Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- beautyfool
#3876 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa kupi one kockaste vate za bebe i pokvasis malo prst i napravis kao spic od te vatice i u uho...mislim ako te je strah stapic da stavljas...ja nebih vlaznim maramicama, ipak one u sebi imaju hemije.
-
duboka_misao
#3877 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vanad wrote:ne cistim ja nikako
+1 nisam ni sumnjala u tebe
-
kakavdanakneiskustvu
#3878 Re: Bebe - ALL ABOUT!
koju hranu koristiti kad beba neće dojiti?
- manekenka u penziji
#3879 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!
Sto ne zavrnes gazu pa pokusas tako?JanuaryJones wrote:Nakupilo mu se na ulazu u ušni kanal nekakve prljavštine, ko jes i nije smola, a prst mi je predebeo da zavučem. Štapićem me strah jer se rita i trza glavom.
Sent from my iPad using Tapatalk
- JanuaryJones
#3880 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pokušala sam i gazu i čistu pelenu (tvrđe je) ali ne mogu da 'zagrabim' jer se kraj savije a neće smola da se zalijepi. Pokušaću sa baby štapićima iz DMa.manekenka u penziji wrote:Sto ne zavrnes gazu pa pokusas tako?JanuaryJones wrote:Nakupilo mu se na ulazu u ušni kanal nekakve prljavštine, ko jes i nije smola, a prst mi je predebeo da zavučem. Štapićem me strah jer se rita i trza glavom.
- Mis mekinjas
#3881 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam, mislim u knjizi Zdravo dijete procitala da se djeci ne treba kopati po usima i nosu. Da ta smola ne skodi, a da je najbolje sa coskom pelene koja se ufrce to malo ocistiti samo s povrsine.
Ja svom nista ne cistim. Nosic mu se opere kad se kupa, pa izidju slinice a usi i tako pazim da ne uleti voda.
Ja svom nista ne cistim. Nosic mu se opere kad se kupa, pa izidju slinice a usi i tako pazim da ne uleti voda.
- DaffyDuck
#3882 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne znam sta pravite toliki bauk od ciscenja usiju
Ovi djeciji stapici i jesu namijenjeni da se djetetu moze fino ocistiti usna skoljka, a pri tom ga ne mozes povrijediti, a niti gurati smolu u usni kanal.

@danak, mislim da ti je vec neko pisao ranije na temi, kada beba nece da doji, uvodi se formula, nesto kao mlijeko u prahu.
To se pravi sa toplom prokuhanom vodom, a na kutijama imas uputstvo za doziranje prema dobi djeteta.
Imas Hipp, Aptamil, NAN Nestle.... Oko izbora je najbolje da se posavjetujete sa pedijatrom.
Ovi djeciji stapici i jesu namijenjeni da se djetetu moze fino ocistiti usna skoljka, a pri tom ga ne mozes povrijediti, a niti gurati smolu u usni kanal.

@danak, mislim da ti je vec neko pisao ranije na temi, kada beba nece da doji, uvodi se formula, nesto kao mlijeko u prahu.
To se pravi sa toplom prokuhanom vodom, a na kutijama imas uputstvo za doziranje prema dobi djeteta.
Imas Hipp, Aptamil, NAN Nestle.... Oko izbora je najbolje da se posavjetujete sa pedijatrom.
-
kakavdanakneiskustvu
#3883 Re: Bebe - ALL ABOUT!
DaffyDuck wrote:Ne znam sta pravite toliki bauk od ciscenja usiju![]()
hvala
-
dama_u_crnom
#3884 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Danak, kako je beba, jesu vas pustili kuci?
-
dama_u_crnom
#3885 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kupila sam joj neku glodalicu ali nije bas oduševljena, draži joj je moj prstdama_u_crnom wrote:Hvalasafran wrote:pa nije rano ali opet pomalo pa sačekaš reakcijudama_u_crnom wrote:Kada ste bebama počeli davati svježe voce, bez kuhanja.. Mojoj curici je 6 i po mjeseci, pa ne znam je li rano.. Inače od 4. mjeseca jede čvrstu hranu..
I imam još jedno pitanje, beba još nema zubića, ali mislim da ce brzo, puno bali, trpa sve u usta, nervozna je, desni joj skroz pobijelili.. E sad njoj je sve skroz bijelo i na mjestima gdje su kutnjaci i gornji i donji, i godi joj kad joj masiram izmedju ostralog i ta mjesta. Eh sad jel to tako treba da bude?
-
suspect_zero
#3886 Re: Bebe - ALL ABOUT!
DaffyDuck wrote:Ne znam sta pravite toliki bauk od ciscenja usiju![]()
Ja koristim ove, DM-ove Babylove i super su
-
kakavdanakneiskustvu
#3887 Re: Bebe - ALL ABOUT!
stigli smo kući!!!
- Mis mekinjas
#3888 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Zdravi ste, sad naprijed u nove pobjede.kakavdanakneiskustvu wrote:stigli smo kući!!!
-
kakavdanakneiskustvu
#3889 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mis mekinjas wrote:Zdravi ste, sad naprijed u nove pobjede.kakavdanakneiskustvu wrote:stigli smo kući!!!
-
mali_balon
#3890 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Probaj i Calgel malo ga namazes po desnima, olaksava bol pri nicanju uzubi,dama_u_crnom wrote: Kupila sam joj neku glodalicu ali nije bas oduševljena, draži joj je moj prstpogledacu bas taj set u dm-u. Ma meni je samo nejasno to sto su joj mjesta gdje su kutnjaci potpuno bijela, vise nego ostalo. Pa ne znam je li to tako treba biti, ali valjda je to sve OK.
@danak nek je sa srecom, polahko i bez srkleta, bit ce svakavih savjeta. vi radite kako vi mislite da je najbolje.
-
kakavdanakneiskustvu
#3891 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mali_balon wrote:Probaj i Calgel malo ga namazes po desnima, olaksava bol pri nicanju uzubi,dama_u_crnom wrote: Kupila sam joj neku glodalicu ali nije bas oduševljena, draži joj je moj prstpogledacu bas taj set u dm-u. Ma meni je samo nejasno to sto su joj mjesta gdje su kutnjaci potpuno bijela, vise nego ostalo. Pa ne znam je li to tako treba biti, ali valjda je to sve OK.
@danak nek je sa srecom, polahko i bez srkleta, bit ce svakavih savjeta. vi radite kako vi mislite da je najbolje.
- Magarece_godine
#3892 Re: Bebe - ALL ABOUT!
kakavdanakneiskustvu wrote:stigli smo kući!!!
Ajde sa srećom. Nek' te zapiša što prije
- putujucidzindas
#3893 Re: Bebe - ALL ABOUT!
kakavdanakneiskustvu wrote:stigli smo kući!!!
JUPIIIIII! eto, danak, sad uzivajte u svim momentima
- vazi
#3894 Re: Bebe - ALL ABOUT!
putujucidzindas wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:stigli smo kući!!!
JUPIIIIII! eto, danak, sad uzivajte u svim momentimamnogo mi je drago
ljubac pisonji
i ja vas ljubim tuto completo
-
kakavdanakneiskustvu
#3895 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Magarece_godine wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:stigli smo kući!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Ajde sa srećom. Nek' te zapiša što prije
juče ujutro skoro da jest
-
kakavdanakneiskustvu
#3896 Re: Bebe - ALL ABOUT!
putujucidzindas wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:stigli smo kući!!!
ljubac pisonji
hvala
-
kakavdanakneiskustvu
#3897 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vazi wrote:putujucidzindas wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:stigli smo kući!!!
ljubac pisonji
i ja vas ljubim tuto completo![]()
![]()
![]()
i mi tebe
-
kakavdanakneiskustvu
#3898 Re: Bebe - ALL ABOUT!
beba ima mali osip po licu,čime to namazati?
-
kakavdanakneiskustvu
#3899 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ima li se gdje kupiti digitalna vaga za bebu?
- manekenka u penziji
#3900 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Neko je već pisao za vagu da je bolje da se npr.ti izvazes sam pa onda sa bebom, razlika u ta dva mjerenja je težina bebe.
Valjda ce se neko za osip javiti.
Pusa za bebaca
Valjda ce se neko za osip javiti.
Pusa za bebaca