rusije Vladimira Putina, došlo je do susreta Putina i Tačija.
Javnost je o tome obavestio sam Tači, na svom Tviter nalogu, gde je podelio niz fotografija sa tog susreta, ali i detalj njihovog razgovora.
Naime, Tači je uz fotografije na kojima se vidi rukovanje i razgovor sa ruskim predsednikom, napisao:
- U Parizu sam se sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojim sam razgovorao o dijalogu o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i sveobuhvatnom, prevnoobavezujućem sporazumu. Na ovu temu, predsednik Putin je bio jasan: "Ako vi (Kosovo i Srbija) postignete mirovni sporazum, Rusija će ga podržati" - napisao je Tači.
https://www.blic.rs/vesti/politika/susr ... od/p7v7l77

Posle problema koji je nastao zbog rasporeda sedenja svetskih lidera na ceremoniji obeležavanja završetka Prvog svetskog rata u Parizu, prevashodno zbog toga što se kosovski predsednik Hašim Tači našao u drugom redu, odmah iza predsednika Rusije Vladimira Putina, došlo je do susreta Putina i Tačija.
Javnost je o tome obavestio sam Tači, na svom Tviter nalogu, gde je podelio niz fotografija sa tog susreta, ali i detalj njihovog razgovora.
Naime, Tači je uz fotografije na kojima se vidi rukovanje i razgovor sa ruskim predsednikom, napisao:
- U Parizu sam se sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojim sam razgovorao o dijalogu o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i sveobuhvatnom, prevnoobavezujućem sporazumu. Na ovu temu, predsednik Putin je bio jasan: "Ako vi (Kosovo i Srbija) postignete mirovni sporazum, Rusija će ga podržati" - napisao je Tači.
- Banksy
#38785 Re: Dešavanja u Srbiji
Skoro sam zaboravila... Podsjeti me, kad ono tačno?bh.tornjak wrote:
neki zaboravljaju sta znaci vezivanje vojnika Francuske....
to ponizenje koje su priredili jednoj "Grande Natio"n pred ocima ostatka svijeta se ne zaboravlja i ne oprasta tako lako
- Hemel
#38786 Re: Dešavanja u Srbiji
kada to covjecebh.tornjak wrote:
aaa to ono devedesetpete, pa to se ne pika. od juce smo najljepsi, najfiniji, najsamodopadniji, najveci, najaci, svi nas vole, cijene, postuju.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#38787 Re: Dešavanja u Srbiji
Nekoliko stranica kliberenja i nerazumijevanja i niti jedan jedini upis koji makar baca svjetlo na ovaj momenat, a na momenat ukazuje prištinska Koha:CSKA wrote:A juce bila prica da Putin nije znao ko je Taci :
Pa se protokolarna "greška" ovako ispravno tumači: Pozicija Vučića pokazuje šta Pariz i Brisel misle o njegovom sjedenju na dvije (i EU i RF) stolice i istovremeno gurajući Tačija na značajno mjesto stavljaju do znanja da podržavaju ideju srpsko-albanskog razgraničenja ili "podjele Kosova" koju zagovara Beograd, uslovno Moskva ali i sam Tači, a čemu oponiraju Haradinaj, te USA i GB.Koha: Ideja o podeli Kosova Tačija dovela u "krilo Putina"
Prištinska Koha piše danas da se predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači i u Parizu zalagao za ideju podele kosovske teritorije i da se zahvaljujući tome, kao neko ko bi trebalo da se zalaže za kosovsku nezavisnost, našao u "krilu (ruskog predsednika Vladimira) Putina, najvećeg protivnika te nezavisnosti", o čemu, kaže list, "nije mogao ni da sanja".
Koha piše da Tači sa Putinom u Parizu razgovarao o podeli kosovske teritorije, ideji kojoj se suprotstavljaju "istorijski partneri Kosova, ali je snažno podržavaju Srbija i Rusija". Koha podseća da je Tači i ranije tražio sastnak sa Putinom, ali da do njega nije došlo.
- insomnia78
#38788 Re: Dešavanja u Srbiji
Srecom guru je tu
- Challenger_
#38789 Re: Dešavanja u Srbiji
Protokolarnim favorizovanjem Tačija on se vidljivo i transparentno ojačava u prištinskim krugovima u kojima ima jake oponente. On, koji slovi kao osoba kompromisa. Ad hoc marginalizacija Vučića jeste izraz nezadovoljstva Pariza i Brisela politikom dvije stolice, ali indirektno protokolarnim jačanjem Tačija jača i Vučićevu ideju srpsko-albanskog razgraničenja.
Istovremeno se udara na njemačku poziciju brzog okončanja kosovske stvari (bezuslovnog priznanja od strane Beograda).
Lukavo.
Istovremeno se udara na njemačku poziciju brzog okončanja kosovske stvari (bezuslovnog priznanja od strane Beograda).
Lukavo.
- Challenger_
#38790 Re: Dešavanja u Srbiji
U osnovi, ovo nije pišanje na Beograd već na Merkel koja forsira brzinu (bezuslovno priznanje, što prije) i Federiku Mogherini koji želi da završeni (prizanje Beograda) "slučaj" Kosovo uknjiži kao svoj legat, prije isteka mandata, na proljeće.
Francuzi, Francuzi...
Francuzi, Francuzi...
- Challenger_
#38791 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovim protokolarnim aranžmanom, svjesno ili ne (svakako svjesno, je li), Beograd je dobio dodatno vrijeme a Tači političku snagu. Uopšte ne razumijem što se Vučić ljuti.
Ako ne glumi, je li.
Ako ne glumi, je li.
- Young Erotica
#38792 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne ljuti se on, već narod.
Loše sam se izrazio, uvredjeni smo.
- Challenger_
#38793 Re: Dešavanja u Srbiji
Young Erotica wrote:Ne ljuti se on, već narod.
Ta ljutnja/uvrjeđenost svakako ne ide u prilog onima koji zagovaraju brzo rješenje, odnosno priznanje Beograda. Učinili su vam uslugu, svjesno ili ne.
- Challenger_
#38794 Re: Dešavanja u Srbiji
Još preciznije: gigantsku uslugu.
- Young Erotica
#38795 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo nemaca treba da se drzimo,ostali evropljani su druga liga.
- Challenger_
#38796 Re: Dešavanja u Srbiji
Švabo traži priznanje, neće ga dobiti prije razgraničenja, a razgraničenja neće biti i tako to...
- Young Erotica
#38797 Re: Dešavanja u Srbiji
Nemac je pragmatičan, zna da od toga nema ništa.
Model dve Nemačke je najrealniji scenario u narednih 10 godina, sve ostalo je osudjeno na propast i nema podršku ni kod nas a ni kod Albanaca,pre bi ratovali ponovo.
Model dve Nemačke je najrealniji scenario u narednih 10 godina, sve ostalo je osudjeno na propast i nema podršku ni kod nas a ni kod Albanaca,pre bi ratovali ponovo.
-
Fudo387
#38798 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto?Young Erotica wrote:Ne ljuti se on, već narod.
- bh.tornjak
#38799 Re: Dešavanja u Srbiji
kad bijase ono bombardovanje po rs-u....pred kraj rata...Banksy wrote:Skoro sam zaboravila... Podsjeti me, kad ono tačno?bh.tornjak wrote:
kad su ko pse vezali francuske vojnike...
poodavno je neki ministar upitao nekog francuskog diplomatu zasto se franccuska "kao prijateljska zemlja" odnosi prema srbiji onako kako se tada odnosila (tj. kako se i sada odnosi)
Lik mu mrtav hladan reko da prijatelji ne vezu prijateljske vojnike ....i da im tu nanesenu sramotu nikad zaboraviti ni oprostiti nece
- Challenger_
#38800 Re: Dešavanja u Srbiji
Da, uvažavanje ali ne i međusobno priznavanje. "Problem" je što Beograd traži unutrašnje razgraničenje, a sa njim je saglasan i Tači iako se ne zna do koje mjere su on i Vučić usaglašeni sa mapama.Young Erotica wrote:Nemac je pragmatičan, zna da od toga nema ništa.