Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Mister Yes

#38751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

daddy-kool wrote:
Ne razumijem zašto smatraš da je to bilo foliranje?
Pa jesmo li islamisti ili nismo? Nismo ni blizu. A jesmo li se tada prodali kao islamisti? Jesmo.
Danguba

#38752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Mister Yes wrote:
daddy-kool wrote:
Pa jesmo li islamisti ili nismo? Nismo ni blizu. A jesmo li se tada prodali kao islamisti? Jesmo.
Tih islamista je bilo u nekim glavama jos 1991.god. a u toku rata su im saveznici pomogli da potvrde tu tezu.
belfy

#38753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by belfy »

Mister Yes wrote:
Skijaš wrote:
OK, ako to nisu stranke, podržavaju li raspad zemlje bošnjačke NVO ? Ko je u bošnjačkom narodu nosilac te ideje ?
Ja :izet:

Pa dobro šta sad. Kvalitet ideje se ne mjeri po tome koliko ljudi se slaže sa tom idejom. Kada je onomad onaj rekao da zemlja nije ploča bio je jedini ali je bio u pravu. Logično da se sa mnom neće slagati 98% ljudi jer otprilike toliko ima IQ manji od mog. Imam i medalje i ordenje. Na 3 američka foruma sam izglasan za najboljeg forumaša. Dobro, dobro, znam da su to amerikanci koji nisu posebno pametni ali ipak sam to postigao pišući na jeziku koji mi nije maternji. :izet:
zar taj nije zavrsio zapaljen? :-)
daddy-kool

#38754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote:
daddy-kool wrote:
U tom vremenu bilo je došlo do zaokreta u politici kod Bošnjaka, pa su takvi pojedinci postali prihvatljivi.
Zaokret je bio stvaran, znaš i sam, i manifestovao se na razne načine kroz ARBiH i društvo.

Jedan od ključnih uslova za dolazak amerikanaca za implementaciju mira, je bilo raskidanje veza sa mudžahedinima i irancima. Znači, to je bilo sasvim realno, ne foliranje.
Mister Yes

#38755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

olllie4 wrote:
Da ti nisi Šešelj? :-)
Nećeš vjerovati ali sjedili smo u istoj klupi u osnovnoj školi. Učiteljica je onomad rekla da sam joj najbolji učenik još od Šešelja i kako je interesantno da je i on sjedio baš u toj klupi u kojoj sam i ja sjedio. The Force was strong in that one. But the dark side was his klix.
Danguba

#38756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Mister Yes wrote:
olllie4 wrote:
Nećeš vjerovati ali sjedili smo u istoj klupi u osnovnoj školi. Učiteljica je onomad rekla da sam joj najbolji učenik još od Šešelja i kako je interesantno da je i on sjedio baš u toj klupi u kojoj sam i ja sjedio. The Force was strong in that one. But the dark side was his klix.
cudna ta neka klupa... :D
Mister Yes

#38757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

daddy-kool wrote:
Mister Yes wrote:
daddy-kool wrote:
U tom vremenu bilo je došlo do zaokreta u politici kod Bošnjaka, pa su takvi pojedinci postali prihvatljivi.
Zaokret je bio stvaran, znaš i sam, i manifestovao se na razne načine kroz ARBiH i društvo.

Jedan od ključnih uslova za dolazak amerikanaca za implementaciju mira, je bilo raskidanje veza sa mudžahedinima i irancima. Znači, to je bilo sasvim realno, ne foliranje.
Nećemo se složiti. Običan narod jeste mislio da je realno. I ja sam veselo tekbirao iako sam nikakav vjernik. U takvim vremenima lako se primiti na takve stvari. Ali to nije u našoj prirodi. Nametnuto je od vrha prema dole haman po lancu komande ali nije naša priroda. Iskorišteno je od našeg rukovodstva da se preplaši zapad.
Mister Yes

#38758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Danguba wrote:
Mister Yes wrote:
olllie4 wrote:
cudna ta neka klupa... :D
A prvi red gdje sjede svi štreberi. :D
Skijaš

#38759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
daddy-kool wrote:U tom vremenu bilo je došlo do zaokreta u politici kod Bošnjaka, pa su takvi pojedinci postali prihvatljivi.

Nećemo se složiti. Običan narod jeste mislio da je realno. I ja sam veselo tekbirao iako sam nikakav vjernik. U takvim vremenima lako se primiti na takve stvari.
:-D a u kakvoj bi se atmosferi razgovaralo kome će pripasti Vitez, Stolac, Glamoč, Srebrenica, Brčko i još desetak sličnih mjesta ?
daddy-kool

#38760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote: Nećemo se složiti. Običan narod jeste mislio da je realno. I ja sam veselo tekbirao iako sam nikakav vjernik. U takvim vremenima lako se primiti na takve stvari. Ali to nije u našoj prirodi. Nametnuto je od vrha prema dole haman po lancu komande ali nije naša priroda. Iskorišteno je od našeg rukovodstva da se preplaši zapad.
To je to. Komunizam je takođe nametan po lancu komande, i na kraju ispadoše skoro pa svi komunisti.

Narod je povodljiv, i da je ta politika duže potrajala, bili bi država po uzoru na Iran. Treba naglasiti da to nije bio ni prvi ni drugi politički izbor kod Bošnjaka, nego zadnji, akt očajnika. Ali, da se taj zaokret desio - desio se. Desio se i otklon od takve politike, uz malu pomoć američkih prijatelja.
Skijaš

#38761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

daddy-kool wrote:
Mister Yes wrote: Nećemo se složiti. Običan narod jeste mislio da je realno. I ja sam veselo tekbirao iako sam nikakav vjernik. U takvim vremenima lako se primiti na takve stvari. Ali to nije u našoj prirodi. Nametnuto je od vrha prema dole haman po lancu komande ali nije naša priroda. Iskorišteno je od našeg rukovodstva da se preplaši zapad.
To je to. Komunizam je takođe nametan po lancu komande, i na kraju ispadoše skoro pa svi komunisti.

Narod je povodljiv, i da je ta politika duže potrajala, bili bi država po uzoru na Iran. Treba naglasiti da to nije bio ni prvi ni drugi politički izbor kod Bošnjaka, nego zadnji, akt očajnika. Ali, da se taj zaokret desio - desio se. Desio se i otklon od takve politike, uz malu pomoć američkih prijatelja.
Situacija je još opasnija jer društvo ne bi krenulo putem Irana nego Palestine, u tom bi izolovanom rezervatu opravdano nezadovoljstvo kulminiralo krvoprolićem između bošnjačke verzije Hamasa i bošnjačke verzije Fataha. Sa sve deset manjih grupa koje ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep. Kome to treba ? Zapad neće krenuti tim putem, nema povoda a Dodika će se već smiriti zatvorskom kaznom ili azilom u Beogradu.
daddy-kool

#38762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Skijaš wrote:
Situacija je još opasnija jer društvo ne bi krenulo putem Irana nego Palestine, u tom bi izolovanom rezervatu opravdano nezadovoljstvo kulminiralo krvoprolićem između bošnjačke verzije Hamasa i bošnjačke verzije Fataha. Sa sve deset manjih grupa koje ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep. Kome to treba ? Zapad neće krenuti tim putem, nema povoda a Dodika će se već smiriti zatvorskom kaznom ili azilom u Beogradu.
Imali smo vojsku i organizaciju koju Palestinci nemaju, mentori su bili Iranci. Vjerovatno nešto između, militantniji od Palestinaca, lošije organizovani od Iranaca.

Ali eto, to je poenta, ne razumijem šta je tu bilo foliranje?
Michio Kaku

#38763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

kako svo ovo vrijeme ama bas nijedan teroristicki cin od strane nekih bosnjaka protiv rs-a? i generalno, i ono sto se desilo bilo je usmjereno protiv usa a ne protiv rs. generalno, cini se da ekstremne muslimane vise nerviraju minici i alkohol nego granice i teritorije.

bosnjaci nisu teroristi niti imaju razloga da to postanu. ko to tvrdi ili laze ili je islamofob-provokator.
daddy-kool

#38764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Michio Kaku wrote: bosnjaci nisu teroristi niti imaju razloga da to postanu. ko to tvrdi ili laze ili je islamofob-provokator.
Naravno da nisu.

Ali u principu sve je moguće u odgovarajućim okolnostima, npr Nijemci su svojevremeno podržavali nacizam.
madner

#38765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Trolovi su napredovali, prije su bili Hrvati i Srbi, sada za sebe kazu da su Bosnjaci.

No passaran. :D
Michio Kaku

#38766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

daddy-kool wrote:
Michio Kaku wrote: bosnjaci nisu teroristi niti imaju razloga da to postanu. ko to tvrdi ili laze ili je islamofob-provokator.
Naravno da nisu.

Ali u principu sve je moguće u odgovarajućim okolnostima, npr Nijemci su svojevremeno podržavali nacizam.
pa gledaj, amerikanci se svojski trude da od bošnjaka naprave teroriste i nije im jasno kako to ne ide? nije im jasno, jer na sve muslimane gledaju isto i jer im je već pošlo za rukom da on nekih relativno sekularnih i naprednih zemalja naprave leglo terorista - afganistan (koji je u 70im bio sekularna zemlja i na vlast bila komunisticka partia jos prije invazije sssr-a; zatim sadamov sekularni režim; pa iranski sekularni režim, pa assadov, mubarakov i gadafijev sekularno naslonjeni režim itd.

njihova je politika manipulisati sa muslimanima, posebno ako mogu kao njihovi zastitnici ali ne kontaju da bošnjaci nisu samo muslimani već obični ljudi, evropljani i velikim dijelom sekularni.

to da ce muslimani u bih postati teroristi je americka mokra zelja koju oni proijektuju na svoje pulene neoliberalne politike ovdje.
Alfons Kauders

#38767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Michio Kaku wrote:
daddy-kool wrote:
Naravno da nisu.

pa gledaj, amerikanci se svojski trude da od bošnjaka naprave teroriste i nije im jasno kako to ne ide? nije im jasno, jer na sve muslimane gledaju isto i jer im je već pošlo za rukom da on nekih relativno sekularnih i naprednih zemalja naprave leglo terorista - afganistan (koji je u 70im bio sekularna zemlja i na vlast bila komunisticka partia jos prije invazije sssr-a; zatim sadamov sekularni režim; pa iranski sekularni režim, pa assadov, mubarakov i gadafijev sekularno naslonjeni režim itd.

njihova je politika manipulisati sa muslimanima, posebno ako mogu kao njihovi zastitnici ali ne kontaju da bošnjaci nisu samo muslimani već obični ljudi, evropljani i velikim dijelom sekularni.

to da ce muslimani u bih postati teroristi je americka mokra zelja koju oni proijektuju na svoje pulene neoliberalne politike ovdje.
svi smo mi potencijalni teroristi, no bitna je ideologija, ne metode...
XOX100

#38768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Michio Kaku wrote: pa gledaj, amerikanci se svojski trude da od bošnjaka naprave teroriste i nije im jasno kako to ne ide? nije im jasno, jer na sve muslimane gledaju isto i jer im je već pošlo za rukom da on nekih relativno sekularnih i naprednih zemalja naprave leglo terorista - afganistan (koji je u 70im bio sekularna zemlja i na vlast bila komunisticka partia jos prije invazije sssr-a; zatim sadamov sekularni režim; pa iranski sekularni režim, pa assadov, mubarakov i gadafijev sekularno naslonjeni režim itd.

Totalno si fulio.
Bosnjake ne koce Amerikanci, nego Evropljani.
Njemacka, Britanija, Francuska.
I ne trebaju Bosnjaci postati fundamentalisti da bi ih se mrzilo u Evropi. Neka Bosnjaci ostanu sekularni kao sto jesu. To opet nije dovoljno da bi ih jedna Njemacka prihvatila.
madner

#38769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Zbog izgubljenih ratova protiv Izreala, sekularni rezimi kod Arapa su poljujani.

Sa ili bez Amerikanaca, oni bi trazili alternative umjesto da priznaju da im je dovodjenje robova dohakalo.
Skijaš

#38770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Michio Kaku wrote:kako svo ovo vrijeme ama bas nijedan teroristicki cin od strane nekih bosnjaka protiv rs-a? i generalno, i ono sto se desilo bilo je usmjereno protiv usa a ne protiv rs. generalno, cini se da ekstremne muslimane vise nerviraju minici i alkohol nego granice i teritorije.
Islamski radikali bi svršili od dragosti kada bi se Bošnjake ograničilo u rezervat u kojem bi se onda moglo uspostaviti Božji zakon. Ako je ikom mrži suživot nego što je četniku, onda je mrži islamskom radikalu, i ti likovi jedva čekaju da Bošnjacima nekako dokažu kako Zapad nema šta ponuditi čovjeku muslimanu osim nepravde.
hizo ramidovic

#38771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote: Pa dobro šta sad. Kvalitet ideje se ne mjeri po tome koliko ljudi se slaže sa tom idejom. Kada je onomad onaj rekao da zemlja nije ploča bio je jedini ali je bio u pravu. Logično da se sa mnom neće slagati 98% ljudi jer otprilike toliko ima IQ manji od mog. Imam i medalje i ordenje. Na 3 američka foruma sam izglasan za najboljeg forumaša. Dobro, dobro, znam da su to amerikanci koji nisu posebno pametni ali ipak sam to postigao pišući na jeziku koji mi nije maternji. :izet:
s obzirom da vec imas tri titule 'najboljeg forumasa' na americkim forumima pa bi ti priznanje sa ovog bilo mizerija u toj kategoriji, bit cu slobodan da te predlozim za titulu "najbolji guslar na klix-u" ili "prve gusle klix-a". ova kategorija sigurno ne postoji na americkim forumima, a tebi bi dobro dosla jos jedna titula za upotpunjavanje kolekcije.
starijim forumasima ne treba posebno obrazlagati ovu nominaciju, dok novijim i mladjim toplo preporucam po sata citanja tvojih postova, da se i oni uvjere u opravdanost iste.
volio bih cuti sta kazu i ostalo forumasi?
Michio Kaku

#38772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

ekstremizam se javlja tamo gdje nema ljevice. razlog zasto su se ljudi u arapsko-perzijskom savijetu okrenuli radikalnom islamu je to što su prvo ljevica i lijeva ideja sabotirane (toga se amerikanci najviše plaše zato su i stvorili mudžahedine - pogledati afghanistan prije sovjetske invazie - sekularna zemlja sa jakom komunističkom partijom) i kada nije bilo validne alternative namkoju bi se oslonili u otporu imperializmu, kolonijalizmu i robovlavlasništvu okrenuli su se radikalnim vjerskim pokretima. ali suština radikalizacije muslimana je u ekonomskom imperijalizmu amerike i u njenoj politici uplitanja a ne u civilizacijskoj predodređenosti muslimana da se okreću radikalnim vjerskim pokretima.

to je tipična priča za cijeli svijet - kapitalistima su uvijek više odgovarale okolnosti pod kojima se potlačeni i kolonizirani okreću nekoj svojoj vjeri, kulturi i identitetu jer to ne predstavlja nikakvu opasnost, za razliku od autentičnih lijevih i komunističkih pokreta.

iz iste pozicije nastupaju i u bosni, tj. nacin na koji koncipiraju problem je zapravo problem sam po sebi. oni ne mogu da zamisle da su ljudi na balkanu, a posebno muslimani, dovoljno civilizovani da se izdignu iznad nivoa folklora i vjere i takve nam politike i politicke opcije projektuju. na to se očito lože i klozet islamofobi kao ovaj skijaš koji lupa nenormalne rasističke gluposti protiv bošnjaka. oni zavise od takvih ljudi za manipulaciju.
cyprus

#38773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

Michio Kaku wrote:ekstremizam se javlja tamo gdje nema ljevice. razlog zasto su se ljudi u arapsko-perzijskom savijetu okrenuli radikalnom islamu je to što su prvo ljevica i lijeva ideja sabotirane (toga se amerikanci najviše plaše zato su i stvorili mudžahedine - pogledati afghanistan prije sovjetske invazie - sekularna zemlja sa jakom komunističkom partijom) i kada nije bilo validne alternative namkoju bi se oslonili u otporu imperializmu, kolonijalizmu i robovlavlasništvu okrenuli su se radikalnim vjerskim pokretima. ali suština radikalizacije muslimana je u ekonomskom imperijalizmu amerike i u njenoj politici uplitanja a ne u civilizacijskoj predodređenosti muslimana da se okreću radikalnim vjerskim pokretima.

to je tipična priča za cijeli svijet - kapitalistima su uvijek više odgovarale okolnosti pod kojima se potlačeni i kolonizirani okreću nekoj svojoj vjeri, kulturi i identitetu jer to ne predstavlja nikakvu opasnost, za razliku od autentičnih lijevih i komunističkih pokreta.

iz iste pozicije nastupaju i u bosni, tj. nacin na koji koncipiraju problem je zapravo problem sam po sebi. oni ne mogu da zamisle da su ljudi na balkanu, a posebno muslimani, dovoljno civilizovani da se izdignu iznad nivoa folklora i vjere i takve nam politike i politicke opcije projektuju. na to se očito lože i klozet islamofobi kao ovaj skijaš koji lupa nenormalne rasističke gluposti protiv bošnjaka. oni zavise od takvih ljudi za manipulaciju.
U nekim stvarima si upravu... Ali prva rečenica ti nema veze s vezom... Jel to kod nas početkom 90-tih nije bilo ljevice pa je narod pohrlio ka nacionalizmu? Jel to 80-tih nije bilo lijevih opcija u Afganistanu, pa se Talibani zato proširiše? Jel to širom arapskog svijeta nije bilo lijevih opcija, pa mnogi zato skrenuše u radikalizam? Jel to u Kini nema lijeve opcije, pa mnoge grupacije zato insistiraju na svom etno-kulturnom identitetu? :oops:

Ja bih prije to formulisao ovako: tamo gdje lijeva opcija razočara narod (a prečesto se to dešavalo), tu je pogodno tlo za širenje druge vrste radikalizama...
CungaLunga

#38774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CungaLunga »

Mister Yes wrote:
Skijaš wrote:
OK, ako to nisu stranke, podržavaju li raspad zemlje bošnjačke NVO ? Ko je u bošnjačkom narodu nosilac te ideje ?
Ja :izet:

Pa dobro šta sad. Kvalitet ideje se ne mjeri po tome koliko ljudi se slaže sa tom idejom. Kada je onomad onaj rekao da zemlja nije ploča bio je jedini ali je bio u pravu. Logično da se sa mnom neće slagati 98% ljudi jer otprilike toliko ima IQ manji od mog. Imam i medalje i ordenje. Na 3 američka foruma sam izglasan za najboljeg forumaša. Dobro, dobro, znam da su to amerikanci koji nisu posebno pametni ali ipak sam to postigao pišući na jeziku koji mi nije maternji. :izet:
Nemoj uzimati sta si naucio citajuci Asterix za ozbiljno.
Vec u anticko doba se znalo za oblik zemlje, cak je i radijus kugle tad izracunat.
ILVIIR

#38775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Skijaš wrote:
Michio Kaku wrote:kako svo ovo vrijeme ama bas nijedan teroristicki cin od strane nekih bosnjaka protiv rs-a? i generalno, i ono sto se desilo bilo je usmjereno protiv usa a ne protiv rs. generalno, cini se da ekstremne muslimane vise nerviraju minici i alkohol nego granice i teritorije.
Islamski radikali bi svršili od dragosti kada bi se Bošnjake ograničilo u rezervat u kojem bi se onda moglo uspostaviti Božji zakon. Ako je ikom mrži suživot nego što je četniku, onda je mrži islamskom radikalu, i ti likovi jedva čekaju da Bošnjacima nekako dokažu kako Zapad nema šta ponuditi čovjeku muslimanu osim nepravde.
odakle ti ovako radikalno misljenje? poznajes li slucajno neke ljude iz tog domena?

mislim cak da je suprotno i da ti ljudi, koje ti spominjes vise vole, vise bi dali i vise daju za cjelovitu bosnu, nego raznorazni cyber patriote raznoraznih boja.
Locked