Ovaj sam komentar i očekivao. Kasični primjer osoba keje su zasljepljene ideologiom "vladavine pravnika" kao vrhunac odbrane najlakše im je drugu osobu utrpati u "Crkvu Nedžda " pod pokroviteljstvom Al Sauda koji u stvari nije ništa drugo nego modifikovani oblik "vladavine pravnika" sa druge strane "vode."salik79 wrote:Albosnawe wrote:
Znaći sad bi trebalo da se natežem ovdje sa osobom koja je zasljepljena ideologiom koja se bazira na "vladivini pravnika" i osoba koja se kiti ikonografiom "vrhovnog vođe" koji ima apsolutnu moć .
"Vrhovni vođa" za kojeg kažu da je namjesnik i koja vlada u odsustvu sve dok ne izađe iz bunara (očekivani) a koja nestao prije 1100 godina (koji je još živi) "Očekivani" kojem će "vrhnovni vođa" predati vlast i tako će "očekivani" donijeti mir prosperitet i blagostanje čovječanstvu.
I sada bi trebalo sa takvom osobom da se diskutuje o tome koje ,kada i kako Butija ubio.
Lakše bi se sa djetetom došlo do zaključka koje vjeruje u Djeda Mraza, nego sa (valjda odraslom osobom) koja se kiti ikonografiom "Vrhovnog vođe" i ideologije "vladavine pravnika."
ZnaĆi, otkud ti znas cim sam ja zaslijepljen?! Najbolje mi je kada sljedbenici vehabizma objasnjavaju "Vilajetul fakih", a u zivotu nisu procitali nista sto nije objavljeno pod patronatom saudske zaklade. Takvima je dolazak Imama Mehdije a.s. na nivou "vjerovanja u Djeda Mraza", ali kada ih pitas sta se desilo sa Isaom a.s. i na koji nacin ocekuju njegov dolazak, onda nastaje muk. Medjutim, nista ne cudi od onih koji Bogu pripisuju ljudske atribute, "dajuci" Mu fizicke ruke, noge, oci, usi...pa im tako, jedan od vrhovnih autoriteta, Ibn Tejmije, nakon zavrsene hutbe, plasticno docarava kako se Allah spusta na zemaljsko nebo/nebo najblize Zemlji, silazeci niz mimberu ("Allah se spusta na nebo najblize Zemlji kao sto ja sada silazim niz ovu mimberu").Takvima i jeste logika da je "sirijski rezim" bombaskim napadom ubio sejha Butija k.s., u dzamiji (a i djeca vec znaju cija je to ekskluziva), insana koji je desetljecima bio bedem sirijskog otpora vehabizmu (kompletnoj ideologiji i masineriji koja stoji iza njega).
Pročitaj ovu knjigu pa se javi.
تطور الفكر السياسي الشيعي من الشورى إلى ولاية الفقيه
Evo ti i link odakle ćeš je preuzeti.
http://www.alkatib.net/%D9%83%D8%AA%D8% ... 9%D9%8A-2/