Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mustang1

#3876 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Kupis veliko i onda odes krojacu da ti ga suzi :D Suzavanje znam gdje moze i to odlicno odrade :D
Eborg

#3877 Re: Zeničani

Post by Eborg »

_BataZiv_0809 wrote:Narode, zna li iko ima li u Zenici (ili blizoj okolini) krojac koji radi sivanje muskih odijela po mjeri? Unaprijed hvala :thumbup:
Mislim da Mujagić u ulici Mehmedalije Tarabara to radi, preko puta Centrotransa i onog "konjskog gela". Znam da su šili hlače i to dosta dobro.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3878 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

To su, pretpostavljam, ona dvojica brace. Oni su mi prvi naumpali da bi to mogli raditi. Hvala na preporuci.

P.S. Do sad sam uvijek prepravljao konfekcijska, ali nije to bas neka sreca, odijelo dosta izgubi na formi. Jedino ako sivanje bude bas papreno, onda pravac FIS, pa nakon kupovine, natrag na suzavanje :D
Eborg

#3879 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ma i meni je zelja tako nesto uraditi vec neko vrijeme. Cak sam novo Granoff odijelo odnio iz prodavnice direktno u njihovu fabriku da mi ga "ustimaju" ljudi koji su ga i sasili ali nije to-to.

Nista bez rucno izmjerenog i sivanog odijela k'o usred Londona. :D
rekla-kazala

#3880 Re: Zeničani

Post by rekla-kazala »

_BataZiv_0809 wrote:To su, pretpostavljam, ona dvojica brace. Oni su mi prvi naumpali da bi to mogli raditi. Hvala na preporuci.

P.S. Do sad sam uvijek prepravljao konfekcijska, ali nije to bas neka sreca, odijelo dosta izgubi na formi. Jedino ako sivanje bude bas papreno, onda pravac FIS, pa nakon kupovine, natrag na suzavanje :D
Momci dobro rade ali mislim da ne šiju odijela jer nema računice. Skraćivanje pantalona 5 KM za 10 minuta dakle sat rada 30 KM. Da bi se isplatilo sašiti odijelo morao bi ti uzeti za ruke 200 KM.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3881 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ma da, a za 200 KM se moze naci konfekcijsko odijelo kojem je eventualno potrebno uraditi porub na hlacama. Ali eto bas bih volio imati odijelo siveno po mjeri, ali po svoj prilici nacekat cu se jos za tu akviziciju. Cuo sam da negdje u Travniku likovi rade sivanje odijela dosta povoljno, ali bez konkretnih detalja. Mislim da se radi o radnicima Borca, i to je sve. Pa eto ako ko zna stagod, neka javi.

P.S. Hvala na odgovorima.
electric

#3882 Re: Zeničani

Post by electric »

Casual's wrote:
Eborg wrote:Ovo se garant dolazi na Lunar festival, Tuzlaci vazda bili partijaneri! :D
Znaju li se ucesnici tog festivala? Imal ikog preko grane?

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Da zbog Lunara pitam :D
Sto se tice ucesnika mislim da ima bas bas extra dj-eva,krenuvsi od Mladen Tomica,SinisaTamamovic,Miroslav Pavlovic,Alen Milivojevic,Bonjasky,Vanyano,Sinisa Lukic...
Image

Ako neko zna i sta moze preporuict u vezi smjestaja opet bio bih zahvala jer u Hotelu Rudar ona zena mi je rekla 32km po osobi,a Avanti je 25 koliko sam vidio
Hvala vam jos jedanput :)
notsure

#3883 Re: Zeničani

Post by notsure »

_BataZiv_0809 wrote:Ma da, a za 200 KM se moze naci konfekcijsko odijelo kojem je eventualno potrebno uraditi porub na hlacama. Ali eto bas bih volio imati odijelo siveno po mjeri, ali po svoj prilici nacekat cu se jos za tu akviziciju. Cuo sam da negdje u Travniku likovi rade sivanje odijela dosta povoljno, ali bez konkretnih detalja. Mislim da se radi o radnicima Borca, i to je sve. Pa eto ako ko zna stagod, neka javi.

Ja pitao MUjagiće... ne šiju sakoe, samo hlače.
Sako šiju samo ti iz Borca, negdje iz Guče Gore.
U Mitexu se može naći Granoff odijelo za 100 KM.
jasko_ba

#3884 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

electric wrote:Da zbog Lunara pitam :D
Sto se tice ucesnika mislim da ima bas bas extra dj-eva,krenuvsi od Mladen Tomica,SinisaTamamovic,Miroslav Pavlovic,Alen Milivojevic,Bonjasky,Vanyano,Sinisa Lukic...
Image
Zanrovski, ovo je pretanko. Par njih samo pusta kvalitetan techno ili house. Vidim psy/goa/trance izgleda niko ne slusa vise :-)
kamen spoticanja

#3885 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:Ma da, a za 200 KM se moze naci konfekcijsko odijelo kojem je eventualno potrebno uraditi porub na hlacama. Ali eto bas bih volio imati odijelo siveno po mjeri, ali po svoj prilici nacekat cu se jos za tu akviziciju. Cuo sam da negdje u Travniku likovi rade sivanje odijela dosta povoljno, ali bez konkretnih detalja. Mislim da se radi o radnicima Borca, i to je sve. Pa eto ako ko zna stagod, neka javi.

ima jedan lik koji je radio za borac i sije odjela od njihobih materijala po kroju kad je Borac sio za hugu boss...u nekom selu Krpanici kod travnika...ja nisam isao ali su isli ovi neki moji partizani i bili su solidno zadovoljni...probam ti naci broj
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3886 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

notsure wrote:

Ja pitao MUjagiće... ne šiju sakoe, samo hlače.
Sako šiju samo ti iz Borca, negdje iz Guče Gore.
U Mitexu se može naći Granoff odijelo za 100 KM.
Znate li ista vise o tim iz Borca?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3887 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:

ima jedan lik koji je radio za borac i sije odjela od njihobih materijala po kroju kad je Borac sio za hugu boss...u nekom selu Krpanici kod travnika...ja nisam isao ali su isli ovi neki moji partizani i bili su solidno zadovoljni...probam ti naci broj
Eh kamene hvala puno drug :thumbup: To bi moglo da valja. Ako ti nije zahmet, pitaj partizane koliko ih je to zadovoljstvo kostalo :) Hvala jos jednom :)
kamen spoticanja

#3888 Re: Zeničani

ev ti broj 062 144 156 grabus dzevad
kostalo nesto oko 200tinjak KM ako se dobro sjecam...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3889 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:ev ti broj 062 144 156 grabus dzevad
Eh pa hvala druze puno :thumbup: Legenda si ocam' :thumbup:
kamen spoticanja

#3890 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
samo mi reci da nechesh u politku s odijelima iz krpanica? :D
posto ovi neki jesu :P
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3891 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
samo mi reci da nechesh u politku s odijelima iz krpanica? :D
posto ovi neki jesu :P
Kakvi, totalno sam apolitican :D Bolje iz Krpanica, nego kupovati precijenjeno tursko smetlje tipa Cezars. :D
kamen spoticanja

#3892 Re: Zeničani

To se slazem...ali lik fakat dobro sije...jednog mog ahbaba, koji je neka federalna chivija pita kolega parlamentarac gdje je kupio kaput...a kaputi im identicni...ovaj valjda dao milju u BBI centru, a kaze ovaj moj u trznom centru krpanici :D
I odijela dosta dobra
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3893 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ma kod nas inace je stvarno tesko naci dobro odijelo. Jedan moj poznanik iz Turske se pravo iznenadio kad je vidio da je kod nas Cezars na glasu kao ekskluzivna marka :D Sta sam god tamo kupio, vrlo brzo se ofucalo.

Granoff ima najbolje osmisljene butike, sminka su nema sta, ali su stvarno bezobrazno skupi. Snale za manzetne 100 KM :-) Jedino na ovim maturantskim snizenjima se moze probrat koje odijelo, naravno ako se uspije izbjec suma crnih i lister svjetlucavih :D Za kvalitet tih njihovih odijela ne znam, cuo sam dosta oprecnih iskustava, ali kosulje su im jako dobre.

Ovdje u Sa ima jos jedna turska marka-Jeordie's koji su dosta realnijih cijena, ali opet odijela im se ne razlikuju od ovih sto sam kupio u FIS Vitezu, a skuplja su za 100tinjak maraka.

Znaci slijedeca instanca Krpanci. :D Zasluzio si cascenje, kakav god ishod bio :thumbup:
Norm

#3894 Re: Zeničani

Post by Norm »

Interesantno...
Dok je Borac radio svi su kupovali "cezare" i "granofe" jer je Borac za bijedu i seljake??? A ja imam i odijela i kaput i "sakotice" bas sve iz Borca i jos su kao novi (kada stignu sa hemijskog)...
A sad se traze Krpanci... :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3895 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Druze i ja bih rado kupovao Borceva odijela, ali nisu imali slim modela. Barem ih ja nisam nasao. Imam jedan Borcev kaput i fakat je ubica :thumbup: Koliko ja znam, fabrika Borac jos radi. Ispravi me ako grijesim? :)
rekla-kazala

#3896 Re: Zeničani

Post by rekla-kazala »

Borac je par godina radio za Hugo Boss. Ne bi mogli dobiti posao da kvalitet šivenja nije dobar.
Eborg

#3897 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Kupio Abdulah Sidran od nekog honorara skupo odijelo u Parizu, Hugo Boss. Dosao kuci u Bosnu i pogleda unutra - Borac Travnik. :D
HTI

#3898 Re: Zeničani

Post by HTI »

Mislim da govorite o selu Krpeljici kod Travnika, a ne Krpanici. :D

http://mapcarta.com/18925594
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3899 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ljudi moji, pa mi smo drzava koja je proizvodila sve, od bijele tehnike, preko municije do automobila i aviona. Naravno ni sa garderobom nismo bili na vi. Sad sto je 80% toga vladajuca klika upropastila, druga je tema.

Hocu da kazem da se fakat vodim onom, pomalo i izlizanom, devizom o kupovini domaceg. Ako nemam izbora, onda se odlucujem za proizovde iz bratskih republika, pa tek onda za sve ostale.

Kad su konkretno odijela u pitanju, niko ne bi bio sretniji od mene da Borac i Kula Gradacac siju odijela modernih krojeva, i pristupacnije cijene. Ili da je Granoff jeftiniji (mozda bi i bio kad bi proizvodnju prebacio u BiH). Ne bih pogledao, niti bi me interesovale druge marke. Jbt imam Borcev i Kulin kaput, ubojice zive, nepoderivi :thumbup:
Norm

#3900 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:Druze i ja bih rado kupovao Borceva odijela, ali nisu imali slim modela. Barem ih ja nisam nasao. Imam jedan Borcev kaput i fakat je ubica :thumbup: Koliko ja znam, fabrika Borac jos radi. Ispravi me ako grijesim? :)
Sto je radio, radio...A gdje si ti trazio Borceva odijela pa nije bilo "slim, modernog kroja"?...Sva njihova proizvodnja je bila dostupna u hali u krugu tvornice Borac u Travniku i moglo se desiti da trenutno nemaju broj odredjenog modela, ali zato odes sljedeci vikend...A ne odmah u cezar ili granof...
E, zato vise nemamo Borca...
Post Reply