Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mustang1
#3876 Re: Zeničani
Kupis veliko i onda odes krojacu da ti ga suzi
Suzavanje znam gdje moze i to odlicno odrade 
-
Eborg
#3877 Re: Zeničani
Mislim da Mujagić u ulici Mehmedalije Tarabara to radi, preko puta Centrotransa i onog "konjskog gela". Znam da su šili hlače i to dosta dobro._BataZiv_0809 wrote:Narode, zna li iko ima li u Zenici (ili blizoj okolini) krojac koji radi sivanje muskih odijela po mjeri? Unaprijed hvala
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3878 Re: Zeničani
To su, pretpostavljam, ona dvojica brace. Oni su mi prvi naumpali da bi to mogli raditi. Hvala na preporuci.
P.S. Do sad sam uvijek prepravljao konfekcijska, ali nije to bas neka sreca, odijelo dosta izgubi na formi. Jedino ako sivanje bude bas papreno, onda pravac FIS, pa nakon kupovine, natrag na suzavanje
P.S. Do sad sam uvijek prepravljao konfekcijska, ali nije to bas neka sreca, odijelo dosta izgubi na formi. Jedino ako sivanje bude bas papreno, onda pravac FIS, pa nakon kupovine, natrag na suzavanje
-
Eborg
#3879 Re: Zeničani
Ma i meni je zelja tako nesto uraditi vec neko vrijeme. Cak sam novo Granoff odijelo odnio iz prodavnice direktno u njihovu fabriku da mi ga "ustimaju" ljudi koji su ga i sasili ali nije to-to.
Nista bez rucno izmjerenog i sivanog odijela k'o usred Londona.
Nista bez rucno izmjerenog i sivanog odijela k'o usred Londona.
-
rekla-kazala
#3880 Re: Zeničani
Momci dobro rade ali mislim da ne šiju odijela jer nema računice. Skraćivanje pantalona 5 KM za 10 minuta dakle sat rada 30 KM. Da bi se isplatilo sašiti odijelo morao bi ti uzeti za ruke 200 KM._BataZiv_0809 wrote:To su, pretpostavljam, ona dvojica brace. Oni su mi prvi naumpali da bi to mogli raditi. Hvala na preporuci.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3881 Re: Zeničani
Ma da, a za 200 KM se moze naci konfekcijsko odijelo kojem je eventualno potrebno uraditi porub na hlacama. Ali eto bas bih volio imati odijelo siveno po mjeri, ali po svoj prilici nacekat cu se jos za tu akviziciju. Cuo sam da negdje u Travniku likovi rade sivanje odijela dosta povoljno, ali bez konkretnih detalja. Mislim da se radi o radnicima Borca, i to je sve. Pa eto ako ko zna stagod, neka javi.
P.S. Hvala na odgovorima.
-
electric
#3882 Re: Zeničani
Da zbog Lunara pitamCasual's wrote:Znaju li se ucesnici tog festivala? Imal ikog preko grane?Eborg wrote:Ovo se garant dolazi na Lunar festival, Tuzlaci vazda bili partijaneri!
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Sto se tice ucesnika mislim da ima bas bas extra dj-eva,krenuvsi od Mladen Tomica,SinisaTamamovic,Miroslav Pavlovic,Alen Milivojevic,Bonjasky,Vanyano,Sinisa Lukic...

Ako neko zna i sta moze preporuict u vezi smjestaja opet bio bih zahvala jer u Hotelu Rudar ona zena mi je rekla 32km po osobi,a Avanti je 25 koliko sam vidio
Hvala vam jos jedanput
- notsure
#3883 Re: Zeničani
Ja pitao MUjagiće... ne šiju sakoe, samo hlače._BataZiv_0809 wrote:Ma da, a za 200 KM se moze naci konfekcijsko odijelo kojem je eventualno potrebno uraditi porub na hlacama. Ali eto bas bih volio imati odijelo siveno po mjeri, ali po svoj prilici nacekat cu se jos za tu akviziciju. Cuo sam da negdje u Travniku likovi rade sivanje odijela dosta povoljno, ali bez konkretnih detalja. Mislim da se radi o radnicima Borca, i to je sve. Pa eto ako ko zna stagod, neka javi.
Sako šiju samo ti iz Borca, negdje iz Guče Gore.
U Mitexu se može naći Granoff odijelo za 100 KM.
- jasko_ba
#3884 Re: Zeničani
Zanrovski, ovo je pretanko. Par njih samo pusta kvalitetan techno ili house. Vidim psy/goa/trance izgleda niko ne slusa viseelectric wrote:Da zbog Lunara pitam
Sto se tice ucesnika mislim da ima bas bas extra dj-eva,krenuvsi od Mladen Tomica,SinisaTamamovic,Miroslav Pavlovic,Alen Milivojevic,Bonjasky,Vanyano,Sinisa Lukic...
![]()
- kamen spoticanja
#3885 Re: Zeničani
ima jedan lik koji je radio za borac i sije odjela od njihobih materijala po kroju kad je Borac sio za hugu boss...u nekom selu Krpanici kod travnika...ja nisam isao ali su isli ovi neki moji partizani i bili su solidno zadovoljni...probam ti naci broj_BataZiv_0809 wrote:Ma da, a za 200 KM se moze naci konfekcijsko odijelo kojem je eventualno potrebno uraditi porub na hlacama. Ali eto bas bih volio imati odijelo siveno po mjeri, ali po svoj prilici nacekat cu se jos za tu akviziciju. Cuo sam da negdje u Travniku likovi rade sivanje odijela dosta povoljno, ali bez konkretnih detalja. Mislim da se radi o radnicima Borca, i to je sve. Pa eto ako ko zna stagod, neka javi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3886 Re: Zeničani
Znate li ista vise o tim iz Borca?notsure wrote:Ja pitao MUjagiće... ne šiju sakoe, samo hlače._BataZiv_0809 wrote:Ma da, a za 200 KM se moze naci konfekcijsko odijelo kojem je eventualno potrebno uraditi porub na hlacama. Ali eto bas bih volio imati odijelo siveno po mjeri, ali po svoj prilici nacekat cu se jos za tu akviziciju. Cuo sam da negdje u Travniku likovi rade sivanje odijela dosta povoljno, ali bez konkretnih detalja. Mislim da se radi o radnicima Borca, i to je sve. Pa eto ako ko zna stagod, neka javi.
Sako šiju samo ti iz Borca, negdje iz Guče Gore.
U Mitexu se može naći Granoff odijelo za 100 KM.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3887 Re: Zeničani
Eh kamene hvala puno drugkamen spoticanja wrote:ima jedan lik koji je radio za borac i sije odjela od njihobih materijala po kroju kad je Borac sio za hugu boss...u nekom selu Krpanici kod travnika...ja nisam isao ali su isli ovi neki moji partizani i bili su solidno zadovoljni...probam ti naci broj_BataZiv_0809 wrote:Ma da, a za 200 KM se moze naci konfekcijsko odijelo kojem je eventualno potrebno uraditi porub na hlacama. Ali eto bas bih volio imati odijelo siveno po mjeri, ali po svoj prilici nacekat cu se jos za tu akviziciju. Cuo sam da negdje u Travniku likovi rade sivanje odijela dosta povoljno, ali bez konkretnih detalja. Mislim da se radi o radnicima Borca, i to je sve. Pa eto ako ko zna stagod, neka javi.
- kamen spoticanja
#3888 Re: Zeničani
ev ti broj 062 144 156 grabus dzevad
kostalo nesto oko 200tinjak KM ako se dobro sjecam...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3889 Re: Zeničani
Eh pa hvala druze punokamen spoticanja wrote:ev ti broj 062 144 156 grabus dzevad
- kamen spoticanja
#3890 Re: Zeničani
samo mi reci da nechesh u politku s odijelima iz krpanica?_BataZiv_0809 wrote:Eh pa hvala druze punokamen spoticanja wrote:ev ti broj 062 144 156 grabus dzevad
kostalo nesto oko 200tinjak KM ako se dobro sjecam...Legenda si ocam'
posto ovi neki jesu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3891 Re: Zeničani
Kakvi, totalno sam apoliticankamen spoticanja wrote:samo mi reci da nechesh u politku s odijelima iz krpanica?_BataZiv_0809 wrote:Eh pa hvala druze punokamen spoticanja wrote:ev ti broj 062 144 156 grabus dzevad
kostalo nesto oko 200tinjak KM ako se dobro sjecam...Legenda si ocam'
![]()
posto ovi neki jesu
- kamen spoticanja
#3892 Re: Zeničani
To se slazem...ali lik fakat dobro sije...jednog mog ahbaba, koji je neka federalna chivija pita kolega parlamentarac gdje je kupio kaput...a kaputi im identicni...ovaj valjda dao milju u BBI centru, a kaze ovaj moj u trznom centru krpanici
I odijela dosta dobra
I odijela dosta dobra
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3893 Re: Zeničani
Ma kod nas inace je stvarno tesko naci dobro odijelo. Jedan moj poznanik iz Turske se pravo iznenadio kad je vidio da je kod nas Cezars na glasu kao ekskluzivna marka
Sta sam god tamo kupio, vrlo brzo se ofucalo.
Granoff ima najbolje osmisljene butike, sminka su nema sta, ali su stvarno bezobrazno skupi. Snale za manzetne 100 KM
Jedino na ovim maturantskim snizenjima se moze probrat koje odijelo, naravno ako se uspije izbjec suma crnih i lister svjetlucavih
Za kvalitet tih njihovih odijela ne znam, cuo sam dosta oprecnih iskustava, ali kosulje su im jako dobre.
Ovdje u Sa ima jos jedna turska marka-Jeordie's koji su dosta realnijih cijena, ali opet odijela im se ne razlikuju od ovih sto sam kupio u FIS Vitezu, a skuplja su za 100tinjak maraka.
Znaci slijedeca instanca Krpanci.
Zasluzio si cascenje, kakav god ishod bio 
Granoff ima najbolje osmisljene butike, sminka su nema sta, ali su stvarno bezobrazno skupi. Snale za manzetne 100 KM
Ovdje u Sa ima jos jedna turska marka-Jeordie's koji su dosta realnijih cijena, ali opet odijela im se ne razlikuju od ovih sto sam kupio u FIS Vitezu, a skuplja su za 100tinjak maraka.
Znaci slijedeca instanca Krpanci.
- Norm
#3894 Re: Zeničani
Interesantno...
Dok je Borac radio svi su kupovali "cezare" i "granofe" jer je Borac za bijedu i seljake??? A ja imam i odijela i kaput i "sakotice" bas sve iz Borca i jos su kao novi (kada stignu sa hemijskog)...
A sad se traze Krpanci...
Dok je Borac radio svi su kupovali "cezare" i "granofe" jer je Borac za bijedu i seljake??? A ja imam i odijela i kaput i "sakotice" bas sve iz Borca i jos su kao novi (kada stignu sa hemijskog)...
A sad se traze Krpanci...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3895 Re: Zeničani
Druze i ja bih rado kupovao Borceva odijela, ali nisu imali slim modela. Barem ih ja nisam nasao. Imam jedan Borcev kaput i fakat je ubica
Koliko ja znam, fabrika Borac jos radi. Ispravi me ako grijesim? 
-
rekla-kazala
#3896 Re: Zeničani
Borac je par godina radio za Hugo Boss. Ne bi mogli dobiti posao da kvalitet šivenja nije dobar.
-
Eborg
#3897 Re: Zeničani
Kupio Abdulah Sidran od nekog honorara skupo odijelo u Parizu, Hugo Boss. Dosao kuci u Bosnu i pogleda unutra - Borac Travnik. 
-
HTI
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3899 Re: Zeničani
Ljudi moji, pa mi smo drzava koja je proizvodila sve, od bijele tehnike, preko municije do automobila i aviona. Naravno ni sa garderobom nismo bili na vi. Sad sto je 80% toga vladajuca klika upropastila, druga je tema.
Hocu da kazem da se fakat vodim onom, pomalo i izlizanom, devizom o kupovini domaceg. Ako nemam izbora, onda se odlucujem za proizovde iz bratskih republika, pa tek onda za sve ostale.
Kad su konkretno odijela u pitanju, niko ne bi bio sretniji od mene da Borac i Kula Gradacac siju odijela modernih krojeva, i pristupacnije cijene. Ili da je Granoff jeftiniji (mozda bi i bio kad bi proizvodnju prebacio u BiH). Ne bih pogledao, niti bi me interesovale druge marke. Jbt imam Borcev i Kulin kaput, ubojice zive, nepoderivi
Hocu da kazem da se fakat vodim onom, pomalo i izlizanom, devizom o kupovini domaceg. Ako nemam izbora, onda se odlucujem za proizovde iz bratskih republika, pa tek onda za sve ostale.
Kad su konkretno odijela u pitanju, niko ne bi bio sretniji od mene da Borac i Kula Gradacac siju odijela modernih krojeva, i pristupacnije cijene. Ili da je Granoff jeftiniji (mozda bi i bio kad bi proizvodnju prebacio u BiH). Ne bih pogledao, niti bi me interesovale druge marke. Jbt imam Borcev i Kulin kaput, ubojice zive, nepoderivi
- Norm
#3900 Re: Zeničani
Sto je radio, radio...A gdje si ti trazio Borceva odijela pa nije bilo "slim, modernog kroja"?...Sva njihova proizvodnja je bila dostupna u hali u krugu tvornice Borac u Travniku i moglo se desiti da trenutno nemaju broj odredjenog modela, ali zato odes sljedeci vikend...A ne odmah u cezar ili granof..._BataZiv_0809 wrote:Druze i ja bih rado kupovao Borceva odijela, ali nisu imali slim modela. Barem ih ja nisam nasao. Imam jedan Borcev kaput i fakat je ubicaKoliko ja znam, fabrika Borac jos radi. Ispravi me ako grijesim?
E, zato vise nemamo Borca...