Nepass wrote:Vjerujem da bi tako pricali i kad je dobrinja napravljena da su se stanovi prodavali a ne djelili. Ko ce u nake pizdice blize igman nego sebilj.
Grad se siri, sad su to gradovi u gradu. Sa dobrinje ne moras nikad u carsiju otici, sve imas tamo, isto vazi za ap, otoku cengic vilu hrasno itd. Eno prave u hadzicima zgrade i ljudi kupuju.
Na gras se vise ne mozes pouzdati makar zivio u sbb na br1 a radio na vratniku kombi ce te izraditi, sve se sa autom obavlja.
Ko ima love da plati tu stan ima i za kombi da dodje po djecu u skolu, ima auto a vjerovatno i dva.
Ko ima platu 800km nece ga ni kupiti nit se moze toliko u kredit zavaliti.
Ja lično ne bih kupio stan u Otesu. Ali, razumijem one koji bi.
Sada ima strašno dobru saobraćajnu povezanost kako je napravljen Zapadni prilaz. I imaće još bolju (čak i direktan spoj na brzu cestu prema autoputu). Imaće i osnovnu školu. I policiju. Imaće i šetnicu uz obalu Željeznice i Miljacke i Bosne.
Samo treba dočekati. To je naselje koje ima potencijala, a nikako da se taj potencijal ispuni.
Ovako je mrtva spavaona. I fazon je samo ko šta voli. Meni je mnogo važnije da mi je Bjelašnica pola sata. Otprilike mi toliko treba do BBI (kad nema gužve i manje),i do prema Kiseljaku. I to su moje relacije. Kad tako gledaš, bolje u Otesu nego na Marin Dvoru.
Ovo je mnogo ozbiljniji projekat u Otesu nego Vrtovi Riverine preko rijeke (u planu je most koji će spajati ta dva naselja).
Ima stanova u Lužanima u zgradi staroj desetak godina za te pare ko što je u Otesu, i ja bih uvijek prije izabrao Lužane, nego Otes. Ona zgrada iza stare općine je 3500 milje bila, ne znam koliko je sada.
Uglavnom, sve ljude koje je znam, žive u Otesu jer nisu imali para za bolje, ili in je tamo djedovina. I većina gleda da ode na bolje. Ili u Pejton, ili u Lužane što se tiče Ilidže.
P.S.
Fin je kontrapukt socijalnim stanovima na drugom kraju naselja projekat Valovi.