NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
quarterback
#3876 Re: NOVE CIJENE GORIVA
kakve ste vi patriote?
stidite se!
stidite se!
-
dgL_
#3878 Re: NOVE CIJENE GORIVA
seoBIH wrote:To je to! Moj dzep, pa tek onda BIHfidoremilienko wrote:Đes poznati distributer? Hifa i co.? Pa radije bih kod radovana natočio, da ima pumpu, nego kod ovih cigana bošnjačkih.Kada mene ova drzava ne voli, sto bih ja nju ZA SVOJ NOVAC!
Nemoj da budes bezveze, drzava ti je sve dala...
-
SA 071
#3879 Re: NOVE CIJENE GORIVA
I saksija ima svoje ograničenjeseoBIH wrote:To je to! Moj dzep, pa tek onda BIHfidoremilienko wrote:Đes poznati distributer? Hifa i co.? Pa radije bih kod radovana natočio, da ima pumpu, nego kod ovih cigana bošnjačkih.Kada mene ova drzava ne voli, sto bih ja nju ZA SVOJ NOVAC!
U principu, na tebi zarađuju sve pumpadžije bez obzira jesu li gazde naši ljudi ili stranci. Razlika je u tome što kada je pumpadžija naš čovjek pare ostaju ovdje. Pa onda on napravi vilu i bazen, pa plati nekoj građevinskoj firmi za te radove, pa kupi opremu i materijal od firme iz Bosne, pa ti ljudi dobiju plate..., pa se na taj način pare vrte ovdje, puni zdravstveni i PIO fond koliko toliko, a svi imamo nekog u penziji ili neko naš ide kod doktora, a sve se to finansira od tih para.
Kada je gazda stranac, on sve te zarađene pare izvuče odavde pa te vile i bazene pravi u Rusiji ili Hrvatskoj ili negdje drugo, pa od tih para hajra vide njihovi penzioneri, bolesnici...
Ali boli nas k.... Mi sada mislimo samo na sebe, a sutra nek' neko drugi vodi računa o nama...
Bošnji lakše utjerat metar u guzicu nego centimetar u glavu...
Ali to su tvoje pare...
-
SA 071
#3880 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Naravno, znam da će me ovdje neki napasti i razapeti zbog naprijed napisanog, ali svaka priča ima širi kontekst. Fol je u tome da se treba prvo prometovati i kupovati u svojoj mikro sredini i od svojih ljudi jer nam se potrošeno uglavnom tu i vraća, pa onda što nema u mikro sredini kupovati u široj sredini, pa onda u svom entitetu, pa državi...
-
dgL_
#3881 Re: NOVE CIJENE GORIVA
SA 071 wrote:I saksija ima svoje ograničenjeseoBIH wrote:To je to! Moj dzep, pa tek onda BIHfidoremilienko wrote:Đes poznati distributer? Hifa i co.? Pa radije bih kod radovana natočio, da ima pumpu, nego kod ovih cigana bošnjačkih.Kada mene ova drzava ne voli, sto bih ja nju ZA SVOJ NOVAC!
![]()
U principu, na tebi zarađuju sve pumpadžije bez obzira jesu li gazde naši ljudi ili stranci. Razlika je u tome što kada je pumpadžija naš čovjek pare ostaju ovdje. Pa onda on napravi vilu i bazen, pa plati nekoj građevinskoj firmi za te radove, pa kupi opremu i materijal od firme iz Bosne, pa ti ljudi dobiju plate..., pa se na taj način pare vrte ovdje, puni zdravstveni i PIO fond koliko toliko, a svi imamo nekog u penziji ili neko naš ide kod doktora, a sve se to finansira od tih para.
Kada je gazda stranac, on sve te zarađene pare izvuče odavde pa te vile i bazene pravi u Rusiji ili Hrvatskoj ili negdje drugo, pa od tih para hajra vide njihovi penzioneri, bolesnici...
Ali boli nas k.... Mi sada mislimo samo na sebe, a sutra nek' neko drugi vodi računa o nama...
Bošnji lakše utjerat metar u guzicu nego centimetar u glavu...![]()
Ali to su tvoje pare...
Pojmati nemas paša da ti kazem al iskreno...
naš pumpadzija naftu nabavlja u konjicu jelde pa te pare ostaju kod nas ? Lijepa ti je teorija.. on je nije kupio iz Rusije ili sa Bliskog istoka... ON NE PLACA POREZE i DOPINOSE AKO SU LJUDI ZAPOSLENI U NASOJ DRZAVI ? NE PLACA NI PDV JELDE ? Prouci malo neke stvari pa onda pisi... ovo sto si napiso nema veze sa vezom...
- fidoremilienko
#3882 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Taj radi u HIfi garant, toči gorivo
al nema posla pa uletio da napiše koju pametnu 
-
dgL_
#3883 Re: NOVE CIJENE GORIVA
fidoremilienko wrote:Taj radi u HIfi garant, toči gorivoal nema posla pa uletio da napiše koju pametnu
Ne mozes mi pisat ba da HIFA naftu nalazi u Konjicu kad ja znam da je uvozi i da placa za nju isto kosto placaju i druge firme... nije bitno odakle su... ne mozes mi pricat da taj neko ne placad oprinose i poreze, eto samo HIFA placa... i taj iz HIFE na kraju dovede njemacke arhitekte da mu prave iste te vile koje je spomenuo... i plati njihove radnike i sve ostalo :=) Bosnjo nosa vrece za 30 KM dnevnicu
- fidoremilienko
#3884 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nosa bošnjo vreće za mizeriju i još se udara nogom u zicagu.
Na Petrolu, je dizel 2.01. NA HP Oil na Mostarskom isto.
Na Petrolu, je dizel 2.01. NA HP Oil na Mostarskom isto.
-
SA 071
#3885 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ovo je ono metar u guzicu lakše, nego centimetar u glavu...
Znači svi do jednog uvoze naftu, niko je ovdje ne vadi. Svi do jednog (dobro hajde većina-ne mislim na ove male Billy i sl.) plate radnicima plate i doprinose, i akcize i putarine državi. Ono što njima na kraju ostane, gdje to ide? Ako je u pitanju Slovenac ode u Slo, ako je u pitanju Hrvat ode u Cro, ako je u pitanju Srbin ode u Srb, ako je u pitanju Rus ode u Rusiju. Ako je u pitanju Bosanac veliki dio toga se potroši ovdje. U tome je ta caka. To što on potroši ovdje se dalje multiplicira ovdje. I dodatno se pune fondovi i budžeti ovdje... Neće Bosanac investirati u širenje biznisa u inostranstvu jer ne može dobaciti, već će investirati opet ovdje. Eh, na taj način treba osmatrati stvari. Ali dobro, vaše su pare. Hajde ba, neko će već napuniti naše fondove i budžete... Možda Slovenci, Hrvati, Srbijanci, Rusi...
Znači svi do jednog uvoze naftu, niko je ovdje ne vadi. Svi do jednog (dobro hajde većina-ne mislim na ove male Billy i sl.) plate radnicima plate i doprinose, i akcize i putarine državi. Ono što njima na kraju ostane, gdje to ide? Ako je u pitanju Slovenac ode u Slo, ako je u pitanju Hrvat ode u Cro, ako je u pitanju Srbin ode u Srb, ako je u pitanju Rus ode u Rusiju. Ako je u pitanju Bosanac veliki dio toga se potroši ovdje. U tome je ta caka. To što on potroši ovdje se dalje multiplicira ovdje. I dodatno se pune fondovi i budžeti ovdje... Neće Bosanac investirati u širenje biznisa u inostranstvu jer ne može dobaciti, već će investirati opet ovdje. Eh, na taj način treba osmatrati stvari. Ali dobro, vaše su pare. Hajde ba, neko će već napuniti naše fondove i budžete... Možda Slovenci, Hrvati, Srbijanci, Rusi...
- fidoremilienko
#3886 Re: NOVE CIJENE GORIVA
PA više imaš stranih firmi nego domaćh. HAjde ba rokni se. Eto samo domaći zapošljavaju i šire biznis. 
-
quarterback
#3887 Re: NOVE CIJENE GORIVA
drzava ima klona

- p206
#3888 Re: NOVE CIJENE GORIVA
hajd to sve i pumpadžije i država... ali ja bi napravio jedan veći socijalni eksperiment, povećavao bi cijenu goriva svakih 7 dana za 5 feninga i pratio reakciju ljudi u BiH
baš me zanima ta granica "pucanja", ako je uopšte imamo
mislim da bi bila negdje oko 4-5 KM (bez uticaja medija) znajući kako smo letargični...ili oko 3 kad bi se mediji raspisali o tome
ali ja sam vječni optimista, tako da ova moja prognoza ništa ne znači...
baš me zanima ta granica "pucanja", ako je uopšte imamo
mislim da bi bila negdje oko 4-5 KM (bez uticaja medija) znajući kako smo letargični...ili oko 3 kad bi se mediji raspisali o tome
ali ja sam vječni optimista, tako da ova moja prognoza ništa ne znači...
- seoBIH
#3889 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Dosta mi je te price, pare ostanu u državi! Ma kakvoj držai jebla te ona kad pare ODOŠE IZ MOG DŽEPA!SA 071 wrote:I saksija ima svoje ograničenjeseoBIH wrote:To je to! Moj dzep, pa tek onda BIHfidoremilienko wrote:Đes poznati distributer? Hifa i co.? Pa radije bih kod radovana natočio, da ima pumpu, nego kod ovih cigana bošnjačkih.Kada mene ova drzava ne voli, sto bih ja nju ZA SVOJ NOVAC!
![]()
Ali to su tvoje pare...
Recimo, na gaspromu, gdje je trenutno 1.86 ću na 300 litara platiti 558KM
Na energopetrolu ću za 2.06 na 300 litara platiti 618KM
TOTAL razlika: 60KM!
Onda odem u neku "stranu prodavnicu", pa uštedim recimo 50KM, pa odem u stranu prodavicnu i kupim sebi odjeću i patike, pa uštedim 50KM!
Što ba da dam nekom našem NA SVOJU ŠTETU?
Naravno Bošnju kao što si ti, koji ne zna cijeniti sebe i SVOJ ZARADJENI NOVAC koji mu niko nije poklonio, pa ni onaj Bošnjo za kojeg radi! NAŽALOST, ponavljam NAŽALOST danas će te bolje pripaziti Srbin, ili Hrvat, nego neki "naš" bošnjo!Bošnji lakše utjerat metar u guzicu nego centimetar u glavu...
Kakav ba bošnjo, jebe mi se i za njega i za ovu državu. Eto, šta ti je dala ova država? SAMO NAMETI I NAMETI! Što ova država ne stane u zaštitu tebe i kaže, halo ljudi, de malo smanjite cijene goriva, pa samim time i cjenu brašna, prevoza putnika i sve ono što je uvjetovano kretanjem cijene nafte.
Sve dok ima glupih bošnja, biti će i bošnja koji profitiraju. Meni je isto, profitao rus ili bošnjo od mog novca, ja nemam ništa od toga!
-
quarterback
#3890 Re: NOVE CIJENE GORIVA
a unutrasnja sreca sto si kupio domacu naftu (bušotina maglaj)?

- Doda37
#3891 Re: NOVE CIJENE GORIVA
30 litara a ne KMdgL_ wrote:fidoremilienko wrote:Đes poznati distributer? Hifa i co.? Pa radije bih kod radovana natočio, da ima pumpu, nego kod ovih cigana bošnjačkih.
ista fora ko i sa svim u trgovini... vazda ima budala koja ce platit majicu 250 KM... tkanina ovo, tkanina ono...slicno je to sve... zato se mi pitamo sto one radnje poc entrima tipa BBI rade... zato ima onastara... ako ne znam sta je dobro, znam sta je skupo
EUROCLASS LJUDI i Q MAX... jos i kafa za 30 KM goriva... jesu blagonakloni.... HAHAHAHAHA kvalitet zagarantovan
-
SA 071
#3892 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Gasprom - Rusi, Energopetrol (Ina) - Hrvati... Jedni te deru lošim gorivom, drugi visokom cijenom... Nema tu Bošnje nigdje u primjeru. Al' nek' ti misliš da si uštedio koju marku.seoBIH wrote:Dosta mi je te price, pare ostanu u državi! Ma kakvoj držai jebla te ona kad pare ODOŠE IZ MOG DŽEPA!SA 071 wrote: I saksija ima svoje ograničenje![]()
Ali to su tvoje pare...
Recimo, na gaspromu, gdje je trenutno 1.86 ću na 300 litara platiti 558KM
Na energopetrolu ću za 2.06 na 300 litara platiti 618KM
TOTAL razlika: 60KM!
Onda odem u neku "stranu prodavnicu", pa uštedim recimo 50KM, pa odem u stranu prodavicnu i kupim sebi odjeću i patike, pa uštedim 50KM!
Što ba da dam nekom našem NA SVOJU ŠTETU?
Naravno Bošnju kao što si ti, koji ne zna cijeniti sebe i SVOJ ZARADJENI NOVAC koji mu niko nije poklonio, pa ni onaj Bošnjo za kojeg radi! NAŽALOST, ponavljam NAŽALOST danas će te bolje pripaziti Srbin, ili Hrvat, nego neki "naš" bošnjo!Bošnji lakše utjerat metar u guzicu nego centimetar u glavu...
Kakav ba bošnjo, jebe mi se i za njega i za ovu državu. Eto, šta ti je dala ova država? SAMO NAMETI I NAMETI! Što ova država ne stane u zaštitu tebe i kaže, halo ljudi, de malo smanjite cijene goriva, pa samim time i cjenu brašna, prevoza putnika i sve ono što je uvjetovano kretanjem cijene nafte.
Sve dok ima glupih bošnja, biti će i bošnja koji profitiraju. Meni je isto, profitao rus ili bošnjo od mog novca, ja nemam ništa od toga!
Ja cijenim svoj zarađeni novac i zato i razmišljam na način kako da mi se što više od mojih para vrati. A neće mi se maksimum vratiti ako na meni zarađena dobit ode u Hrvatsku, Sloveniju ili Rusiju, već ako ostane ovdje i ostane u službi punjenja raznoraznih fondova. Ne pravi meni ceste ni Rus ni Hrvat nego ja sam sebi kroz plaćene putarine i akcize.
Kupim četkice za zube za električni aparat u DM-u i platim 23 KM i nakon nekoliko dana vidim u Bingu iste te četkice 16,5 KM. I DM i Bingo su četkice uvezli iz inostranstva (ne prave se ovdje na žalost baš kao ni nafta) ali marža i sama dobit je DM-ova i Bingova. Pa volim da dobit napravi Bingo nego DM. Ja nisam od onih Bošnja (a velika većina je takva) da mi je draže da stranac uzme pare nego neki naš čovjek zbog one "'ta će on meni pare uzimati" i da se ne bi obogatio pa bio gazda a ja ostao sitni "smetljar". Drago mi je vidjeti kada neko naš radi i stvara i napravi bogatstvo. Takvi ljudi dalje šire biznis i nastave ulagati pare ovdje. Žele dijelom vratiti društvu dio stečenoga da bi zauzvrat od društva dobili uvažavanje. Ne mislim ovdje na privatizacijske tajkune, pljačkaše i lopove, već na preduzetnike. Nisu svi lopovi u ovoj zemlji, ali nas jeste puno glupih, što jest jest.
Šta si ti po struci i koji stepen obrazovanja imaš pa ti je ovo teško shvatiti? Naravno ne moraš odgovoriti...
- seoBIH
#3893 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Bolje da si upitao da li radiš u privatnom, ili javnom sektoru, pa bi onda sve bilo jasnije. Ja ti opet ponavljam ti NEMAŠ, baš kao ni ja APSOLUTNO NIŠTA natočio kod hife, petrola, ili gasproma, OSIM što si sačuvao PAR KM što se nakupi godišnje!Šta si ti po struci i koji stepen obrazovanja imaš pa ti je ovo teško shvatiti? Naravno ne moraš odgovoriti...
Fino ti kažem, a ti ne možeš da shvatiš, zašto da podržavaš nekoga ko ti neće dati ništa zauzvrat?
Kupim ja domaće, ono što je proizvedeno u BIH, pa tako kupim bosansko povrće, voće a i ostale prerađevine. Ali ako će me taj užitaak koštati dosta više, a isto kvalitet, ili pazi sada, JOŠ KVALITETNIJE ću dobiti od stranaca, što da ne?
Moja država NE BRINE O MENI, pa neću ni ja o njoj. To je naša realnost!
- friskyoreo
#3894 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ja sam stekao dojam da su najvece patriJote oni koji imaju velike direktne ili indirektne koristi od drzave ovakve kakva jeste... Znam da nije na temu, ali moradoh.. 
- seoBIH
#3895 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nije tema, ali je apsolutno tacno. Slabo ko hoće realno da kaže neke stvari, a to evo najbolje vidimo na ovom primjeru cijene goriva. On bi išao kod odmaćeg i da su sada 3KM, jer eto, pomaže državi a time sam sebi. Koji mozak 
-
dgL_
#3896 Re: NOVE CIJENE GORIVA
friskyoreo wrote:Ja sam stekao dojam da su najvece patriJote oni koji imaju velike direktne ili indirektne koristi od drzave ovakve kakva jeste... Znam da nije na temu, ali moradoh..
POTPIS...
a ovaj SA gore sto laprda o domacem...
pa eto naveo samti primejer lafe... kazes dobit ostane u BiH... a sta cemo kad isti taj "naš" covjek koji je ostavio tu dobit o kojoj ti pricas zovne njemacke arhitekte i podebelo plati da mu ljudi projektuju kucu, vilu, dvocar.. dovede njemackeradnike.. njemacki materijal je bolji garant... ? A ti levat patriota sipas kod njega ?
Nemoj druze, bez uvrede, da budes plitkog mozga i da razmisljas na taj nacin... o kvaliteti goriva bi se dalo raspravljati... ali ono sto je evidentno je cijena... tu nemamo sta raspravljati, svi vidimo sta nam rade domace firme u energetskom sektoru... ja nmg da ne vidim onaj ogromni cijenovnik HIFIN gdje pise 2.06 na 54-5 $ za barel koliko je bio ovih dana.. jucer je malo porasto...
i da cisto sumnjam da si shvatio sta znaci ovo "metar u guzicu i cenat u glavu..." jer ako je cenat u glavu da kupujes kod domacih naftnih kompanija onda kupuj.. halal ti bio taj cenat a mojih metar u guzicu ostavi na miru
-
dgL_
#3897 Re: NOVE CIJENE GORIVA
jucer +3 $, evo danas opet raste +1 $... izgleda da ce ovi sukobi u retardiranoj zemlji zvanoj "jemen" povecati cijene nafte...
- Jaha TZ
#3898 Re: NOVE CIJENE GORIVA
a to strani distrributeri povoljniji cijenom, Tita ti tvogadgL_ wrote:. ja nmg da ne vidim onaj ogromni cijenovnik HIFIN gdje pise 2.06 na 54-5 $ za barel koliko je bio ovih dana.. jucer je malo porasto...
to na Gaspromu, INI; Petrolu, EP, kurcu palcu ne stoje ISTE takve cijene
a čovjek je upravu bar što se tiče toga da HIFA bar ulaže dalje, otvara nove pumpe i zapošljava nove ljude
Gasprom nijedne jedine pumpe nije napravio od kako je ušao na tržište , niti će
i o čemu se onda prdi ovde
-
dgL_
#3899 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Jaha TZ wrote:a to strani distrributeri povoljniji cijenom, Tita ti tvogadgL_ wrote:. ja nmg da ne vidim onaj ogromni cijenovnik HIFIN gdje pise 2.06 na 54-5 $ za barel koliko je bio ovih dana.. jucer je malo porasto...
to na Gaspromu, INI; Petrolu, EP, kurcu palcu ne stoje ISTE takve cijene
a čovjek je upravu bar što se tiče toga da HIFA bar ulaže dalje, otvara nove pumpe i zapošljava nove ljude
Gasprom nijedne jedine pumpe nije napravio od kako je ušao na tržište , niti će
i o čemu se onda prdi ovde
lijepi MANDIC; lijepi RS... lijepe manje akcize kod njih... a "hvala" Bogu blizu Istocno Sarajevo... TITA mi moga:)
na INI je benzin jeftiniji 10 kf nego na HIFI, jel to malo ? Na Gazpromu 20 KF kod stupa jeftiniji... a na ostalim isto 10 KF--- EP su karinasi to samgovorio oduvijek...
Nove pumpe ??? Jeste, jeste... konzumova logika.. pokupujmo sve pa onda dignimo cijene na nebo.. a raja ce kupovat domace
- fidoremilienko
#3900 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Đes Jaha sveznalico stara?